Imádkozz most, hogy megfelelő módon felkészülhess arra, hogy felszentelhesd magad, erre a fontos feladatra.

https://remnant-army.org/wordpress/hu/az-ima-az-egyetlen-fegyveretek/


Igazság Könyve:

„Imádkozzatok azokért a kárhozattal szembenéző lelkekért, akik nem fogják túlélni a Nagyfigyelmeztetést

2011. július 28. csütörtök; 15:30

Leányom, az a lelki szárazság, amelyet az elmúlt néhány nap alatt megtapasztaltál, amikor az imádkozás lehetetlen volt számodra, a csalótól jött, aki megpróbált téged Tőlem elszakítani.

Mivel a végső fogadalmadat már letetted arra, hogy egy engesztelő lélek legyél, és azért, hogy a lelkek megmentésében az Örök Atyának segítségére légy, most külön védelem van felajánlva neked, hogy a csaló ne tudjon összezavarni téged.

Gyermekek, eljött a nagy imádkozás ideje, a ti utolsó lehetőségetek arra, hogy megmenthessétek azokat a lelkeket, akik nem fogják túlélni a Nagyfigyelmeztetést. Kérlek benneteket, szívleljétek meg azon kérésemet, hogy imádkoztok ezekért a szegény, elveszett lelkekért az augusztusi hónapban, az úgynevezett „Lelkek megmentésének hónapjában.”

Terjesszétek az üzenetet imacsoportoknak mindenhol, hogy kövessék Utasításaimat: naponkénti Szentmise és Szentáldozás, és egy böjti nap hetenként, az egész hónap alatt. Ne becsüljétek le imáitok erejét, amikor lelkeket menthettek általuk.

Kezdetben a saját családtagjaitokért imádkozzatok, akik bűnben élnek, vagy hitetlenek. Ide tartoznak a legközelebbi barátok és ismerősök is, akik akarattal fordítottak hátat Tanításaimnak, és igazságtalanok másokkal szemben. Nekik szükségük van most imáitokra.

Itt az ideje a csendes elmélkedésnek, mivelhogy a Nagyfigyelmeztetés napja közeledik. Elcsendesedésre, szüntelen imára, és odaadásra van szükség, és megparancsolom, hogy felszentelt szolgáim mindenhol vezessék gyermekeimet, hogy imádkozzanak azokért a lelkekért, akik a kárhozattal szembe fognak nézni. Egyedül csak az ima tud most rajtuk segíteni, mindenekelőtt az Irgalmasság Rózsafüzére.

Egyesüljetek az Irántam való szeretetetekben.

Megváltótok, Jézus Krisztus

Megjegyzés: Amikor a látnoknő ezt az üzenetet lejegyezte, úgy gondolta, hogy az a kifejezés, hogy: „a kárhozattal szembenéző lelkek” ugyanazt jelenti, mint „az elkárhozott lelkek”. Jézus kérése szerint gyermekeinek meg kell érteniük, hogy minden lélek, aki a kárhozattal néz szembe, valójában megmenthető, ha az Irgalmasság Rózsafüzérét az ő nevükben (értük) imádkozzák. Arra hívta fel Maria (a látnoknő) figyelmét, hogy: az „elkárhozott lelkek“ kifejezést változtassa a „kárhozattal szembenéző lelkek” kifejezésre. „

https://masodikeljovetel.hu/imadkozzatok-azokert-karhozattal-szembenezo-lelkekert-akik-nem-fogjak-tulelni-nagyfigyelmeztetest

———-

Igaz élet Istenben:

EGYESÍTSÉTEK A HÚSVÉT DÁTUMÁT!

EGYHÁZAM EGYIK RÉSZE VAKKÁ VÁLT

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum847.html

————-

http://www.calendarpedia.com/when-is/orthodox-easter.html

MÉG MINDIG VÁROK HÚSVÉT DÁTUMAINAK EGYESÍTÉSÉRE!

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum1040.html

A TI SZÍVETEKBEN FOGOM ÚJJÁÉPÍTENI EGYHÁZAM EGYSÉGÉT

1991. május 2.
Üzenet egy lélek számára:
Béke legyen veled! Országom eljövetele hamarosan bekövetkezik, és akaratom is teljesülni fog a Földön éppúgy, ahogy a mennyben 1 , és a ti szívetekben fogom újjáépíteni Egyházam egységét.

Nem várok tovább emberi jóváhagyásra, és menyasszonyomat újból ragyogó dicsőségbe öltöztetem.

Fel fogják oldani a megosztottság átkát. …

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum617.html

„Keletről jön el a hajnal

2004. augusztus 20.

… Ahogyan az elején[4] többször is mondtam neked, gondolkodásodban maradj meg Kelet felé irányulva. Onnan fog felemelkedni a fény, és minden virágoskertté fog válni. Kezdettől fogva a Kelet után vágyakozom. …”

Source: http://ichtys.hu/index.php/142-2004-augusztus-20

„Szűz Mária üzenete: „Engesztelő lélek“

2011. július 28. csütörtök; 14:25

Gyermekem, nagy örömmel jövök hozzád, hogy a küldetésedben vezesselek téged, és hogy segítsek szeretett Fiamnak, Jézus Krisztusnak, még több lelket megmenteni. Végleges önátadásodat az Örök Atyának, beleegyezésedet abba, hogy egy engesztelő lélek lehess, a Mennyország nagy örömmel fogadta.

Te, gyermekem, most segíteni fogsz megmenteni azokat a lelkeket, akik különben a sötétség vermébe kerültek volna. Ezért a felajánlásért különleges kegyelmekben lesz részed, hogy erőt adjanak neked a megpróbáltatások könnyebb elviselésében. A te lelked, gyermekem, most olyannyira megerősödik, hogy a materialista világra vonatkozó dolgok értéktelenek lesznek szemeid előtt.

Mindig fordulj Hozzám, a te Édesanyádhoz és tanácsadódhoz, hogy drága, szeretett Fiam és a Legmagasságosabb Isten ölébe vigyelek. Imádkozz most, hogy megfelelő módon felkészülhess arra, hogy felszentelhesd magad, erre a fontos feladatra.

Mindig szent palástommal foglak betakarni téged, és te, szeretett gyermekem, mindig közel leszel a Szívemhez.

Szeretető Édesanyátok,

Az Angyalok Királynője”

https://masodikeljovetel.hu/szuz-maria-uzenete-engesztelo-lelek


————

Ortodox (Görög keleti):

9 Hanem hirdetjük, amint meg van írva: “Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett”, azt készítette el az Isten az őt szeretőknek.

10 Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Lélek által; mert a Lélek mindent megvizsgál, még Isten mélységeit is.

11 Mert ki ismerheti meg az emberek közül azt, ami az emberben van? Egyedül az emberi lélek, amely benne lakik. Ugyanígy azt sem ismerheti senki, ami Istenben van, csak Isten Lelke.

12 Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk.

13 Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással, a lelki dolgokat a lelki embereknek magyarázva.

14 A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni.

15 A lelki ember azonban mindent megítél, de őt senki sem ítéli meg.

16 Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van.

A viszálykodás a lelki kiskorúság jele

3.1 Én tehát, testvéreim, nem szólhattam hozzátok úgy, mint lelkiekhez, hanem csak úgy, mint testiekhez, mint a Krisztusban kiskorúakhoz.

2 Tejjel tápláltalak titeket, nem kemény eledellel, mert még nem bírtátok volna el. Sőt még most sem bírjátok el,

3 mert még testiek vagytok. Amikor ugyanis irigység és viszálykodás van közöttetek, nem testiek vagytok-e, és nem emberi módon viselkedtek-e?

4 Ha az egyik ezt mondja: “Én Pálé vagyok”, a másik pedig azt: “Én Apollósé”, nem emberi módon beszéltek-e?

5 Hát ki az az Apollós, és ki az a Pál? Szolgák csupán, akik által hívővé lettetek; mégpedig ki-ki úgy szolgál, ahogy megadta neki az Úr.

Isten munkatársai egy alapra építenek

6 Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta.

7 Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja.

8 Aki ültet, és aki öntöz: egyek, és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan.”

 

 

 

„A mustármag és a kovász

31 Más példázatot is mondott nekik: “Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet fog az ember, és elvet a szántóföldjébe.

32 Ez kisebb ugyan minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között.”

33 Más példázatot is mondott nekik: “Hasonló a mennyek országa a kovászhoz, amelyet fog az asszony, belekever három mérce lisztbe, míg végül az egész megkel.”

34 Mindezt példázatokban mondta el Jézus a sokaságnak, és példázat nélkül semmit nem mondott nekik,

35 hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: “Példázatokra nyitom meg számat, és a világ kezdete óta rejtett dolgokat jelentek ki.”

A búza és a konkoly példázatának értelme

36 Ekkor elbocsátotta a sokaságot, és bement a házba, tanítványai pedig ezzel a kéréssel fordultak hozzá: “Magyarázd meg nekünk a szántóföld konkolyáról szóló példázatot.””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Corinthians%202:9-3:8;%20%20%20%20Matthew%2013:31-36&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/07/28

 

 

———-

Római katolikus:

2021-07-28

17. évközi hét szerda

OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
A nép nem mert Mózes fénylő arcára nézni, amikor az Úrral való beszélgetés után visszatért a hegyről.
Mózes a kezében tartva a tízparancsolat két tábláját, lejött a Sínai-hegyről; de nem tudta, hogy az Úrral való beszélgetés következtében ragyogott az arca. Amikor Áron és a nép meglátták Mózes ragyogó arcát, nem mertek hozzá közeledni. Mózes ekkor magához hívta őket, mire Áron és a közösség vezetői megjelentek előtte. Miután beszélt velük, köréje gyűlt az egész nép, és ő továbbította azokat a parancsokat, amelyeket az Úrtól hallott a Sínai-hegyen. Beszéde végén Mózes kendővel födte be az arcát.
Valahányszor Mózes az Úr elé járult, hogy beszéljen vele, levette a kendőt, mindaddig amíg ki nem jött. Amikor kijött elmondta a népnek mindazt, amit az Úr parancsolt neki. A nép pedig látta Mózes ragyogó arcát, de ő eltakarta, amíg be nem ment, hogy az Úrral beszéljen.
Ez az Isten igéje.
Kiv 34,29-35

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Szent vagy, Urunk, * szent vagy, Istenünk! (9c. vers. – 2. tónus)
Előénekes: Magasztaljátok az Urat, Istenünket, † boruljatok le lábának zsámolya előtt, * mert ő valóban Szent.
Hívek: Szent vagy, Urunk, * szent vagy, Istenünk!
E: Ott van Mózes és Áron is papjai között, † és Sámuel azok között, akik nevét segítségül hívják; * az Úrhoz kiáltottak, és ő meghallgatta őket.
H: Szent vagy, Urunk, * szent vagy, Istenünk!
E: A felhőoszlopból beszélt hozzájuk. * Végzéseit és parancsait megtartották, amelyeket rájuk bízott.
H: Szent vagy, Urunk, * szent vagy, Istenünk!
E: Magasztaljátok az Urat, Istenünket, † és boruljatok le szent hegyén, * mert szent az Úr, a mi Istenünk.
H: Szent vagy, Urunk, * szent vagy, Istenünk!
Zsolt 98,5.6.7.9

ALLELUJA
Barátaimnak mondalak titeket, mondja az Úr, * mert elmondtam nektek mindent, amit Atyámtól hallottam. Jn 15,15b – 7 b. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Isten országa többet ér minden földi kincsnél.
Jézus egyszer ezt a két példabeszédet mondta tanítványainak:
Hasonló a mennyek országa a földbe rejtett kincshez. Ha valaki megtalálja, újra elrejti azt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt a földet.
Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki igazgyöngyöt keres. Amikor aztán egy nagyon értékes igazgyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 13,44-46

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-07-28