A háború elpusztítja az emberiséget, és a lelki hanyatlás egy vákuumot (űrt) hozott létre a világban

https://www.napitema.com/2021/09/biologiai-haboru-zajlik-mar-tul-keso.html

„… Vannak, akik azt mondják: “Az első világháború vegyi volt; a második

A világháború nukleáris volt; és hogy a harmadik világháború – Isten ments –

biológiainak kell lennie. …”

„… There are those who say: “the First World War was chemical; the Second

World War was nuclear; and that the Third World War – God forbid – will

be biological.”1 …”

https://irp.fas.org/threat/cbw/nextgen.pdf

https://www.forbes.com/sites/davidhambling/2020/06/05/darpa-wants-cyborg-implant-to-make-soldiers-tougher/

https://remnant-army.org/wordpress/hu/az-ima-az-egyetlen-fegyveretek/


Igazság Könyve:

„ A legfontosabb esemény feltámadásom óta

2011. szept. 19., hétfő, 20:15

Drága szeretett leányom, azt szeretném, ha minden férfit, nőt és gyermeket bevezethetnék a földi új Paradicsomba. Mert, ha csak egy lélek is lemaradna, megszakadna a Szívem. Ezért növekedett meg most hírnökeim száma, akiket a világba küldök. Ez azért van így, hogy terjeszthessék Szent Szavaimat, a megtérésre bátorítva.

Hírnökeimet nem gyermekeim megfélemlítésére küldöm. Hírnökeimnek inkább az a szerepük, hogy felkészítsenek minden személyt ezen a Földön úgy, hogy készen legyenek és méltók arra, hogy az új Paradicsomban éljenek.

Gyermekeim, nem kellemes számotokra ez az időszak, amelyben éltek. A törvény és a rend összedőltek. A kapzsiság azt jelentette, hogy a pénzügyi stabilitásotoktól fosztottak meg benneteket. Az öndicséret és az érvényesülés rögeszméje azt jelentette, hogy a hiteteket is elvették tőletek.

Mint egy háztartás, ahol nincs szülői felügyelet

Ti, gyermekeim, olyanok vagytok, mint egy háztartás, ahol nincs szülői felügyelet. Mint az elkényeztetett gyermekek, el vagytok látva minden anyagi kényelemmel, amire csak vágytok, anélkül, hogy kiérdemeltétek volna. El vagytok látva élelemmel, amiért fáradoznotok sem kell. Minden, ami nem elégít ki benneteket, egy újabb, más anyagból készült újdonságra van kicserélve. De hosszabb ideig semmi sem elégít ki benneteket. Aztán, ha a gyermekek között veszekedésre kerül sor, mindegyik irányítani akarja a másikat, érvényesítve saját akaratát. Majd tettleges háború is kitörhet közöttük. De egyik sem érzi magát felelősnek, és így bántalmazzák egymást, néha súlyos következményekkel.

Én így látom a világot. Gyermekeim boldogtalanok, a lelki vigasz hiányzik, de Egyházam vezetését elutasítják. Ma az Egyházam nem tud ellenőrizni egy ilyen engedetlen lakosságot, amely nem rajong Értem úgy, mint a test számára teremtett kényelmekért.

A háború elpusztítja az emberiséget, és a lelki hanyatlás egy vákuumot (űrt) hozott létre a világban, amelynek hatását most már a legtöbben közületek a szívükben érzik. Semmi sem olyan, mint amilyennek látszik. Az anyagi dicsőség a külsőségében fénylik, és ennek fénye azokat szólítja fel, akik a kényelemre vágynak, de mögötte semmi sincs, csak sötétség.

Én vagyok az a fény, amely hiányzik a ti magányos, zavaros és kissé rémisztő életetekből.

Ez azért van így, mert Számomra közeledik az idő, hogy közbelépjek, és hogy átvegyem az irányítást. Nektek, gyermekeim, ezt köszöntenetek kell, és Nagy Irgalmasságomra fel kell készülnötök.

Imádkoznotok kell testvéreitekért, és beavatkozásomat tárt karokkal kell köszöntenetek. Legyetek pozitívak. Legyetek reményteljesek. Bízzatok abban, hogy még a legmegátalkodottabb bűnös is meg fog könnyebbülni e Nagy Esemény bekövetkezésekor, amely a legfontosabb Feltámadásom óta.

Szeretett Megváltótok, Jézus Krisztus”

https://masodikeljovetel.hu/legfontosabb-esemeny-feltamadasom-ota

https://masodikeljovetel.hu/mennyire-szenvedtek-ateizmusotok-jelvenye-mogott

———-

Igaz élet Istenben:

Ld az újonnan lérehozott EGYHÁZ menüpont alatt:

https://remnant-army.org/wordpress/hu/egyseg/

„… Most minden ember kész a háborúra. A sötétség azon van, hogy legyőzze a világot. Az emberek szíve, ami bűnös és mindenféle gonosz szellem lakóhelye, csak a sötétség fejedelme iránt érdeklődik. Mindannyiatoknak adtam időt és alkalmat arra, hogy megszabaduljatok gonoszságotoktól és elgondolkozzatok jóságomon az irgalmasságnak ebben az idejében. …”

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum1076.html

„Keletről jön el a hajnal

2004. augusztus 20.

… Ahogyan az elején[4] többször is mondtam neked, gondolkodásodban maradj meg Kelet felé irányulva. Onnan fog felemelkedni a fény, és minden virágoskertté fog válni. Kezdettől fogva a Kelet után vágyakozom. …”

Source: http://ichtys.hu/index.php/142-2004-augusztus-20


————

Ortodox (Görög keleti):

„Jézus feltámadása

16 Amikor elmúlt a szombat, a magdalai Mária és Mária, a Jakab anyja, valamint Salómé illatos keneteket vásároltak, hogy elmenjenek, és megkenjék Jézus testét.

2 A hét első napján, korán reggel, napkeltekor, elmentek a sírbolthoz,

3 és erről beszéltek egymás között: “Ki hengeríti el nekünk a követ a sírbolt bejáratáról?”

4 Ekkor felnéztek, és látták, hogy a kő el van hengerítve. Pedig az igen nagy volt.

5 És amikor bementek a sírboltba, látták, hogy egy fehér ruhába öltözött ifjú ül jobb felől, és megrettentek.

6 De az így szólt hozzájuk: “Ne féljetek! A názáreti Jézust keresitek, akit megfeszítettek? Feltámadt, nincsen itt. Íme, ez az a hely, ahova őt tették.

7 De menjetek el, mondjátok meg a tanítványainak és Péternek, hogy előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt, amint megmondta nektek.”

8 Ekkor kijöttek, és elfutottak a sírbolttól, mert remegés és döbbenet fogta el őket; és senkinek sem mondtak el semmit, mert féltek.”

 

„… A háború elpusztítja az emberiséget, és a lelki hanyatlás egy vákuumot (űrt) hozott létre a világban, amelynek hatását most már a legtöbben közületek a szívükben érzik. Semmi sem olyan, mint amilyennek látszik. (1) Az anyagi dicsőség a külsőségében fénylik, és ennek fénye azokat szólítja fel, akik a kényelemre vágynak, de mögötte semmi sincs, csak sötétség. …”

 

(1) https://remnant-army.org/wordpress/hu/a-het-pecset/

 

 

„16 tudjuk, hogy az ember nem a törvény cselekedetei alapján igazul meg, hanem a Krisztus Jézusba vetett hit által. Ezért mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hit, és nem a törvény cselekvése által, mert a törvény cselekvése által nem igazul meg egy ember sem.

17 Ha pedig Krisztusban keresve megigazulást, magunk is bűnösnek bizonyulunk, akkor talán Krisztus a bűn szolgája? Semmiképpen sem!

18 Mert ha valamit leromboltam, és ismét felépítem, magam nyilvánítom magamat törvényszegőnek.

19 Mert én meghaltam a törvény által a törvénynek, hogy Istennek éljek.

20 Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem.”

 

 

 

„Jézus követése

34 Ekkor magához hívta a sokaságot tanítványaival együtt, és ezt mondta nekik: “Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem.

35 Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt.

36 Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?

37 Mert mit adhat az ember váltságdíjul lelkéért?

38 Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.”

9 Azután így szólt hozzájuk: “Bizony, mondom néktek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált addig, amíg meg nem látják, hogy az Isten országa eljött hatalommal.”

 

 

„… Én vagyok az a fény, amely hiányzik a ti magányos, zavaros és kissé rémisztő életetekből.

Ez azért van így, mert Számomra közeledik az idő, hogy közbelépjek, és hogy átvegyem az irányítást. Nektek, gyermekeim, ezt köszöntenetek kell, és Nagy Irgalmasságomra fel kell készülnötök.

Imádkoznotok kell testvéreitekért, és beavatkozásomat tárt karokkal kell köszöntenetek. Legyetek pozitívak. Legyetek reményteljesek. Bízzatok abban, hogy még a legmegátalkodottabb bűnös is meg fog könnyebbülni e Nagy Esemény bekövetkezésekor, amely a legfontosabb Feltámadásom óta. …”

 

„Intések és buzdítások

13 Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek!

14 Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!

15 Kérlek titeket, testvéreim: tudjátok Sztefanász házanépéről, hogy ők Akhája zsengéje, és a szentek szolgálatára szánták magukat:

16 ti is engedelmeskedjetek az ilyeneknek, és mindazoknak, akik velük együtt szolgálnak és fáradoznak.

17 Örülök Sztefanász, Fortunátusz és Akhaikosz megérkezésének, mert ők távollétetekben pótolnak majd benneteket.

18 Mert felüdítették mind az én lelkemet, mind a tieteket. Becsüljétek meg tehát az ilyeneket!

Befejező üdvözletek

19 Köszöntenek titeket Ázsia gyülekezetei. Sokszor köszönt titeket az Úrban Akvila és Priszka a házuknál levő gyülekezettel együtt.

20 Köszöntenek titeket a testvérek mindnyájan. Köszöntsétek egymást szent csókkal.

21 Köszöntésemet saját kezemmel írom: Pál.

22 Ha valaki nem szereti az Urat, legyen átkozott! Marana tha!

23 Az Úr Jézus kegyelme veletek!

24 Az én szeretetem mindnyájatokkal a Krisztus Jézusban! Ámen.”

 

 

„A gonosz szőlőművesek

33 “Hallgassatok meg egy másik példázatot. Volt egy gazda, aki szőlőt ültetett, kerítéssel vette körül, borsajtót készített, és őrtornyot épített benne, azután bérbe adta munkásoknak, és idegenbe távozott.

34 Amikor elérkezett a szüret ideje, elküldte szolgáit a munkásokhoz, hogy vegyék át a neki járó termést.

35 A munkások megfogták szolgáit, és kit megvertek, kit megöltek, kit pedig megköveztek közülük.

36 Aztán ismét küldött szolgákat, többet, mint először, de ugyanígy bántak azokkal is.

37 Utoljára pedig fiát küldte el hozzájuk, mert úgy gondolta: A fiamat meg fogják becsülni.

38 De amikor a munkások meglátták a fiát, így szóltak maguk között: Ez az örökös: gyertek, öljük meg, és azután mienk lesz az öröksége.

39 Majd megfogták, kidobták a szőlőn kívülre, és megölték.

40 Vajon majd ha megjön a szőlő ura, mit tesz ezekkel a munkásokkal?”

41 Ezt felelték neki: “Mivel gonoszak, ő is gonoszul veszti el őket, a szőlőt pedig más munkásoknak adja ki, akik megadják a termést a maga idejében.”

42 Erre megkérdezte tőlük Jézus: “Sohasem olvastátok az Írásokban: Az a kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő, az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemünkben.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mark+16%3A1-8%3B++Galatians+2%3A16-20%3B++++Mark+8%3A34-9%3A1%3B++++1+Corinthians+16%3A13-24%3B++++Matthew+21%3A33-42&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/09/19

 

———-

Római katolikus:

2021-09-19

Évközi 25. vasárnap

Kezdőének:
Népem üdvössége én vagyok – mondja az Úr. Bármilyen nyomorúságból kiáltsanak is hozzám, megmentem őket, és Istenük leszek mindörökre.

Könyörgés:
Mennyei Atyánk, te az isten- és emberszeretet parancsában foglaltad össze szent törvényedet. Add, hogy parancsaidat megtartva eljussunk az örök életre. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
A gonoszok így beszélnek az igaz emberről: „Lássuk hát, igazak e beszédei. Figyeljük meg, mi végre jut! Mert ha az igaz az Isten gyermeke, akkor az Isten az ő pártjára kel, és kiszabadítja ellenségei kezéből. Tegyük próbára, gúnyoljuk és bántalmazzuk őt, hogy megismerjük szelídségét és kipróbáljuk türelmét! Ítéljük gyalázatos halálra, hiszen azt mondta: ő Isten oltalmában részesül!”
Ez az Isten igéje.
Bölcs 2,12.17-20

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Isten megsegít engem, * az Úr oltalmazója életemnek. 5. tónus.
Előénekes: Istenem, szent nevedért védj meg engem, * szolgáltass nekem igazságot hatalmaddal.
Halld meg könyörgésemet, Istenem, * hajlítsd füledet ajkam szavára.
Hívek: Isten megsegít engem, * az Úr oltalmazója életemnek.
E: Mert idegenek keltek föl ellenem, † a hatalmasok életemre törtek, és nem tartották Istent szemük előtt.
H: Isten megsegít engem, * az Úr oltalmazója életemnek.
E: De íme, Isten megsegít engem, * az Úr oltalmazója életemnek.
Áldozatomat szívesen meghozom, * magasztalom nevedet, Uram, mert jó vagy.
H: Isten megsegít engem, * az Úr oltalmazója életemnek.
Zsolt 53,3-4.5.6.8

SZENTLECKE Szent Jakab leveléből
Szeretteim!
Ahol irigység és önzés honol, ott zűrzavar van és mindenféle hitványság. A felülről származó bölcsesség először is tiszta, aztán békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalom tölti el és gazdag termést hoz, nem részrehajló, nem képmutató. Az igazság gyümölcsét békében vetik el azok számára, akik békét teremtenek. Honnan vannak háborúságok és veszekedések köztetek? Nemde onnét, hogy bűnös vágyak igyekeznek uralomra jutni tagjaitokban? Kívántok valamit, és nincs benne részetek. Öltök és irigykedtek, de semmit sem tudtok elérni. Harcoltok és háborúskodtok, de nincs semmitek, mert nem kértek. Kértek ugyan, de nem kapjátok meg, mert rossz szándékkal kéritek, azért, hogy bűnös vágyatokban elpazaroljátok.
Ez az Isten igéje.
Jak 3,16–4,3

ALLELUJA
Az evangéliumban Isten meghívott minket, * hogy Urunk Jézus Krisztus dicsőségéből részt adjon nékünk. 2Tessz 2,14 – 6. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Abban az időben Jézus és tanítványai átmentek Galileán. De Jézus nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: „Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután megölték, harmadnapra feltámad.” Ők nem értették ezeket a szavakat, de féltek megkérdezni.
Ezután Kafarnaumba értek. Amikor már otthon voltak, Jézus megkérdezte tőlük: „Miről vitatkoztatok az úton?” Tanítványai azonban hallgattak, mert az úton egymás közt arról tanakodtak, hogy ki a nagyobb közülük. Leült, odahívta a tizenkettőt, és így szólt: „Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája.” Aztán odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, majd magához ölelte, és ezt mondta nekik: „Aki befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem.”
Ezek az evangélium igéi.
Mk 9,30-37

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-09-19