Ez a Bélyeg meg fog ölni benneteket úgy testileg, mint lelkileg. Maradjatok ennek hatókörén kívül.

VAX ‘n’ CHIPS: Boomers Stayin’ Safe is the New Normal

https://www.youtube.com/watch?v=wUR7DlsMaVA&t=1150s


Igazság Könyve:

„Isten haragja lesújt az Új Világrendre

2011. április 17. vasárnap; 19:00

Drága, szeretett leányom, nagy szomorúsággal tölt el az, amit mondanom kell neked: hogy a folyamatban lévő természeti katasztrófák óriási emberáldozatokat fognak majd követelni Ázsiában, Európában, Oroszországban és az Amerikai Egyesült Államokban.

Isten, az Én Örök Atyám Haragja gyorsan le fog sújtani erre a Globális Szövetségre, amely titkos földalatti szervezeteket hoz létre azzal a céllal, hogy saját nyeresége érdekében a világ többi részére is halált hozzon. Az a feladatuk, hogy jóléti gazdaságokat és új technológiákat teremtsenek, amelyek elkápráztatnának benneteket, ha nem lennének céljaikban annyira ördögiek, fenyegetőek. Ezek az emberek a világ valamennyi fejlett országából valók; gazdagok, hatalommal rendelkeznek, tehetségesek, és ők irányítják a bankokat, a hadsereget, a világ humanitárius szervezeteit, a rendőri szerveket, a kormányokat, energiaszolgáltatókat és a médiát. Egyikőtök sem tud megmenekülni szorításukból, hacsak el nem mondom nektek, hogy hogyan.

Az ima, de mindenekelőtt az Isteni Irgalmasság Rózsafüzére a megtéréseket fogja terjeszteni, és a Szent Rózsafüzér imádkozásával meggyengül a munkálkodásuk ezeknek a gonosz parazitáknak, akik a sátánt bálványozzák. Ebben az az érdekes, hogy sokan ezen fanatikusok közül, akik fennakadtak ebben a hamis hálóban, abban hisznek, hogy ők csak egyszerűen ambiciózusak, a természetes jólétre van igényük, és nincs semmiféle vallási hitük. Amit nem tudnak az, hogy ők a sátán által vannak megtévesztve, aki minden nap befolyásolja őket gondolataikban, vágyaikban, szavaikban és tetteikben. Óh, mennyire vakok ők!

Mindenütt, ahol csoportosulnak, félelmetes erővel fog Isten Haragja lesújtani. Ez már folyamatban van. Meg lesznek állítva, de ez némi időbe telik. Ez nem fogja őket teljes mértékben megállítani, de enyhíteni fogja tetteik borzalmas hatását, mely máskülönben bekövetkezne. A Dicsőséges Szentháromság most intenzíven kommunikál a választott lelkekkel, szerte a világon. A hívők ezt hamarosan megtapasztalhatják. Azok, akik nem hisznek Istenben, az Atyában, azt gondolják, hogy ezek az emberek csupán a világvége mániákusai. Bár ma a világon sokan vannak, akik valóban hamis állításokat terjeszthetnek; ne utasítsátok el őket anélkül, hogy meghallgatnátok mondanivalójukat.

Mindig imádkozzatok a vezetésért ezekben a nehéz és zavaros időkben. Mindig összpontosítsátok figyelmeteket Rám, Isteni Megváltótokra. Fogom a kezeteket, és támogatlak benneteket ezekben a megpróbáltatásokban.

Sok ember, amikor szembesül ezekkel a napvilágra kerülő üzenetekkel, pánikba fog esni, és sok esetben félni fognak. De nincs ok a félelemre, mert ez az időszak rövid ideig fog tartani. Majd el fog jönni az új Mennyország és Föld, ahol mindnyájatoknak békés, hosszú és boldog élete lesz, egyesülve Velem.

Minél többen térnek vissza, és kérik Isten, az Atya vezetését, annál kisebb lesz a kihatása az Új Világrend által tervezett gonosz uralomnak. Menjetek most békében. Imádkozzatok, hogy a Bennem való hitetek erősödjön.

Irgalmas Megváltótok és Igazságos Bírátok,

Jézus Krisztus

https://masodikeljovetel.hu/isten-haragja-lesujt-az-uj-vilagrendre

———-

Igaz élet Istenben:

MÉG MINDIG VÁROK HÚSVÉT DÁTUMAINAK EGYESÍTÉSÉRE!

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum1040.html

EGYESÍTSÉTEK A HÚSVÉT DÁTUMÁT!

EGYHÁZAM EGYIK RÉSZE VAKKÁ VÁLT

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum847.html

————-

http://www.calendarpedia.com/when-is/orthodox-easter.html

Soha ne ítéljetek el más vallásúakat, más hitűeket vagy szexuálisan más beállítottságúakat

2011. április 6.

A világon egyetlen egy lelket sem zárok ki

Azok a gyermekeim, akik megtértek, tisztában vannak ezzel, és a Szentségek által egyre közelebb kerülnek Szívemhez. De ezeknek az elbarangolt, elveszett gyermekeknek teljesen elölről kell kezdeniük, a Tízparancsolatot fel kell frissítsék emlékezetükben, amelyet Mózes adott a világnak. Ma nagyon, nagyon sok gyermekem nem vesz tudomást erről. A világon egyetlen egy lelket sem zárok ki, független attól, hogy milyen vallást gyakorolnak.

Figyelmeztetés azoknak a híveimnek, akik lenézik a más hitűeket

Ha híveim megkülönböztetik, felmagasztalják, és mások elé helyezik önmagukat azok rovására, akik nincsenek tudatában Tanításaimnak, akkor ők úgy viselkednek akárcsak a farizeusok tették. Szégyelljék magukat azok, akik többnek tartják magukat, mint ezek a lelkek, akiknek megvilágosodásra van szükségük. Szégyelljék magukat azok, akik bár tudatában vannak az Igazságnak, mégis megvetést tanúsítanak a más hitűekkel szemben, és akik azt hiszik, hogy mivel tudomásuk van az Igazságról, és mert magukhoz veszik a Szentségeket, ők fontosabbak az én Szememben. Igen, sok vigasz és öröm van a Szívemben ezen jámbor követőimnek köszönhetően, de amikor megvetnek másokat, vagy elítélik őket vallásuk miatt, akkor nagyon megbántanak Engem. …”

https://masodikeljovetel.hu/soha-ne-iteljetek-el-mas-vallasuakat-mas-hitueket-vagy-szexualisan-mas-beallitottsaguakat


————

Ortodox (Görög keleti):

A Szent Sátor rendje

9 A Régi Szövetség is rendelkezett Isten tiszteletének módjáról és annak földi szent helyéről, 2 a Szent Sátorról. Ennek első részében volt a hétágú mécses-tartó, és az Istennek felajánlott szent kenyerek asztala. Ezt a helyet Szentélynek nevezték. 3 A második függöny mögött volt a Szentek Szentje.[a] 4 Ebben volt az arany illatáldozati oltár és a Szövetségláda[b], amelyet kívül-belül arany borított. A ládában volt egy mannával teli aranykorsó, azután Áron botja, amely egyszer kivirágzott, és itt voltak a Szövetség kőtáblái. 5 A láda fölött pedig ott voltak a dicsőséges kérubok, akik beárnyékolták a kegyelem helyét.[c] Ezeket azonban most nem részletezzük.

6 A Szent Sátor tehát így volt elrendezve. A papok naponta bementek az első sátorba, hogy ott imádják Istent, és hogy a papi szolgálatukat végezzék. 7 A második sátorba azonban egyedül a főpap mehetett be, ő is csak évente egyszer. Akkor is csak úgy, ha magával vitte az áldozat vérét, amelyet a saját bűneiért és a nép bűneiért kellett felajánlania Istennek — azokért a bűnökért, amelyek észrevétlenek maradtak. „

 

 

 

 

„Mária és Márta

38 Útközben Jézus egy faluba érkezett, ahol egy Márta nevű asszony látta vendégül. 39 Mártának volt egy testvére — Mária —, aki leült az Úr lábához, és úgy hallgatta a szavait. 40 Mártát eközben a sok munka teljesen lefoglalta. Odament Jézushoz, és ezt mondta: „Uram, nem törődsz vele, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Szólj neki, hogy segítsen nekem!”

41 De az Úr így felelt: „Márta, Márta! Túl sokat vállalsz magadra, és sokat aggodalmaskodsz! 42 Pedig csak kevés dolog van, amely igazán fontos, sőt valójában csak egyetlen egy. Mária jól választott! Ezt soha el nem vehetik tőle.””

 

 

 

 

„Kik az igazán boldogok?

27 Amíg Jézus ezekről beszélt, a tömegből egy asszony felkiáltott: „Milyen boldog és áldott lehet az édesanyád, hogy ő szült és szoptatott téged!”

28 De Jézus így válaszolt: „Sokkal áldottabbak, akik hallják Isten beszédét, és engedelmeskednek neki!””

 

 

 

 

„24 Ezért Krisztus nem a földi, emberek által készített Szent Sátorba ment be, hanem egyenesen a Mennybe. A földi Szent Sátor ugyanis csak a másolata az igazinak, amely a Mennyben van. Jézus Krisztus azért ment fel a Mennybe, hogy ott most a mi érdekünkben jelenjen meg Isten előtt.

25 Krisztus nem azért ment be oda, hogy újra meg újra feláldozza magát. A földi főpapnak valóban minden évben újra be kellett vinnie a vért a Szentek Szentjébe. Nem a saját vérét vitte, hanem az áldozati állatokét. 26 Ha Krisztus is földi főpap lenne, neki is már sokszor fel kellett volna áldoznia magát a világ teremtése óta. Ő azonban csak egyetlen egyszer jelent meg — amikor az elrendelt idő elérkezett —, hogy önmagát feláldozza. Ez az egyetlen áldozat viszont egyszer s mindenkorra elegendő, mert amikor Jézus Krisztus saját magát feláldozta, akkor véglegesen leszámolt a bűnnel.

27 Ahogyan el van rendelve, hogy egyszer minden embernek meg kell halnia, azután pedig mindenki ítéletre kerül, 28 ugyanígy Krisztus is egyszer áldozta fel magát, hogy sokak bűnét magára vállalja. Amikor pedig majd másodszor is megjelenik, akkor már nem a bűnök terhét hordozza, hanem azért jön, hogy az üdvösség teljességét hozza azoknak, akik őt várva-várják.”

 

 

 

 

Te vagy a Messiás!

27 Ezután Jézus és a tanítványai Cézárea Filippi vidékén járták a falvakat. Útközben Jézus megkérdezte tőlük: „Mit mondanak rólam az emberek, ki vagyok én?”

28 Így válaszoltak: „Van, aki azt mondja, hogy Bemerítő János, mások meg Illésnek tartanak. Megint mások azt mondják, hogy valamelyik próféta vagy.”

29 Ekkor megkérdezte őket: „És ti mit mondotok rólam, ki vagyok én?”

Péter így válaszolt: „Te vagy a Messiás!”

30 Ekkor Jézus szigorúan megparancsolta a tanítványoknak, hogy erről senkinek ne beszéljenek.

Jézus előre jelzi a halálát és feltámadását

31 Ezután tanítani kezdte őket: „Az Emberfiának sokat kell szenvednie. A nép vezetői, a főpapok és a törvénytanítók el fogják utasítani, végül megölik, de három nappal később fel fog támadni.” „

https://www.biblegateway.com/passage/?search=+++++Hebrews%209:1-7;%20%20%20%20Luke%2010:38-42;%2011:27-28;%20%20%20%20%20%20Hebrews%209:24-28;%20%20%20%20%20Mark%208:27-31&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/04/17

Az Új Világrend – Pénzetek és élelmiszereitek ellenőrzésének terve

2011. április 17. vasárnap; 09:00

Ébredjetek fel most, mindannyian. Nézzetek körül, és győződjetek meg erről saját magatok. Hagyjátok abba a magyarázkodást, hogy a világ csupán a depresszió fájdalmában merült el, melyet a gazdasági összeomlás okoz. Mert ez nem igaz! Ezek az emberek rövidesen egy egységes (globális) pénznem által és országaitok eladósodásán keresztül fognak ellenőrizni mindnyájatokat.

Egyetlen ország sem fog tudni megmenekülni szorításukból. Emlékezzetek Szavamra: a pénzetek értéktelenné fog válni. Élelmiszerhez és egyéb szükségleteitekhez csak a Bélyeg által tudtok majd hozzájutni; erről a személyazonosításról már beszéltem.

Kérve-kérlek benneteket, ne fogadjátok el a Bélyeget, mert ha elfogadjátok, akkor Számomra elvesztek! Ez a Bélyeg meg fog ölni benneteket úgy testileg, mint lelkileg. Maradjatok ennek hatókörén kívül.

Ha ennek a Bélyegnek –a sátán Bélyegének – felvételétől meg akartok menekülni, akkor már most kezdjétek el tartalékaitokat megtervezni; gondoskodjatok az élelmiszer elraktározásáról, takarókról, gyertyákról és vízről.

Ő, az Antikrisztus, aki az Új Világkormány vezetője lesz, azt hiszi, hogy az emberi nem lelkét el fogja lopni. De nem fogja. Mint ahogyan sokan fognak az ő hatása alá kerülni, úgy az Én követőim is állhatatosan és hűségesen ki fognak Mellettem, Isteni Megváltójuk mellett tartani.

Mindazok, akik kigúnyolják ezeket a próféciákat, figyeljenek most. Csak kerüljetek ennek a globális hatalomnak a hatása alá, és el fogtok veszni. Erős hitre lesz szükségetek, hogy túléljétek. Imáitok meghallgatásra fognak találni. Védelmezni foglak benneteket ebben a félelmetes földi időszakban. Most készítsétek elő a csoportos összejöveteleket, ahol majd békében, meghitten, titokban tudtok majd imádkozni. …”

https://masodikeljovetel.hu/az-uj-vilagrend-penzetek-es-elelmiszereitek-ellenorzesenek-terve

 

 

———-

Római katolikus:

2021-04-17

Húsvét 2. hét szombat

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A diakónusok vagyis a szerpapok kiválasztása.
Azokban a napokban, amikor a tanítványok száma már megnövekedett, zúgolódás támadt a görögök közt a zsidók ellen, hogy a mindennapi alamizsnaosztáskor az ő özvegyeiket háttérbe szorítják. Ezért a Tizenkettő összehívta a tanítványokat, és így szóltak hozzájuk:

„Nem volna rendjén, hogy elhanyagoljuk Isten igéjét, s az asztal szolgálatát lássuk el. Szemeljetek hát ki magatok közül, testvérek, hét jó hírben álló, Szentlélekkel eltelt bölcs férfit, akiket megbízhatunk ezzel a feladattal. Mi pedig majd az
imádságnak és az ige szolgálatának szenteljük magunkat.”
Tetszett a javaslat az egész közösségnek, és kiválasztották Istvánt, ezt a hittel és Szentlélekkel eltelt férfit, aztán Fülöpöt és Prohóruszt, Nikánort és Timont, Parmenászt és Miklóst, az antióchiai prozelitát Az apostolok elé állították őket, azok pedig
imádkoztak felettük, és rájuk tették kezüket.
Isten igéje pedig tovább terjedt, úgyhogy a
tanítványok száma igen megnőtt Jeruzsálemben. Még a papok közül is tömegesen hódoltak meg a hitnek.
Ez az Isten igéje.

ApCsel 6,1-7

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk. (Vö. 22. vers. – 5. tónus)
Vagy: Alleluja. 5. szám.
Előénekes: Örvendezzetek, igazak az Úrban, * a szentekhez dicséret illik.
Dicsérjétek az Urat citerával, * tízhúrú hárfán zengjetek néki.
Hívek: Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk.
Vagy: Alleluja.
E: Sziklaszilárd az Úr igéje, * minden tettét hűség vezeti.
Az igazlelkűséget és a törvényt szereti, * telve van a föld az Úr irgalmával.
H: Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk.
Vagy: Alleluja.
E: Az istenfélőkre ügyel az Úr szeme, * akik bíznak az ő irgalmában.
Megmenti lelküket a haláltól, * és táplálja őket éhínség idején.
H: Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk.
Vagy: Alleluja.
Zsolt 32,1-2.4-5,18-19

ALLELUJA
Feltámadt Krisztus, aki mindent alkotott, * megkönyörült a bűnös emberen. – 3 a. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus megmutatja, hogy hatalma van az elemeken: a vízen jár.
A kenyérszaporítás napján, amikor
beesteledett, Jézus tanítványai lementek a tóra. Beszálltak a bárkába, és elindultak a tavon át Kafarnaum felé.
Már rájuk
sötétedett, de Jézus még mindig nem volt velük. Erős szél fújt, és a tó háborgott. Huszonöt-harminc stádiumnyit (mintegy öt kilométert) eveztek már, amikor látták, hogy Jézus a vízen járva közeledik a bárkához.
Nagyon megijedtek. De Jézus bátorította őket: Én vagyok, ne féljetek!”
Fel akarták venni a bárkába, de a bárka abban a pillanatban partot ért, éppen ott, ahová tartottak.
Ezek az evangélium igéi.

Jn 6,16-21”

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-04-17

„Isten haragja lesújt az Új Világrendre

2011. április 17. vasárnap; 19:00

Mindenütt, ahol csoportosulnak, félelmetes erővel fog Isten Haragja lesújtani. Ez már folyamatban van. Meg lesznek állítva, de ez némi időbe telik. Ez nem fogja őket teljes mértékben megállítani, de enyhíteni fogja tetteik borzalmas hatását, mely máskülönben bekövetkezne. A Dicsőséges Szentháromság most intenzíven kommunikál a választott lelkekkel, szerte a világon. A hívők ezt hamarosan megtapasztalhatják. Azok, akik nem hisznek Istenben, az Atyában, azt gondolják, hogy ezek az emberek csupán a világvége mániákusai. Bár ma a világon sokan vannak, akik valóban hamis állításokat terjeszthetnek; ne utasítsátok el őket anélkül, hogy meghallgatnátok mondanivalójukat.

Mindig imádkozzatok a vezetésért ezekben a nehéz és zavaros időkben. Mindig összpontosítsátok figyelmeteket Rám, Isteni Megváltótokra. Fogom a kezeteket, és támogatlak benneteket ezekben a megpróbáltatásokban. …”

https://masodikeljovetel.hu/isten-haragja-lesujt-az-uj-vilagrendre

————-

Tóra:

„Az Engesztelő Áldozat

16 Áron fiai közül ketten[a] meghaltak, amikor áldozatot mutattak be az Örökkévalónak. 2 Ezután az Örökkévaló szólt Mózesnek: „Mondd meg a testvérednek, Áronnak, hogy nem léphet be akármikor a Szentek Szentjébe, a függönyön túlra, ahol a Szövetségláda fedele fölött megjelenek a felhőben. Ha nem a megfelelő módon és időben lép be oda, meg fog halni.

3 Amikor Áronnak be kell jönnie a Szentek Szentjébe, akkor előbb fel kell áldoznia az Örökkévalónak egy fiatal bikát bűnért való áldozatul és egy kost égőáldozatul. 4 Áron először mossa meg egész testét, majd vegye föl a szent öltözetet: nadrágja, köntöse, öve és süvege is lenvászonból legyen.

5 Izráel egész közössége hozzon az Örökkévalónak két kecskebakot vétekáldozatnak és egy kost égőáldozatnak, s ezeket adják Áronnak.

6 Azután mutassa be Áron a bűnért való áldozatra szánt bikát saját magáért az Örökkévalónak. Így szerezzen engesztelést[b] önmagáért és családjáért.

7 Azután pedig vigye a két bakot az Örökkévaló elé, a Találkozás Sátorának bejáratához, 8 és sorshúzással jelölje ki az egyiket az Örökkévalónak, a másikat Ázázélnek.[c]

9 Amelyik bak az Örökkévalónak jutott, azt áldozza föl Áron az Örökkévalónak bűnért való áldozatul. 10 A másik bakot pedig, amely Ázázélnek jutott, Áron állítsa elevenen az Örökkévaló elé, majd űzze el a pusztába, Ázázél számára — így szerezzen engesztelést vele.

11 Áron tehát a következők szerint készítse el a bikát bűnért való áldozatul az Örökkévalónak saját magáért, hogy engesztelést szerezzen önmagáért és családjáért: először vágja le a bikát, és fogja fel a vért. 12 Azután töltse meg a szenes-serpenyőt izzó parázzsal az Örökkévaló előtti oltárról, és vegyen két tele maroknyi porrá tört illatos füstölőszert, majd vigye be a függönyön túl, a Szentek Szentjébe. 13 Ott, az Örökkévaló jelenlétében szórja rá a füstölőszert a parázsra, hogy annak füstje borítsa be a Szövetségláda fedelét. Ezt tegye Áron, hogy ott, helyben meg ne haljon. 14 Azután vegye a bika vérét, az ujját mártsa bele, és hintsen abból hétszer az ujjával a Szövetségláda fedelének elejére és a Szövetségláda előtt, a földre is.

15 Ezután Áron vágja le a nép bűnéért való áldozati bakot, amely a népért van, és annak vérét is vigye be a függönyön túl, a Szentek Szentjébe. Majd ebből is hintsen a Szövetségláda fedelére és a láda elé — ugyanúgy, mint a bika vérével tette. 16 Így tisztítsa meg Áron a Szentek Szentjét Izráel népének tisztátalanságaitól, szándékos törvényszegéseitől és összes egyéb vétkeitől. Hasonlóképpen tisztítsa meg a Találkozás Sátorának többi részét is, hiszen az egész sátor a tábor közepén áll, körülvéve a nép tisztátalanságaival.

17 Amikor Áron bemegy a Találkozás Sátorába, hogy elvégezze az engesztelés szertartását, rajta kívül senki más nem tartózkodhat ott. Nem is léphet be oda senki más, amíg Áron ki nem jön onnan — miután saját magáért, családjáért és Izráel egész közösségéért engesztelést szerzett. 18 Azután Áron menjen ki az oltárhoz, amely az Örökkévaló előtt van, és a bika meg a bak vérével kenje meg körös-körül az oltár szarvait — így tisztítsa meg azt. 19 Utána hintsen az oltárra hétszer a vérből az ujjával — így tisztítsa meg azt Izráel népe tisztátalanságától, és így szentelje meg azt.

20 Miután Áron befejezte a Szentek Szentjének, a Találkozás Sátorának és az oltárnak megtisztítását, vezesse elő a másik bakot, amely élve maradt. 21-22 Tegye mindkét kezét a bak fejére és vallja meg fölötte Izráel népének vétkeit, törvényszegéseit és egyéb bűnös tetteit — így helyezze azokat a bűnbakra. Azután egy arra kijelölt ember vigye ki a bűnbakot a lakatlan sivatagba, és ott engedje el. Így a bűnbak fogja viselni ezeket a bűnöket, és magával viszi azokat a kietlen pusztaságba.

..

.

…”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=+++++%20Leviticus%2016:1-20:27&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

 

Soha ne ítéljetek el más vallásúakat, más hitűeket vagy szexuálisan más beállítottságúakat

2011. április 6.

A világon egyetlen egy lelket sem zárok ki

Azok a gyermekeim, akik megtértek, tisztában vannak ezzel, és a Szentségek által egyre közelebb kerülnek Szívemhez. De ezeknek az elbarangolt, elveszett gyermekeknek teljesen elölről kell kezdeniük, a Tízparancsolatot fel kell frissítsék emlékezetükben, amelyet Mózes adott a világnak. Ma nagyon, nagyon sok gyermekem nem vesz tudomást erről. A világon egyetlen egy lelket sem zárok ki, független attól, hogy milyen vallást gyakorolnak.

Figyelmeztetés azoknak a híveimnek, akik lenézik a más hitűeket

Ha híveim megkülönböztetik, felmagasztalják, és mások elé helyezik önmagukat azok rovására, akik nincsenek tudatában Tanításaimnak, akkor ők úgy viselkednek akárcsak a farizeusok tették. Szégyelljék magukat azok, akik többnek tartják magukat, mint ezek a lelkek, akiknek megvilágosodásra van szükségük. Szégyelljék magukat azok, akik bár tudatában vannak az Igazságnak, mégis megvetést tanúsítanak a más hitűekkel szemben, és akik azt hiszik, hogy mivel tudomásuk van az Igazságról, és mert magukhoz veszik a Szentségeket, ők fontosabbak az én Szememben. Igen, sok vigasz és öröm van a Szívemben ezen jámbor követőimnek köszönhetően, de amikor megvetnek másokat, vagy elítélik őket vallásuk miatt, akkor nagyon megbántanak Engem. …”

https://masodikeljovetel.hu/soha-ne-iteljetek-el-mas-vallasuakat-mas-hitueket-vagy-szexualisan-mas-beallitottsaguakat

 

„Jákób népét mégsem pusztítom el teljesen

7 Ezt mondja az Örökkévaló:

„Izráel népe!
Olyanok lettetek számomra,
mint Etiópia népe,
vagy mint bármely más nép.
Igaz, én hoztam föl
Egyiptomból Izráelt,
de a filiszteusokat is
én hoztam el Kréta szigetéről,
Arám népét meg Kírből.”

8 Uram, az Örökkévaló
szemmel tartja Izráel királyságát,
amelyet elborított a
bűn.
„Bizony,
eltörlöm azt a föld színéről
— ezt mondja az Örökkévaló —,
de Jákób népét
mégsem pusztítom el teljesen!

9 Nézzétek és lássátok:
Parancsolok, és megrostálom
népemet, Izráelt, a nemzetek között,
mint ahogy a búzát kirostálják.[a]
De egyetlen szemecske
sem esik a földre!
10 Népem bűnöseit mind
fegyver
öli meg,
bár azt hiszik,
hogy őket baj nem érheti”.

Újra fölállítom Dávid sátorát

11 „Azon a napon újra fölállítom
Dávid leomlott sátorát,
repedéseit és romlásait kijavítom,
hogy mint régen volt, olyan legyen.
Igen, újjáépítem teljesen,
12     hogy örököljék Edom maradékát,
meg akik a nemzetekből megmaradnak,
mindazokat, akik nevemet viselik
— mondja az Örökkévaló,
aki ezt be is teljesíti.

13 Bizony, eljön az idő
— mondja az Örökkévaló —,
amikor olyan bőségesen
megáldalak titeket,
hogy a szántó utoléri az aratót,
aki szőlőt szüretel, utoléri a vetőt.
A hegyoldalakról árad majd a must,
s a dombokról bor-patakok folynak.
14 Népem, Izráel sorsát jóra fordítom.[b]
Romba dőlt városaikat újra felépítik,
s laknak bennük,
szőlőket telepítenek,
és a saját borukat isszák.

15 Én telepítem le őket ismét a földjükre.
Többé ki nem szaggatja őket senki
arról a földről, amelyet én adtam nekik!”
— ezt mondja Istened, az Örökkévaló.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=+++++%20Amos%209:7%20-%209:15&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

https://www.hebcal.com/sedrot/achrei-mot-kedoshim-20210424