1285. Varlığım dünyayı sarsacak ve yer titreyecek

Gerçeği Kitap:
Perşembe, Aralık 4, 2014, 22:55

Sevgili kızım,
İkinci Gelişim zamanı geldiğinde gök gürültüsü gibi büyük bir ses duyulacak ve gökyüzü sanki büyük bir perde kalkmış gibi açılacak. Güneşten daha parlak, büyük beyaz bir ışıkta görüneceğim ve birçok insan beni kuşatacak olan bu Büyük Işık tarafından kör olacak. Ruh ne kadar safsa, gözleri o kadar berrak olur ve Yüzümü gördüklerinde sevinecek.

Varlığım dünyayı sarsacak ve yer titreyecek.
Sonra büyük bir dolgunluk olacak ve sesim ben, İsa Mesih olduğunu ilan olarak dışarı çalacak. Büyük Merhametim ile kutsanmış olacak olanlara sesleneceğim kişiler adına büyük bir sevinç olacak. Ama, sevgi ve sevinç ortasında, aynı zamanda büyük üzüntü ve korku olacak. Bana karşı nefretten başka bir şeyi olmayanlar dizlerinin üzerine çökecek, acı içinde inleyecekler ve beni görünce öfke ve korku içinde dayak atacaklar.O gün bana ulaşıp onları Merhametli Kollarıma almam için yalvaranlar kurtulacaklardır. Aşağılıklara, kayıplara ve beni arayamayacak kadar zayıf olanlara ulaşacağım. Sadece İsa günahlarımı affet diye fısıldamaları gerekiyor ve onları ayaklarından silip Benim Şanlı Krallığıma sokacağım..İkinci Günümün Büyük Günü’nden korkan herkese bilin ki, eğer beni seviyorsanız bu gün size en büyük mutluluğu getirecektir. Eğer beni tanımıyorsan ve o gün beni gördüğünde bana geleceksin ve beni selamlamak için kollarını aç. Sadece Benden nefret edenler Merhametim Elimi Reddedecek. Sana huzur getirmen için bana güvenmeni istiyorum. Benim Büyük Sonsuz Yaşam Hediyemi kabul edenleriçin korkacak hiçbir şey yok ve ben sizi Büyük Gün’e kadar bu yolda yönlendireceğim.

Sözlerim sert olabilir; Gerçeği kabul etmek çok zor olabilir; Ama bu dünyanın durumu, günah çirkinlik neden, bu gün sizi uyarmak için olmasaydı o zaman hazırlıklı olmazdı. İblis sayesinde günahın acısı dünyada böyle bir nifak, keder ve acıya sebep olur ama yakında bütün günahları sona erdireceğim.

 
Sizin İsa”
 
 
 
 
————
Tanrı’da gerçek hayat:

Evet.

(Daha sonra)

Tanrım, senden kişisel mesajlar almak isteyen o kadar çok insan var ki; bazı soruları çok sıradan; Beni Cennet için bir “istihbarat ofisi” olarak görüyorlar.

Vassula, çoğuna cevaplarımı verdim; Kutsal Yazılar’da ve bu Mesaj’da yer alabildiklerinden.

Tanrım, sana isimlerini söylememe izin ver.

Kendini özgür hisset.

(Ben yaptım.)

Gelin, Kutsal Dalai Lama’ya yakışmayan sorulara cevap vermeyeceğim; Mütevaziyi çağıracağım, ölüleri dirilteceğim, zayıfları cesaretlendireceğim, günahkarların peşine düşerim; sayısız kez Tanrısız diyeceğiz; bunlar, şu andan itibaren, bunlar sizin deyiminle özel mesajlar olacak; yazma yeterince almak asla; Şu anda olduğu gibi dikkatli olun; Her zaman önce beni görmeye gelirsin.

Tanrım, bazen kimse sana sormadan ona özel bir mesaj veriyorsun.

Seçecek ve karar verecek olan benim; Kulağınıza fısıldayarak size yol göstereceğim.

Hadi, hadi, Biz.”

http://www.tlig.org/fr/messages/378

 

 
————-
Roma Katolik:

Advent’in İlk Haftasının Çarşamba
Lectionary: 177

Okuma 1 Is 25:6-10a

Bu dağda ev sahiplerinin RAB’b.
tüm halklar için sağlayacaktır
Zengin yemek ve seçim şarapları ziyafeti,
sulu, zengin gıda ve saf, seçim şaraplar.
Bu dağda yok edecek.
tüm halkları peçe peçe,
Tüm ulusların üzerinde dokunmuş web;
Ölümü sonsuza dek yok edecek.
Tanrı’nın silip süpürmesi
tüm yüzlerin gözyaşları;

Halkının kınaması o kaldıracak
tüm dünyadan; RAB için konuştu.
O gün şöyle denecek:
“Bizi kurtarmak için baktığımız Tanrı’mıza bakın!
Bu, baktığımız RAB’dir;
bizi kurtardığı için sevinelim ve mutlu olalım!”
Çünkü RAB’bin eli bu dağda yatacaktır.

Yeniden sponsorluk Mezmur Ps 23:1-3a, 3b-4, 5, 6

R. (6cd) Hayatımın her günü Tanrı’nın evinde yaşayacağım.
RAB benim çobanımdır; İstiyorum.
Yemyeşil otlaklarda bana repose verir;
Dinlendirici suların yanında bana yol açtı;
Ruhumu tazeliyor.
R. Hayatımın her günü Tanrı’nın evinde yaşayacağım.
Bana doğru yollarda rehberlik ediyor.
Onun adına.
Karanlık vadide yürümeme rağmen.
Ben kötülükkorkmuyorum; Benim yanımda olduğun için
Çubuğunuz ve personeliniz ile
Bu bana cesaret veriyor.
R. Hayatımın her günü Tanrı’nın evinde yaşayacağım.
Masayı benden önce yaydın.
düşmanlarımın huzurunda;
Başımı yağla haval ediyorsun;
bardağım taşar.
R. Hayatımın her günü Tanrı’nın evinde yaşayacağım.
Sadece iyilik ve iyilik beni takip
Hayatımın tüm günlerinde;
Ve RAB’bin evinde yatacağım.
Gelecek yıllar için.
R. Hayatımın her günü Tanrı’nın evinde yaşayacağım.

Alleluia

R. Alleluia, alleluia.
Bakın, Tanrı halkını kurtarmaya geliyor;
kutsanmış olanlar onunla tanışmak için hazırlanmıştır.
R. Alleluia, alleluia.

Gospel Mt 15:29-37

O zaman:
İsa Celile Denizi’nin yanından geçti.
dağa çıktı ve orada oturdu.
Büyük kalabalıklar ona geldi.
onlarla topal, kör, deforme, dilsiz sahip,
ve diğerleri.
Onları ayaklarının dibine yerleştirdiler, o da onları tedavi etti.
Kalabalık, dilsizin konuşmasını görünce şaşkına döndü.
deforme bütün yapılmış,
topal yürüyüş,
ve görme engelliler,
İsrail’in Tanrı’sını yücelttiler.İsa müritlerini çağırdı ve dedi ki:
“Kalbim kalabalığa acıyarak hareket etti.
çünkü üç gündür benimlebirlikteler.
ve yiyecek bir şey yok.
Onları aç göndermek istemiyorum.
yolda çökebilecekleri korkusuyla.”
Müritler ona şöyle dediler:
“Bu ıssız yerde yeterince ekmeği nereden bulabiliriz?
böyle bir kalabalık tatmin etmek için?”
İsa onlara dedi ki: “Kaç somun var?”
“Yedi,” dediler, “ve birkaç balık.”
Kalabalığa yere oturmalarını emretti.
Sonra yedi somun ve balığı aldı.
teşekkür verdi, somun kırdı,
ve onları müritlere verdi, o da onları kalabalığa verdi.
Hepsi yediler ve tatmin oldular.
Yedi sepetten fazla kalan parçaları topladılar.”


————–
Ortodoks:

7 Tanrı’nın sözünü size iletmiş olan önderlerinizi anımsayın. Yaşayışlarının sonucuna bakarak onların imanını örnek alın. 8 İsa Mesih dün, bugün ve sonsuza dek aynıdır. 9 Çeşitli garip öğretilerin etkisine kapılıp sürüklenmeyin. Yüreğin yiyeceklerle değil, Tanrı lütfuyla güçlenmesi iyidir. Yiyeceklere güvenenler hiçbir yarar görmediler. 10 Bir sunağımız var ki, tapınma çadırında hizmet edenlerin ondan yemeye hakları yoktur. 11 Başkâhin günah sunusu olarak hayvanların kanını kutsal yere taşır, ama bu hayvanların cesetleri ordugahın dışında yakılır. 12 Bunun gibi, İsa da kendi kanıyla halkı kutsal kılmak için kent kapısının dışında acı çekti. 13 Öyleyse biz de O’nun uğradığı aşağılanmaya katlanarak ordugahtan dışarıya çıkıp yanına gidelim. 14 Çünkü burada kalıcı bir kentimiz yoktur, biz gelecekteki kenti özlüyoruz.

15 Bu nedenle, İsa aracılığıyla Tanrı’ya sürekli övgü kurbanları, yani O’nun adını açıkça anan dudakların meyvesini sunalım. 16 İyilik yapmayı, sizde olanı başkalarıyla paylaşmayı unutmayın. Çünkü Tanrı bu tür kurbanlardan hoşnut olur. 17 Önderlerinizin sözünü dinleyin, onlara bağlı kalın. Çünkü onlar canlarınız için hesap verecek kişiler olarak sizi kollarlar. Onların sözünü dinleyin ki, görevlerini inleyerek değil –bunun size yararı olmaz– sevinçle yapsınlar.”

https://sahneleme.incil.info/referans/%C4%B0braniler+13:1

32 “Korkma, ey küçük sürü! Çünkü Babanız, egemenliği size vermeyi uygun gördü. 33 Mallarınızı satın, sadaka olarak verin. Kendinize eskimeyen keseler, göklerde tükenmeyen bir hazine edinin. Orada ne hırsız ona yaklaşır, ne de güve onu yer. 34 Hazineniz neredeyse, yüreğiniz de orada olacaktır.”

Uyanık ve Hazırlıklı Olun

35 “Kuşaklarınız belinizde bağlı ve kandilleriniz yanar durumda hazır olun. 36 Düğün şenliğinden dönecek olan efendilerinin gelip kapıyı çaldığı an kapıyı açmak için hazır bekleyen köleler gibi olun. 37 Efendileri geldiğinde uyanık bulunan kölelere ne mutlu! Size doğrusunu söyleyeyim, efendileri beline kuşağını bağlayacak, kölelerini sofraya oturtacak ve gelip onlara hizmet edecek. 38 Efendi gecenin ister ikinci, ister üçüncü nöbetinde gelsin, uyanık bulacağı kölelere ne mutlu! 39 Ama şunu bilin ki, ev sahibi, hırsızın hangi saatte geleceğini bilse, evinin soyulmasına fırsat vermez. 40 Siz de hazır olun. Çünkü İnsanoğlu beklemediğiniz saatte gelecektir.””

https://sahneleme.incil.info/referans/Luka+12:32

Yasa Tanımaz Adam

2

1 Rabbimiz İsa Mesih’in gelişine ve O’nunla birlikte olmak üzere toplanmamıza gelince: Kardeşler, size rica ediyoruz, Rab’bin gününün geldiğini ileri süren herhangi bir esin, bir söz ya da bizden gelmiş gibi gösterilen bir mektup hemen aklınızı karıştırmasın, sizi telaşlandırmasın. 3 Hiç kimse hiçbir şekilde sizi aldatmasın. Çünkü imandan dönüş başlamadıkça, mahvolacak olan o yasa tanımaz adam ortaya çıkmadıkça o gün gelmeyecektir. 4 Bu adam, tanrı diye anılan ya da tapılan her şeye karşı gelerek kendini hepsinden yüce gösterecek, hatta kendisini Tanrı ilan ederek Tanrı’nın Tapınağı’nda oturacaktır.

5 Daha yanınızdayken bunları size söylediğimi hatırlamıyor musunuz? 6 Zamanı gelince ortaya çıkarılacak olan bu adamı şimdilik neyin engellediğini biliyorsunuz. 7 Evet, yasa tanımazlığın gizli gücü şu anda bile etkindir; ama bu gücü şimdilik engelleyen ortadan kaldırılıncaya dek görevini sürdürecektir. 8 Sonra yasa tanımaz adam ortaya çıkacak. Rab İsa onu ağzının soluğuyla öldürecek, gelişinin görkemiyle yok edecek. 9–10 Yasa tanımaz adam, her türlü mucizede, yanıltıcı belirtilerle harikalarda ve mahvolanları aldatan her türlü kötülükte sergilenen Şeytan’ın etkinliğiyle gelecek. Mahvolanlar, gerçeği sevmeye ve böylece kurtulmaya yanaşmadıklarından mahvoluyorlar. 11 İşte bu nedenle Tanrı yalana kanmaları için onların üzerine yanıltıcı bir güç gönderiyor. 12 Öyle ki, gerçeğe inanmayan ve kötülükten hoşlananların hepsi yargılansın.”

https://sahneleme.incil.info/referans/2.+Selanikliler+2:1

Sonun Belirtileri

5–6 Bazı kişiler tapınağın nasıl güzel taşlar ve adaklarla süslenmiş olduğundan söz edince İsa, “Burada gördüklerinize gelince, öyle günler gelecek ki, taş üstünde taş kalmayacak, hepsi yıkılacak!” dedi.

7 Onlar da, “Peki, öğretmenimiz, bu dediklerin ne zaman olacak? Bunların gerçekleşmek üzere olduğunu gösteren belirti ne olacak?” diye sordular.

8 İsa, “Sakın sizi saptırmasınlar” dedi. “Birçokları, ‘Ben O’yum’ ve ‘Zaman yaklaştı’ diyerek benim adımla gelecekler. Onların ardından gitmeyin. 9 Savaş ve isyan haberleri duyunca telaşlanmayın. Önce bunların olması gerek, ama son hemen gelmeyecek.”

10 Sonra onlara şöyle dedi: “Ulus ulusa, devlet devlete savaş açacak. 11 Şiddetli depremler, yer yer kıtlıklar ve salgın hastalıklar, korkunç olaylar ve gökte olağanüstü belirtiler olacak.

12 “Ama bütün bu olaylardan önce sizi yakalayıp zulmedecekler. Sizi havralara teslim edecek, zindanlara atacaklar. Benim adımdan ötürü kralların, valilerin önüne çıkarılacaksınız. 13 Bu size tanıklık etme fırsatı olacak. 14 Buna göre kendinizi nasıl savunacağınızı önceden düşünmemekte kararlı olun. 15 Çünkü ben size öyle bir konuşma yeteneği, öyle bir bilgelik vereceğim ki, size karşı çıkanların hiçbiri buna karşı direnemeyecek, bir şey diyemeyecek. 16 Anne babanız, kardeşleriniz, akraba ve dostlarınız bile sizi ele verecek ve bazılarınızı öldürtecekler. 17 Benim adımdan ötürü herkes sizden nefret edecek. 18 Ne var ki, başınızdaki saçlardan bir tel bile yok olmayacaktır. 19 Dayanmakla canlarınızı kazanacaksınız.

20 “Yeruşalim’in ordular tarafından kuşatıldığını görünce bilin ki, kentin yıkılacağı zaman yaklaşmıştır. 21 O zaman Yahudiye’de bulunanlar dağlara kaçsın, kentte olanlar dışarı çıksın, kırdakiler kente dönmesin. 22 Çünkü o günler, yazılmış olanların tümünün gerçekleşeceği ceza günleridir. 23 O günlerde gebe olan, çocuk emziren kadınların vay haline! Çünkü ülke büyük sıkıntıya düşecek ve bu halk gazaba uğrayacaktır. 24 Kılıçtan geçirilecek, tutsak olarak bütün uluslar arasına sürülecekler. Yeruşalim, öteki ulusların dönemleri tamamlanıncaya dek onların ayakları altında çiğnenecektir.”

https://sahneleme.incil.info/referans/Luka+21:1

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/12/04

—–

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir