Bu meleklerin çoğu insan formunda – Aynı şekilde, cehennemin derinliklerinden salınan iblisler de serbest bırakılıyor

Gerçeği Kitap:

Müminlere gerçek Peygamberleri reddetmemeleri uyarısı

28 Aralık 2010fatherofloveandmercy

Sevgili kızım, ruhlarını kurtarmak için son zamanlardan önce insanoğlunun son mesajlarını sindirebiliyorsun.

Önsedir dünya’yı benim gelişime hazırlamak için dünyanın dört bir yanına dağılmış çok sayıda melek var. Bu meleklerin çoğu insan formunda, ve senin gibi sevgili kızım, bu rolü seçtiler.

Doğumda onların evrimi son Uyarı ve bitiş zamanları ile dovetail için zamanlanmış oldu. Aynı şekilde, cehennemin derinliklerinden salınan iblisler de serbest bırakılıyor. Onlar, kendilerini bu dünyada sunduklarında, bunu ayartma ve yalanlarla yaparlar. Nüfuzlarına açık çocuklarımı çekiyorlar. Zaten karanlıkta olan ruhları enfekte ediyorlar. Onlara yalan söyleyerek ve onları Bana ve Ebedi Babama olan inançlarının saçmalık olduğuna ikna ederek ruhlarına girerler.

Bu insanların, kötü olduğunu düşündüğünüz şeyle ilişkilendireceğiniz herhangi bir dış görünüşleri yoktur. Bunun yerine bilgili, akıllı ve ilham verici görünecekler. Onlar da benim iyi çocuklar gerçek olarak ne düşünün vaaz çok ikna edici olacaktır. Ne yazık ki olsa da, onların kalplerinde hiçbir sevgi olacak ve onların öğretilerine karşı tetikte olmak gerekir.

Şimdi inananlarımı çağırmak istiyorum. Siz, çocuklarım, dua ve iman la beni takip edenlere söz veriyorum hediyeleri aldınız. Size farklı Hediyeler verilir ve her Hediye Benim Sözüm‘e farklı kılıklarda vermek için tasarlanmıştır.

Vizyonerlerin değerlendirilmesi
Benim adıma gelenleri ve Şeytan’ın adına gelenleri tespit etmenize yardımcı olmak için bilgi armağanı verdiğim kişilere lütfen çok dikkatli olun. Sahte peygamberlere karşı tetikte olmanız doğru olur. Ancak, asla ama asla benim adıma geldiklerini söyleyenleri açıkça mesajlarını değerlendirmedenyargılamayın. Benim gönderdiğim mesajları asla “dış görünüş” üzerinden yargılamamalısın. Çünkü bir adam Benim Adım’a geldiğini söylüyor. Alay acısı çeken ya da benden veya Kutsanmış Annemden İlahi Mesajlar aldıklarını iddia ettiklerinde öfkeye neden olan peygamberlere dikkat edin.

Mesajları dikkatle dinlemeden önce onları hemen yargılamanın cazibesine yenik düşmeyin. Bu Mesajlar sadece Benim Öğretileriile ilgili olmayacak, onlar My Word ile ilgili olacak ve sevgi dolu olacak. Kurtuluşa ulaşmak için hayatını Benim Adım’da nasıl yaşayacağını sana öğretecek.

Gerçek peygamberlerim, gizli oldukları gelecekteki olaylarla ilgili mesajlar aldıklarını iddia ettiklerinde asla telaşlanmayın. Bu mesajları peygamberlerin temsil ettiği insan sınıfına göre yargılayarak önyargı günahı işlemeye kalkışmayın. Bazıları eğitimden yoksun kalacak. Bazıları tam tersi olacak ve açık sözlü olacak. Birçok “kutsal” bir kişi oluşturan ne olarak anlayış ile uygun olmayacaktır.

Ama onların gerçekliğinden emin olmanın yolları var. Sevgili Annemle iletişim kuranlar, çoğu durumda, tahmin ettiği hayaletleri saate ve tarihe göre tahmin edeceklerdir. Bu tür hayaletlere katılanlar pek çok olaya tanık olacak. Mesajlarım’ın insanlığa aktarıldığı hallerde, peygamber zafer aramaya çalışmadan dünyaya verilecektir.

İnsanlar Üzerinde Döküm Yargı
Son olarak, inananlarım, Bana olan bağlılıklarına rağmen, gelecekteki olayları öngörenleri küçümsemecek ve Kutsal Ruh’tan gelen iyileştirici güçlerle kutsanmış olanlara aspersions atacaklar. Dur ve huzurlu uykunuzdan uyanın. Bu peygamberler rutininizi bozacak çünkü kutsal grubunuzun yanında rahatça oturmuyorlar. Beklediğin şekilde uyum sağlayamayacaklar. Buna bayıl. Eğer bu insanları söylentiye ve üçüncü şahıs dedikodularına ya da imalarına göre yargılarsanız, günahtan suçlusunuz. Peygamberlerime karşı günah beni derinden gücendiriyor. Gerçek peygamberlerimi ve peygamberlerimi reddettiğinde bana sırtını dönüyorsun.

Ancak bu tam olarak ne dünyada bugün daha vizyonerler halka gitmek olarak oluyor. İnananlarım için kolay değildir. Sadece peygamberlerimden gelen mesajların siz yargılamadan önce okunması gerektiğini unutmayın ve bu sahte peygamberlerden gelebilecekleri de içerir. Bu İletileri düşünürken rehberlik isteyin. Otantik Mesajlar sevgi dolu olacak. Yine de otoritelerinde sağlam olacaklar. Öğretilerim ve havarilerim hakkında öğrendiğiniz her şeye ters giden mesajlar, ne kadar ince olursa olsun, kolayca değerlendirilecektir.

İnancın hakkında sessiz kalma.
Şimdi gidin çocuklarım ve kalplerinizi peygamberlerime açın. Hepinizi benim adıma konuşmanız için hazırlamazamanımın geldiğine dair güvence vermek için oradalar. Unutmayın, zafer, katlanmak zorunda oldukları aşağılanma ve küçümsemeye rağmen, seslerini yükselten peygamberlerime verilir. Ancak ceza, beni takip ettiklerini söyleyenler için karşılanacak, ama inançları hakkında sessiz kalanlar, ama diğer taraftan, benim gerçek hayalperilerim aleyhinde konuşmakta hızlı olacaklar. Kalplerinizde, kınadıklarınızın gelecek olaylardan bahsettiğini biliyorsunuz, ki bunu kabul lenmekte çok zor. Kurtarıcım İsa Mesih’in neden böyle bireyler üzerinde çalıştığını sorabilirsiniz. Sonuçta onlar benim standartlarıma göre kutsal takipçileri değildir. Sana sorum şu. Neden sadece hayatlarını duaya adamış seçilmiş birkaç kişinin çevrelerinizin dışında konuşanları kovma yetkisine sahip olduğuna inanıyorsunuz? Hiçbir şey öğrenmedin mi? Hayatını ibadete adamış olanların da aldatıcının kurbanı olabileceklerini anlamıyor musun?

Gerçek peygamberlerimden nefret edilecek.
Unutma, ben de dünya üzerindeyken yaşlılar ve rahipler tarafından alay edildim, alay edildim, reddedildim ve aşağılandım. Eğer nefret edildiysem, o zaman emin olabilirsiniz ki gerçek peygamberlerim en nefret edilenler olacaklar, tıpkı diğer yerlerde saygı gördükleri gibi.

Hepinize yazıklar olsun. Peygamberlerim sizin gruplarınızdan çıkmayacak, yine de onları onurlandırmalısınız. Onlar, yol açtıkları hayatlar yüzünden en olası peygamberler olacaklar. Bazıları kötü geçmişlerden gelecek. Bazıları daha zengin geçmişlerden gelecek. Bazıları az eğitimle gelirken, diğerleri okuryazarlık armağanı ile doğacak. Bunlar benim seçtiğim peygamberler. Onları kınamadan önce seslerini dinle..

Onlar için dua et. Bu peygamberlere verilen Sözümün reddedilmemesi için dua et.

Sözümü de reddetme. Kafirler her zaman Sözümü yüksek sesle konuşan bu cesur ruhların itibarını sarsmaya çalışacaklardır, ama bu beklenen bir şey. İşte benim müminler, özellikle de dua grupları, manastırlar ve diğer bakanlıklar, içten içe Benim gerçek seers reddetmek zaman Kalbim iki tatili. Sözlerimi dinle. Onlar asla Hakikat’ten sapmayacaklar, senden daha fazla değil, sevgili takipçilerim, sizin yorumunuza uyacak şekilde Gerçeği sallayabilirler.

Gözlerini aç. Uyandır. İşaretler herkes için başladı. Siz, inananlar, fazla vaktiniz yok. Dinle. Dua. Zaman dolmadan ruhları kurtarmak için Benim Sözüm‘u birlik içinde birleştirin ve ilan edin.

Sevgili İsa’n
İsa, Kurtarıcı ve Adil Yargıç.”

https://www.translatetheweb.com/?from=&to=tr&dl=en&ref=trb&a=https://fatherofloveandmercy.wordpress.com/2010/12/28/warning-to-believers-not-to-reject-genuine-prophets/

Yanlış Öğretmenler ve Peygamberler

25 Aralık 2010fatherofloveandmercy

Ben başlangıç ve sonum. Benim ezeli sevgili babam dünyayı yarattı ve bu benim aracılığımla sona erecek. Ben Işık ve Kurtarıcıyım Bana inanan herkesi vaat edilen cennete getirecek olan ben. Tüm öğretilerime ve peygamberlerimin çabalarına rağmen beni kabul etmeyenler babamın krallığına girmeyecekler.

Kutsal Yazılar aracılığıyla Hakikat Armağanı verilenler, şimdi gözlerinizi açmalı ve öğretilerimi ve peygamberlerime verilen peygamberlikleri kabul etmelidirler. Sevgili takipçilerimi geri almak için Dünya’ya dönme zamanım yaklaşıyor. Modern peygamberlerim sayesinde, ne yazık ki yine de reddedeceğim. Hepiniz, size verilen ve Merhamet’ten gelen mesajları dinlemeli ve okumalısınız ve bunların önemini anlamalısınız.

Öğretilerim hiç değişmedi.
Öğretilerimin her zaman olduğu gibi olduğunu unutmamalısınız. Benim adıma gelenler dikkatle izlenmeli. Eğer Sözümü bildirirlerse, Onlar Işık’tandırlar. Öğretilerimin değiştiğini bulduğunuzda, size garip gelen herhangi bir şekilde, çekip gidersiniz. Dinleme. Bu talihsiz insanlar kötü olan tarafından öğretilerimi çarpıtmak için baştan çıkarıldılar, kasten, sizi yoldan çıkarmak ve kafanızı karıştırmak için.

Kutsal Kitap’tan kaynaklanmamış ve Gerçeği ilân ettiğini iddia eden herhangi bir doktrin bir yalandır. Bu bana karşı bir günah tır ve bana ve ebedi babama yapılan ağır bir saldırıdır.

Sahte mesih
Bu sahte öğretmenler kısa bir süre içinde kendilerini tüm dünyada duyurmaya başlayacaklar. Onları her yerde, seslerinin üstüne bağırarak bulacaksınız. Dikkat çekmek istiyorum. Bazıları çocuklarımı öyle bir etkileyecek ki gerçek takipçilerim bile özel İlahi güçleri olduğuna inanacaklar. Bir, özellikle, insanlar yanlışlıkla Mesih olduğuna inanıyoruz olacak böyle yüce yüksekliklere kendini yüceltmek olacaktır.

Çocuklarımın bana sadık kalması ve şeytanlarla dolu bu tehlikeli ormanda onlara rehberlik etmemi sağlaması cesaret, tek fikirlilik ve güç gerektirecek. İblis tarafından serbest bırakılan iblisler, son günler inmeye başladığında, takipçilerim ve peygamberlerim kılığında gelecekler. Şimdi benim gerçek vizyonerler, seers ve peygamberler hedef gizli dir. Onları sahte doktrinle baştan çıkarmaya çalışacaklar. Hakikati, ahlaksız yollarına uyacak şekilde çarpıtacaklar, ki bu da dışarıdan algılanan, ayırt edilmesi zor olacak. Dindar takipçilerim, kutsal hizmetkarlarım ve peygamberlerim bu kötü insanların kim olduğunu hemen bilecekler. Beyanlarını acı verici ve rahatsız edici bulacaklar, ama kalplerinde teröre neden olacak şey, pek çok Hıristiyan’ın büyüleyici kişiliklerine kanacağı gerçeğidir. O kadar inandırıcı olacaklar ki, pek çoğu hayatlarını bana ve Ebedi Babama adamış çok kutsal hizmetkarları şeytani bir şekilde onların şeytani saldına çekecekler.

Hıristiyanları ayağa kalkmaya çağırın
Kutsal Ruh’un lütfuyla kutsanmış mine’nin dindar takipçileri, şimdi sizi çağırıyorum. İnanç silahını al ve güçlü ol. Onlara meydan oku. İnsanlara, Babamın Kitabı olan Hakikat Kitabı’nı sürekli olarak hatırlatarak Gerçeği öğretin. Bu Öğretiler sonsuza dek sürecek.

Ayağa kalkmak ve sayılmak sizin için zor olabilir, çocuklarım, ama şimdi beni dinleyin. Bunu yaparsanız, ruhlara yardım eeceksiniz. Dünyadaki kardeşlerin senin ailen. Hepinizi, bütün çocuklarıma söz verdiğim cennete götüreceğim. Lütfen, lütfen hiçbirinizin arkanda kalmamam için bana yardım et. Tüm sevgili çocuklarımı kurtaramazsam kalbim kırılır. Her yerde ki takipçilerim inanc, dua, fedakarlık ve azim le olacak.

Şimdi Benim Adıma Kurtuluş Kupası’na gir. Takip et beni. Hepinize rehberlik etmeme izin verin. İnsanlığı aldatanlardan kurtarmak için biraraya gelirken seni Kalbimde kucaklamama izin ver.

Bunu unutma. Çocuklarımın her birini öyle bir seviyorum ki, zafer, hepsini ebedi hayata getirmeden acı tatlı olacak ve Kalbimi kıracak.

Dua edin, dua edin, dua edin, şimdi, hepiniz, ve Kelimeleri hatırlayın – Ben Alfa ve Omega’yım.

Sevgili Kurtarıcın
İsa Mesih, Yeryüzünün Kralı ve Tüm insanlık için Adil Yargıç.”

https://www.translatetheweb.com/?from=&to=tr&dl=en&ref=trb&a=https://fatherofloveandmercy.wordpress.com/2010/12/25/false-teachers-prophets/

Noel’i kutluyoruz

25 Aralık 2010fatherofloveandmercy

Sevgili kızım, neden tereddüt ediyorsun? Her gün yönlendirildiğini bilmiyor musun? Biliyor musun, kalbinde, kesinlikle, tek yapman gereken oturup kalbini açmak ve kısa bir süre sonra mesajımı duymak.

Bana güven. İnan ki, korkularının, endişelerinin, endişelerinin ve sorularının üzerinden beni geçtiklerinde onları senden alıp ona göre cevap vereyim. Şimdi tüm insanlık için bu en acil mesajları dikkate almak için zaman ayırmalısınız. Bu en Kutsal Eser ile ileriye doğru ilerlemek için çekinmeyin.

Şimdi buna bak, sevgili kızım. Dünyanın dört bir yanındaki Hıristiyanlar Beytüllahim’deki Doğumuma saygı göstermek için döndüklerinden, pek çoğu kalplerinde gerçek sevgi olmadan saygı gösterecektir. Ama pek çoğu Kalbim’e yakın olacak. Diğerleri sadece başını salar, gülümseyecek ve en başından beri Babamın çocuklarına bahşedilen en büyük hediyeyi kutlarken bu en önemli zamanın önemi hakkında kısaca konuşacaklar. Ancak, ne zaman benim çocuklar, benim dindar takipçileri, onlar ihtişam ve tören dünyevi mallar ile ilgili tarafından dikkati dağılmış Noel kutlamak.

Kaç Hıristiyan çocuklarına benim doğumumun önemini açıklar? Kaçı sevgili annem ve en kutsal eşi Aziz Joseph’in gösterdiği alçakgönüllülüğü hatırlatıyor? İnsan ırkını cehenneme giden yoldan kurtarmak için insan olduğumu kim ler anladı? Yüzyıllar boyunca çarpıtılan ve gösteriş ile kamufle edilen bu basit mesajdı.

Yine de, dindar Hıristiyanlar tarafından Bana onların Kurtarıcı bağlılıklarını yansıtmak için bir zaman olarak kabul edilmiştir. Lütfen, sizi, çocuklar, bu ziyafeti kullanarak dünyada bir mirasları olduğu gerçeğine uyanmak zorunda olan herkes için dua etmeye çağırıyorum. Burası her biri için özel bir yer ayrıldı, Babamın Krallığı’nda, eğer kabul etmeyi seçerlerse.

Büyük Uyarı zamanı belli oldu
O kadar yakalanmış lar ki, günün her dakikasında haberleri olan çocuklarım, hayatlarını etkilese ler de, ebedi yaşamda bir önemi yok. Çocuklar, hepinizin vicdanını inceleme vakti geldi. İlahi rehberlik istemek için kendi basit kelimeleri dua kullanın.

Büyük Uyarı zamanı şimdi karar verildi. Tetikte olun. Tetikte ol.

İlahi Kurtarıcınız ve Sadece Yargıcınız
Tanrım”

https://www.translatetheweb.com/?from=&to=tr&dl=en&ref=trb&a=https://fatherofloveandmercy.wordpress.com/2010/12/25/celebrating-christmas/


—————-

Haçlı Namazı Dualar:

https://crusadeprayergroup.org/crusade.html

———-

Tanrı’da gerçek hayat:

Bugün Bir Çocuk Doğuyor

25 Aralık 1990

(Noel Günü)

Adını kardeşlerime duyuracağım.1
ve tam mecliste seni övmek2
olup olmadıkları 3 beğen ya da beğenme.

kızı, birçoğunuz Barış ve Birlik için yol bilmiyorum rağmen, umutsuzluk yok; bana umut, yakında sizi rahatlatmak için geleceğim; ve sen, çocuğum, yalvarmaların. 4’u Cennette herkes tarafından işitilmiştir; Seni birleştirmeye geleceğim; Sözüm verildi ve Vasiyetim yerine getirilecektir; Bu arada hiç tanımadığınız bir ulusu çağırın ve onlara size verdiğim talimatları verin, ve eğer bir ‘bilge’ şimdi ve sonra beni Baba olarak çağırmakla suçlarsa, ona bugün bir çocuğun doğduğunu ve adının Harika-Danışman, Kudretli-Tanrı, Ebedi Babave Barış Prensi olduğunu hatırlatın; 5

kendilerine Kanunun doktorları diyenler için dua et, ruhlarının mütevazı ve fakir bir ruh alabilen; Tüm ulusların Işığıma gelmesi ve kalplerini yiyen intikamın sökülmesi için dua et ki onların kalplerini Benim Huzuruma sarmak için; Doğunun batıyla, kuzeyin güneyle barış ıslah edilebis olması için dua et; benim bazı çoban ele geçirilen bu aşırı gurur ve kibir tevazu ile değiştirilmesi için dua; Ne demek istediğimi anlamaları için dua edin: “Aranızda büyük olmak isteyen sizin hizmetkarınız olmalıdır; Ve aranızda ilk olmak isteyen sizin köleniz olmalıdır; Evet, tıpkı İnsanoğlu’nun hizmet etmek için değil, hizmet etmek ve o’nun hayatını bir çoğu için fidye olarak vermek için geldiği gibi; 6

https://www.translatetheweb.com/?from=&to=tr&dl=en&ref=trb&a=https://ww3.tlig.org/en/messages/581

https://www.translatetheweb.com/?from=&to=tr&dl=en&ref=trb&a=

https://ww3.tlig.org/en/messages/581

———-
Roma Katolik:
“27 Aralık 2020

İsa, Meryem ve Yusuf’un Kutsal Ailesi

Lectionary: 17

Okuma 1

Gn 15:1-6; 21:1-3

RAB’bin sözü, Abram’a bir imgelemde geldi ve şöyle dedi:
“Korkma, Abram!
Ben senin kalkanınım;
Ödülünü çok güzel yapacağım.”
Ama Abram dedi ki:
“Ey Yüce Allah’ım, senin hediyelerin ne güzel olacak,
Çocuksuz olmaya devam edersem
ve evimin varisi olarak, Eliezer var mı?”
Abram devam etti,
“Gördün mü, bana hiç çocuk vermedin.
Ve böylece hizmetkarlarımdan biri benim varisim olacak.”
Sonra RAB’bin sözü ona geldi:
“Hayır, bu sizin varisin olmayacak;
sizin kendi meseleniz sizin varisin olacaktır.”
Tanrı Abram’ı dışarı çıkardı ve dedi ki:
“Gökyüzüne bak ve yıldızları say, eğer yapabilirsen.
Aynen öyle,” diye ekledi, “soyundan gelenler olacak.”
Abram RAB’be inandı.
bunu ona bir doğruluk eylemi olarak atamış.

RAB, Sarah’yı söylediği gibi not aldı;
Söz verdiği gibi onun için yaptı.
Sarah hamile kaldı ve İbrahim’e yaşlılıkçağında bir oğul doğurdu.
Tanrı’nın belirttiği zaman.
İbrahim, İshak ismini bu oğluna verdi.
Sarah’nın onu doğurduğu kişi.

Responsorial Mezmur

PS 128:1-2, 3, 4-5.

R. (c. 1) Kutsanmış olanlar, Rab’be korkan ve onun yollarında yürüyenlerdir.
Rab’be korkan herkes kutsanmıştır.
kim onun yollarında yürür!
Çünkü el işçinizin meyvesini yiyeceksiniz;
kutsanmış olacak ve tercih edilecektir.
R. Kutsanmış olanlar, Rab’be korkan ve onun yollarında yürüyenlerdir.
Karın verimli bir asma gibi olacak.
evinizin girintilerinde;
çocuklarınız zeytin bitkisi gibi
masanın etrafında.
R. Kutsanmış olanlar, Rab’be korkan ve onun yollarında yürüyenlerdir.
Hani, böylece adam kutsanmış
RAB’be korkan.
RAB seni Zion’dan korusun:
Kudüs’ün refahını görebilirsiniz
Hayatının tüm günlerini.
R. Kutsanmış olanlar, Rab’be korkan ve onun yollarında yürüyenlerdir.

Veya

Ps 105:1-2, 3-4, 5-6, 8-9

R. (7a , 8a) Rab onun ahitini sonsuza dek hatırlar.
RAB’be şükredin, adını çağırın;
uluslar arasında onun yaptıklarını niçin bilinen olun.
Ona söyle, övgülerini söyle.
bütün harikulade amellerini ilan et.
R. Tanrı antlaşmasını sonsuza dek hatırlar.
Kutsal adına zafer;
sevinin, EY RAB’bini arayan kalpler!
Onun gücüyle RAB bak;
sürekli yüzünü aramak.
R. Tanrı antlaşmasını sonsuza dek hatırlar.
Siz İbrahim’in soyundan, hizmetkârları,
Yakup’un oğulları, onun seçtikleri!
O, RAB, bizim Tanrı’mızdır;
yeryüzünde onun yargıları hakimdir.
R. Tanrı antlaşmasını sonsuza dek hatırlar.
O sonsuza kadar onun sözleşme hatırlar
bin nesildir bağlayıcı hale getirdi
İbrahim’le girdiği
ve Isaac’e olan yeminiyle.
R. Tanrı antlaşmasını sonsuza dek hatırlar.

Reading 2

COL 3:12-21

Erkek ve kız kardeşler:
Tanrı’nın seçilmiş leri olarak, kutsal ve sevgili,
yürekten şefkat, şefkat, tevazu, nezaket ve sabır,
birbirleri ile birlikte taşıyan ve birbirlerini affetmek,
bir diğerine karşı bir şikayeti varsa;
Tanrı’nın seni affettiği gibi, sen de affetmelisin.
Ve tüm bu aşk üzerine,
Yani, mükemmellik bağı.
Ve İsa’nın huzuru kalplerinizi kontrol etsin.
aynı zamanda tek bir bedende çağrıldığın huzur.
Ve şükret.
İsa’nın sözü sende zengin ceresun.
birbirinuzun öğrettiği ve öğüttuğun tüm bilgelikte olduğu gibi,
şarkı mezmurlar, ilahiler ve manevi şarkılar
Kalplerinizde Allah’a şükredin.
Ve ne yaparsan yap, sözle ya da adadan,
Her şeyi Rab İsa adına yapın.
Onun aracılığıyla Baba Tanrı’ya şükretmek.

Eşler, kocalarınıza boyun eğin.
Rab’bin uygun olduğu gibi.
Kocalar, karılarınızı sev,
ve onlara karşı herhangi bir acı kaçının.
Çocuklar, her şeyde anne babanıza itaat edin.
Çünkü bu, Tanrı’ya hoş bir şey.
Babalar, çocuklarınızı kışkırtmayın.
böylece cesaretleri kırılmayabilir.

….

Veya
Heb 11:8, 11-12, 17-19

Erkek ve kız kardeşler:
İnançla İbrahim bir yere gitmek için çağrıldığında itaat etti.
o bir miras olarak almak olduğunu;
Nereye gideceğini bilmeden dışarı çıktı.
İnançla, üretme gücü aldı.
normal yaşını geçmiş olmasına rağmen
–ve Sarah’nın kendisi sterildi–
çünkü söz verenin güvenilir olduğunu düşünüyordu.
Böylece bir adam dan geldi,
kendisi de ölü kadar iyi,
gökyüzündeki yıldızlar kadar çok sayıda torun
ve deniz kıyısındaki kumlar kadar sayısız.

İnançla İbrahim, imtisi rken, İshak’ı teklif etti.
ve o vaatleri almıştı sunmaya hazırdı
tek oğlu,
kimden söylendi,
“Isaac’in torunları senin adını taşıyacak.”
Tanrı’nın ölümden bile diriltebildiğini söyledi.
Ve Isaac’i bir sembol olarak geri aldı.

Alleluia

COL 03:15A, 16A

R. Alleluia, alleluia.
Mesih’in huzuru kalplerinizi kontrol etsin;
İsa’nın sözü zengin bir şekilde içinde yatsın.
R. Alleluia, alleluia.

Veya
Heb 1:1-2

R. Alleluia, alleluia.
Geçmişte Tanrı peygamberler aracılığıyla atalarımızla konuştu;
Son günlerde, oğlu aracılığıyla bizimle konuştu.
R. Alleluia, alleluia.

Gospel

LK 2:22-40

Arınma günleri tamamlandığında
Musa’nın kanununa göre,
Onu Kudüs’e götürdüler.
Onu Tanrı’ya sunmak için,
Tıpkı Tanrı’nın kanununda yazıldığı gibi,
Rahmi açan her erkek Tanrı’ya kutsanacak.
ve kurban sunmak için
bir çift kaplumbağa güvercini ya da iki genç güvercin,
Rab’bin kanunundaki emre uygun olarak.

Kudüs’te adı Simeon olan bir adam vardı.
Bu adam erdemli ve dindardı.
İsrail’in tesellisini bekliyor,
Ve Kutsal Ruh onun üzerindeydi.
Kutsal Ruh tarafından ona vahyedilmişti.
ölümü görmemesi gerektiğini
Tanrı’nın Mesih’ini görmeden önce.
O, Ruh’la tapınağa geldi;
ve anne çocuk İsa getirdi
onunla ilgili olarak yasanın özel gerçekleştirmek için,
Onu kollarına aldı ve Tanrı’yı kutsadı ve şöyle dedi:
“Şimdi, Efendi, hizmetçinin gitmesine izin verebilirsin.
huzur içinde, senin sözüne göre,
gözlerim için senin kurtuluşunu gördüm,
tüm halkların gözünde hazırladığınız,
Gentiles için vahiy için bir ışık,
ve halkınız İsrail için zafer.”
Çocuğun babası ve annesi onun hakkında söylenenlere şaşırdılar;
Ve Simeon onları kutsadve Mary’ye annesine şöyle dedi:
“Bakın, bu çocuk mukadder
İsrail’de birçok düşüş ve yükselişi için,
ve çelişecek bir işaret olmak
ve sen de bir kılıç delip geçeceksin—
böylece pek çok kalbin düşünceleri açığa çıkabilir.”
Bir de peygamber vardı, Anna.
Asher kabilesinden Phanuel’in kızı.
Yıllar içinde ilerlemiş oldu.
evlendikten sonra kocasıyla yedi yıl yaşamış,
ve sonra seksen dört yaşına kadar dul kaldı.
Tapınak’ı hiç terk etmedi.
ama oruç ve dua ile gece ve gündüz ibadet.
Ve tam o anda ortaya çıkıyor,
O Tanrı’ya teşekkür etti ve çocuk hakkında konuştu
Kudüs’ün kurtuluşu için bekleyen herkese.

Tüm reçeteleri yerine getirince
Rab’bin kanununun,
Celile’ye döndüler.
Kendi kasabalarına, Nasıra’ya.
Çocuk büyüdü ve bilgelik dolu, güçlü oldu;
Ve Allah’ın lütfu onun üzerineydi.

.”

https://www.translatetheweb.com/?from=&to=tr&dl=en&ref=trb&a=https://bible.usccb.org/bible/readings/122720.cfm

„… Gözlerini aç. Uyandır. İşaretler herkes için başladı. Siz, inananlar, fazla vaktiniz yok. Dinle. Dua. Zaman dolmadan ruhları kurtarmak için Benim Sözüm‘u birlik içinde birleştirin ve ilan edin.

Sevgili İsa’n …”

———–
Ortodoks:
“İsa’nın Dirilişi

20

 Haftanın ilk günü erkenden, ortalık daha karanlıkken Mecdelli Meryem mezara gitti. Taşın mezarın girişinden kaldırılmış olduğunu gördü. 2 Koşarak Simun Petrus’a ve İsa’nın sevdiği öbür öğrenciye geldi. “Rab’bi mezardan almışlar, nereye koyduklarını da bilmiyoruz” dedi.

3 Bunun üzerine Petrus’la öteki öğrenci dışarı çıkıp mezara yöneldiler. 4 İkisi birlikte koşuyordu. Ama öteki öğrenci Petrus’tan daha hızlı koşarak mezara önce vardı. 5 Eğilip içeri baktı, keten bezleri orada serili gördü, ama içeri girmedi. 6–7 Ardından Simun Petrus geldi ve mezara girdi. Orada serili duran bezleri ve İsa’nın başına sarılmış olan peşkiri gördü. Peşkir keten bezlerle birlikte değildi, ayrı bir yerde dürülmüş duruyordu. 8 O zaman mezara ilk varan öteki öğrenci de içeri girdi. Olanları gördü ve iman etti. 9 İsa’nın ölümden dirilmesi gerektiğini belirten Kutsal Yazı’yı henüz anlamamışlardı.

İsa, Mecdelli Meryem’e Görünüyor

10 Bundan sonra öğrenciler yine evlerine döndüler.”

https://sahneleme.incil.info/referans/Yuhanna+20:1

İstefanos Tutuklanıyor

8 Tanrı’nın lütfuyla ve kudretle dolu olan İstefanos, halk arasında büyük belirtiler ve harikalar yapıyordu. 9 Ne var ki, Azatlılar Havrası diye bilinen havranın bazı üyeleri ve Kirene’den, İskenderiye’den, Kilikya’dan ve Asya İli’nden bazı kişiler İstefanos’la çekişmeye başladılar. 10 Ama İstefanos’un konuşmasındaki bilgeliğe ve Ruh’a karşı koyamadılar. 11 Bunun üzerine birkaç kişiyi el altından ayartarak onlara, “Bu adamın Musa’ya ve Tanrı’ya karşı küfür dolu sözler söylediğini duyduk” dedirttiler.

12 Böylelikle halkı, ileri gelenleri ve din bilginlerini kışkırttılar. Gidip İstefanos’u yakaladılar ve Yüksek Kurul’un önüne çıkardılar. 13 Getirdikleri yalancı tanıklar, “Bu adam durmadan bu kutsal yere ve Yasa’ya karşı konuşuyor” dediler. 14 “ ‘Nasıralı İsa burayı yıkacak, Musa’nın bize emanet ettiği töreleri de değiştirecek’ dediğini duyduk.”

15 Kurul’da oturanların hepsi, İstefanos’a baktıklarında yüzünün bir melek yüzüne benzediğini gördüler.

https://sahneleme.incil.info/referans/El%C3%A7ilerin+%C4%B0%C5%9Fleri+6:1

…. Önsedir dünya’yı benim gelişime hazırlamak için dünyanın dört bir yanına dağılmış çok sayıda melek var. Bu meleklerin çoğu insan formunda, ve senin gibi sevgili kızım, bu rolü seçtiler.

Doğumda onların evrimi son Uyarı ve bitiş zamanları ile dovetail için zamanlanmış oldu. …”

“İstefanos’un Konuşması

7

 Başkâhin, “Bu iddialar doğru mu?” diye sordu.

2–3 İstefanos şöyle karşılık verdi: “Kardeşler ve babalar, beni dinleyin. Atamız İbrahim daha Mezopotamya’dayken, Harran’a yerleşmeden önce, yüce Tanrı ona görünüp şöyle dedi: ‘Ülkeni, akrabalarını bırak, sana göstereceğim ülkeye git.’

4 “Bunun üzerine İbrahim Kildaniler’in ülkesini bırakıp Harran’a yerleşti. Babasının ölümünden sonra da Tanrı onu oradan alıp şimdi sizin yaşadığınız bu ülkeye getirdi. 5 Burada ona herhangi bir miras, bir karış toprak bile vermemişti. Ama İbrahim’in o sırada hiç çocuğu olmadığı halde, Tanrı bu ülkeyi mülk olarak ona ve ondan sonra gelecek torunlarına vereceğini vaat etti.”

https://sahneleme.incil.info/referans/El%C3%A7ilerin+%C4%B0%C5%9Fleri+7:1

47 Oysa Tanrı için bir ev yapan Süleyman oldu.

48–50 “Ne var ki, en yüce Olan, elle yapılmış konutlarda oturmaz. Peygamberin belirttiği gibi,
‘Gök tahtım,
Yeryüzü ayaklarımın taburesidir.
Benim için nasıl bir ev yapacaksınız?
Ya da, neresi dinleneceğim yer?
Bütün bunları yapan elim değil mi? diyor Rab.’

51 “Ey dik kafalılar, yürekleri ve kulakları sünnet edilmemiş olanlar! Siz tıpkı atalarınıza benziyorsunuz, her zaman Kutsal Ruh’a karşı direniyorsunuz. 52–53 Atalarınız peygamberlerin hangisine zulmetmediler ki? Adil Olan’ın geleceğini önceden bildirenleri de öldürdüler. Melekler aracılığıyla buyrulan Yasa’yı alıp da buna uymayan sizler, şimdi de Adil Olan’a ihanet edip O’nu katlettiniz!”

İstefanos’un Taşlanıp Öldürülmesi

54 Kurul üyeleri bu sözleri duyunca öfkeden kudurdular, İstefanos’a karşı dişlerini gıcırdattılar. 55 Kutsal Ruh’la dolu olan İstefanos ise, gözlerini göğe dikip Tanrı’nın görkemini ve Tanrı’nın sağında duran İsa’yı gördü. 56 “Bakın” dedi, “Göklerin açıldığını ve İnsanoğlu’nun Tanrı’nın sağında durmakta olduğunu görüyorum.”

57 Bunun üzerine kulaklarını tıkayıp çığlıklar atarak hep birlikte İstefanos’a saldırdılar. 58 Onu kentten dışarı atıp taşa tuttular. İstefanos’a karşı tanıklık etmiş olanlar, kaftanlarını Saul adlı bir gencin ayaklarının dibine bıraktılar. 59 İstefanos taş yağmuru altında, “Rab İsa, ruhumu al!” diye yakarıyordu. 60 Sonra diz çökerek yüksek sesle şöyle dedi: “Ya Rab, bu günahı onlara yükleme!” Bunu söyledikten sonra gözlerini yaşama kapadı. “

https://sahneleme.incil.info/referans/El%C3%A7ilerin+%C4%B0%C5%9Fleri+7:1

https://oca.org/readings/daily/2020/12/27