János Evangélistának a Szentlélek Ereje által adatott Jelenések Könyvét Keresztény Egyházaim figyelmen kívül hagyták.

Igazság Könyve:

2014. október 21. kedd, 23:40

Drága szeretett leányom, amikor a próféciák kezdetben megadattak Isten gyermekeinek, azok félelmet keltettek az emberek szívében. Ennek oka az Istenben nem hívő emberek elméjében jelenlévő kételyek, és a természetes földi környezetből hiányzó vigasz voltak. Könnyebb volt az embernek elfogadnia egy tökéletlen életet, mint hinnie egy természetfölötti létezőben.

Isten nem azért küldte Prófétáit, hogy félelmet keltsen gyermekeiben. Ő azért küldte őket, hogy figyelmeztesse gyermekeit azokra a veszélyekre, amelyek mély szakadékot hoznak létre az ember és Isten között. Amikor ez a szakadék már túl szélessé vált, mivel a lelkek többsége elutasította Istent, akkor Ő mindig közbelépett, hogy megmentse őket. Isten mindig az Ő Prófétái  által lépett közbe, és Prófétái  segítségével tudta oktatni gyermekeit az Úr útjaira. Isten prófétái  nélkül az ember nem kapta volna meg az Igazságot. Amit Isten az írott Ige által ad az embereinek, azt senki se szedje darabokra.

Az ember nem méltó arra, hogy Isten Igéjét megváltoztassa, képessége sincs arra, hogy az Ige jelentésén módosítson, és joga sincs ahhoz, hogy ezt megtegye. Ha egy ember veszi Isten Igéjét, és azt szándékosan félremagyarázza, csakhogy másokat bántson vele, súlyos bűnt követ el. Sokan voltak már, akik megpróbálták megváltoztatni az Ige jelentését, de nem sikerült nekik. Mégis vannak olyanok, akik létrehoztak különböző Ige-változatokat, amelyek eltérnek a teljes Igazságtól, de ettől még az emberek nem lettek okosabbak. Én nem vonom felelősségre ezeket a lelkeket, mert ők csak arra használták az Igét, hogy dicsőítsék Istent.

Amikor eljöttem az Igazságot hirdetni, féltek Tőlem. Valamennyi Előttem fellépő prófétától úgyszintén féltek. Őket, akárcsak Engem, gyűlölték az emberek, mert a kimondott Ige által az Igazságot hozták el az emberiségnek. János Evangélistának a Szentlélek Ereje által adatott Jelenések Könyvét * Keresztény Egyházaim figyelmen kívül hagyták. Erről csak ritkán tárgyaltak, és Egyházamban sokan azzal utasították azt el, hogy lényegtelen.

Most eljött az ideje az Igazságnak, hogy végre az ki legyen mondva, és hogy az emberek válasszanak: Vagy elfogadjátok az Igazságot, mely a Jelenések Könyvében * adatott számotokra, és felkészültök, hogy minden rendben legyen, és örömteljes Számomra a Nagy Napon, vagy pedig figyelmen kívül hagyjátok az Igét és azon Ígéretemet, hogy újra eljövök. Hát legyetek csak süketek Kérésemre, de ne feledjétek: úgy fogok eljönni, mint tolvaj az éjszakában, és csak azok lesznek az Enyéim, akik örömmel fogadnak Engem, és elfogadják Irgalmamat.

Én csupán azért figyelmeztetlek benneteket, mert szeretlek titeket. Ha ezt nem Szeretetből tenném, már rég a pusztába vetettem volna az emberiséget, annyira hálátlan a lelke.

Jézusotok”

https://masodikeljovetel.hu/fogadjatok-el-jelenesek-konyveben-szamotokra-adatott-igazsagot

*

Aratás és szüret a Földön

14 Azután ismét láttam: egy fehér felhőn ült valaki, aki hasonlított az Emberfiához. A fején aranykoszorút viselt, a kezében pedig éles sarlót tartott. 15 A templomból[a] kijött egy másik angyal, és erős hangon kiáltott annak, aki a felhőn ült: „Fogd a sarlódat, és kezdd el az aratást, mert eljött az aratás órája, megérett a Földön az aratnivaló!” 16 Ekkor az, aki a felhőn ült, megsuhintotta sarlóját a Föld fölött, és learatta a termést.

17 Ezután a mennyei templomból kijött egy újabb angyal, aki szintén éles sarlót tartott a kezében. 18 Az oltártól[b] pedig előlépett egy másik angyal, akinek hatalma volt a tűz fölött, és nagy hangon ezt kiáltotta a sarlós angyalnak: „Fogd a sarlódat, és szüreteld le a Föld szőlőjét, mert már érettek a fürtök!” 19 Erre az angyal megsuhintotta sarlóját a Föld fölött, leszüretelte a Föld szőlőjét, és a szőlőfürtöket bedobta Isten haragjának hatalmas szőlőtaposó kádjába. 20 A városon kívül taposták meg a szőlőt, amelyből annyi vér ömlött ki, hogy az áradat a lovak zablájáig ért, és 1 600 stádium[c] távolságban mindent elöntött.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Revelation+14%3A14-22&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS


“… 

Ne felejtsétek, hogy aki kevés magot vet a szántóföldjébe, az keveset is fog aratni! Aki pedig bőven vet, az majd bőven is arat. Mindenki annyit adjon a gyűjtésbe, amennyit előre elhatározott. Ne adjon senki kényszerből, se úgy, hogy később megbánja. Azt az embert szereti Isten, aki szívesen és jókedvűen ad. Mert Isten hatalma több mint elégséges arra, hogy minden kegyelmét bőségesen rátok árassza — s ezáltal minden körülmények között mindent bőségesen és folyamatosan megkaptok, amire csak szükségetek van. Sőt még azon felül is, hogy bőségesen legyen módotok mindenféle jótettre. Amint meg van írva:

„Bőkezűen adott a szegényeknek,
    jótettei nem merülnek feledésbe.”[a]

10 Isten a magvetőnek vetőmagot ad, az éhezőnek meg kenyeret. Ő fog nektek is szellemi vetőmagokat adni, és megszaporítja a magokat, amelyeket a földbe vetettetek, hogy bőségesen arassatok. Ilyen módon sokasítja meg bőkezű és szíves adakozásotok gyümölcseit. 11 Így fogtok mindenben meggazdagodni, hogy mindig bőkezűen adakozhassatok a rászorulóknak. Ez pedig — rajtunk keresztül — azt fogja eredményezni, hogy akik kapják, hálát adnak érte Istennek.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2+Corinthians+9%3A6-11&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/10/20
—–

———-
Igaz élet Istenben:

DÉDELGESS SZERETETEDDEL!

Rhodos, 1991. augusztus 5.

Uram, úgy érzem magam, mint az evező nélküli csónak! Lelkem távol van a tiedtől. Segíts!

Szegény menyasszonyom! Ki vigyáz rád? Ki gondoskodik rólad, ha szükséget látsz?

Te, Uram.

Így mondd: Te, Jegyesem. Gyóntatód ajkával szóltam hozzád. Én vagyok a te Jegyesed. Boldog lehetsz, hogy megkaptad ezt a kegyelmet. A menny a te otthonod. Mi ketten?

Igen, Uram, mindörökre. Uram, Istenem, áldott légy, szóljon dicséret Nevednek! Dicsőség Istennek!

Jöjj, pihentesd meg fejedet Szívemen! Érezd irántad való szeretetemet! Érezd magadban a mennyországot és örvendj, örvendj kicsim, mert veled van Szabadítód, Ő vezet és alakít téged Önmaga hasonlatosságára. Ó… Szomjazz rám, és kívánj inni az élő vízből! Én, az Úr, ellátom lelkedet mindörökre ezzel a vízzel. Sohasem vagy egyedül! SOHA!… Dédelgess szereteteddel, gondolataiddal, szíveddel, jó cselekedeteiddel! Leányom és én menyasszonyom, segíteni fogok neked!

———-
Római katolikus:

2019-10-20Évközi 29. vasárnapKezdőének:
Hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz, Istenem, fordítsd felém füledet, hallgasd meg szavam! Óvj engem, Uram, mint szemed fényét, szárnyad árnyékában védj meg engem! (Zsolt 16,6.8)

Könyörgés:
Mindenható, örök Isten, add, hogy mindenkor készséges akarattal és őszinte szívvel szolgáljunk neked. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Izrael népe a pusztai vándorlás során győzelmet aratott az amalekiták fölött, mert Mózes imádkozott értük.
A választott nép pusztai vándorlása idején történt:
Az amalekiták előrenyomultak, hogy Refidimnél megküzdjenek Izrael fiaival.
Mózes így szólt Józsuéhoz: „Válassz ki nekünk férfiakat, és szállj harcba az amalekitákkal. Én pedig holnap Isten botjával a kezemben kiállok a domb tetejére.” Józsue úgy tett, ahogy Mózes parancsolta, és megütközött az amalekitákkal. Mózes közben Áronnal és Hurral fölment a domb tetejére.
Ameddig Mózes a kezét kitárva tartotta, az izraeliták fölényben voltak, de ha leeresztette a kezét, az amalekiták jutottak fölényhez. Mózes karja végül is elfáradt. Ezért vettek egy követ, odavitték és ráültették. Áron és Hur pedig a karját tartotta, egyik az egyik oldalon, a másik a másik oldalon. Így karja kitárva maradt napszálltáig. Józsue pedig kardélre hányta az amalekitákat és hadi népüket.
Ez az Isten igéje.
Kiv 17,8-13

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója. 2. vers. (3. tónus)
Előénekes: Szememet a hegyekre emelem, * honnét is jöhetne segítségem.
Segítséget csak az Úrtól kaphatok, * aki a mennynek és a földnek alkotója.
Hívek: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója.
E: Nem engedi inogni lábadat, * nem alszik el aki őriz téged.
Bizony nem szunnyad, nem is alszik el, * aki őre Izraelnek.
H: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója.
E: Az Úr a te őrződ, ő a te védelmed, ő jobbod felől megóv téged.
Nem éget délben a nap tüze, * és nem dermeszt a holdas éjjel.
H: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója.
E: Az Úr megvédi lelkedet, * az Úr megőriz minden bajtól.
Az Úr vigyáz rád jártadban, keltedben, * mostantól fogva mindörökké.
H: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója.
Zsolt 120,1-2.3-4.5-6.7-8

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Isten embere legyen tökéletes és minden jóra kész.
Szeretett Fiam!
Tarts ki amellett, amit tanultál, s amiről meggyőződtél, hiszen tudod, kitől tanultad. Gyermekkorod óta ismered a Szentírást: ez megadja neked az útmutatást ahhoz, hogy a Krisztus Jézusba vetett hit által eljuss az üdvösségre.
Minden írás, amelyet az Isten sugalmazott, jól használható a tanításra, az érvelésre, a feddésre s az igaz életre való nevelésre, hogy az Isten embere tökéletes és minden jóra kész legyen.
Kérve kérlek az Istenre és Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak fölött, az ő eljövetelére és országára: hirdesd az igét, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel.
Ez az Isten igéje.
2Tim 3,14-4,2

ALLELUJA
Isten szava élő és átható, * megítéli a gondolatot és a szándékot szívünk mélyén. Zsid 4,12 – 9. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten meghallgatja azokat, akik őt állhatatosan kérik.
Abban az időben:
Példabeszédet mondott Jézus arról, hogy szüntelenül kell imádkozni és nem szabad belefáradni.
Így szólt: „Az egyik városban élt egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Élt abban a városban egy özvegyasszony is. Ez elment hozzá, és kérte: »Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben.«
A bíró egy ideig vonakodott, aztán mégis így szólt magában: »Noha Istentől nem félek, embertől nem tartok, de ez az özvegy annyira terhemre van, hogy igazságot szolgáltatok neki, mert a végén még nekem jön és megver.«”
Az Úr így szólt: „Hallottátok, hogy mit mond az igazságtalan bíró. Vajon Isten nem szolgáltat igazságot választottjainak, akik éjjel-nappal hozzá folyamodnak? Talán megvárakoztatja őket? Mondom nektek, hamarosan igazságot szolgáltat nekik.
Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?”
Ezek az evangélium igéi.
Lk 18,1-8″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-10-20


————

Ortodox (Görög keleti): 

A gazdag és Lázár

19 Jézus ezt mondta: „Volt egyszer egy gazdag ember, aki mindig a legdrágább, legfinomabb ruhákat viselte, és napjait fényűző lakomákkal töltötte. 20 A háza kapujában egy sebekkel borított szegény koldus feküdt, akit Lázárnak hívtak. 21 Arra vágyott, hogy legalább a gazdag asztaláról lehulló maradékokkal jóllakhasson, de csak a kutyák jártak hozzá, és a sebeit nyalogatták.

22 Egyszer aztán meghalt a koldus, és az angyalok oda vitték, ahol most Ábrahám él. A gazdag is meghalt, és eltemették, 23 de ő a halottak országába került. Egyszer, amikor gyötrelmei között felnézett, meglátta a távolban Ábrahámot, mellette pedig Lázárt. 24 Ekkor felkiáltott: »Atyám, Ábrahám, könyörülj rajtam, és küldd el Lázárt, hogy a vízbe mártott ujjával lehűtse a nyelvemet, mert borzasztóan éget ez a tűz!«

25 De Ábrahám így válaszolt: »Fiam, emlékezz csak! Amíg a földön éltél, részed volt minden földi jóban. Lázárnak akkor csak a nélkülözés, meg a szenvedés jutott. Most neki a vigasztalás, neked pedig a szenvedés a részed. 26 Ezen felül köztünk és köztetek nagy és átjárhatatlan szakadék van. Innen senki sem mehet át hozzátok, és tőletek sem jöhet át senki.«

27 Ekkor a gazdag így kérte: »Atyám, akkor legalább küldd el Lázárt az apám házához! 28 Figyelmeztesse az öt testvéremet, nehogy ők is ide kerüljenek, a gyötrődés helyére!«

29 De Ábrahám így válaszolt: »Nekik ott van Mózes Törvénye és a próféták írásai, hallgassanak rájuk!«

30 De a gazdag tovább vitatkozott: »Nem úgy van, Atyám! Ha valaki a halottak közül megy vissza hozzájuk, akkor biztosan megváltoztatják az életüket.«

31 Ábrahám így válaszolt: »Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, akkor az sem győzi meg őket, ha valaki feltámad a halottak közül.«””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luke+16:19-31&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/10/20
—–
http://hungary.orthodoxia.org/2019/05/01/egyhazi-kalendarium-a-2019-ev-majus-honapjara-az-ujnaptar-szerint/#more-19195
——

http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük