Akik hisznek ugyan Benne, de kényelmes módon úgy határoznak, hogy minden Iránta való dicsőítést félre tesznek, … nagyon nehéz lesz bejutni a Mennyország kapuin

https://remnant-army.org/wordpress/hu/az-ima-az-egyetlen-fegyveretek/


Igazság Könyve:

„ A rendes és a jó emberek hátat fordítanak Nekem

2011. jún. 23., csütörtök, 22:10

Drága, szeretett leányom, az öröm, amit ma éreztél, kegyelem volt számodra a tegnapi Szentségimádás ajándékaként. Most már tudod, milyen fontos az, hogy jóváhagyjátok a kegyelmek kiáradását, melyeket a lelkekre árasztok ez alatt az értékes idő alatt, amit az Én Társaságomban töltötök.

Hogyan lehet az elveszett lelkeket felismerni?

Ma a világ elveszett lelkeiről szeretnék veled beszélni, és arról, hogy hogyan lehet őket felismerni. Az Én követőim tévesen azt gondolják, hogy valójában azok a lelkek vannak elveszve, akik halálos bűnben vannak. Ez nem szükségszerűen igaz. Elveszett lélek lehet az a személy, aki nem hisz Bennem, vagy az Örök Atyában. De elveszett lelkek lehetnek azok a gyermekeim is, akik napról napra a pénzt hajszolják, gazdagságra, karrierre és az anyagi dolgokra törekednek. Mindezt saját maguk örömére teszik, miközben azt hiszik, hogy majd ezek a dolgok örömöt hoznak nekik a következő életben is. Ezek rendes, jó emberek, de hátat fordítanak Nekem.

Sokan ezek közül a gyermekeim közül jó szívűek. Ők tele vannak szeretettel embertársaik, családjaik és barátaik iránt. Lehetnek ők hírnevesek és kedveltek, de az is lehet, hogy mégis elveszett lelkek. Azt kérdezitek, hogy hogyan lehetséges ez? Azért, mert ők nem hisznek abban, hogy a lelkük is olyan fontos, mint a testi szükségletük. Ezért elhanyagolják azt. Mialatt a lelküket elhanyagolják, kísértéseknek vannak kitéve, amelyekkel útjaikon mindennap találkoznak. Nehezükre esik ellenállni a világi javaknak, figyelmen kívül hagyva, hogy azt az időt, amit erre fordítanak, fordíthatnák arra is, hogy hogyan osszák meg másokkal a szeretetüket. A pénz vadászása büszkeséget válthat ki belőlük. A büszkeség pedig megnehezíti azt, hogy valódi követőimmé válhassanak.

Gyermekeim, ha minden időtöket álmaitok kergetésére fordítjátok, amiről azt hiszitek, hogy a világ kínál nektek – mint a gazdagság, anyagi javak, hatalmi pozíció –, akkor kevés időtök marad az imára és lelketek táplálására, ami a következő élethez szükséges. Olyan sok gyermekem egyáltalán nem tudja megérteni, hogy miért okoznak az anyagi javak belső ürességet. Nem hallgatnak azokra a követőimre sem, akik ismerik az Igazságot. Azáltal, hogy nem ismerik el Isten, a Mindenható Atya Létezését, nem tudnak örömet szerezni másoknak, csak önmaguknak. Ezek az emberek kifele egy aktív, egészséges vidám életet élnek, mintha semmi gondjuk sem lenne a világban. De ezt az életformát nem lehet másként elérni, csak úgy, ha hisznek az Örök Életben. Az alázat hiányzik az életükből.

Védelmükre mondhatjátok a következőket: de családjaikat táplálniuk kell, és másokkal is törődniük kell, olyanokkal, akik rájuk vannak szorulva, tehát ezért a célért dolgoznak. Erre az Én válaszom az, hogy ők nem azt teszik. Nem az a céljuk, hogy táplálhassák családjaikat. Sok esetben az a céljuk, hogy kielégítsék saját élvezetüket. Minél jobban ezt cselekszik, annál jobban távolodnak el Tőlem és az Örök Atyától.

Ameddig gyermekeim nem ébrednek fel, és nem ismerik fel azt a módot, amellyel a sátán a világ minden dicsőséges attrakcióját arra használja fel, hogy az anyagi biztonság hamis érzetébe szippantson benneteket, nem tudtok Hozzám jönni. Ebben az életben időt kell fordítanotok arra, hogy a Teremtőtöket dicsőítsétek, azáltal, hogy karitatív munkátokkal másokat segítetek, hogy azok szükségletei kerüljenek a tietek elé, hogy nyomdokaimba léphessetek.

Azoknak a gyermekeimnek, akik nem hisznek Istenben, az Atyában, vagy akik hisznek ugyan Benne, de kényelmes módon úgy határoznak, hogy minden Iránta való dicsőítést félre tesznek, mert a világi dolgokkal vannak jobban elfoglalva, nagyon nehéz lesz bejutni a Mennyország kapuin át a valódi Paradicsomba, ami után vágyakoznak.

A Föld az egész léteteknek csak egy fázisa. Abból, amit a Mennyország kínál, egy szempillantásnyi benyomását sem lehet megtapasztalni a földi életetekben. Semmiféle világi attrakció sem éri meg, hogy vadásszanak utána, mert az igazi kincs a Mennyország.

A legfontosabb tulajdonságok, amelyekre szükségetek van, hogy beléphessetek Dicsőséges Királyságomba: a hit, a szeretetet, az alázat és az a vágyatok, hogy Nekem szívességet tehessetek.

A ti szeretett Tanítótok és az egész emberiség Megváltója, Jézus Krisztus”

https://masodikeljovetel.hu/rendes-es-jo-emberek-hatat-forditanak-nekem

———-

Igaz élet Istenben:

EGYESÍTSÉTEK A HÚSVÉT DÁTUMÁT!

EGYHÁZAM EGYIK RÉSZE VAKKÁ VÁLT

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum847.html

————-

http://www.calendarpedia.com/when-is/orthodox-easter.html

MÉG MINDIG VÁROK HÚSVÉT DÁTUMAINAK EGYESÍTÉSÉRE!

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum1040.html

A TI SZÍVETEKBEN FOGOM ÚJJÁÉPÍTENI EGYHÁZAM EGYSÉGÉT

1991. május 2.
Üzenet egy lélek számára:
Béke legyen veled! Országom eljövetele hamarosan bekövetkezik, és akaratom is teljesülni fog a Földön éppúgy, ahogy a mennyben 1 , és a ti szívetekben fogom újjáépíteni Egyházam egységét.

Nem várok tovább emberi jóváhagyásra, és menyasszonyomat újból ragyogó dicsőségbe öltöztetem.

Fel fogják oldani a megosztottság átkát. …

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum617.html

„Keletről jön el a hajnal

2004. augusztus 20.

… Ahogyan az elején[4] többször is mondtam neked, gondolkodásodban maradj meg Kelet felé irányulva. Onnan fog felemelkedni a fény, és minden virágoskertté fog válni. Kezdettől fogva a Kelet után vágyakozom. …”

Source: http://ichtys.hu/index.php/142-2004-augusztus-20


————

Ortodox (Görög keleti):

Isten haragja minden emberen

18 Isten ugyanis haragját nyilatkoztatja ki a mennyből az emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen, azok ellen, akik gonoszságukkal feltartóztatják az igazságot.

19 Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra.

20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük,

21 hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett.

22 Akik azt állították magukról, hogy bölcsek, azok bolonddá lettek,

23 és a halhatatlan Isten dicsőségét felcserélték emberek és madarak, négylábúak és csúszómászók képével.

24 Ezért kiszolgáltatta őket az Isten szívük vágyai által a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák egymás testét.

25 Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen.

26 Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket. Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel,

27 ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban.”

 

„… Sokan ezek közül a gyermekeim közül jó szívűek. Ők tele vannak szeretettel embertársaik, családjaik és barátaik iránt. Lehetnek ők hírnevesek és kedveltek, de az is lehet, hogy mégis elveszett lelkek. Azt kérdezitek, hogy hogyan lehetséges ez? Azért, mert ők nem hisznek abban, hogy a lelkük is olyan fontos, mint a testi szükségletük. Ezért elhanyagolják azt. Mialatt a lelküket elhanyagolják, kísértéseknek vannak kitéve, amelyekkel útjaikon mindennap találkoznak. Nehezükre esik ellenállni a világi javaknak, figyelmen kívül hagyva, hogy azt az időt, amit erre fordítanak, fordíthatnák arra is, hogy hogyan osszák meg másokkal a szeretetüket. A pénz vadászása büszkeséget válthat ki belőlük. A büszkeség pedig megnehezíti azt, hogy valódi követőimmé válhassanak.

Gyermekeim, ha minden időtöket álmaitok kergetésére fordítjátok, amiről azt hiszitek, hogy a világ kínál nektek – mint a gazdagság, anyagi javak, hatalmi pozíció –, akkor kevés időtök marad az imára és lelketek táplálására, ami a következő élethez szükséges. Olyan sok gyermekem egyáltalán nem tudja megérteni, hogy miért okoznak az anyagi javak belső ürességet. Nem hallgatnak azokra a követőimre sem, akik ismerik az Igazságot. Azáltal, hogy nem ismerik el Isten, a Mindenható Atya Létezését, nem tudnak örömet szerezni másoknak, csak önmaguknak. Ezek az emberek kifele egy aktív, egészséges vidám életet élnek, mintha semmi gondjuk sem lenne a világban. De ezt az életformát nem lehet másként elérni, csak úgy, ha hisznek az Örök Életben. Az alázat hiányzik az életükből.

Azoknak a gyermekeimnek, akik nem hisznek Istenben, az Atyában, vagy akik hisznek ugyan Benne, de kényelmes módon úgy határoznak, hogy minden Iránta való dicsőítést félre tesznek, mert a világi dolgokkal vannak jobban elfoglalva, nagyon nehéz lesz bejutni a Mennyország kapuin át a valódi Paradicsomba, ami után vágyakoznak. …”

https://masodikeljovetel.hu/rendes-es-jo-emberek-hatat-forditanak-nekem

20 Mert mondom nektek, ha a ti igazságotok messze felül nem múlja az írástudókét és farizeusokét, akkor semmiképpen sem mentek be a mennyek országába.”

21 “Hallottátok, hogy megmondtatott a régieknek: Ne ölj! Mert aki öl, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette.

22 Én pedig azt mondom nektek, hogy aki haragszik atyjafiára, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette, aki pedig azt mondja atyjafiának: Ostoba! – méltó a főtörvényszéki eljárásra; aki pedig azt mondja: Bolond! – méltó a gyehenna tüzére.

23 Ha tehát áldozati ajándékodat az oltárhoz viszed, és ott jut eszedbe, hogy atyádfiának valami panasza van ellened,

24 hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, menj el, békülj ki előbb atyádfiával, és csak azután térj vissza, s vidd fel ajándékodat.

25 Békülj meg ellenfeleddel hamar, amíg az úton együtt van veled, hogy át ne adjon ellenfeled a bírónak, a bíró pedig a szolgának, és így börtönbe kerülj.

26 Bizony, mondom néked, ki nem jössz onnan, amíg meg nem adod az utolsó fillért is.“”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Romans+1%3A18-27%3B+++++Matthew+5%3A20-26&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/06/23

„… Hogyan lehet az elveszett lelkeket felismerni?

Ma a világ elveszett lelkeiről szeretnék veled beszélni, és arról, hogy hogyan lehet őket felismerni. Az Én követőim tévesen azt gondolják, hogy valójában azok a lelkek vannak elveszve, akik halálos bűnben vannak. Ez nem szükségszerűen igaz. Elveszett lélek lehet az a személy, aki nem hisz Bennem, vagy az Örök Atyában. De elveszett lelkek lehetnek azok a gyermekeim is, akik napról napra a pénzt hajszolják, gazdagságra, karrierre és az anyagi dolgokra törekednek. Mindezt saját maguk örömére teszik, miközben azt hiszik, hogy majd ezek a dolgok örömöt hoznak nekik a következő életben is. Ezek rendes, jó emberek, de hátat fordítanak Nekem. …”

———-

Római katolikus:

2021-06-23

12. évközi hét szerda

OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Ábrám hitt az Úrnak, és ez megigazulására szolgált.
Az Úr szövetséget kötött vele.

Lótnak és a Jordán környéki királyoknak kiszabadítása után az Úr szava megnyilatkozott Ábrámnak látomásban: „Ne félj, Ábrám, én védőpajzsod vagyok, a jutalmad igen nagy lesz.” Ábrám így szólt: „Uram, Istenem, mit adhatsz nekem, hiszen gyermek nélkül maradtam.” És Ábrám folytatta: „Nézd, nem adtál nekem utódot, így szolgám, a damaszkuszi Eliezer lesz az örökösöm.” Erre az Úr így szólt hozzá: „Nem az lesz örökösöd, hanem az lesz az örökösöd, aki testedből származik.” Aztán kivezette, és ezt mondta neki: „Nézz föl az égre és számold meg a csillagokat, ha meg tudod számolni őket.” Majd hozzáfűzte: „Ilyen lesz a nemzetséged.” Ábrám hitt az Úrnak, ő pedig beszámította neki megigazulásra.
Majd ismét szólt Isten Ábrámhoz: „Én vagyok az Úr, aki kihívtalak a káldeai Ur városából, hogy ezt a földet neked adjam birtokul.” Ábrám így válaszolt: „Uram, Istenem, miből tudom meg, hogy birtokolni fogom azt?” Erre Isten megparancsolta neki: „Hozz egy hároméves üszőt, egy hároméves kecskét, egy hároméves bakot, egy gerlét és egy galambot!”
Ábrám odahozta neki ezeket az állatokat, majd középen kettévágta őket, és a szétvágott részeket egymással szemben helyezte el, a madarakat azonban nem vágta szét. Akkor ragadozó madarak szálltak a testekre, de Ábrám elűzte őket. Amikor a nap lenyugodott, Ábrám mély álomba merült, és félelmetes sötétség szállott rá.
Amint beállt a sűrű sötétség, füstölgő kemencéhez és égő fáklyához hasonló valami vonult végig a szétvágott darabok között. Azon a napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal, és így szólt: „Utódaidnak adom ezt a földet Egyiptom patakjától egészen a nagy folyamig, az Eufráteszig.”
Ez az Isten igéje.
Ter 15,1-12.17-18

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Sohasem felejti az Isten * az ő szövetségét. (Vö. 8a. vers. – 8. G tónus)
Vagy: Alleluja. 8. szám.
Előénekes: Adjatok hálát az Úrnak, és hívjátok segítségül nevét, * hirdessétek nagy tetteit a nemzetek között.
Énekeljetek és zengjetek zsoltárt neki, * emlegessétek minden csodáját.
Hívek: Sohasem felejti az Isten * az ő szövetségét.
Vagy: Alleluja.
E: Dicsekedjetek szent nevével, * az Urat kereső szívek örvendezzenek.
Keressétek az Urat és hatalmas erejét, * keressétek arcát szüntelen.
H: Sohasem felejti az Isten * az ő szövetségét.
Vagy: Alleluja.
E: Ti vagytok Ábrahámnak, az ő szolgájának ivadékai, * választottjának, Jákobnak fiai.
Ő a mi Urunk és Istenünk, * ő ítélkezik az egész földön.
H: Sohasem felejti az Isten * az ő szövetségét.
Vagy: Alleluja.
E: Örökké emlékezik szövetségére, * ezernyi nemzedéknek adott igéjére,
melyet Ábrahámnak adott, * és az esküre, melyet Izsáknak esküdött.
H: Sohasem felejti az Isten * az ő szövetségét.
Vagy: Alleluja.
Zsolt 104,1-2.3-4.6-7.8-9

ALLELUJA
Jézus mondja: † „Maradjatok bennem, és én bennetek! * Aki énbennem marad, bőséges termést hoz.” Jn 15,4a.5b – 10. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tetteikről ismerhetők fel az emberek.
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, belül azonban ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e a tövisről szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak, és tűzre vetnek. Tehát: gyümölcseikről ismeritek fel őket.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 7,15-20

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-06-23