Sohasem kell szomorkodnod, ha üldöznek.

Ld az alábbi új menüpontot is:

https://remnant-army.org/wordpress/hu/a-het-pecset/

https://remnant-army.org/wordpress/hu/az-ima-az-egyetlen-fegyveretek/


Igazság Könyve:

„ Sohase fenyegessétek egymást az Én Nevemben

2011. szept. 10., szombat; 15:30

Drága szeretett leányom, ma arról beszélek veled, hogy mennyire fontos minden dologban engedelmeskedni Nekem. Leányom, ahhoz, hogy követőim méltók lehessenek Szeretetemre és hűségemre, tiszteletben kell tartaniuk Atyám Tízparancsolatát. Lehetséges, hogy időről időre megbotlanak, mégis mindig törekedniük kell a Szeretet Törvényének követésére. Szeressétek egymást, és helyezzétek felebarátaitokat a saját szükségleteitek elé.

Mindazoknak, akik önmagukat követőimnek nevezik, nagyon óvatosnak kell lenniük abban, hogy hogyan terjesztik Legszentebb Szavamat. Ha az arrogancia és az öntelteség csapdájába esnek, vagy amikor az Én Nevemben másokat elítélnek, akkor nagyon megbántanak Engem. Sohase fenyegessetek másokat olyan büntetésekkel, amelyeket csak Tőlem várhatnak. Sohase mondjátok senkinek, hogy meg fogom büntetni őket, csak azért, mert haragot éreztek irántuk, legyen az bármilyen okból kifolyólag. Mert ha ezt teszitek, akkor vétkezni fogtok abban, hogy megtagadtok Engem, hiszen kiforgatjátok az Igazságot, csakhogy az a saját elképzeléseiteknek megfeleljen. Sohase érezzétek másoknál különbnek magatokat csak azért, mert abban az előnyben van részetek, hogy ismeritek az Igazságot.

Gyermekeim, Én minden gyermekemet szeretem, még akkor is ha eltévednek, és elkóborolnak. Imádkozzatok értük minden időben, ha igényt tartotok arra, hogy követőim lehessetek. Az Igazságot hirdessétek minden eszközzel. Mindig a gyermekeim iránti mély Szeretetemről beszéljetek nekik. De sohasem szabad elítélnetek őket. Sohase mondjátok másoknak, hogy bűneik miatt, vagy amelyeket ti bűnnek tartotok, meg lesznek Általam bűntetve, mert ehhez nincs semmi jogotok.

A mai Üzenetem egyszerű. Ha szerettek Engem, és ha a Nevemben beszéltek, akkor sohasem szabad önmagatokat felmagasztalnotok. Sohasem szabad a Nevemben megfenyegetnetek, vagy rágalmaznotok testvéreiteket.

Emlékezzetek mindig arra, hogy azért, mert követőim vagytok, éppen hitetek miatt lesztek a csaló célpontjai. Ezért óvatosnak kell lennetek, hogy ne cselezzen ki benneteket azáltal, hogy vétkezzetek testvéreitek ellen.

Maradjatok erősek, gyermekeim. Azért adom nektek ezt az Üzenetet, hogy vezesselek és a helyes úton megtartsalak benneteket, amely Felém vezet.

A ti szeretett Jézusotok, Az emberiség Királya”

https://masodikeljovetel.hu/sohase-fenyegessetek-egymast-az-en-nevemben

„Ne féljetek a Nagyfigyelmeztetéstől, örömmel várjátok

2011. szept. 7., szerda, 23:45

Drága, szeretett leányom, mondd meg drága gyermekeimnek, hogy a Nagyfigyelmeztetéstől nem kell félniük. Sokan meg fognak rémülni, és ez érthető is. De nekik figyelmesen Rám kell hallgatniuk. Én el fogok jönni egyenként mindenkihez közületek. Ti pedig látni és érezni fogtok Engem a szívetekben és a lelketekben. Jelenlétem a legtisztább szeretettel és könyörülettel fogja elárasztani a lelketeket, tehát örvendeznetek kell. Végre látni fogtok Engem, és a lelketek szeretettel és lelkesedéssel lesz beborítva.

A bűnösök és a hitetlenek közül a legtöbben egyszerűen attól fognak megkönnyebbülni, hogy Létezem. Mivel ők Szent Jelenlétem tanúi lesznek, a Vér lesz az, melyre szükségük lesz, hogy lelküket táplálékként árassza el, amit már olyan régen hiányoltak. Sokan úgy fogják a kínt elszenvedni, amikor látni fogják a bűneiket kibontakozva maguk előtt, ahogyan azt Én is elviselem. Amikor látni fogják, hogy mennyire megbántottak Engem, megtört szívvel fognak könyörögni Hozzám, hogy megbocsássak nekik.

Azok a gyermekek, akik koruk miatt már elég értelmesek, szintén látni fogják, hogy bűneikkel, hogyan bántanak meg Engem. Sok esetben szaladni fognak Hozzám azok a gyermekek, akik tagadják Létezésemet, habár tudatában vannak az Igazságnak. Kérni fognak Engem, hogy öleljem át őket, és nem akarják majd, hogy elengedjem őket.

Még a legmakacsabb bűnösöknek sem fog sikerülni, hogy úgy tegyenek, mintha nem lennének meghatódva ettől a természetfölötti eseménytől. Gyermekeim, a szóbeszédet el kell utasítanotok. Ne törődjetek az elképesztő történetekkel. Nincs semmi, amitől félni kellene. A Nagyfigyelmeztetést tiszta örömmel a szívetekben kell, hogy várjátok.

Én a Szívemben oly sok Szeretettel várok arra, amikor Isteni Irgalmasságomat egyenként mindenkire közületek ki fogom árasztani, mindenhol, világszerte. Ez az a pillanat, amelyet ti később fogtok megérteni, vagyis, hogy milyen szerencsések is vagytok, hogy ehhez a generációhoz tartozhattok. Miért ne tudnátok azt az Irgalmasságot felismerni, amely meg lesz mutatva az emberiségnek? Az elmúlt idők folyamán oly sok lélek halt meg súlyos bűnben. Végül is most a bűnösök meg fogják végre érteni az Igazságot.

Nem egyszerű gyermekeim számára, hogy Létezésemet vagy az Örök Atya Létezését elismerjék. Egyfajta anyagi bizonyíték nélkül sokan nem akarnak elismerni Engem. Sokan nem mutatnak érdeklődést, vagy nem hisznek az Isteni Birodalomban. Ez az esemény felnyitja majd a szemüket az előtt az egyszerű tény előtt, hogy az élet nem a földön ér véget: Az örökkévalóságban folytatódik. Ez az oka annak, hogy fel kell készíteniük lelküket.

A Nagyfigyelmeztetés meg fogja mutatni nekik, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy ezt helyrehozzák. Emlékezzetek arra, gyermekeim, hogy Én vagyok a ti Megváltótok. Én úgy szeretlek benneteket, hogy az meghaladja értelmeteket. Visszatérésemet várjátok szeretettel és nyugalommal. Ne féljetek az ég dramatikus látványától, és a sugarak színeitől, amelyek mindenhol szét fognak terjedni, hogy visszatérésemet hirdessék. Ez fog benneteket felkészíteni arra a pillanatra.

Kérlek benneteket, imádkozzatok, hogy majd az egész emberiség örömet érezzen a szívében, mert ez az esemény az emberiség nagymértékű megmentését fogja jelenteni, mert sok lélek fog megmenekülni; és lehetővé teszi számukra, hogy bemehessenek a földi Paradicsomba.

A ti szerető Megváltótok, Jézus Krisztus”

https://masodikeljovetel.hu/ne-feljetek-nagyfigyelmeztetestol-orommel-varjatok

———-

Igaz élet Istenben:

Ld az újonnan lérehozott EGYHÁZ menüpont alatt:

https://remnant-army.org/wordpress/hu/egyseg/

„Keletről jön el a hajnal

2004. augusztus 20.

… Ahogyan az elején[4] többször is mondtam neked, gondolkodásodban maradj meg Kelet felé irányulva. Onnan fog felemelkedni a fény, és minden virágoskertté fog válni. Kezdettől fogva a Kelet után vágyakozom. …”

Source: http://ichtys.hu/index.php/142-2004-augusztus-20


————

Ortodox (Görög keleti):

Pál szeretete a gyülekezet iránt

7 Mivel tehát ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, és Isten félelmében tegyük teljessé a mi megszentelődésünket.

2 Fogadjatok be minket: senkit nem bántottunk, senkit nem károsítottunk meg, senkit nem csaltunk meg.

3 Nem vádképpen mondom, hiszen az előbb mondottam, hogy szívünkben vagytok, hogy együtt éljünk, és együtt haljunk.

4 Nagy a bizalmam irántatok, sok dicsekedni valóm van veletek, tele vagyok vigasztalódással, minden nyomorúságunk ellenére csordultig vagyok örömmel.

Titusz jó hírei a gyülekezetről

5 Mert amikor megérkeztünk Macedóniába, semmi nyugalma sem volt testünknek, hanem mindenféleképpen gyötrődtünk: kívül harcok, belül félelmek.

6 De Isten, a megalázottak vigasztalója, megvigasztalt minket Titusz megérkezésével;

7 de nemcsak az ő megérkezésével, hanem azzal a vigasztalással is, amellyel ő nálatok megvigasztalódott. Hírül hozta ugyanis nekünk a ti vágyódásotokat, a ti kesergéseteket, a ti hozzám való ragaszkodásotokat, úgyhogy még jobban megörültem.

A gyülekezet Isten szerinti megszomorodása

8 Mert ha megszomorítottalak is titeket azzal a levéllel, nem bánom. Bántam ugyan, látva hogy az a levél, ha egy kis időre is, megszomorított titeket,

9 de most már örülök. Nem annak, hogy megszomorodtatok, hanem hogy megtérésre szomorodtatok meg: mert Isten szerint szomorodtatok meg, és miattunk semmiben nem vallotok kárt.

10 Mert az Isten szerinti szomorúság megbánhatatlan megtérést szerez az üdvösségre, a világ szerinti szomorúság pedig halált szerez.”

 

„… Higgy, gyermekem, higgyél és bízzál bennem! Sohasem kell szomorkodnod, ha üldöznek. …”

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum736.html

 

 

 

„Jézus meggyógyítja Péter anyósát

29 Mindjárt ezután kimentek a zsinagógából, és Jézus elment Jakabbal és Jánossal együtt Simon és András házába.

30 Simon anyósa lázasan feküdt, és mindjárt szóltak felőle Jézusnak,

31 aki odamenve megfogta a kezét, és talpra állította, úgyhogy az asszonyt elhagyta a láz, és szolgált nekik.

Jézus sok beteget meggyógyít

32 Estefelé pedig, amikor lement a nap, hozzávittek minden beteget és megszállottat;

33 az egész város összegyűlt az ajtó előtt.

34 Sok, különféle betegségben sínylődőt meggyógyított; sok ördögöt is kiűzött, és nem engedte beszélni az ördögöket; azok ugyanis felismerték őt.

35 Nagyon korán, a hajnali szürkületkor felkelt, kiment, elment egy lakatlan helyre, és ott imádkozott.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Corinthians%207:1-10;%20%20%20%20Mark%201:29-35&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/09/09

 

———-

Római katolikus:

2021-09-09

23. évközi hét csütörtök

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
Lakjék szívetekben szeretet, mert ebben foglalható össze a tökéletesség!
Testvéreim!
Mint Istennek szent és kedves választottai, öltsétek magatokra az irgalmasságot, a jóságot, az alázatosságot, a szelídséget és a türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza van a másik ellen. Bocsássatok meg ti is úgy, ahogyan az Úr megbocsátott nektek. Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke.
Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre kaptatok meghívást az egy test közösségében. Legyetek hálásak! Krisztus igéje éljen bennetek gazdagon! Tanítsátok és intsétek egymást telve bölcsességgel! Énekeljetek Istennek hálás szívvel zsoltárokat, himnuszokat és szent énekeket!
Bármit mondtok vagy tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek! Így adjatok hálát általa az Atyaistennek!
Ez az Isten igéje.
Kol 3,12-17

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Minden lélek * az Urat dicsérje! 6. vers.
Vagy: Alleluja. 5. szám.
Előénekes: Dicsérjétek az Urat szentélyében, * dicsérjétek a hatalmas égboltozaton!
Dicsérjétek hatalmas tetteiért, * dicsérjétek, mert nagysága végtelen.
Hívek: Minden lélek * az Urat dicsérje!
Vagy: Alleluja.
E: Dicsérjétek őt harsonaszóval, * dicsérjétek lanttal, citerával.
Dicsérjétek őt dobbal és körtánccal, * dicsérjétek őt citerával és fuvolával.
H: Minden lélek * az Urat dicsérje!
Vagy: Alleluja.
E: Dicsérjétek őt zengő cimbalommal, † dicsérjétek búgó cimbalom hangjával! * Minden lélek az Urat dicsérje!
H: Minden lélek * az Urat dicsérje!
Vagy: Alleluja.
Zsolt 150,1-2.3-4.5-6

ALLELUJA
Ha szeretjük egymást, Isten megmarad szívünkben, * és szeretete tökéletes lesz bennünk. 1Jn 4,12 – 10. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas.
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz:
„Nektek, akik hallgattok engem, ezt mondom: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket. Azokra, akik átkoznak titeket, mondjatok áldást, és imádkozzatok rágalmazóitokért. Ha arcul üt valaki, tartsd oda a másik arcodat is. Annak, aki elveszi köntösödet, add oda a ruhádat is. Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és aki elviszi, ami a tied, attól ne kérd vissza. Úgy bánjatok az emberekkel, ahogy szeretnétek, hogy veletek is bánjanak.
Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket is szeretnek, milyen jutalmat várhattok érte Istentől? Hisz a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. Ha csak azokkal tesztek jót, akik veletek is jót tesznek, milyen jutalmat érdemeltek? Hisz ezt a bűnösök is megteszik. Ha csak a visszafizetés reményében adtok kölcsönt, milyen hálára számíthattok? A bűnösök is kölcsönöznek a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.
Szeressétek inkább ellenségeiteket: tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok. Így nagy jutalomban részesültök, és fiai lesztek a Magasságbelinek, hisz ő is jóságos a hálátlanok és a gonoszok iránt. Legyetek tehát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.
Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor titeket sem ítélnek el. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.”
Ezek az evangélium igéi.
Lk 6,27-38

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-09-09