Körleştiren entelektüel gururun zincirlerinden kurtulamazsınız

Gerçeği Kitap:

Bilgi çoğu zaman sizi Gerçeğe karşı kör edebilir

28 Aralık 2012sevgi ve merhamet babası

Sevgili kızım, ancak kalbin Bana gerçekten açık olduğunda Işığımı deneyimleyebilir ve Gerçeği kabul edebilirsin.

Birçoğu ayırt etme Armağanı istediklerini ve onu almak için Kutsal Ruh’a dua ettiklerini söylüyor. Bununla birlikte, soran herkese bu değerli Hediyeyi almak için ihtiyaç duydukları içgörü verilmez. Yine de sahip olduklarını söyleyecekler. Sonra Kutsal Sözümün kendilerini rahatsız ettiğini iddia ederek Bana hakaret ediyorlar. Endişelerinin Kutsal Mesajlarımın kötü ruhtan geldiği anlamına gelmesi gerektiğini iddia ediyorlar.

Bu Mesajlar aracılığıyla size verilen Kutsal Sözümün çarpık yorumunun yanlış olduğunu gururla ilan edenlere şunu söylemek zorundayım.

En son ne zaman karşıma çıplak çıktın? Seni koruyan gurur perdesi olmadan mı? Dinlemeyi reddedip ellerinizi kulaklarınızı kapatmadan, ne zaman Önüme diz çöküp, Size gerçekten rehberlik etmem için Beni çağırdınız? Herhangi bir ön yargınız olmadan önüme geldiğinizde sizi ancak muhakeme Armağanı ile aydınlatacağımı bilmiyor musunuz? Tüm insani gururdan sıyrılmadıkça, sizi ruhsal bilginin hakikatine karşı körleştiren entelektüel gururun zincirlerinden kurtulamazsınız.

Aranızda Kutsal Yazılar üzerinde yıllarını harcayan ve kendinizi bilgili – ve bu nedenle Sözümü tanımlamaya daha layık – bulanlar tekrar düşünmelisiniz.

Babamın Kitabı’nı bilmek, sizi ruhani konularda hiçbir eğitim almamış sokaktaki dilenciden daha fazla vasıflandıramaz. Bilgi çoğu zaman sizi Gerçeğe karşı kör edebilir. Babamın Kitabını kendi insan yorumunuza dayanan bilgi, Tanrı Sözü’nü anlamak söz konusu olduğunda hiçbir şey ifade etmez.

Tanrı’nın Kutsal Yazılarını takip ederek öğrenilmiş yollarınızla övünenleriniz ve sonra bunu bugün dünyaya verilen Sözümü inkar etmek için kullananlar günah işlemişlerdir. Senin günahın gurur günahıdır. Beni gücendiriyorsun çünkü senin için gururun, en basit haliyle Bana duyduğun sevgiden daha değerli.

Bana olan sevgin, İsa’n, yürekten gelir. Krallığıma layık olan ruhlar, Sesimi çabucak tanır. Sözüme meydan okuyan ve başkalarını Beni dıştan reddetmeye teşvik eden ruhlar, kötü ruhtan etkilenirler. Beni iğrendiriyorsunuz. Kutsal Yazılar bilginize dayanarak bağırdığınız ve gururla değerli olduğunuzu beyan ettiğiniz aşağılık sesiniz susturulacaktır.

Sabrım asla bitmez, ancak önümde durup Kurtuluş Planımı kasıtlı olarak bozanlar için, göz açıp kapayıncaya kadar vahşi doğaya atılacaksınız.

İsa’nız

https://fatherofloveandmercy-wordpress-com.translate.goog/2012/12/28/knowledge-can-very-often-blind-you-to-the-truth/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp

 

https://fatherofloveandmercy.wordpress.com/2012/12/28/knowledge-can-very-often-blind-you-to-the-truth/

 

———–
Ortodoks:

https://www.oca.org/readings/daily/2022/12/28

———-
Roma Katolik:

https://bible.usccb.org/bible/readings/122822.cfm