Szomorúan sírok, amikor látom, hogy Szent Szavát ma miként utasítják vissza.

http://bucsujaras.hu/janoshida/

https://remnant-army.org/wordpress/hu/az-ima-az-egyetlen-fegyveretek/


Igazság Könyve:

„Szűz Mária: nyissátok meg szíveteket az igazság előtt

2011. október 30. vasárnap, 16:49

Gyermekem, imádkoznod kell a védelmemért mindenkor. Téged továbbra is vezetni fognak, és neked minden bizalmaddal szeretett Fiamra kell hagyatkoznod.

Imádkozzatok a megtérésekért mindenhol. Oly sok elveszett léleknek van szüksége az imáitokra. Ezt sohase feledjétek, mindegy, hogy milyen nehéz ez az utazás számotokra.

A gonosz szelleme az emberiség nagy részét olyan módon borítja be, mint még eddig sohasem. A Csaló fellépései intenzívebbé válnak, és mindenhol fojtogatják gyermekeimet.

Még azoknál is, akik azt vallják, hogy hűségesek szeretett Fiamhoz, süket fülekre talál kérése a lelkek megmentésére. Oly arrogánsak lettek a büszkeségük miatt, hogy azt is elfelejtették, hogy Fiam Szent Szava az egyetlen élet számukra, amelyre szükségük van. Az ima létfontosságú ebben az időben. Akik mások szemében felmagasztalják magukat, miközben drága Fiam Szavát hirdetik, ezzel megtagadják hívását, és megkeményedik a szívük az Igazság előtt.

Gyermekek, most Fiamra, Jézus Krisztusra kell hallgatnotok. Hallgassátok meg, amit mond nektek. A Szentlélek megnyitja majd a szíveteket az Igazság előtt, amint ezen Szent Üzenetek által hozzátok szól, ha ezt ti is megengeditek Neki.

Szomorúan sírok, amikor látom, hogy Szent Szavát ma miként utasítják vissza. Azoknak mondom, akik elítélik Őt: nektek meg kell értenetek, hogy Ő nemcsak azért jön, hogy megmentsen benneteket, hanem azért is, hogy ezekben a sötét napokban meg is vigasztaljon benneteket. Ha ti valóban hiszitek, hogy Ő az Élet Kenyere, akkor engedjétek meg Neki, hogy felébressze lelketek szeretetét.

Imádkozzatok a megtérésért mindenhol. Rövid az idő.

Szeretett Édesanyátok, Mária, az Ég és Föld Királynője”

https://masodikeljovetel.hu/szuz-maria-nyissatok-meg-sziveteket-az-igazsag-elott

———-

Igaz élet Istenben:

Ld az újonnan lérehozott EGYHÁZ menüpont alatt:

https://remnant-army.org/wordpress/hu/egyseg/

„Keletről jön el a hajnal

2004. augusztus 20.

… Ahogyan az elején[4] többször is mondtam neked, gondolkodásodban maradj meg Kelet felé irányulva. Onnan fog felemelkedni a fény, és minden virágoskertté fog válni. Kezdettől fogva a Kelet után vágyakozom. …”

Source: http://ichtys.hu/index.php/142-2004-augusztus-20


————

Ortodox (Görög keleti):

„58 Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.

Az adakozás rendje

16 Ami a szentek javára folyó gyűjtést illeti, ti is úgy cselekedjetek, ahogyan azt Galácia gyülekezeteinek rendeltem.

2 A hét első napján mindegyikőtök tegye félre és gyűjtse össze azt, ami telik tőle, nehogy akkor történjék a gyűjtés, amikor odamegyek.

3 Amikor pedig megérkezem, azokat, akiket ti alkalmasnak találtok, elküldöm ajánlólevéllel, hogy adományotokat elvigyék Jeruzsálembe.”

 

„A lámpás

16 “Aki lámpást gyújt, nem takarja le edénnyel, ágy alá sem rejti, hanem a lámpatartóra teszi, hogy akik bemennek, lássák a világosságot.

17 Mert nincs olyan rejtett dolog, amely napvilágra ne kerülne, és nincs olyan titok, amely ki ne tudódna, és ismertté ne válna.

18 Vigyázzatok tehát, hogyan hallgatjátok! Mert akinek van, annak adatik, de akinek nincs, attól az is elvétetik, amiről azt gondolja, hogy az övé.”

Jézus igazi rokonai

19 Egyszer elmentek hozzá anyja és testvérei, de nem tudtak Jézushoz jutni a sokaság miatt.

20 Ezért tudtára adták neki: “Anyád és testvéreid kint állnak, és látni szeretnének.”

21 Ő azonban így válaszolt: “Az én anyám és az én testvéreim azok, akik Isten igéjét hallgatják, és megtartják.””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Corinthians%2015:58-16:3;%20%20%20%20%20Luke%208:16-21&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/10/30

———-

Római katolikus:

2021-10-30

30. évközi hét szombat

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Az ószövetségi választott népnek Isten által való elvetése és visszavétele is áldást jelent a világnak.
Testvéreim!
Vajon Isten elvetette Izrael népét, (amelyet öröktől fogva kiválasztott magának)? Szó sincs róla. Hiszen én is izraelita vagyok, Ábrahám véréből, Benjámin törzséből.
Kérdem tehát: Izrael népe oly nagyot vétkezett, hogy nem tud többé felkelni bűneiből? Egyáltalán nem. Vétkük által ugyanis kiáradt az üdvösség a pogányokra is, ami arra serkenti a zsidókat, hogy ők is igyekezzenek eljutni az üdvösségre. Ha tehát vétkük a világ javára vált, és az, hogy csak kevesen hittek közülük Krisztusban, hasznos volt a pogányoknak, mennyi áldás fakad majd abból, ha mindnyájan megtérnek!
Nem szeretném, testvéreim, hogy saját bölcsességetekre hagyatkozva tájékozatlanok maradjatok e titok dolgában. Izrael népe csak addig nem ismeri fel Krisztusban a Messiást, amíg a pogányok teljes számban meg nem térnek. Akkor majd Izrael egész népe üdvözül, amint a Szentírásban olvassuk:
Sionból jön a Szabadító, és eltörli Jákob gonoszságát.
Ez lesz velük a szövetségem, amikor megbocsátom bűneiket.
Javatokra vált tehát, hogy ők nem fogadták el az evangéliumot, a kiválasztás által őseik miatt azonban igen kedvesek ők Isten előtt. Isten ugyanis nem bánja meg kegyelmi adományait és meghívását.
Ez az Isten igéje.
Róm 11,l-2a.11-12.25-29

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Urunk, Istenünk * nem hagyja el az ő népét. 14a. vers.
Előénekes: Boldog az az ember, * akit te tanítasz, Uram,
akit törvényedre oktatsz, * hogy nehéz napjaiban enyhülést találjon.
Hívek: Urunk, Istenünk * nem hagyja el az ő népét.
E: Mert az Úr nem taszítja el népét, * nem hagyja el örökségét.
Mert igazságos lesz az ítélet, * és azt követi minden igaz szívű.
H: Urunk, Istenünk * nem hagyja el az ő népét.
E: Ha az Úr nem segített volna engem, * bizony, már az örök csend helyén volna lakásom.
De amikor azt mondtam: „Meginogtak lábaim”, * irgalmasságod, Uram, fenntartott engem.
H: Urunk, Istenünk * nem hagyja el az ő népét.
Zsolt 93,12-13a.14-15.17-18

ALLELUJA
Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, * mert szelíd vagyok és alázatos szívű! Mt 11,29ab – 2. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A kevélyt megalázzák, az alázatost dicsőségre emelik.
Szeretetből tegyük a jót, ne pedig a viszonzás reményében.

Az egyik szombaton Jézus betért egy vezető farizeus házába, hogy nála étkezzék. Amikor észrevette, hogy a meghívottak válogatják az első helyeket, egy példabeszédet mondott nekik.
„Amikor lakodalomra hívnak, ne ülj az első helyre, mert akadhat a hivatalosak közt nálad előkelőbb is. Ha ez megérkezik, odajön, aki meghívott titeket, és felszólít: »Add át a helyedet neki!« És akkor szégyenszemre az utolsó helyet kell elfoglalnod.
Ha tehát hivatalos vagy valahova, menj el, és foglald el az utolsó helyet, hogy amikor a házigazda odajön, így szóljon hozzád: »Barátom, menj följebb!« Milyen kitüntetés lesz ez számodra a többi vendég előtt! Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig magát megalázza, azt felmagasztalják.”
Ezek az evangélium igéi.
Lk 14,1.7-11

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-10-30

—-

Tóra:

„Izsák fiai: Ézsau és Jákób

19 Ez Izsáknak, Ábrahám fiának a nemzetsége: Ábrahám nemzette Izsákot.

20 Izsák negyvenesztendős volt, amikor feleségül vette Rebekát, az arám Betúél leányát, az arám Lábán húgát Paddan-Arámból.

21 És Izsák könyörgött az Úrnak feleségéért, mivel meddő volt. Az Úr pedig engedett könyörgésének, úgyhogy teherbe esett Rebeka, a felesége.

22 De a fiúk tusakodtak a méhében. Akkor ezt mondta Rebeka: Ha így van, minek is élek? Elment azért, hogy megkérdezze az Urat.

23 Az Úr pedig ezt mondta neki: Két nép van méhedben, két nemzet válik ki belsődből: egyik nemzet erősebb lesz a másiknál, de a nagyobbik szolgál a kisebbnek!

24 Elérkezett a szülés napja, és ikrek voltak a méhében.

25 Kijött az első: vöröses volt, és mindenütt szőrös, mint a daróc. Ezért Ézsaunak nevezték el.

26 Azután kijött a testvére, kezével Ézsau sarkába kapaszkodva. Ezért őt Jákóbnak nevezték el. Izsák hatvanesztendős volt, amikor ezek születtek.

Ézsau eladja elsőszülöttségi jogát

27 Amikor a fiúk felnőttek, Ézsau a vadászathoz értő, szabadban élő ember lett, Jákób ellenben szelíd sátorlakó.

28 Ezért Izsák Ézsaut szerette, mert ízlett neki a vad, Rebeka viszont Jákóbot szerette.

29 Egyszer Jákób valami főzeléket főzött, amikor Ézsau fáradtan jött meg a mezőről.

30 Ézsau azt mondta Jákóbnak: Hadd egyem ebből a vörös ételből, mert fáradt vagyok! Ezért nevezték el őt Edómnak.

31 De Jákób azt felelte: Add nekem érte azonnal az elsőszülöttségi jogodat!

32 Ézsau ezt mondta: Én úgyis folyton halálos veszélyben vagyok, mire való nekem az elsőszülöttségi jog?

33 Jákób azt felelte: Akkor esküdj meg nekem azonnal! Ézsau megesküdött neki, így adta el elsőszülöttségi jogát Jákóbnak.

34 Jákób meg adott Ézsaunak kenyeret és lencsefőzeléket. És ő evett, ivott, azután fölkelt, és elment. Ennyire semmibe vette Ézsau az elsőszülöttségi jogot.

Izsák és Rebeka Gerárban

26 Egyszer éhínség volt az országban, azon az első éhínségen kívül, amely Ábrahám idejében volt. Ekkor elment Izsák Abímelekhez, a filiszteusok királyához Gerárba.

…..

…..

…”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Genesis%2025:19-28:9&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

„A hálátlan Izráel

1 Fenyegető jövendölés. Az Úr igéje, amelyet Malakiás által jelentett ki Izráelnek.

2 Szeretlek benneteket – mondja az Úr. De ti azt kérdezitek: Miből láthatjuk, hogy szeretsz minket? Abból, hogy Ézsau testvére volt Jákóbnak – így szól az Úr -, mégis Jákóbot szerettem,

3 Ézsaut pedig gyűlöltem; hegyeit pusztává tettem, birtokát a pusztai sakáloknak adtam.

4 Edóm ugyan ezt mondja: Összezúztak bennünket, de mi újjáépítjük a romokat! – a Seregek Ura azonban azt mondja erre: Ők csak építsenek, én majd lerombolom! Gonosz országnak nevezik őket, olyan népnek, amelyre mindig haragudni fog az Úr.

5 Saját szemetekkel fogjátok látni, és magatok fogjátok megvallani: Nagy az Úr Izráel határán túl is!

A hazug áldozatok ellen

6 A fiú tiszteli atyját, a szolga az urát. Ha én atya vagyok, miért nem tisztelnek? Ha én Úr vagyok, miért nem félnek engem? – mondja a Seregek Ura nektek, ti papok, akik megvetitek nevemet. Ti ezt kérdezitek: Mivel vetettük meg nevedet?

7 – Azzal, hogy oltáromra tisztátalan kenyeret hoztok. – Mivel tettük tisztátalanná? – kérdezitek. – Azzal, hogy az Úr asztalát lebecsülitek.

8 Mert vak állatot hoztok áldozatul, és nem tartjátok rossznak. Sántát vagy bénát hoztok, és nem tartjátok rossznak. De vidd csak azt a helytartódnak: kegyes lesz-e hozzád, és szívesen fogad-e? – mondja a Seregek Ura.

9 Esedezzetek csak Istenhez, hogy kegyelmezzen meg nekünk! Ha ilyen ajándék van a kezetekben, szívesen fogadja-e tőletek? – mondja a Seregek Ura.

10 Bárcsak volna valaki köztetek, aki bezárná a templom ajtaját, és ne égne hiába oltáromon a tűz! Nem telik kedvem bennetek – mondja a Seregek Ura -, nem kívánok tőletek áldozatot!

11 Hiszen napkelettől napnyugatig nagy az én nevem a népek között, és mindenütt jó illatú áldozatot mutatnak be nevemnek, és az tiszta áldozat! Mert nagy az én nevem a népek között – mondja a Seregek Ura.

12 Ti pedig meggyalázzátok, amikor azt gondoljátok, hogy az Úr asztalát tisztátalanná szabad tenni hitvány terménnyel és eledellel.

13 Azt mondjátok: Micsoda fáradság! – és még lihegtek is közben – mondja a Seregek Ura. Pedig lopott állatot hoztok, vagy sántát és bénát. Ha ilyen áldozatot akartok hozni, nem kívánom tőletek! – mondja az Úr.

14 Átkozott a csaló! Van ép hím állat a nyájában, mégis hitványat áldoz az Úrnak, ha fogadalmat tesz. Pedig én nagy király vagyok – mondja a Seregek Ura -, és félik nevemet a népek!

Feddő beszéd a papok ellen

2 Most azért nektek szól ez a figyelmeztetés, ti papok!

2 Ha nem hallgattok rá, és nem szívlelitek meg, ha nem dicsőítitek nevemet – mondja a Seregek Ura -, akkor átkot bocsátok rátok; átokká változtatom a nektek adott áldásokat. Bizony, átokká változtatom, ha nem szívlelitek meg ezt.

….”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Malachi%201:1%20-%202:7%20&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.hebcal.com/sedrot/toldot-20211106