Gurur tehlikeli bir özelliktir çünkü insanı Tanrı’dan daha büyük olduğuna ikna eder

Gerçeği Kitap:

Gurur tehlikeli bir özelliktir çünkü insanı Tanrı’dan daha büyük olduğuna ikna eder

15 Aralık 2013sevgi ve merhametin babası

Sevgili kızım, insanlık İlahi Kanunlardan ve Babamın İlahi İradesinden habersizdir. İnsan, Tanrı’nın bir yaratığıdır ve bu nedenle, yalnızca Cennetteki melekler ve azizler tarafından bilinen birçok sırla ilgili olarak Bilgi Armağanı verilmemiştir. Bu nedenle, bir adam, Babamın dünyada bazı olayların gerçekleşmesine neden izin verdiğini bildiğini söyleyemezken, başka bir adam evrenin kökenini bildiğini iddia edemez.

İnsan sadece Tanrı’nın bir hizmetkarıdır, ancak Tanrı, insanı Kendi mükemmel Suretinde yaratmak istediği için ona birçok armağan ve yetenek bahşetti. Hayat Ağacı Bilgisini asla insana vermedi ve bunun bir nedeni vardı. Adem ve Havva gurur günahı nedeniyle kendilerini Tanrı’dan ayırdıklarında, insan Tanrı’nın Gözündeki konumunu yok etti. Gurur günahı bugün de devam etmektedir ve Tanrı’dan pek çok ayrılığın nedenidir. Gurur tehlikeli bir özelliktir çünkü insanı Tanrı’dan daha büyük olduğuna ikna eder. Gurur, insanı Tanrı’nın İlahiyat Kanunlarına müdahale etmeye teşvik eder. Bu, Yaşam Armağanının kime verileceği ve onu geri alma hakkına kimin sahip olacağına insanın karar verme hakkına sahip olduğu inancını da içerir.

Gurur da insanı evrenin nasıl yaratıldığını bildiğine inandırır, oysa böyle bir mucizeden habersizdir. Her şeyi yaratmaya gücü yeten yalnızca Tanrı’dır. İnsanın Kendi Yaratılışını keşfetmesine veya kurcalamasına ne kadar izin vereceğine yalnızca Tanrı karar verebilir. Ancak insan tüm cevapları bildiğine inanır. İnsan, kendisinin ve başkalarının kaderini kendisinin kontrol ettiğine inandığında ciddi bir hataya düşer çünkü Lucifer’in günahını taklit ettiğinde kovulacaktır. İnsan, Yaratıcısına yanıt vermeyi reddettiğinde, son günde onu teselli etmek için artık orada olmayacaktır.

Gururun sizi bu dünya ve ötesindeki her şeyi bildiğinize inandırmasına asla izin vermemelisiniz, çünkü bu imkansızdır. Bunun yerine, barış içinde ve Babamın İradesine uygun olarak yaşayabilmeniz için Kutsal İncillerde belirtilen talimatları dinlemeli ve kabul etmelisiniz. Çünkü O’nun önünde alçakgönüllü olduğunuzda, O size büyük bir yücelik gösterecek ve o zaman O’nun Görkemli Krallığının büyük gizemini son günde anlayacaksınız.

İsa’nız

https://fatherofloveandmercy-wordpress-com.translate.goog/2013/12/15/pride-is-a-dangerous-trait-because-it-convinces-man-that-he-is-greater-than-god/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp

 

https://fatherofloveandmercy.wordpress.com/2013/12/15/pride-is-a-dangerous-trait-because-it-convinces-man-that-he-is-greater-than-god/

 

 

 

———–
Ortodoks:

https://www.oca.org/readings/daily/2023/12/15

 

 

———-
Roma Katolik:

https://bible.usccb.org/bible/readings/121523.cfm