Segítsetek nekem, hogy megmenekülhessenek mindazok, akik azt hiszik, hogy rengeteg idejük van még

https://remnant-army.org/wordpress/hu/az-ima-az-egyetlen-fegyveretek/


Igazság Könyve:

„Kérdések Jézushoz

2011. augusztus 1. hétfő; 23:30

Miután a látnoknő megkapta a „Legyetek felkészültek minden időben” című üzenetet, egy képet látott Jézusról, amelyen Jézus nagyon szomorúan jelent meg. Akkor kérdések sorozatát tette fel, amire Ő válaszolt.

Kérdés Jézushoz: „Szomorú vagy?”

A válasz: „Igen, és kimerült. Az emberek bűnei kettészakítják a Szívemet.”

Kérdés Jézushoz; „Mi az, ami segítene?”

A válasz: „Az ima, és abból nagyon sok. Híveim hűséges imái, az Irgalmasság Rózsafüzérének és a Szent Rózsafüzérnek naponkénti imádkozása, amelyek megmentik gyermekeimet. Nekik, követőimnek, ki kell tartaniuk, még akkor is, ha ez nehéz számukra.”

Kérdés Jézushoz: „Mi az, ami a legjobban zavar Téged?”

A válasz:

„Azok a személyek, akik nemcsak gyűlölnek Engem, hanem úgy döntenek, hogy a szemérmetlen rituálékon a sátánt imádják, miközben nem veszik észre, hogy a sátán hogyan csapja be őket.

„Felszentelt szolgáim, akik elvesztették Irántam való szeretetüket.”

„Mindazok, akik másokat üldöznek.”

„A gyilkosok, akik nincsenek tekintettel gyermekeim életére.”

„A terhesség-megszakítás, a népirtás rosszabb formája. Minden egyes pillanatban könnyeket sírok azokért a kis lelkeimért, akik sohasem kapják meg a lehetőséget az első lélegzetvételre.”

„A háború és az a könnyedség, amelyet rendszerint azok alkalmaznak, akiket ha a harcmező közepére állítanának, gyávaságból elszaladnának. Sokan ezek közül az emberek közül, akik háborút jelentenek be, csak azért teszik, hogy megszerezzék a hatalmat. Ők nagyon megbántanak Engem.”

Kérdés Jézushoz: „Mi az, ami boldoggá tesz Téged?”

A válasz: „Követőim hite és azoké, akik elhatározták, hogy segítenek Nekem a lelkek megmentésében. Szeretem őket, oly sok gyöngédséggel és együttérzéssel. Ők Atyám Birodalmában különleges módon lesznek megjutalmazva.”

https://masodikeljovetel.hu/kerdesek-jezushoz

———-

Igaz élet Istenben:

EGYESÍTSÉTEK A HÚSVÉT DÁTUMÁT!

EGYHÁZAM EGYIK RÉSZE VAKKÁ VÁLT

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum847.html

————-

http://www.calendarpedia.com/when-is/orthodox-easter.html

MÉG MINDIG VÁROK HÚSVÉT DÁTUMAINAK EGYESÍTÉSÉRE!

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum1040.html

A TI SZÍVETEKBEN FOGOM ÚJJÁÉPÍTENI EGYHÁZAM EGYSÉGÉT

1991. május 2.
Üzenet egy lélek számára:
Béke legyen veled! Országom eljövetele hamarosan bekövetkezik, és akaratom is teljesülni fog a Földön éppúgy, ahogy a mennyben 1 , és a ti szívetekben fogom újjáépíteni Egyházam egységét.

Nem várok tovább emberi jóváhagyásra, és menyasszonyomat újból ragyogó dicsőségbe öltöztetem.

Fel fogják oldani a megosztottság átkát. …

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum617.html

„Keletről jön el a hajnal

2004. augusztus 20.

… Ahogyan az elején[4] többször is mondtam neked, gondolkodásodban maradj meg Kelet felé irányulva. Onnan fog felemelkedni a fény, és minden virágoskertté fog válni. Kezdettől fogva a Kelet után vágyakozom. …”

Source: http://ichtys.hu/index.php/142-2004-augusztus-20

„ Legyetek felkészültek minden időben

2011. augusztus 1. hétfő; 23:00

Drága, szeretett leányom, most végre valóban egyesültél Velem. Most látni fogod, miért olyan sürgős segíteni embereknek, hogy megtérésük érdekében megnyissák a szemüket, és hogy bejuthassanak Atyám Birodalmába.

Manapság olyan sok ember gúnyol ki Engem. Amikor híveim elismerő módon a Nevemet említik, akkor őket is kigúnyolják, kicsúfolják és kinevetik. Vannak olyanok, akik dühösek lesznek, amikor a Nevemben provokálják őket. Aztán vannak olyanok is, akik nem csak elutasítanak, hanem gyűlölnek is Engem. Sohasem volt a világon ennyi ember, akik hátat fordítottak a hitnek, mint most.

Nagyon sok lélek döntött úgy, hogy még a gondolatát is elutasítja annak, hogy Én, vagy az Örök Atya Létezünk. Azt gondolják, hogy semmit sem számít, hogy hisznek-e vagy sem, és ennek semmi jelentősége sincs az életükben. Sokan azok közül, akik langyos hitűek, nemtörődöm módon elutasítják Tanításaimat azáltal, hogy csak a szájukkal vallják meg a hitüket. Ők azt hiszik, hogy később, az élet során sok idejük lesz még arra, hogy a szükséges időt hitük gyakorlásának szenteljék. Ez különösen a fiatal nemzedékre igaz, akik azt gondolják, hogy a hit nem egy olyan dolog, ami miatt zavartatni kellene magukat. Ők azt hiszik, hogy sok év áll még előttük, hogy tisztelhessenek Engem, szerető Megváltójukat és az Örök Atyát. Ezért az idősebbek hajlamosak arra, hogy a hitük újraélesztését az életük azon későbbi szakaszában kezdik el, amikor elkezdenek a túlvilágról gondolkodni.

Amit az emberek egyáltalán nem tudnak felfogni: az, hogy bármikor meghalhatnak, bármelyik pillanatban, bármely életkorban, születésüktől fogva egészen öreg korukig. Ezért minden időben fel kell erre készülniük.

Segítsetek nekem, hogy megmenekülhessenek mindazok, akik azt hiszik, hogy rengeteg idejük van még arra, hogy odafigyeljenek a lelkük felkészítésére, a földi Új Paradicsomra, amely egyre csak közeledik, és amely egy szempillantás alatt valósággá válik éppen akkor, amikor a legtöbben közületek a legkevésbé számítanak rá.

A ti szerető Tanítótok és Megváltótok, Jézus Krisztus”

https://masodikeljovetel.hu/legyetek-felkeszultek-minden-idoben


————

Ortodox (Görög keleti):

Jézus megjelenik a tanítványoknak

36 Miközben ezekről beszélgettek, maga Jézus állt meg közöttük, és így köszöntötte őket: “Békesség nektek!”

37 Azok megrettentek, és félelmükben azt hitték, hogy valami szellemet látnak.

38 Ő azonban így szólt hozzájuk: “Miért rémültetek meg, és miért támad kétség a szívetekben?

39 Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy valóban én vagyok. Tapintsatok meg, és lássatok. Mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van.”

40 És ezeket mondva, megmutatta nekik a kezét és a lábát.

41 Mikor pedig még mindig nem mertek hinni örömükben, és csak csodálkoztak, megkérdezte tőlük: “Van-e itt valami ennivalótok?”

42 Erre adtak neki egy darab sült halat.

43 Elvette és szemük láttára megette.

44 Majd így szólt hozzájuk: “Ezt mondtam nektek, amikor még veletek voltam: be kell teljesednie mindannak, ami meg van írva rólam a Mózes törvényében, a próféták könyvében és a zsoltárokban.”

45 Akkor megnyitotta értelmüket, hogy értsék az Írásokat,

46 és így szólt nekik: “Így van megírva: a Krisztusnak szenvednie kell, de a harmadik napon fel kell támadnia a halottak közül,

47 és hirdetni kell az ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden nép között, Jeruzsálemtől kezdve.

48 Ti vagytok erre a tanúk.

49 És íme, én elküldöm nektek, akit Atyám ígért, ti pedig maradjatok a városban, amíg fel nem ruháztattok mennyei erővel.”

Jézus mennybemenetele

50 Ezután kivitte őket Betániáig, felemelte a kezét, és megáldotta őket.

51 És miközben áldotta őket, eltávolodott tőlük, és felvitetett a mennybe.

52 Ekkor leborulva imádták őt, majd nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe;

53 mindig a templomban voltak, és áldották Istent.”

 

 

„… Könyörgök minden hívemhez, hogy imádkozzanak a tisztánlátásért, a fiatalok tanításáért mindenhol, hogy sürgősen megnyissák a szemüket azon szeretet előtt, amelyet Én és az Örök Atya érzünk egyenként mindnyájatokért. Segítsetek nekik, hogy a Paradicsom ígéretével szemben megnyíljon a szemük. Ez most a ti kötelességetek Velem szemben, azért, hogy fiatal gyermekeim ne vesszenek el a hazugságokban, amelyeket a sátán ma a világban terjeszt. …”

 

A kereszt igéje Isten hatalma

18 Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.

19 Mert meg van írva: “Elvesztem a bölcsek bölcsességét, és az értelmesek értelmét elvetem.”

20 Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét?

21 Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket.

22 És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek,

23 mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság,

24 de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luke%2024:36-53;%20%20%20%201%20Corinthians%201:18-24&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/08/01

 

———-

Római katolikus:

2021-08-01

Évközi 18. vasárnap

Kezdőének:
Istenem, jöjj segítségemre, Uram, siess, segíts meg engem! Segítőm és megmentőm te vagy, én Istenem, ne késlekedj! (Zsolt 69,2.6)

Könyörgés:
Urunk, boldogan vallunk téged teremtő és gondviselő Istenünknek. Oltalmazd mindenkor híveidet: újítsd meg bennünk kegyelmi adományaidat, és megújult életünket őrizd meg jóságosan. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
A Szin pusztában Izrael egész közössége zúgolódott Mózes és Áron ellen. Izrael fiai ezt mondták nekik: „Inkább haltunk volna meg az Úr keze által Egyiptomban, amikor a húsos fazekak mellett ültünk és jóllaktunk kenyérrel. Ti pedig ide hoztatok minket a pusztába, hogy az egész közösség éhen vesszen.”
Ekkor az Úr így szólt Mózeshez: „Íme, én kenyeret hullatok nektek az égből. A nép menjen ki és gyűjtsön magának egy napra valót belőle. Így akarom próbára tenni, hogy követi-e parancsomat. Hallottam Izrael fiainak zúgolódását. Közöld velük: ma este húst fogtok enni, és holnap reggel jóllakhattok kenyérrel. Erről fogjátok megtudni, hogy én, az Úr vagyok a ti Istenetek.” És valóban: estére fürjcsapat jelent meg, és ellepte a tábort. Reggel pedig harmatozó felhő ereszkedett alá a táborra. Amikor a harmatozó felhő felszállt, a puszta talaján valami finomszemcsés dolog maradt, olyan, mint a dér a földön. Izrael fiai meglátták és kérdezgették egymást: „Mi ez?” Nem tudták ugyanis, hogy mi az. Mózes így szólt hozzájuk: „Ez az a kenyér, amelyet az Úr ad nektek enni.”
Ez az Isten igéje.
Kiv 16,2-4.12-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Mennyei kenyeret * adott nékik az Úr. 2. tónus.
Előénekes: Hallottuk Isten nagyszerű tetteit, * amint atyáink elmondták nékünk.
Hirdetjük a jövő nemzedéknek az Úr dicsőségét és erejét, * a csodákat, amelyeket véghezvitt.
Hívek: Mennyei kenyeret * adott nékik az Úr.
E: Parancsot adott a felhőknek odafönn, * és az ég kapuit megnyitotta.
Eledelül mannát hullatott, * mennyei kenyeret adott nékik.
H: Mennyei kenyeret * adott nékik az Úr.
E: Angyalok kenyerét ette az ember, * eledelt küldött nékik bőséggel.
Bevezette őket szent hegyére, * a hegyre, melyet jobbja szerzett nékik.
H: Mennyei kenyeret * adott nékik az Úr.
Zsolt 77,3.4bc.23-24.25.54

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Testvéreim!
Azt mondom nektek, sőt figyelmeztetlek titeket az Úrban: ne éljetek úgy, mint a pogányok, akik hiábavalóságokon járatják az eszüket. Ti nem ezt tanultátok Krisztustól, ha valóban őrá hallgattatok, és megtanultátok, hogy az igazság Jézusban van. Tehát eddigi életmódotokkal ellentétben vessétek le a régi embert, akit a csalóka vágyakozások romlásba döntenek. Újuljatok meg lélekben és érzéseitekben? Öltsétek magatokra az új embert, aki az Istenhez hasonló, igaz és valóban szent teremtmény.
Ez az Isten igéje.
Ef 4,17.20-24

ALLELUJA
Nemcsak kenyérrel él az ember, * hanem minden igével is, mely Isten ajkáról való. Mt 4,4b – 2. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Abban az időben amikor a nép nem találta Jézust, sem a tanítványait, bárkába szálltak, és elmentek Kafarnaumba, hogy megkeressék Jézust. Amikor a tó túlsó partján megtalálták, megkérdezték tőle: „Mester, mikor jöttél ide?”
„Bizony, bizony, mondom nektek – felelte Jézus –, nem azért kerestetek, mert csodajeleket láttatok, hanem mert ettetek a kenyérből és jóllaktatok. Ne olyan eledelért fáradozzatok, amely megromlik, hanem olyanért, amely megmarad az örök életre. Ezt az Emberfia adja nektek, – őt ugyanis az Atya igazolta.”
Erre megkérdezték tőle: „Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk?”
„Istennek az tetszik – válaszolta Jézus –, ha hisztek abban, akit küldött.”
De ők így folytatták: „Hát te milyen csodajelet teszel, hogy lássuk és higgyünk neked? Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az Írás mondja: Égi kenyeret adott nekik enni.”
Jézus erre így szólt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Nem Mózes adott nektek kenyeret az égből, hanem Atyám adja nektek az igazi égi kenyeret. Mert az az Isten kenyere, aki alászállt az égből, és aki életet ad a világnak.”
Erre így szóltak hozzá: „Urunk, add nekünk mindig ezt a kenyeret!”
„Én vagyok az élet kenyere – felelte Jézus. Aki hozzám jön, többé nem éhezik, és aki bennem hisz, soha nem szomjazik.”
Ezek az evangélium igéi.
Jn 6,24-35

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-08-01