Most te is megtapasztalhattad azt a kétségbeesést, amelyet azok a lelkek éreznek, akiket a bűneik miatt visszautasítok.

https://remnant-army.org/wordpress/hu/az-ima-az-egyetlen-fegyveretek/


Igazság Könyve:

https://masodikeljovetel.hu/milyen-nehez-paradicsomhoz-vezeto-lepcsokon-felmenni

———-

Igaz élet Istenben:

Ld az új EGYHÁZ menüpont alatt:

https://remnant-army.org/wordpress/hu/egyseg/

„Keletről jön el a hajnal

2004. augusztus 20.

… Ahogyan az elején[4] többször is mondtam neked, gondolkodásodban maradj meg Kelet felé irányulva. Onnan fog felemelkedni a fény, és minden virágoskertté fog válni. Kezdettől fogva a Kelet után vágyakozom. …”

Source: http://ichtys.hu/index.php/142-2004-augusztus-20


————

Ortodox (Görög keleti):

13 Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: “Hittem, azért szóltam”, mi is hiszünk, és azért szólunk!

14 Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt.

15 Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére.

16 Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra.

17 Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk,

18 mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.”

 

 

 

„ Milyen nehéz a Paradicsomhoz vezető lépcsőkön felmenni

2011. szept. 3. 23:50

Drága, szeretett leányom, ne legyenek semmiféle illúzióid azzal kapcsolatosan, hogy a csaló elfordította volna a fejedet Tőlem ezekben az utolsó napokban. Te ezt annak a ténynek tulajdonítod, hogy túl elfoglalt voltál, ami nem teljesen igaz. Ő olyan ravasz, hogy idődnek minden egyes percét szándékosan zavarta meg. Ez alatt az idő alatt te tudatában voltál annak, hogy nem szántál Rám elegendő időt, nem igaz? Érezted, hogy figyelmed el van terelve, hogy elveszett vagy, és aztán felismerted, hogy Nélkülem lelkileg üres lettél. Bár Én az egész idő alatt veled voltam, mégis megengedtem, hogy úgy érezd, mintha elhagytalak volna. Így most te is megtapasztalhattad azt a kétségbeesést, amelyet azok a lelkek éreznek, akiket a bűneik miatt visszautasítok.

Mindez elengedhetetlen lelki fejlődésed érdekében. Bár értelmetlennek látszik, hogy mindezt jóváhagyom, mégis ez a szentté válás kiképzésének az egyik része, amelyet elvárok és meg is követelek tőled. Te, gyermekem, időről időre érezni fogod az elhagyatottság egy bizonyos formáját, amit sok lélek is érez, akik ezen az ösvényen haladnak.

A lelki tökéletesség lépcsője nagyon hosszú. A lelkek, még mielőtt egy lépést Felém tennének, előbb egy, két, vagy több lépést hátrafelé lépnek. Kérlek, leányom, mondd meg minden követőmnek, gondosan készüljenek fel erre a lépcsőre, amely nagyon fontos, még mielőtt a legfelső fokot elérnék. 2010. november 24-ei Üzenetemben, amikor először beszéltem neked erről a lépcsőről, akkor elmagyaráztam, hogy egyes emberek túl gyorsan másszák meg ezeket a lépcsőfokokat. De te tudod, hogy ez hiba lenne. Légy tudatában annak, hogy Én vagyok az, aki minden időben vezetni fog téged lépéseid során.

Gyermekeim, nektek most minden lépésetekkel a lelki lépcsőt kell megmásznotok, mielőtt elérnétek a legfelső fokot a Paradicsom ajtajához. Legyetek türelmesek. Ne legyetek csalódottak, ha visszaestek. Egyszerűen álljatok ismét fel, és kezdjétek újra az út megmászását.

Gyermekeim, Én fogni fogom a kezeteket és a csúcsra vezetlek benneteket, ha ezt megengeditek Nekem.

Szerető Megváltótok, Jézus Krisztus”

https://masodikeljovetel.hu/milyen-nehez-paradicsomhoz-vezeto-lepcsokon-felmenni

 

27 Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is.

28 Ahol a tetem, oda gyűlnek a saskeselyűk.”

29 “Közvetlenül ama napok nyomorúsága után pedig a nap elsötétedik, a hold nem fénylik, a csillagok lehullanak az égről, és az egek tartóerői megrendülnek.

30 És akkor feltűnik az Emberfiának jele az égen, akkor jajgat a föld minden népe, és meglátják az Emberfiát eljönni az ég felhőin nagy hatalommal és dicsőséggel.

31 És elküldi angyalait nagy harsonaszóval, és összegyűjtik az ő választottait a négy égtáj felől, az ég egyik sarkától a másik sarkáig.”

32 “Okuljatok a fügefa példáján: amikor már zsendül az ága, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár.

33 Így ti is, amikor mindezt látjátok, vegyétek észre, hogy közel van ő, az ajtó előtt.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Corinthians%204:13-18;%20%20%20%20Matthew%2024:27-33,%2042-51&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/09/03

 

———-

Római katolikus:

2021-09-03

22. évközi hét péntek

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
Isten mindent Fia által teremtett.
Testvéreim!
Jézus Krisztus a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény elsőszülötte. Mert benne teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és láthatatlanokat, a trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat. Minden általa és érte lett teremtve. Ő előbb van mindennél, és minden benne áll fenn.
Ő a testnek, az Egyháznak a feje. Ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy övé legyen az elsőség mindenben. Úgy tetszett (az Atyának), hogy benne lakjék az egész teljesség, s hogy általa békítsen ki magával mindent a földön és a mennyben, minthogy a kereszten kiontott vérével békességet szerzett mindenkinek.
Ez az Isten igéje.
Kol 1,15-20

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Járuljatok az Úr színe elé * vidám énekszóval! 2c. vers,
Előénekes: Ujjongjatok az Úrnak, minden földek, * szolgáljatok az Úrnak vidámsággal!
Járuljatok színe elé * vidám énekszóval!
Hívek: Járuljatok az Úr színe elé * vidám énekszóval!
E: Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten, * övéi vagyunk, ő alkotott minket.
Az ő népe vagyunk, * legelőjének nyája.
H: Járuljatok az Úr színe elé * vidám énekszóval!
E: Őt magasztalva lépjetek be kapuján, † énekelve vonuljatok hajlékába, * áldjátok nevét, és adjatok hálát néki.
H: Járuljatok az Úr színe elé * vidám énekszóval!
E: Valóban jó az Úr, † irgalma örökké megmarad, * és hűsége nemzedékről nemzedékre.
H: Járuljatok az Úr színe elé * vidám énekszóval!
Zsolt 99,2.3.4.5

ALLELUJA
Én vagyok a világ világossága – mondja az Úr, * aki engem követ, övé lesz az élet világossága. Jn 8,12 – 4 g. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az új tanítás, amelyet Jézus hozott, nem mérhető a régi mértékkel.
Egy alkalommal a farizeusok és írástudók így szóltak Jézushoz: „János tanítványai gyakran böjtölnek és imádkoznak, és ugyanígy a farizeusok tanítványai is; a tieid azonban csak esznek-isznak.” Jézus így felelt nekik: „Csak nem foghatjátok böjtre a násznépet, amíg vele van a vőlegény? Eljön az idő, amikor elviszik a vőlegényt: akkor majd böjtölnek.”
Példabeszédet is mondott nekik: „Senki sem hasít ki új ruhából foltot, hogy ócska ruhára tegye. Hiszen így az újat is elszakítja, és az ócska ruhára sem illik az új folt. Senki sem tölt új bort régi tömlőkbe, mert az új bor szétszakítja a tömlőket; a bor kiömlik, és a tömlők is tönkremennek. Az új bor új tömlőbe való: akkor mindkettő megmarad. Aki óbort iszik, nem kívánja az újat, mert azt mondja: »Jobb az óbor.«”
Ezek az evangélium igéi.
Lk 5,33-39

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-09-03