Benden önce kendini alçaltan yüceltilecektir

Gerçeği Kitap:

Eğer ruhta bir parça bile gurur varsa, Kutsal Ruh ona asla girmez.

5 Ocak 2014sevgi ve merhametin babası

Sevgili kızım, Kutsal Ruh’un Ateşi bir kişinin ruhuna girdiğinde ilk tepki gözyaşlarıdır. İkinci yanıt şaşkınlık niteliğindedir. Üçüncü tepki, harika bir şeyin – Tanrı’nın Gerçeğine ve O’nun arzu ettiği her şeye dair içsel bir anlayış – o ruhu ele geçirdiğinin farkına varılmasıdır. Aniden bir huzur ve Tanrı’nın Varlığının gizemi olan Tanrı Sevgisi’nin keskin bir şekilde anlaşılması gelir. Tanrı Sözüne göre olan her şey netleşir.

Yalnızca iradesini Tanrı’ya teslim edenler, tüm insan gururunu ve aklını bir kenara bırakıp bunları O’na sunanlar Kutsal Ruh’un bu Armağanını almaya muktedirdirler.

Eğer ruhta bir parça bile gurur varsa, Kutsal Ruh ona asla girmez.

Yalnızca Tanrı’nın Her Şeye Gücü Yeten olduğuna, insanın bir hiç olduğuna ve O’nun huzurunda durmaya layık olmadığına gerçekten inananlar iradelerini teslim edebilirler. Yalnızca kendilerinden beklenen her şeyi yapmaya, Tanrı’nın Sözü uyarınca Kutsal İradesini yerine getirmeye istekli olanlara, gerçek bir etki yaratacak olan Sözü duyurma Armağanları verilebilir.

Gerçeği ilan ettiğini iddia eden ve Kutsal Ruh tarafından yönlendirildiğini söyleyen herhangi bir kişi asla kendi büyüklüğüyle övünmeyecektir. Yeteneklerine, yeteneklerine, bilgisine, kutsallığına ve tevazusuna asla dikkat çekmez . Çünkü bir insan bunu Tanrı’nın Kutsal Adıyla yaptığında, Ateş Ruhu – insanın kalplerini tutuşturan ve böylece Tanrı’nın Sözüne sevgiyle karşılık veren Alev – ile kutsanmamış olur.

Dünyadaki Zamanım sırasında hepinize, Benim önümde kendini yücelten kişinin çöle atılacağını açıkça belirttim. Benden önce kendini alçaltan yüceltilecektir.

İsa’nız

https://fatherofloveandmercy-wordpress-com.translate.goog/2014/01/05/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp

 

https://fatherofloveandmercy.wordpress.com/2014/01/05/

 

 

 

———–
Ortodoks:

https://www.oca.org/readings/daily/2024/01/05

 

 

———-
Roma Katolik:

https://bible.usccb.org/bible/readings/010524.cfm