1319. Bilgelik ile gerçeği görmek için yeteneği geliyor

Gerçeği Kitap:

21 Ocak 2015, Çarşamba 20:24

Sevgili kızım, bilgelik, Kutsal Ruh’un Gücü tarafından insana verilen bir armağandır. Yeryüzünde toplanan tüm zenginlikler, güçler ve değerli taşlar için, insanın kazanabileceği, bilgelik armağanına sahip değilse hiçbir şeyi yoktur.

Bilgelik ile peygamberler aracılığıyla insan ırkına Tanrı tarafından verilen Gerçeği, görmek için yeteneği gelir. Bilgelik, ne yazık ki, bugün dünyada nadir bir şeydir. İnsanın insan için yarattığı her şeye boyun eğerek, insanın her zevki, her hareketi, her sözü ve ruhani uyarımı yüzünden dünyayı kaplayan baştan çıkarıcı yatıştırıcı buhar katmanlarının altında gizli olan her şeyi göremezsiniz. Tanrı’dan geliyor.

İnsan dünyaya çıplak doğar, savunmasızdır ve onu beslemek ve giydirmek için başkalarına güvenir. O bir beden ve ruh ile doğar ve o onu giydirmek giysiler de dahil olmak üzere, hiçbir şey ile dünyayı terk edecek. İnsan insandan öğrenir ama tanrının sözünden de öğrenmelidir. Herhangi bir ekstra bilgi büyük bir bonus olabilir, ama akılsızca kullanılırsa başkalarına korkunç ağrıneden olabilir. Eğer bilgi akıllıca kullanılırsa, Tanrı’nın planını yerine getirip Çocuklarına yardım edebilir ve onu besleyebilir.

İnsan ırkı Gerçek hakkında aldatılıyor. Bu büyük aldatmaca bilgi ve insan ruhu kuru berbat. Günah artık sadece kabul edilir ama bir erdem olarak kabul edilir. Erdem artık hoş karşılanmıyor ve yakında ismimin toplum içinde anılması suç sayılacak.

Şeytanın etkisi insan zihnini büker ve her şeyi cepheye çevirir. Şeytan Tanrı’nın zıttıdır ve eğer Tanrı bir şeyin doğru olduğunu söylüyorsa o zaman kötü olan sizi bunun yanlış olduğuna ikna edecektir. Hak yanlış kabul edilecek ve kötü bir adak veya söz doğru olarak ilan edilecektir. Tanrı’nın gözünde içler acısı olan tüm günahlar haklı çıkacak ve bu her türlü kötülüğü içerecektir.

Yeni dünya kilisesinde günahtan asla bahsedilmeyin ve Allah’ın Sözü’ne sahip olmak isteyenler tarafından gerçekleştirilen eylemler yasadışı hale gelecektir. Ve böylece bilgelik, Tanrı’nın bir armağanı, insan ırkı Tanrı tarafından kınanan eylemleri kucaklayan gibi toplumunuzda eksik olacaktır.

Eğer dünya size Tanrı Sözü’nün göz ardı edilmesi gerektiğini söylüyorsa ve ölümlü günaha denk gelen eylemlere katılmanız için ısrar ediyorsa, o zaman sizi kurtaramam. İnsanoğlu, Tanrı’nın Sözü’nün yalanını inkar eden her kurnaz yasayı alkışlamaya teşvik ediliyor ve düşmanlarım tarihin akışını değiştirmede son derece aktifler.

Hristiyan Inancından kaynaklanan tüm iyi şeyler yakında yok olacak, ta ki Kutsal Ayinleri aldığınız için zulme uğradığınız gün gelene kadar. Ama beni küçümseyenlerin yaptığı her kötü eylem için, Tanrı bu kötülüğe karşı koymak için Ruhunu Kendi ruhuüzerine dökecektir. Eğer bunu yapmasaydı, çocuklarını karanlığın pençesinden kurtarmakonusunda pek umut olmazdı. Şeytan, dünyanın her köşesinde nüfuzunu ortaya koymuştur. Baştan çıkardıkları, allah’ın insanlarının tüm muhalefetini yendikleri zaman, dünyayı dizçöktürmek için onun istekli ajanları ve zevkleridir. Ama Tanrı, sana olan sevgisi sayesinde, Kutsal Ruh’un Gücü aracılığıyla insana bahşedilen Bilgeliğin, sadık hizmetkârlarının insanları Şeytan’ın dumanından uzaklaştırmak için kullanacakları zırh olmasını sağlayacaktır.

Tanrı’nın Işığı O’nun halkı arasında parlak parlayacak ve O’nun koruması altında O’nun Sözünü koruyacak ve diğerlerini bilgelik ruhuna götürecekler. Beni gerçekten tanıyan ruhlar Tanrı’nın bilgelik armağanına çekilecek, çünkü o güneş gibi parlayacak ve Tanrı’ya olan sevgilerini açıkça itiraf ettiklerinde hor görülecek olan tüm Tanrı’nın insanlarına rahatlık getirecek.

Kötülük, ne de bilgelik Hediye, Tanrı yakında O’nu seven herkese miras olacak üstesinden gelemez. O zaman hiçbir şey Tanrı’nın yolunda duramaz.

Bütün dinlere, tüm ruhlara, bütün uluslara bilgelik armağanı verilecek. Ama, sadece Gerçekten Tanrı’yı sevenler tarafından alınabilir, sadece O’na olan sevgileri sayesinde Onlar O’na hiçbir şey yapmak istemeyenler için dua edebilecektir.

Sizin İsa”
http://www.translatetheweb.com/?from=&to=tr&ref=trb&dl=en&rr=DC&a=http://jesushabla.org/index.php/the-book-of-the-truth-2015/2694

 

————-
Tanrı’da gerçek hayat:
“Birlik mektup değil ruh olacak.

13 Ekim 1991

Rabbim, kalbimde,

Senden başka sıyrık yoktur.

Yavaş yavaş beni düzeltiyorsun.

Kalbimi kazandın.

üzerime yağmur yağıyor

nimet üzerinde nimet,

Ama şimdi senin will’ini mi yapıyorum?

Seni takip etmek üzere miyim?

Komşumu kurtaracak miyim?

Yapabileceğim kadar mı?

Ben miyim

Emirleriniz mi?

Her zaman hoşuma mı gidiyor?

İyiliğini mi?

Bana yaslanmayı öğren; Kızım, kaderinde bulunduğum Haçı taşımaya devam edecek misin?

Seni kaybetmediğim ve Seninle Bir ve Bir’le birlikte olduğum sürece bunu arzuluyorum.

Bunun ne anlama geldiğini ve ne gerektirdiğini biliyor musun?

Fedakarlık, alçaltma, tevazu, silme, sevgi, iman, umut, docility, kendini inkar, dua, dua, dua, sabır, kefaret, mortification, acı, oruç ve güven? ve bir bağışlama ruhu.

İyi dedin, ama her şey bunları bilmekle ilgili değil; Benim lehime mi kalmak istiyorsun? o zaman bahsettiğiniz her şeyi uygulamaya koymak zorunda; Cennetin Krallığı bir ganimet gibidir; O’nu kim kazanırsa, O’na değer verecektir; yoksa Cennet Inkrallığı, elleri güzel meyvelerle gelenlere verilecektir; Ve böylece, Ma Vassula, kilisemi bahsettiğin erdemler üzerine yeniden inşa etmek niyetindeyim. ;

Benimle yürürsen, kaybolmazsın; Sola veya sağa bakmak için cazip olmayın; Müritlerime söylediğim gibi, 1. Dediğin gibi bana hizmet etmek ister misin? o zaman Beni yüceltmek için Barış, Sevgi ve Birlik Haç’ınla beni takip etmelisin; Yolda olan diğer haçlar dehşetle bakmayın, herkes benden gelmek için; Beni yüceltmek; masanız her zaman dolu ve fincan taşar, bu yüzden hiçbir şey hakkında şikayet etmeyin; Zaman zaman seni araştırmak ve ruhsal olarak inşa etmek için bana olan sevgini tecrübe etmeliyim; Ayaklarınızı arkamda sürüklemeyin, blithely Benim adım am; yorgun olduğunuzda Ben’de dinlenin ve yorgun olduğumda size dinlenmeme izin verin;

Şimdi en kutsal dinleyin: yolunuzda esen her rüzgar tarafından uzağa taşınmayın; Bana kök salarsan, kökünden sökülme, kızım; Size verdiğim tüm bilgi ile Kilisem zenginleştirilmiş ve Tanrı’nın Kalp Sevgi bir Abyss olduğunu söylemek, hiç kimse tam olarak O’nun derinliklerinde veya zenginlikleri farkında olmasına rağmen;

Kırılgan olduğunu biliyorum kızım ama kaynaklarınız eksik mi? Bana güvenin, Bana güvenin ve Birlik neye benzeyeceğinin bir yansıması olun; Benim Kutsal İsmim altında kendilerini ayırt etmekte ısrar edenler gibi olmayın; Birliğin kendilerine çekici geldiğini iddia edenler gibi olmayın ve sözlerinde ölü olarak kalırlar, Baba’nın dargınlığından başka bir şey yoktur; Baba ve ben, her ikisi de, onların düşünce aksine, onların argümanları nefret; Yine de hiçbir şey bu güç adamlarına bağırmamı engelleyemez:

“Aşağı inin! Tahtlarınızdan inin ve gözlerinin bu pulları düşsin ki Evim’i nasıl bir ıssızlığa dönüştürttünüzü görebilesiniz! Sanctuary’imi ve içindeki her şeyi yağmaladın; Çoban’ın sapını sadece iki parçada değil, aynı zamanda kırıklar halinde de kırdınız; ama bugün, gözlerini aç ve gör! Gözlerinizi açık tutun ve yoksulluğu, çanta önlüklerini ve çıplak ayakları tanıyın; gözlerini açık tutun ve bir bakışla Kalbimi tanıyacaksınız” 2  ;

Onların meclislerinde sadece bir kelime söyleyebilirim ve bu tek kelime ile Benim Kilise birleştirmek için; Ama Cennet’in ihtişamı bana Yoksulluk, Sefalet ve aşağılık gördükleri kimseler tarafından verilecektir; Evimi yabancılar tarafından yeniden inşa edeceğim, çünkü onlara şevk ruhu, bir sadakat ruhu koyacağım; sonra rezervleriniz tekrar dolacak ve fıçılarınız yeni şarabımla dolup taşacak; Eğer beni sevdiğini söylersen ve Benim Adım’ın altındaymış gibi davranırsan, o zaman, Kutsal Adım’ın hatırına ve Aşkım’ın aşkı için,

Kiliselerimi Birle ;

gerçek Hıristiyan, Hristiyan olandır ve gerçek Birlik kalplerde dir; Birlik mektuptan değil, ruhun dansı olacaktır;

Eğer beni seviyorsan kızım, dediğin gibi, sana verdiğim Haçı öp; o zaman ayaklarınız tökezlemez; hiçbir şey o dünyada eşittir; bakışların benim bakışımı asla terk eylesin;

Öğrencim mi? gel, beni takip et…

http://www.translatetheweb.com/?from=&to=tr&dl=en&ref=trb&a=www.tlig.org/fr/messages/662

 
http://www.tlig.org/fr/messages/662
 
 
————
Roma Katolik:

Aziz Agnes Anıtı, bakire ve şehit
Lectionary: 312

Okuma 1 1 Sm 16:1-13

RAB Samuel’e şöyle dedi:
“Saul için ne kadar yas tutmalısın,
İsrail kralı olarak kimi reddettim?
Boynuzunu yağla doldur ve yoluna devam et.
Seni Beytüllahim’li Jesse’ye gönderiyorum.
Çünkü ben kralımı oğulları arasından seçtim.”
Ama Samuel cevap verdi:
“Nasıl gidebilirim?
Saul bunu duyacak ve beni öldürecek.”
Bunun için RAB cevap verdi:
“Bir düve al ve de ki:
‘RAB’be kurban etmeye geldim.’
Jesse’yi kurban alabileyim, ben de sana ne yapman gerektiğini söyleyeyim;
benim için sana işaret ettiğim iaşeyin idamı yok etmek için vardır.”

Samuel, RAB’bin ona emrettiği şeyi yaptı.
Beytüllahim’e girdiğinde,
şehrin büyükleri onunla tanışmak için titreyerek geldiler ve sordular.
“Ziyaretin huzurlu mu, Ey seer?”
Dedi ki:
“Evet! RAB’be kurban etmeye geldim.
Bu yüzden kendinizi temizleyin ve bugün ziyafet için bana katılın.”
Ayrıca Jesse ve oğullarıkendilerini temizlemek vardı
ve onları kurban adabına davet etti.
Geldiklerinde Eliab’a baktı ve şöyle düşündü:
“Şüphesiz RAB’bin kutsanmış ıstırabı onun önündedir.”

Ama RAB Samuel’e şöyle dedi:
“Onun görünüşünden ya da yüce boylarından hüküm yormayın,

Çünkü onu reddettim.
İnsanın gördüğü gibi
değil.
çünkü görünüşünü görüyor.
ama RAB kalbe bakar.”
Sonra Jesse Abinab’ı aradı ve Samuel’in huzuruna sundu.
“RAB onu
seçmedi” dedi.
Sonraki Jesse Shammah sundu, ama Samuel dedi ki,
“RAB bunu da
seçmedi.”
Jesse’nin Samuel’den önce yedi oğlu olduğu gibi.
Ama Samuel Jesse’ye şöyle dedi:
“RAB bunlardan hiçbirini
seçmedi.”
Sonra Samuel Jesse’ye sordu:
“Bütün oğulların bunlar mı?”
Jesse yanıtladı,
“Hala koyunları gören en küçüğü var.”

Samuel Jesse’ye şöyle dedi:
“Onu gönder;
O buraya gelene kadar kurban ziyafetine başlamayacağız.”
Jesse gönderdi ve genç adamı onlara getirdi.
O ruddy, bir genç yakışıklı seyretmek oldu
ve muhteşem bir görünüm yapma.
RAB şöyle dedi:
“Orada-onu
kutsan, bu o için!”
Sonra Samuel, elinde yağ boynuzuyla,
kardeşlerinin ortasında onu
kutsanmış;
Ve o günden sonra, RAB’bin Ruhu Davud’un üzerine koştu.
Samuel izinaldığında Ramah’a gitti.

Responsorial Mezmur 89:20, 21-22, 27-28

R. (21a) Ben David, benim hizmetçi buldum.
Bir kez bir vizyon konuştu,
ve sadık olanlara dediki:
“Bir şampiyona bir taç koydum;
bir gençlik kurduk insanlar üzerinde.”
R. David’i buldum, hizmetçim.
“Hizmetkârım Davud’u buldum;
Kutsal yağımla onu kutsanmış,
Elim her zaman yanında olabilir.
ve kolum onu güçlü yapabilir.”
R. David’i buldum, hizmetçim.
“Benim hakkımda şöyle diyecek: “Sen benim babamsın.
Tanrım, Kaya, kurtarıcım.
Ve onu ilk doğan yapacağım.
yeryüzünün krallarının en yükseği.”
R. David’i buldum, hizmetçim.

Alleluia Eph Eph 1:17-18

R. Alleluia, alleluia.
Efendimiz İsa Mesih’in Babası Olsun
kalplerimizin gözlerini aydınlatmak,
umudun ne olduğunu bilebiliriz.
Bu bizim çağrımıza ait.
R. Alleluia, alleluia.

Gospel Mk 2:23-28

İsa şabat günü tahıl bir alanda geçerken,
müritleri tahıl başlarını toplarken bir yol yapmaya başladılar.
Bunun gibi Ferisiler ona şöyle dedi:
“Bak, şabat ta yasadışı olanı neden yapıyorlar?”
Onlara dedi ki:
“David’in yaptıklarını hiç okumadın mı?
O
muhtaç ve o ve arkadaşları aç iken?
Abiathar baş rahipken Tanrı’nın evine nasıl girdiğini.
ve sadece rahiplerin yasal olarak
yiyebileceği adak ekmeği yedi.
ve bunu arkadaşlarıyla paylaştı.”
Sonra onlara dedi ki:
“Şabat insan için yapıldı, şabat için değil.
 İşte bu yüzden İnsanoğlu şabat’ın bile efendisidir.””

http://www.translatetheweb.com/?from=&to=tr&ref=trb&dl=en&rr=DC&a=http://usccb.org/bible/readings/012120.cfm

 
http://usccb.org/bible/readings/012120.cfm
 

————–
Ortodoks:

Dizginlenemeyen Dil

3

1 Kardeşlerim, biz öğretmenlerin daha titiz bir yargılamadan geçeceğini biliyorsunuz; bu nedenle çoğunuz öğretmen olmayın. 2 Çünkü hepimiz çok hata yaparız. Sözleriyle hata yapmayan kimse, bütün bedenini de dizginleyebilen yetkin bir kişidir. 3 Bize boyun eğmeleri için atların ağzına gem vururuz, böylece bütün bedenlerini yönlendiririz. 4 Düşünün, gemiler de o kadar büyük olduğu, güçlü rüzgarlar tarafından sürüklendiği halde, dümencinin gönlü nereye isterse küçücük bir dümenle o yöne çevrilirler. 5 Bunun gibi, dil de bedenin küçük bir üyesidir, ama büyük işlerle övünür. Düşünün, küçücük bir kıvılcım koca bir ormanı tutuşturabilir.

6 Dil de bir ateş, bedenimizin üyeleri arasında bir kötülük dünyasıdır. Bütün varlığımızı kirletir. Cehennemden alevlenmiş olarak yaşamımızın gidişini alevlendirir. 7 İnsan soyu, her tür yabanıl hayvanı, kuşu, sürüngeni ve deniz yaratığını evcilleştirmiş ve evcilleştirmektedir. 8 Ama dili hiçbir insan evcilleştiremez. Dil öldürücü zehirle dolu, dinmeyen bir kötülüktür. 9 Dilimizle Rab’bi, Baba’yı överiz. Yine dilimizle Tanrı’ya benzer yaratılmış insana söveriz. 10 Övgü ve sövgü aynı ağızdan çıkar. Kardeşlerim, bu böyle olmamalı.”

https://sahneleme.incil.info/referans/Yakup+3:1

2 Yanına gelen bazı Ferisiler O’nu denemek amacıyla, “Bir erkeğin, karısını boşaması Kutsal Yasa’ya uygun mudur?” diye sordular.

3 İsa karşılık olarak, “Musa size ne buyurdu?” dedi.

4 Onlar, “Musa, erkeğin bir boşanma belgesi yazarak karısını boşamasına izin vermiştir” dediler.

5 İsa onlara, “İnatçı olduğunuz için Musa bu buyruğu yazdı” dedi. 6 “Tanrı, yaratılışın başlangıcından ‘İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı.’ 7–8 ‘Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.’ Şöyle ki, onlar artık iki değil, tek bedendir. 9 O halde Tanrı’nın birleştirdiğini insan ayırmasın.”

10 Öğrencileri evde O’na yine bu konuyla ilgili bazı sorular sordular. 11 İsa onlara, “Karısını boşayıp başkasıyla evlenen, karısına karşı zina etmiş olur” dedi. 12 “Kocasını boşayıp başkasıyla evlenen kadın da zina etmiş olur.””

https://sahneleme.incil.info/referans/Markos+10:1

—–

“… Yeni dünya kilisesinde günahtan asla bahsedilmeyin ve Allah’ın Sözü’ne sahip olmak isteyenler tarafından gerçekleştirilen eylemler yasadışı hale gelecektir. Ve böylece bilgelik, Tanrı’nın bir armağanı, insan ırkı Tanrı tarafından kınanan eylemleri kucaklayan gibi toplumunuzda eksik olacaktır.

Eğer dünya size Tanrı Sözü’nün göz ardı edilmesi gerektiğini söylüyorsa ve ölümlü günaha denk gelen eylemlere katılmanız için ısrar ediyorsa, o zaman sizi kurtaramam. İnsanoğlu, Tanrı’nın Sözü’nün yalanını inkar eden her kurnaz yasayı alkışlamaya teşvik ediliyor ve düşmanlarım tarihin akışını değiştirmede son derece aktifler. …”