Hénok és Illés nem emberi formában lesznek jelen

Igazság Könyve:
2015. január 29. csütörtök, 21:30

 

Drága szeretett leányom, az előttetek álló időben a Római Katolikusoknak és a zsidóknak kell majd a legnagyobb ellenállással szembenézniük. Hátrányos megkülönböztetéstől, szembeszegüléstől és gyűlölettől kell majd szenvedniük, amint a hitehagyás megfojtja az emberiséget. Az ő Hangjuk el lesz hallgattatva, mert amikor a gonosz megtéveszti a világot, hogy az elutasítsa Isten Igéjét, hamisságok fel fogják falni Isten gyermekei elméjét.

Ez a két tanú továbbra is hirdetni fogja az Igazságot azok által, akik elég erősek ahhoz, hogy terjesszék a Szentlélek Tüzét, míg az Úr Nagy Napja fel nem virrad az emberiségre. Hénok és Illés szelleme fogja elárasztani a lelküket, és ők felháborodást fognak okozni, amikor tanúságot tesznek Isten mellett az Igazságról és az Életről, amelyet milliók el fognak majd utasítani. Amint az meg volt jövendölve ezzel a két tanúval szembe fognak szállni, és harcolni fognak ellenük, de jaj annak az embernek, aki megpróbálja elpusztítani őket, mert Isten meg fogja büntetni ellenségeit, hogy ezek ketten életben tudják tartani Szeretetének Lángját a világban, amelyet a hitehagyás sötétsége fog beborítani.

Hénok és Illés nem emberi formában lesznek jelen, de tudnotok kell a következőt: ők e két tanú szellemében lesznek jelen, és az ő szenvedésük által Isten meg fogja menteni azokat, akik vakok az Igazságra.

Soha ne féljétek az Igazságtól, egyedül csak azoktól féljetek, akik ekkora gyűlölettel vannak eltelve Irántam, Jézus Krisztus iránt, akik a gonosz cselekedet mindenféle formájáig le fognak alacsonyodni, csakhogy ezt a két tanút elhallgattassák.

De nem fognak tudni hatást gyakorolni rá, mert a Szentlélek Tüze úgy fog áradni a tanúk szájából, mint egy kard, és be fog hatolni azok szívébe, akiknek a legnagyobb szükségük van Isten Irgalmára. Aztán, amikor eljön az ideje, ezt a két vallást be fogják tiltani, és azokat, akik azt nyilvánosan gyakorolni merik, bűncselekmény elkövetésével fogják vádolni. Az alapig leégett Templomok hamukupaccá fognak válni, és a világ örömét fogja lelni Isten Híveinek megsemmisítésében, és ünnepelni fogja azok kimúlását.

Ezt követően Isten Hangja hallható lesz a világ minden sarkában, és a hamuból fel fog támadni az Új Kezdet, az Új Jeruzsálem, egy új, bűn nélküli tiszta világ.

Jézusotok”

https://masodikeljovetel.hu/henok-es-illes-nem-emberi-formaban-lesznek-jelen

———-
Igaz élet Istenben:

http://www.calendarpedia.com/when-is/orthodox-easter.html

MINDENKOR VELED VAGYOK
1997. augusztus 13.

Uram,
Te az áldások esőjét
hullattad rám,
és áldásoddal lelkem otthonra lelt
Jahve udvarában,
ahol angyalseregek élnek,
és Te jóságoddal veszel körül minket.
Istenem,
Himnusz a Te Neved.
Lelkem felujjong
és ritmusára dalol,
amikor hallom.
Tudatlanságomban, Uram,
ne vond meg tőlem
világosságodat! ….
Amen.

Kedvesem, mindenkor veled vagyok… Szívem sohasem tudna elhagyni téged, mert megejt nyomorúságod… Te a mi isteni szeretetünk gyermeke lettél. Szükséged volt valakire, aki nemcsak törvényem és kegyelmem alapvető elveire tanít meg téged, hanem Isten üzenetére is annak teljességében 1 , amit azért adtam Egyházamnak, hogy összekössön benneteket a szeretetben, és így értelmetekkel megismerhessetek minket Háromságos Szentségünkben. Ezt a tanítást a Bölcsesség adta az egyszerű gyermekeknek, de elrejtette a bölcsek és az okosak elől. Lelkedet zárd az én Lelkembe, és gyarapodj belőle, kedvesem!. IC ”

 
 
 
 

———-
Római katolikus:

2020-01-29

3. évközi hét szerda

OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Isten megígéri Dávidnak, hogy trónját megőrzi utódai számára.
Királysága a családjából származó Messiás örök uralmának az előképe.

Amikor Dávid elhatározta, hogy Jeruzsálemben kőtemplomot épít, az Úr a következő éjszakán szózatot intézett Nátán prófétához:
„Menj, és mondd meg szolgámnak, Dávidnak: »Ezt üzeni az Úr: Te akarsz nekem házat építeni lakóhelyül? Hiszen nem laktam én házban attól fogva, hogy népemet kihoztam Egyiptom földjéről mind a mai napig. Sátorhajléknak voltam lakója, abban vándoroltam. Vajon szóltam-e bárhol is, ahol Izrael fiaival együtt jártam, népem valamelyik bírájának, akit megbíztam választott népem vezetésével: Miért nem építetek nekem cédrusfa házat?
Nos, közöld szolgámmal, Dáviddal! Ezt üzeni a Seregek Ura: Én hoztalak el téged a legelőről, a juhok mellől, hogy választott népem, Izrael fejedelme légy. Veled voltam minden vállalkozásodban, és minden ellenségedet megsemmisítettem előtted. Nagy nevet szereztem neked, olyat mint a föld nagyjaié. Népemnek, Izraelnek is meghatároztam egy helyet, és oda telepítettem. Ezen a helyen lakik majd, és nem fogják többé háborgatni. A gonoszok sem szorongatják, mint kezdetben, attól a naptól fogva, hogy bírákat rendeltem népem, Izrael fölé.
Nyugalmat adok neked is minden
ellenségedtől, és előre megmondja neked az Úr, hogy uralkodóházzá teszi a családodat.

Ha majd letelnek napjaid, és nyugovóra térsz atyáid mellé, akkor utódot támasztok fiaid közül, és megszilárdítom királyságát. Ő fog nekem házat építeni, én pedig megszilárdítom királyi trónusát mindörökre. Atyja leszek neki, ő pedig fiam lesz nekem. Ha valami gonoszat cselekszik, megfenyítem őt, ahogy embereket szokás; csapásokkal, mint bármelyik embert. De irgalmasságomat nem vonom meg tőle, mint ahogy megvontam Saultól, és eltaszítottam őt magamtól. Házad és királyságod szilárd lesz mindörökre, és trónusod rendületlenül áll majd mindenkoron.«”
Nátán próféta mindezt úgy mondta el Dávidnak, ahogyan hallotta és látomásban látta.
Ez az Isten igéje.
2Sám 7,4-17

VÁLASZOS ZSOLTÁR :
Válasz: Irgalmam iránta * mindörökké megmarad. (29a. vers. – 6. tónus)
Előénekes: Választottammal szövetséget kötöttem, * megesküdtem szolgámnak, Dávidnak:
„Megerősítem ivadékodat örökre, * és megszilárdítom trónodat nemzedékről nemzedékre.”
Hívek: Irgalmam iránta * mindörökké megmarad.
E: Így szólít majd engem: „Atyám vagy nékem, * Istenem és üdvöm sziklája.”
Én pedig elsőszülöttemmé teszem őt, * fölségessé a királyok között.
H: Irgalmam iránta * mindörökké megmarad.
E: Irgalmam iránta örökké megmarad, * szövetségem hűsége nem szűnik meg.
Örök időkre megtartom ivadékát, * és királyi székét, mint az ég napjait.
H: Irgalmam iránta * mindörökké megmarad.
Zsolt 88,4-5.27-28.29-30

ALLELUJA
Jó mag az Isten igéje, † Krisztus a magvető; * aki rátalál, örökké élni fog. 5. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az Isten igéje akkor lesz hatékony bennünk, ha hívő lélekkel fogadjuk, és tettekre is váltjuk.
Amikor Jézus a Genezáreti-tó partján tanított, nagy tömeg gyűlt köréje. Ezért hajóba szállt, és egy kissé beljebb ment a parttól, a tömeg pedig a tó partján maradt. Ekkor példabeszédekben sok mindenről beszélt nekik. Így kezdte tanítását:
Halljátok csak! Kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem az útfélre esett. Odaszálltak az égi madarak, és fölcsipegették.
Némely mag köves helyre esett, ahol nem volt elég talaja. Itt hamar kikelt, mert nem jutott mélyen a földbe. Amikor azonban kisütött a nap, megperzselődött, és mivel nem volt elég erős gyökere, elszáradt. Némely mag pedig tövisek közé hullott. Amint a tövisek felnőttek, elfojtották, úgyhogy nem hozott termést. A többi mag jó földbe hullott, kikelt, felnőtt, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hozott.” Jézus így fejezte be szavait: „Akinek füle van, hallja meg!”
Amikor egyedül maradt, tanítványai és a tizenkét apostol megkérdezték tőle, mi a példabeszéd értelme. Így válaszolt nekik: „Ti megtudhatjátok Isten országának titkát, a kívülállók azonban csak példabeszédekben hallanak róla:
Nézzenek, de ne
lássanak, halljanak, de ne értsenek, nehogy megtérjenek, és bocsánatot nyerjenek.”
Azután így folytatta: „Nem értitek ezt a példabeszédet? Hogyan fogjátok a többi példabeszédet megérteni? A magvető az, aki az igét hirdeti. Azok, akikben útfélre hull a tanítás, meghallgatják ugyan, de rögtön jön a sátán, és kitépi szívükből az elvetett igét. Azok, akiknél köves talajra hullt a mag, amikor hallják a tanítást, szívesen hajlanak rá; de nem ver bennük gyökeret, mert (állhatatlanok), csak a pillanatnak élnek. Ezért, ha szorongatás vagy üldözés éri őket az Isten igéje miatt, hamarosan meginognak. Azok pedig, akikben tövisek közé esik (az Isten igéje), meghallgatják ugyan a tanítást, de a világi gondok, a csalóka gazdagság és a többi földi szenvedély rabul ejtik őket; és elfojtják az igét, úgyhogy nem hoz bennük gyümölcsöt.
Végül vannak olyanok, akikben az ige jó földbe hullott. Hallják a tanítást, magukévá is teszik, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hoznak.”
Ezek az evangélium igéi.
Mk 4,1-20″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2020-01-29

————
Ortodox (Görög keleti): 

11 Vajon a forrás ugyanabból a nyílásból árasztja-e az édes és a keserű vizet?

12 Avagy teremhet-e, testvéreim, a füge olajbogyót, és a szőlő fügét? Sós forrás sem adhat édes vizet!

A földi és a mennyei bölcsesség

13 Kicsoda bölcs és értelmes közöttetek? Mutassa meg a magatartásával, hogy mindent bölcs szelídséggel tesz!

14 Ha pedig keserű irigység és viszálykodás van a szívetekben, ne kérkedjetek, és ne hazudjatok az igazsággal szemben.

15 Ez a bölcsesség nem felülről jön, hanem földi, testi és ördögi.

16 Mert ahol irigység van és viszálykodás, ott zűrzavar és mindenféle gonosz tett található.

17 A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.

18 Az igazság gyümölcse békességben vettetik el azoknak, akik békességet teremtenek.

Alázzátok meg magatokat Isten előtt

4.1 Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák-e ezeket?

Kívántok valamit, és nem kapjátok meg, öltök és irigykedtek, de nem tudtok célt érni, harcoltok és viszálykodtok. Mégsem kapjátok meg azért, mert nem kéritek.

Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni.

Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-e, hogy a világgal való barátság ellenségeskedés az Istennel? Ha tehát valaki a világgal barátságot köt, ellenségévé válik az Istennek.

Vagy azt gondoljátok, hogy az Írás ok nélkül mondja: “Irigységre kívánkozik a lélek, amely bennünk lakozik?”

De még nagyobb kegyelmet is ad, ezért mondja: “Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja”.

————–

22 Jézus így válaszolt nekik: “Higgyetek Istenben!

23 Bizony, mondom néktek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magadat tengerbe! – és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik -, annak meg is adatik az.

24 Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek.

25 És amikor megálltok imádkozni, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket.

26 (Ha pedig ti nem bocsátotok meg, mennyei Atyátok sem bocsátja meg vétkeiteket.)””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=+James+3%3A11-4%3A6%3B+Mark+11%3A22-26&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS