A világ egyharmada el lesz törölve, és az Isteni beavatkozás az utolsó napig fog tartani.

Igazság Könyve:

A zsidók ellenségei minden nemzetben összegyűlnek, hogy eltiporják Izraelt

  1. november 30. péntek, 22:20

 

Drága, szeretett leányom, az az idő, melyet az Ószövetség próféciái megjövendöltek a zsidók sorsára vonatkozólag, hamarosan nyilvánvalóvá válik.

Választott népem szenvedni fog.

A zsidók, akik elutasították Isten Szövetségét, melyet Mózes közvetített, szenvedni fognak, mint ahogy évszázadokon át szenvedtek. El fogják venni tőlük őseik földje fölötti hatalmukat, és az egyetlen megoldás csak az lesz, hogy aláírjanak egy szerződést, mely által az Antikrisztus rabszolgáévá válnak. Választott népem szenvedni fog, mint ahogy Én is szenvedtem, és csak kevés irgalommal lesznek irántuk.

A zsidókkal való bánásmód rosszabb lesz, mint amelyben a Második Világháború alatt a népirtás során részesültek.

Izraelben a Gyötrelem világosan látható lesz, amint az meg volt jövendölve.

Izrael miatt fognak a háborúk fokozódni, amikor már nehéz lesz meghatározni, hogy ki a valódi ellensége.

A békeszerződést röviddel azt követően alá fogják írni, és a béke embere fellép majd a világ színpadára.

Az Európai Unió Isten minden nyomát el fogja tiporni

A tízszarvú fenevad – mely az Európai Unió – el fogja tiporni Isten minden nyomát.

Most van itt az ideje, hogy felkészüljetek kegyetlenségeikre, amelyek példátlanok lesznek, s erre a Kereszténység megszüntetésekor kerül sor.

Milyen büszkék lesznek majd, amikor a „kicsi”, aki megbújik közöttük, felemelkedik és büszkélkedni fog hatalmával. Ők üdvözölni fogják az új egyház kinevezett vezetőjét, és hatalma kiterjed majd az egész világra.

Ez gyorsan fog kibontakozni, és azoknak a felszentelt szolgáimnak, akik nem fogadják el az Igazságot, tudniuk kell a következőket:

Ha alávetitek magatokat Róma új törvényeinek, annak a városnak, melyet a hazug és az Antikrisztus szolgája foglal majd el, akkor ti az új rendszer rabszolgái lesztek. Amikor azt látjátok, hogy a Szent Eukarisztia Szentségét módosítják, és a felismerhetetlenségig megváltoztatják, akkor tudnotok kell, hogy ez lesz az alkalom számotokra, amikor hátat kell fordítanotok ennek a gonosz rendszernek.

Egyházam tévedhetetlen. És tévedhetetlen is marad. Azonban azok, akik Egyházamon belül Tanításaim ellen lázadnak és megváltoztatják a Szentségeket, ki lesznek dobva Egyházamból. Az új rendszer, mely nem Istentől való, esendő lesz, mert nem az Igazságot fogja képviselni. Csak az Én Tanításaimat követhetik a keresztények.

Ha az ember alkotta vallást követitek, akkor ti nem nevezhetitek magatokat keresztényeknek. Bárki, aki azt mondja, hogy Egyházam tévedhetetlen, az korrekt.

Bárki, aki azt állítja, hogy egy új egyházhoz tartozik, ahol Tanításaimat meghamisították és ahol a Szentségeket eltörölték, az hazugságban fog élni.

Ez egy nagyon nehéz időszak lesz felszentelt szolgáim számára, mivel nekik az Egyházam által felállított Törvényeket kell követniük. Most azt mondom nektek, hogy továbbra is azt kell tennetek. De amint Szentségeimet megszentségtelenítik, kövessétek igaz Egyházamat. Attól kezdve már csak az Igazságot követő szolgák állíthatják azt, hogy az Általam meghatározott utasításoknak megfelelően vezetik népemet, amelyeket az Én időmben adtam a Földön.

A pogányság felemelkedése

A pogányság felemelkedése végigsöpör majd a Földön, és nyomdokában egy hamis béke fog létrejönni. Aztán látni fogjátok a hírességek növekvő dicsőítését, és a New Age spiritualizmusa iránti fanatikus hódolatot és a sátán-imádatot, melyet a modern pszichológia terápiájával álcáznak. Ekkor az önimádat lesz a legfontosabb tulajdonság, amire törekednek.

A szexuális erkölcstelenség növekedni fog, amint az Armageddon Csatája fokozódik.

Az abortusz és a gyilkosság annyira gyakori lesz, hogy sokan mentesek lesznek a kiszolgáltatottak iránti szánalom minden érzésétől.

Ez idő alatt, hadseregem elszántan fogja folytatni küldetését a lelkek megmentéséért. Semmi sem fogja őket megállítani, és Én imáik minden órájáért sok szenvedést fogok megenyhíteni a világban.

A zsidóknak a következőket mondom: Ti azért szenvedtetek, mert nem hallgattatok Isten Szavára, mely a próféták által adatott. Azonban hamarosan el fogjátok fogadni végre az Igaz Messiást. Mert ti szintén csatlakozni fogtok Hadseregemhez, miközben az az Antikrisztus elleni harcban a győzelem felé menetel.

Ti szenvedni fogtok, ahogyan Én is szenvedtem, mivel ez meg volt jövendölve. Dávid Házának eljön győzelmi napja, és azon a napon a hamuból támasztom fel az Új Jeruzsálemet. Amint Új Királyságom kiemelkedik, a pogány világ királya és szolgálói hamuvá válnak.

Az Ígéretem, hogy eljövök, és Atyám Királyságába viszlek benneteket, közel van.

Megígérem nektek Szeretetemet és Hűségemet, mint a számotokra oly régen megígért Messiásotokat. Ez a ti örökségetek. Ti nem Engem, Jézusotokat utasítottatok el, amikor Keresztre feszítettetek Engem. Ti Istent utasítottátok el.

Én Isten vagyok. Én vagyok az út számotokra, hogy belépjetek az Új Paradicsomba. Fogadjátok el Kezemet, mert Én szeretlek benneteket, és megbocsátok nektek. Ti az Én népem vagytok, és eljövök értetek.

 

Jézusotok

https://masodikeljovetel.hu/zsidok-ellensegei-minden-nemzetben-osszegyulnek-hogy-eltiporjak-izraelt

 

 

 

 

Amikor elveszik a szólásszabadságot, akkor az Igazság rejtve marad

  1. november 30. péntek, 15:55

 

Drága, szeretett leányom, a próféciák akkor kerülnek kinyilatkoztatásra, amikor véget ér a nemzetek szabadsága, amely megengedi, hogy bilincsek nélkül beszéljenek.

Üzenetemben, melyet 2011. január 1-én adtam neked, azt mondtam, hogy a médián keresztül elrejthetik és elvehetik a nép hangját az emberiség elől.

Amikor a média szabad hangja elnémul, akkor tudnotok kell, hogy diktatúrában éltek.

A média ellenőrzése által sok változást erőltettek a nemzetekre. Amikor a szólásszabadságot elveszik, akkor az Igazság rejtve marad. Akkor majd a pogányok által diktált hazugságokkal fogják etetni egyik nemzetet a másik után.

Az Igazság Könyvét azért kapja a világ, hogy az emberiség érezni tudja Isten szeretetét, az Igazság felé legyen vezetve, és ezáltal békére találjon.

A szabad választásotok jogának a lehetőségét az elit csoport el fogja venni tőletek. Olyanok vagytok, mint a bárányok, melyeket a vágóhídra vezetnek, és sokakat félrevezetnek közületek, akik vakok lesznek az Igazságra.

A szabadság egy ajándék Istentől minden ember számára, Aki tiszteletben tartja gyermekei szabad akaratát.

Szabad akaratotokon keresztül sok döntést fogtok hozni. Néhány ilyen döntést Atyám helytelenít majd, mindazonáltal soha nem fog beavatkozni szabad döntésetekbe, mert Ő nem tudja és nem is fogja azt elvenni tőletek.

A Sátán rabszolgái mindig támadni fogják szabad akaratotokat. Ezt a nemzetekre gyakorolt kísértések által teszik, hogy elvegyék azok szabadságát, akik fölött uralkodnak. Mindezt ők több okból kifolyólag teszik:

Az egyik ok, hogy rabszolgákká tegyenek benneteket a saját önző nyereségvágyuk miatt. A másik, hogy szabályozzák a lakosság növekedését. A harmadik ok pedig az, hogy Isten minden nyomát eltöröljék.

Kereszthalálom óta ennek a tervnek sok országban voltak már tanúi. Mégis a nyugati világnak sikerült mentesnek maradnia a diktatúrától, amennyire csak lehetséges volt.

Minden nemzet átveszi, egyik a másik után. Egymás között fognak harcolni a hatalomért. Sok nemzet fog olyan törvényeket bevezetni, amelyek felérnek a kommunizmussal.

Aztán eljön az idő, amikor a Vörös Sárkány is ellenőrizni fog mindent, de sok ember nem fogja azt észrevenni, mert ezek közül a diktatúrák közül sok rejtve marad majd a nyilvánosság szeme elől.

Tudnotok kell a következőket. Amikor megpróbálják kiirtani Isten Nevének gyökerét, és amikor a hazugságok rabszolgájává váltok, akkor Atyám keze le fog sújtani.

A világ egyharmada el lesz törölve, és az Isteni beavatkozás az utolsó napig fog tartani.

A gonosz törvények enyhítése érdekében, amelyeket országaitokban be fognak vezetni, ahol az Igazság rejtve marad előttetek, a következő imát – a Keresztes Imahadjárat 87. imáját – kell mondanotok, hogy megvédjétek a nemzeteket a gonosztól.

A Keresztes Imahadjárat 87. imája: Védd meg nemzetünket a gonosztól

Ó, Atyám, Fiad nevében, ments meg minket a kommunizmustól. Ments meg minket a diktatúrától. Védd meg nemzetünket a pogánysággal szemben. Mentsd meg gyermekeinket a bajtól. Segíts nekünk, hogy meglássuk Isten Világosságát. Nyisd meg szívünket Fiad Tanításaira. Segíts meg minden egyházat, hogy továbbra is hűségesek maradjanak Isten Igéjéhez. Kérünk Téged, tartsd biztonságban nemzetünket az üldöztetéstől. Drága Atyánk, irgalommal tekints le ránk, független attól, hogy mennyire bántottunk meg Téged. Jézus, Emberfia, boríts be minket Drága Véreddel. Ments meg minket a gonosz csapdáitól. Könyörgünk Hozzád, drága Istenünk, lépj közbe és állítsd meg a gonoszt abban, hogy elnyelje a világot, ebben az időben. Ámen.

 

Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, mert Atyám Szíve megszakad attól a sebességtől, ahogyan a bűnös törvényeket a föld nemzetei elé tárják ebben az időben a Földön.

Reménykedjetek! Imádkozzatok és bízzatok Bennem, hogy ezt a pusztítást gyengíteni lehessen.

Imádkozzatok, hogy Istennek annyi gyermeke, amennyi csak lehetséges, minden időben nyitva tartsa a szemét, és hű maradjon Tanításaim Igazságához.

 

Jézusotok

https://masodikeljovetel.hu/amikor-elveszik-szolasszabadsagot-akkor-az-igazsag-rejtve-marad

 

 

 

 

 

———-

Igaz élet Istenben:

Ld az újonnan lérehozott EGYHÁZ menüpont alatt:

https://remnant-army.org/wordpress/hu/egyseg/

 

 

 

 

 

„Keletről jön el a hajnal

  1. augusztus 20.

… Ahogyan az elején[4] többször is mondtam neked, gondolkodásodban maradj meg Kelet felé irányulva. Onnan fog felemelkedni a fény, és minden virágoskertté fog válni. Kezdettől fogva a Kelet után vágyakozom. …”

Source: http://ichtys.hu/index.php/142-2004-augusztus-20

————
Ortodox (Görög keleti):

“Címzés, üdvözlés

1 Péter, Jézus Krisztus apostola, Pontusz, Galácia, Kappadócia, Ázsia és Bitinia szórványában élő jövevényeknek, akik ki vannak választva

2 az Atya Isten eleve elrendelése szerint a Lélek megszentelő munkája által az engedelmességre és a Jézus Krisztus vérével való meghintésre: Kegyelem és békesség adassék nektek bőségesen.

Isten magasztalása a hívők reménységéért

3 Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre,

4 arra az el nem múló, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra.

5 Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy nyilvánvalóvá legyen az utolsó időben.

6 Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között,

7 hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre.

8 Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek,

9 mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.

10 Ezt az üdvösséget keresték és kutatták a próféták, akik a nektek szánt kegyelemről prófétáltak,

11 kutatva, hogy melyik vagy milyen időről tett kijelentést a Krisztus bennük levő Lelke, amikor előre bizonyságot tett a Krisztusra váró szenvedésekről, és az ezeket követő dicsőségről.

12 Ők azt a kijelentést kapták, hogy nem maguknak, hanem nektek szolgálnak azokkal, amikről most az evangélium hirdetői prédikálnak nektek a mennyből küldött Szentlélek által, és amikbe angyalok vágyakoznak beletekinteni.

Szentek legyetek!

13 Ezért tehát elméteket felkészítve, legyetek józanok és teljes bizonyossággal reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet Jézus Krisztus megjelenésekor kaptok.

14 Mint engedelmes gyermekek ne igazodjatok azokhoz a korábbi vágyaitokhoz, amelyek tudatlanságotok idején voltak bennetek,

15 hanem – mivel ő, a Szent hívott el titeket – magatok is szentek legyetek egész magatartásotokban,

16 úgy, amint meg van írva: “Szentek legyetek, mert én szent vagyok.”

17 Ha pedig mint Atyátokat hívjátok őt segítségül, aki személyválogatás nélkül ítél meg mindenkit cselekedete szerint, félelemmel töltsétek el jövevénységetek idejét,

18 tudván, hogy nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életmódotokból,

19 hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén.

20 Ő ugyan a világ teremtése előtt kiválasztatott, de az idők végén jelent meg tiértetek,

21 akik általa hisztek Istenben, aki feltámasztotta őt a halottak közül, és dicsőséget adott neki, hogy hitetek Istenbe vetett reménység is legyen.

22 Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel képmutatás nélküli testvérszeretetre, egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek,

23 mint akik nem romlandó, hanem romolhatatlan magból születtetek újjá, Isten élő és maradandó igéje által.

24 “Mert minden test olyan, mint a fű, és minden dicsősége, mint a mező virága: megszárad a fű, és virága elhull,

25 de az Úr beszéde megmarad örökké”. Ez pedig az a beszéd, amelyet hirdettek nektek.

Épüljetek fel lelki házzá

2 Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást,

2 mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre;

3 mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr.

4 Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt “kiválasztott és drága”;

5 ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által.

6 Ezért áll ez az Írásban: “Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg”.”

 

 

„21 Hiszen erre hívattatok el, mivel Krisztus is szenvedett értetek, és példát hagyott rátok, hogy az ő nyomdokait kövessétek:

22 ő nem tett bűnt, álnokság sem hagyta el a száját,

23 mikor gyalázták, nem viszonozta a gyalázást; amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta ezt arra, aki igazságosan ítél.

24 Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg.

25 Mert olyanok voltatok, mint a tévelygő juhok, de most megtértetek lelketek pásztorához és gondviselőjéhez.

A házastársak becsüljék meg egymást

3 Ugyanígy, ti asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, hogy ha közülük egyesek nem engedelmeskednek az igének, feleségük magaviselete szavak nélkül is nyerje meg őket,

2 felfigyelve istenfélő és tiszta életetekre.

3 Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése,

4 hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt.

5 Egykor a szent asszonyok is, akik az Istenben reménykedtek, így díszítették magukat: engedelmeskedtek férjüknek,

6 ahogyan Sára engedelmeskedett Ábrahámnak, és urának nevezte őt. Az ő leányai lesztek, ha jót tesztek, és ha nem féltek semmiféle fenyegetéstől.

7 És ugyanígy, ti férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel, mint a gyengébb féllel, adjátok meg nekik a tiszteletet mint örököstársaitoknak is az élet kegyelmében, hogy a ti imádkozásotok ne ütközzék akadályba.

Cselekedjétek a jót állhatatosan

8 Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak.

9 Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek.”

 

 

„Isten akarata szerint éljetek

4 Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, vértezzétek fel magatokat azzal a felismeréssel, hogy aki testileg szenved, az elszakad a bűntől,

2 hogy többé ne emberi vágyak, hanem az Isten akarata szerint éljétek le testi életetek hátralevő idejét.

3 Bizony, elég volt abból, hogy a múltban a pogányok szokása szerint kicsapongásokban, kívánságokban, részegeskedésekben, dorbézolásokban, tivornyázásokban és szentségtelen bálványimádásokban éltetek.

4 Azért haragusznak rátok, sőt káromolják Istent, mert nem rohantok velük együtt a kicsapongásnak ugyanabba a posványába.

5 De számot fognak adni annak, aki készül ítélni élőket és holtakat.

6 Mert a holtaknak is azért hirdettetett az evangélium, hogy testben, emberi mértékek szerint ítéltessenek meg, de éljenek Isten szerint lélekben.

Isten kegyelmének jó sáfárai

7 Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok.

8 Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez.

9 Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül.

10 Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai:

11 ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Peter%201:1-2:6;%20%20%20%201%20Peter%202:21-3:9;%20%20%20%201%20Peter%204:1-11&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/11/30

 

 

 

———-

Római katolikus:

“11-30

Szent András, apostol – Ü

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A hit hallásból fakad, a hallás pedig Krisztus tanításából.
Testvéreim!
Azt mondom: Ha száddal vallod, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, üdvözülsz. A szívbeli hit ugyanis megigazulásra, a szájjal való megvallás pedig üdvösségre szolgál. Az írás ugyanis azt mondja: Senki nem vall szégyent, aki őbenne hisz. Nincs különbség zsidó meg pogány között, mert mindnyájunknak egy az Ura. Ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják. Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.
De hogyan hívhatják segítségül azt, akiben nem hisznek? S hogyan higgyenek abban, akiről nem hallottak? S hogyan halljanak róla, ha nincs, aki hirdesse? S hogyan hirdesse az, akit nem küldtek? Amint meg van írva: „Milyen szép annak a lába, aki jó hírt hoz, aki békét hirdet!”
De nem mindnyájan engedelmeskednek az evangéliumnak. Ezért mondja Izajás: „Uram, ki hitt abban, amit hallottunk?” A hit tehát hallásból fakad, a hallás pedig Krisztus tanításából.
De kérdezem: „Vajon nem hallották?” Hiszen: „Minden földre elhat szózatuk, a földkerekség végéig eljut igéjük.”
Ez az Isten igéje.
Róm 10,9-18

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Minden földre * elhat szózatuk. (2a. vers. – 2. tónus)
Előénekes: Isten dicsőségét az egek hirdetik, * a mennybolt vallja kezének művét.
Ezt harsogja át egyik nap a másiknak, * erre oktatja éj az éjszakát.
Hívek: Minden földre * elhat szózatuk.
E: Nem olyan hang ez, nem olyan beszéd, * hogy meg ne értenéd szavát.
Minden földre elhat szózatuk, * a földkerekség végéig eljut igéjük.
H: Minden földre * elhat szózatuk.
Zsolt 18,2-3.4-5

ALLELUJA
Jöjjetek utánam, mondja a mi Urunk: * Én emberhalászokká teszlek titeket. Mt 4,19 – 6. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ők azonnal otthagyták hálóikat és követték Jézust.
A Galileai-tenger mentén járva meglátott két testvért: Simont, akit Péternek is neveznek, és Andrást, a testvérét. Éppen hálót vetettek a tengerbe, mert halászok voltak. Így szólt hozzájuk: „Kövessetek engem, és én emberek halászává teszlek titeket!” Erre azok otthagyták hálóikat, és követték őt.
Amint onnan továbbment, meglátott másik két testvért is: Zebedeus fiát, Jakabot és testvérét, Jánost. Apjukkal, Zebedeussal a hálóikat javították a csónakban. Őket is elhívta. Ők is otthagyták a csónakot és az apjukat, és követték őt.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 4,18-22 „

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-11-30

 

 

 

„… Vétkük által ugyanis kiáradt az üdvösség a pogányokra is, ami arra serkenti a zsidókat, hogy ők is igyekezzenek eljutni az üdvösségre. Ha tehát vétkük a világ javára vált, és az, hogy csak kevesen hittek közülük Krisztusban, hasznos volt a pogányoknak, mennyi áldás fakad majd abból, ha mindnyájan megtérnek!
Nem szeretném, testvéreim, hogy saját bölcsességetekre hagyatkozva tájékozatlanok maradjatok e titok dolgában. Izrael népe csak addig nem ismeri fel Krisztusban a Messiást, amíg a pogányok teljes számban meg nem térnek. „

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-10-30

———-

Tóra:

 

https://www.hebcal.com/shabbat