Bana tamamen güvenecek ve bildiğim kadarıyla yaptığım her şey, izin verdiğim her şey ve dünyayı arındırmak için yürüttüğüm her şeyin tek bir amacı olacak ve o da Tanrı’ya Zafer’i vermek.

Gerçeği Kitap:

25 Ağustos 2014, Pazartesi 19:05

Sevgili kızım, bir insan beni sevdiğini söylediğinde her şeyi Kutsal Vasiyetime göre yapacaktır. Her şeyi Kutsal Ellerime yerleştirilecek ve kendi ihtiyaçlarını ve arzularını unutacak. Sonra bana diyecek ki “İsa söylediğim ve yaptığım her şey Senin Kutsal Will’ine göredir – benimle Tanrı’nın Iradesine göre yap.”

Ben ve bende yaşayan adam, onun içinde, tanrıya şan veren her şeye göre teslim olacağız. Bencil bir amacı olmayacak; kendini memnun etmek için hiçbir gizli arzu ve o benimle tam bir birlik içinde, böylece, bu hayatta, o her şeyi yapacağız. O, her düşünceyi bana teslim edecek; her hareket; Her adımda ve her hareketini onun ruhunda hareket edebileyim. Bana tamamen güvenecek ve bildiğim kadarıyla yaptığım her şey, izin verdiğim her şey ve dünyayı arındırmak için yürüttüğüm her şeyin tek bir amacı olacak ve o da Tanrı’ya Zafer’i vermek.

İnsan, kendi başına, Kutsal Ruhum’un içinde kalmasına izin vermediği sürece bana böyle bir hediye veremez. Ancak o zaman, onu dönüştürecek mükemmellik, böylece kalbi ve ruhu benimle dolaşık hale gelebilir. Ben o zaman, Benim İlahiyat yoluyla, ben, tamamen Bana güvenen olan, hala onun Tanrı tarafından verilen hakkını koruyacak olan bu ruh büyük mucizeler yaratabilirim – özgür iradesi.

Benim, İsa Mesih’in, senin içinde ikamet etmesine izin vererek, senin için büyük bir fedakarlık gerekecek. Her yüce düşünce döken gerekir; her zayıflık ve kendine acıma her zerre. Bana gelip sana rehberlik etmemi istediğinde, daha önce senin de olan her acı ortadan kılacaktır. Hiçbir şey seni rahatsız etmez. Size büyük zarar veya keder emdirenler de dahil olmak üzere, başkalarına karşı nefret etmekten aciz kılacaksınız. Kolayca affedileceksin, kalbinde hiçbir dargınlık olmayacak, içinde bulunduğun zor durumlar için, ve benim gördüğüm şeyleri göreceksin.

İçimdeki hayata hazırlanmak için, kendinize iyi olan her şeyin Tanrı’dan geldiğini hatırlatmalısınız. İnsan, kendi zekası ve kararlılığıyla, kendini Tanrı‘ya, akılda, bedene ve ruha sunduğu güne kadar asla barışa erişemez. Bana, İsa Mesih’e, tam güveninin armağanını sunarak, o ruhta ikamet edeceğim ve o tüm Zaferimin bir parçası olacak. Böyle ruhları yücelteceğim. Ne neşe onların kalbini sular altında edecek! Bilinmeyenkorkusu artık onları rahatsız etmez. Bu şekilde dünyayı Yüce Zaferim olan Yeni Şanlı Krallığım’a hazırlayıp, Tanrı’nın Iradesine göre, cennette olduğu gibi yeryüzünde tüm yaşamın yaşanacağı yer.

Vasiyetim, her arzuma göre hayatlarını yaşayanların ruhlarına yerleştiğinde, bir daha asla kalplerinde nefret ilerlemeyecektir. Çünkü bu imkansız olurdu. Nefretten acizbiriyim ve eğer ruhunda yaşamaya izin verirsem, o zaman içinde hiçbir şey kalamaz, ki bu benden gelmez.

Sizin İsa”

 
 
 

————-
Tanrı’da gerçek hayat:
“…

Eğer alevler ülkenizi yalar ve ateşler yeryüzünün insanlarını yiyip bitirirse, bütün bunlar, Benim Kanunumun kalbine sızan ulustan sonra ulusu ele geçiren büyük dinsizlikten kaynaklanmaktadır; Bu apostasy size dilenci ve babasız olduğuna inandırdı …. Sana ne kadar acıyorum! Ey nesil, ne kadar beklemem gerekiyor? Uyarılarım ve çağrılarım dünyayı yansıtıyor ve üzüntüm akut olmasına ve Adaletim insafa gelse de, bana sunacağın saygıyı kabul edebilirim;

Oğlumun döktüğü kanve fedakârlıkla seni affetmeye hazırım. Seni Aşk’tan yaratan ben sana soruyorum: Tövbe çığlıklarını senden işitecek miyim? ….

kızı, Beni yüceltmek ve herkese sevgi ile My Holy Face ortaya! Seni ve sana eşlik eden herkesi kutsuyorum;”

 
 
 
————
Roma Katolik:

Saint Monica Anıtı
Lectionary: 426

Okuma 1 1 Şarkı 2:1-8

Siz de biliyorsunuz, kardeşlerim,
Aramıza girmemizin bir etkisi olmadığını.
Aksine, acı çektikten ve küstahçe tedavi edildikten sonra,
Bildiğiniz gibi, Philippi’de,
Tanrımız aracılığıyla cesaret çektik.
Sizinle Allah’ın Müjdesi’ni çok mücadele ile konuşmak için.
Bizim öğütümüz yanılsama ya da kirli güdülerden değildi.
ne de aldatma yoluyla işe yaramadı.
Ama Tanrı tarafından İncil’e emanet edilmeye layık olarak değerlendirildiğimiz için,
Biz böyle konuşuyoruz.
Erkekleri memnun etmeye çalışmak gibi değil.
daha çok kalplerimizi yargılayan Tanrı’dır.
Bildiğiniz gibi, hiç gurur verici bir konuşmayla ortaya çıkmadık.
ya da açgözlülük bahanesiyle-Tanrı tanıktır-
Ne de biz erkeklerden övgü
istemedik.
ya sizden ya da başkalarından,
Her ne kadar ağırlığımızı Mesih’in Havarileri olarak empoze edebilsek de.
Aksine, aranız çok nazikti.
emziren bir anne olarak çocukları için umurunda.
Sana olan sevgimizle, seninle paylaşmaya kararlıyız.
sadece
Tanrı‘nın İncili değil, aynı zamanda kendi benliğimizde de,
O kadar çok sevgili minavedim ki bize dönüştün.

Responsorial Mezmur Ps 139:1-3, 4-6

R.(1) Beni aradın ve beni tanıyorsun, Tanrım.
Ey RAB, beni araştırdın ve beni tanıyorsun;
Ne zaman oturup durduğumu bilirsin;
Düşüncelerimi uzaktan anlıyorsun.
Yolculuklarım ve dinlenmem irdele.
tüm yollarımla tanıdık geliyor.
R. Beni aradın ve beni tanıyorsun, Tanrım.
Dilimde bir kelime bile olmadan,
Hani, Ey RAB, sen bütünü biliyorsun.
Arkamda ve daha önce, sen beni hem
ve elini bana daya.
Böyle bir bilgi benim için çok harika;
benim elde edilemeyecek kadar yüce.
R. Beni aradın ve beni tanıyorsun, Tanrım.

Alleluia Heb 04:12

R. Alleluia, alleluia.
Tanrı’nın sözü yaşayan ve etkili,
kalbin yansımalarını ve düşüncelerini ayırt edebilmek.
R. Alleluia, alleluia.

Gospel Mt 23:23-26

İsa şöyle dedi:
“Size, kâtiplere ve Ferisilere, siz ikiyüzlülere hürmet edin.
Nane, dereotu ve cummin’den para ödüyorsun.
ve hukukun ağır şeyler ihmal var:
yargı, merhamet ve sadakat.
Ama bunları diğerlerini ihmal etmeden yapmalıdın.
Gnat’ı zorlayıp deveyi yutan
kör rehberler!“Size, kâtiplere ve Ferisilere, siz ikiyüzlülere hürmet edin.
Bardak ve tabağın dışını

temizlıyorsun.
ama içinde
yağma ve kendini şımartma dolu.
Kör Ferisi, önce bardağın içini temizle.
böylece dış da
temiz olabilir.””


————–
Ortodoks:

Yeni Antlaşmanın Elçileri

12–13 Mesih’in Müjdesi’ni yaymak amacıyla Troas’a geldiğimde Rab’bin işi için bana bir kapı açıldığı halde, kardeşim Titus’u orada bulamadığım için iç huzurum yoktu. Bu nedenle oradakilere veda ederek Makedonya’ya gittim.

14 Bizi her zaman Mesih’in zafer alayında yürüten, O’nu tanımanın güzel kokusunu aracılığımızla her yerde yayan Tanrı’ya şükürler olsun! 15 Çünkü biz hem kurtulanlar hem de mahvolanlar arasında Tanrı için Mesih’in güzel kokusuyuz. 16 Mahvolanlar için ölüme götüren ölüm kokusu, kurtulanlar içinse yaşama götüren yaşam kokusuyuz. Böylesi bir işe kim yeterlidir? 17 Birçokları gibi, Tanrı’nın sözünü ticaret aracı yapanlar değiliz. Tanrı tarafından gönderilen ve Mesih’e ait olan kişiler olarak Tanrı’nın önünde içtenlikle konuşuyoruz.”

https://sahneleme.incil.info/referans/2.+Korintliler+2:14

 Kendimizi yine tavsiye etmeye mi başlıyoruz? Yoksa bazıları gibi size ya da sizden tavsiye mektuplarına ihtiyacımız mı var? 2 Bütün insanlarca bilinen ve okunan, yüreklerimize yazılmış mektubumuz sizsiniz. 3 Hizmetimizin sonucu olup mürekkeple değil, yaşayan Tanrı’nın Ruhu’yla, taş levhalara değil, insan yüreğinin levhalarına yazılmış Mesih’in mektubu olduğunuz açıktır. 4 Mesih sayesinde Tanrı’ya böyle bir güvenimiz vardır. 5 Herhangi bir şeyi kendi başarımız olarak saymaya yeterliyiz demek istemiyorum; bizi yeterli kılan Tanrı’dır. 6 O bizi yazılı yasaya değil, Ruh’a dayalı yeni bir antlaşmanın hizmetkârları olmaya yeterli kıldı. Yazılı yasa öldürür, Ruh ise yaşatır.”

https://sahneleme.incil.info/referans/2.+Korintliler+3:1

23 “Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Siz nanenin, dereotunun ve kimyonun ondalığını verirsiniz de, Kutsal Yasa’nın daha önemli konularını –adaleti, merhameti, sadakati– ihmal edersiniz. Ondalık vermeyi ihmal etmeden asıl bunları yerine getirmeniz gerekirdi. 24 Ey kör kılavuzlar! Küçük sineği süzer ayırır, ama deveyi yutarsınız!

25 “Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Bardağın ve çanağın dışını temizlersiniz, oysa bunların içi açgözlülük ve taşkınlıkla doludur. 26 Ey kör Ferisi! Sen önce bardağın ve çanağın içini temizle ki, dıştan da temiz olsunlar.

27 “Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Siz dıştan güzel görünen, ama içi ölü kemikleri ve her türlü pislikle dolu badanalı mezarlara benzersiniz. 28 Dıştan insanlara doğru görünürsünüz, ama içte ikiyüzlülük ve kötülükle dolusunuz. …”

https://sahneleme.incil.info/referans/Matta+23:23

——

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir