Már nem lesz hova menni, csak a sötétség barlangjába, amelyet maga a Sötétség Királya, az Ördög ural. Ez az, amit szeretnétek?

Igazság Könyve:

https://masodikeljovetel.hu/2011-megtisztulas-eve

Hogyan lesz a Nagyfigyelmeztetés ajándék az emberiség számára?

Nyomtatóbarát változat

2011. jan. 2., 21:45 óra

Miért félelemkeltőek ezek az üzenetek?

Szeretett leányom, amikor az emberek ezeket az üzeneteket olvassák, meg fogják kérdőjelezni ezeket és kételkedni fognak bennük, vagy ízekre szedik. Sőt kigúnyolják és megkérdezik, hogy miért nem örömöt és boldogságot hirdetnek ezek az üzenetek? Miért félelemkeltőek? Egészen biztos, hogy ez a megközelítés a világgal való kommunikálásra nem Jézus Krisztustól származna? Biztos, hogy Jézus Krisztus a szeretetről és nem a rettegésről prédikál? Ezekre a szemrehányásokra egyszerű válaszom van. Ezeken az Üzeneteken keresztül Irgalmasságomat mutatom meg nektek, mert Én mindnyájatokat szeretlek. Először, mint Megváltó jöttem el hozzátok, hogy megszabadítsalak benneteket, és hogy ebben mindenkinek része lehessen. A Kereszten elszenvedett halálom által nektek még egy esély adatott arra, hogy beléphessetek Atyám Birodalmába.

Most azonban, mint Igazságos Bíró jövök vissza hozzátok. Szeretetem által először is irgalmasságomat mutatom meg nektek. Ez az Irgalmasság az előzetes figyelmeztetés formáját ölti magára, hogy segítségül szolgáljon nektek abban, hogy rendbe hozzátok életeteket, mielőtt még az Ítélet Napján visszatérek. Minden egyes ember iránti együttérzésem által, még egy utolsó lehetőséget adok nektek arra, hogy megnyissátok szíveteket, és hogy életeteket úgy éljétek, ahogyan azt kellene.

A földi örömet nem lehet a Mennyország örömével összehasonlítani

Térjetek meg bűneitekből, tartsatok bűnbánatot, és az imát hozzátok vissza életetekbe. Az Igazságra irgalmasságom által figyelmeztetlek benneteket. Ha úgy gondoljátok, hogy az öröm hiányzik üzeneteimből, annak a ténynek köszönhető, hogy az emberiség hátat fordított az igazi örömnek. A Mennyei örömet nem lehet a Földi örömmel összehasonlítani. Tiszta lesz az a Földi öröm, amely igaz szeretetből fakad. De nincs semmi értelme annak az örömnek, amely a világi javak hatására keletkezik.

Gyermekeim, az öröm, amit éreznem kellene akkor, amikor nézlek benneteket, sajnos nagyon rövid életű amiatt, amit ma a világban látok. Amit számotokra ti értékesnek tartotok az nem más, mint a világi javak, vagy mások elismerő dicsérete veletek szemben. Arra, hogy a következő életre felkészüljetek, kevés időt fordítotok.

A Nagyfigyelmeztetés nem más, mint ajándék

Irgalmasságomat ajándékként kapjátok. Fogadjátok el. Élvezzétek. Nyújtsátok felém kezeteket ti, mind. Én vagyok a ti mentőcsónakotok azon a tűztengeren, amely tele van váratlan áramlatokkal és kitörésekkel. Mentsétek meg magatokat most, vagy számoljatok azzal, hogy egy ilyen nagyságrendű áramlat magába szív benneteket, és ha az utolsó pillanatban mégis úgy döntötök, hogy elfogadjátok, hogy a mentőcsónak felvegyen benneteket, nem lesz erőtök, hogy bemásszatok. …”

A világ megtisztulása folytatódik

Belefáradtam, gyermekeim. Bármennyire próbálok közvetíteni számotokra, közületek sokan még most sem akarják meghallani. Még papjaim sem törődnek felhívásaimmal, amelyekkel Irgalmasságomat akarom kinyilvánítani. Mivel a világban a megtisztulás folyamata folytatódik, és egyre jobban felgyorsul, itt az ideje gyermekeim, hogy hívjatok Engem.

Földrengések és más globális katasztrófák

Ne féljetek a viharoktól, földrengésektől, cunamiktól, az áradásoktól, a vulkánkitörésektől és a hőhullámoktól, amelyek azért ereszkednek le a Földre, hogy segítsenek megállítani az Antikrisztust és kezének lesújtását. Az Én követőim biztosan tudni fogják azt, hogy az új Paradicsomban mi vár majd rájuk akkor, amikor a Föld és az Ég eggyé válik.

Ezeknek a dolgoknak meg kell történniük. Ezeket, mint előre megjövendölt eseményeket, nem lehet megállítani. Azonban ezek az események gyermekeim, csak rövid ideig fognak tartani.

Ti, híveim, meg lesztek jutalmazva, tekintettel az óriási ellenállással szemben tanúsított hitetekért és kitartásotokért. Felbecsülhetetlen lesz gyermekeim számára az az öröm, amelyben akkor részük lesz. A fény gyermekeit dicsőség és szeretet veszi majd körül, ami rájuk vár. A sötétségben levők nem fogják tudni a fényt elviselni. Lehet, hogy ők is megpróbálnak a fénybe kerülni, de az majd nagy sebet fog rajtuk ejteni, ezért el kell majd rejtőzniük. De akkor már nem lesz hova menni, csak a sötétség barlangjába, amelyet maga a Sötétség Királya, az Ördög ural. Ez az, amit szeretnétek?

Hogyan működik a sátán az emberek által

Fel tudjátok ismerni azt a terrort, amelyet a csaló mutat be nektek? Nem ismertétek fel, hogy ő van minden olyan cselekedet mögött, mint az egoizmus, kapzsiság és az önszeretet? Miközben azt hiszitek, hogy az az élet, amit ti éltek, izgalmas, szórakoztató és mozgalmas, és ami költekezésből, evésből, hiú öltözködésből és az állandó szórakozás kereséséből áll, nincs egyáltalán tudomásotok arról, hogy mi áll cselekedeteitek mögött. Az ördögtől jön az a titokzatos hang, amelyet meghallani nem tudnátok, de megérzitek azt, és amely arra beszél rá benneteket, hogy több és több szórakozást, izgalmat és feszültséget keressetek. Attól függetlenül, hogy mit tesztek, azt váltja ki belőletek, hogy nevessetek, és hogy lelkesedéssel tapsoljatok. Ez még nem annyira súlyos. A legnagyobb kívánságok arra ösztönöznek, hogy állandóan önmagatok kielégítése után járjatok. Mire jó ez? Jó érzést hagy maga után, ha elmúlik? Természetesen nem. Legalább megállnátok és megkérdeznétek önmagatoktól, hogy mi lenne, ha ezeket a dolgokat nem tudnátok tovább csinálni? Mi lenne akkor? Értelme lenne ennek? Először, igen. Lehet, hogy frusztrálna benneteket, hogy nem lenne meg az, amire szükségetek van, de ez csak azért van, hogy arra koncentráljatok, hogy életben tarthassátok magatokat. Az élelmiszer fontosabb lesz majd, mint az anyagi javak élvezete; mert ha már nem lesz mit ennetek, és éheztek, csak akkor fogjátok meglátni, hogy az egykori csábításoknak semmiféle értelme sem volt. Ez a megtisztulás folyamata, amely most a világban egyre jobban felgyorsul. A megtisztulás által, mely a tisztulás egyik formája, visszanyeritek lelki egészségeteket. Akkor, de csak akkor lesztek arra készen, hogy be tudjátok fogadni az Igazságot.

Hogyan éri el a sátán azt, hogy üresnek érezzétek magatokat

Gyermekeim, ti nem látjátok a sátán munkálkodásait. Nem láthatjátok őt, mégis ő most minden időt arra használ fel, hogy megpróbáljon Tőlem ellopni benneteket. Ő, gyermekeim, borzasztó fájdalmat okoz nektek. Mindenféle kísértésekkel keresztezi útjaitokat, felhasználva a pénz, a szépség, a vagyon és a tehetség világi vonzerejét, amelyet elnyeltek a kapzsiság és vágy által. Azt hiszitek, hogy tökéletesek vagytok, ha mindezeket a dolgokat összegyűjtöttétek. Sajnos, ez nem igaz. Ez az a hazugság, amelyet a sátán arra használ fel, hogy kizsákmányoljon benneteket. Ha valaki közületek már elérte a gazdagság büszke magaslatát, és azon kapja magát, hogy mindent elvesztett, mindegy, hogy milyen okból, akkor legyetek hálásak. Csak akkor tudtok Engem valóban a szívetekbe fogadni, ha levetkőzitek a világ anyagi javait.

Üzenet a jómódúaknak

Azoknak mondom, akik gazdagok: nem ítéllek el benneteket. Azért, mert megvan az anyagi kényelmetek, nem jelenti azt, hogy nem a jó úton haladtok. De nektek van egy felelősségetek is: a megosztás, hogy azokkal is törődjetek, akik kevésbé „szerencsések”, mint ti magatok. Ez a ti feladatotok. Nem a vagyon, vagy az anyagi kényelem az, ami helytelen. Nem az öröm, vagy a nevetés helytelen, amikor az életet élvezitek, hanem az, amikor ez már rögeszmévé válik, és amikor a luxus iránti vágyódásotok a saját hitetekkel és mások jólétével szemben előnyt élvez, mert ez sértésnek számít Atyám szemében.

Vagyonaitok, házaitok, ruháitok és birtokaitok olyanok, mint az ég felhői, amelyek elvonulnak. Az egyik percben itt vannak, aztán tovább mennek. Ezeket nem tudjátok az elkövetkezendő életbe magatokkal vinni. A lelketek az, ami veletek fog jönni. Vigyázzatok a lelketekre, mutassatok szeretetet egymás iránt, és azok iránt is, akik ebben az életben bánatot okoznak nektek. Kövessétek Tanításaimat. Kérjétek irgalmasságomat. Csak akkor fogtok egyesülni velem az új Földön, ami a Paradicsom lesz. Ne játsszátok el örökségeteket és helyeteket Atyám Királyságában.

A ti szerető Jézus Krisztusotok”

https://masodikeljovetel.hu/hogyan-lesz-nagyfigyelmeztetes-ajandek-az-emberiseg-szamara

„… Most már mindenki tisztán láthatja mindazokat a rossz tetteket, a lélek és a test szennyezettségét, amelyek a jelen világot jellemzik. Itt az idő, hogy megálljanak mindazok, akik csak a mindennapos dolgokkal vannak elfoglalva, hogy mindazt tudatosítsák, ami a szemük előtt történik. …”

https://masodikeljovetel.hu/2011-megtisztulas-eve

„… A Nagyfigyelmeztetés nem más, mint ajándék

Irgalmasságomat ajándékként kapjátok. Fogadjátok el. Élvezzétek. Nyújtsátok felém kezeteket ti, mind. Én vagyok a ti mentőcsónakotok azon a tűztengeren, amely tele van váratlan áramlatokkal és kitörésekkel. Mentsétek meg magatokat most, vagy számoljatok azzal, hogy egy ilyen nagyságrendű áramlat magába szív benneteket, és ha az utolsó pillanatban mégis úgy döntötök, hogy elfogadjátok, hogy a mentőcsónak felvegyen benneteket, nem lesz erőtök, hogy bemásszatok. …”

https://masodikeljovetel.hu/hogyan-lesz-nagyfigyelmeztetes-ajandek-az-emberiseg-szamara

———-

Római katolikus:

2021-01-09

Január 9.

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Ha szeretjük egymást, Isten bennünk él.
Szeretteim!
Ha az Isten úgy szeretett minket, (hogy egyszülött Fiát adta értünk), nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten és a szeretete tökéletes lesz bennünk.
Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és
tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben.
Megismertük a szeretetet, amelyet Isten
helyezett belénk, és hittünk benne: Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Isten szeretete akkor lesz tökéletes bennünk, amikor már
bizalommal gondolunk az ítélet napjára, mert amilyen ő, olyanok vagyunk mi is e világon. A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár. Aki fél, az még nem tökéletes a szeretetben.
Ez az isten igéje.

1Jn 4,11-18

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Hódoljon előtted, Istenünk, * a föld minden nemzete! (Vö. 11. vers. – 5. tónus)
Előénekes: Istenem, ítéletedet add át a királynak: * és igazságodat a király fiának,
hogy igazságosan ítélkezzék népeden, * és méltányosan minden szegényen.
Hívek: Hódoljon előtted, Istenünk, * a föld minden nemzete!
E: Tarzis és a szigetek királyai ajándékokat hoznak, * Arábia és Sába királyai adományokkal közelednek.
Minden király leborul előtte, * és minden nép neki szolgál.
H: Hódoljon előtted, Istenünk, * a föld minden nemzete!
E: Megszabadítja a szegényt, amikor kiált hozzá, * a nyomorultat, akin nem segít senki.
Kíméli a kicsinyt és gyengét, * a szegényeket megsegíti.
H: Hódoljon előtted, Istenünk, * a föld minden nemzete!
Zsolt 71,2.10-11.12-13

ALLELUJA
Dicsőség neked, Krisztus, akit hirdettek a pogány népeknek! * Dicsőség neked, Krisztus, akiben hittek világszerte! Vö. 1Tim 3,16 – 7 b. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus a vízen jár.
Miután Jézus jóllakatott ötezer embert, nyomban felszólította tanítványait, hogy szálljanak a bárkába, és keljenek át a túlsó partra, Betszaidába, amíg ő hazaküldi a tömeget.
Miután elbúcsúzott tőlük, fölment egy hegyre, hogy imádkozzék. Közben beesteledett, A bárka mélyen benn járt a tavon, ő pedig egyedül maradt a parton. Amikor látta, mennyire küszködnek az evezéssel – ellenszelük volt ugyanis –, az éjszaka negyedik őrváltása idején, a vízen járva feléjük indult. El akarta kerülni őket. Amikor meglátták, hogy a vízen jár, azt hitték, kísértet; elkezdtek kiabálni, mert mindnyájan látták őt, és megrémültek.
Ő azonban mindjárt odafordult hozzájuk, és így szólt: „Bátorság! Én vagyok, ne féljetek.” Aztán beszállt hozzájuk a bárkába, mire a szél elállt. Azok egészen magukon kívül voltak a csodálkozástól, mert nem okultak a kenyérszaporításból, és szívük még érzéketlen volt.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 6,45-52

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-01-09

„… Ti, híveim, meg lesztek jutalmazva, tekintettel az óriási ellenállással szemben tanúsított hitetekért és kitartásotokért. Felbecsülhetetlen lesz gyermekeim számára az az öröm, amelyben akkor részük lesz. A fény gyermekeit dicsőség és szeretet veszi majd körül, ami rájuk vár. A sötétségben levők nem fogják tudni a fényt elviselni. Lehet, hogy ők is megpróbálnak a fénybe kerülni, de az majd nagy sebet fog rajtuk ejteni, ezért el kell majd rejtőzniük. De akkor már nem lesz hova menni, csak a sötétség barlangjába, amelyet maga a Sötétség Királya, az Ördög ural. Ez az, amit szeretnétek? …”


————

Ortodox (Görög keleti):

Vegyétek fel Isten teljes fegyverzetét!

10 Végül pedig, erősödjetek meg az Úrban, és hatalmának erejében! 11 Öltözzetek fel abba a teljes fegyverzetbe, amit Isten ad, hogy képesek legyetek ellenállni a Sátán minden cselének és ravaszságának! 12 Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak.

13 Ezért szükséges, hogy vegyétek fel és használjátok mindazokat a fegyvereket, amelyeket Isten ad nektek. Így lesztek képesek ellenállni a gonosz napokon, és megtartani az állásaitokat a gonosszal szemben. 14 Tehát álljatok erősen, és vegyétek körül magatokat az igazsággal, mint egy övvel! Vegyétek magatokra az igazságosságot, mint mellvértet! 15 Legyetek állandóan készen rá, hogy a békesség örömüzenetét hirdessétek — ez legyen a saru a lábatokon! 16 Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát! 17 Az üdvösség sisakjával védjétek a fejeteket! Vegyétek kezetekbe a Szent Szellem kardját, amely az Isten beszéde!

————

A Nagyfigyelmeztetés nem más, mint ajándék

Irgalmasságomat ajándékként kapjátok. Fogadjátok el. Élvezzétek. Nyújtsátok felém kezeteket ti, mind. Én vagyok a ti mentőcsónakotok azon a tűztengeren, amely tele van váratlan áramlatokkal és kitörésekkel. Mentsétek meg magatokat most, vagy számoljatok azzal, hogy egy ilyen nagyságrendű áramlat magába szív benneteket, és ha az utolsó pillanatban mégis úgy döntötök, hogy elfogadjátok, hogy a mentőcsónak felvegyen benneteket, nem lesz erőtök, hogy bemásszatok.

Jézust próbára teszi a Sátán

4 Ezután a Szent Szellem a pusztába vezette Jézust, hogy ott próbára tegye a Sátán. 2 Miután Jézus negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül nagyon megéhezett. 3 A Sátán[a] ekkor odalépett hozzá, és megszólította: „Ha Isten Fia vagy, parancsolj, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré!”

4 Ő azonban így felelt: „Meg van írva:

»Nem csak a kenyér élteti az embert,
hanem Isten minden kimondott szava is.«”[b]

5 Ezután a szent városba, Jeruzsálembe vitte őt a Sátán, és a Templom területének szélére, egy szakadék fölé állította. 6 „Ha Isten Fia vagy — mondta neki —, vesd le magad a mélybe, hiszen meg van írva:

»Angyalainak parancsot ad,
hogy vigyázzanak rád.
A tenyerükön hordoznak,
nehogy kőbe üsd a lábad.«”[c]

7 Jézus így válaszolt: „Az is meg van írva:

»Ne tedd próbára az Örökkévalót, Istenedet!«”[d]

8 Ezután a Sátán egy nagyon magas hegyre vitte fel Jézust. Megmutatta neki a világ összes királyságát és azoknak minden dicsőségét. 9 „Ezt mind neked adom — mondta —, ha leborulva imádsz engem.”

10 Jézus erre így válaszolt: „Menj el tőlem, Sátán! Meg van írva:

»Az Örökkévalót, Istenedet imádd,
és csak őt tiszteld!«”[e]

11 Ekkor a Sátán elment, és angyalok jöttek Jézushoz, hogy szolgálatára legyenek.

3 Hálát adunk Istennek, Urunk, Jézus Krisztus Atyjának minden egyes alkalommal, amikor értetek imádkozunk. 4 Hálát adunk, mert hallottuk, hogy hisztek a Krisztus Jézusban, és igazán szeretitek Isten minden gyermekét. 5 Ez a hit és szeretet pedig abból a reménységetekből fakad, amely a Mennyben elkészítve vár reátok, s amelyről akkor hallottatok először, amikor az igazság üzenetét, az örömhírt megismertétek. 6 Az örömhír hozzátok is eljutott, akárcsak a többi nemzethez, szerte a világon. Igen, az örömhír egyre jobban terjed, és mindenhol jó gyümölcsöket terem. Nálatok is így van ez, amióta csak hallottátok, és igazán megismertétek Isten kegyelmét.

19 Figyeljetek rám! Igaz, hogy hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon tapossatok, s ez a hatalom nagyobb, mint az ellenség minden ereje, és semmi sem árthat nektek. 20 De mégse annak örüljetek, hogy a gonosz szellemek engedelmeskednek nektek, hanem annak, hogy a nevetek fel van írva a Mennyben!”

Jézus hálát ad az Atyának

21 Akkor Jézus a Szent Szellem által ujjongott, örült, és így dicsérte Istent: „Dicsőítelek, Atyám, Menny és Föld Ura, hogy ezeket elrejtetted a bölcsek és okosak elől, de megmutattad azoknak, akik olyanok, mint a kisgyermekek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak!

https://www.biblegateway.com/passage/?search=+++++Ephesians%206:10-17;%20%20%20Matthew%204:1-11;%20%20%20Colossians%201:3-6;%20%20%20%20Luke%2010:19-21&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2020/12/09

—–

http://budapest.orthodoxia.org/2020/04/04/egyhazkozsegi-hirlevel-217/
——
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

—————-

Tóra:

„2 Azután beszélt az Isten Mózessel, és azt mondta neki: Én vagyok az Úr!

3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg, mint mindenható Isten, de azon a néven, hogy az Úr, nem voltam ismert előttük.

4 Szövetséget is kötöttem velük, hogy nekik adom Kánaán földjét, azt a földet, amelyen jövevények voltak.

5 Meghallottam én Izráel fiainak a panaszkodását is amiatt, hogy az egyiptomiak szolgai munkára kényszerítik őket, és emlékszem szövetségemre.

6 Ezért mondd meg Izráel fiainak: Én vagyok az Úr, és megszabadítalak benneteket az egyiptomi kényszermunkától, megmentelek benneteket a szolgai munkától, és megváltalak benneteket kinyújtott karral és súlyos ítéletekkel.

7 Népemmé fogadlak titeket, és a ti Istenetek leszek, és megtudjátok, hogy én, az Úr vagyok a ti Istenetek, aki megszabadítalak benneteket az egyiptomi kényszermunkától.

8 Azután beviszlek benneteket arra a földre, amelyre nézve megesküdtem, hogy Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak adom azt. Azért nektek fogom adni örökségül. Én vagyok az Úr.

9 Mózes pedig elbeszélte mindezt Izráel fiainak. De nem hallgattak Mózesre kishitűségük és a kemény szolgálat miatt.

10 Akkor így szólt az Úr Mózeshez:

11 Menj, és mondd meg a fáraónak, Egyiptom királyának, hogy bocsássa el Izráel fiait országából.

12 Mózes azonban így beszélt az Úr előtt: Hiszen Izráel fiai sem hallgattak rám, hogyan hallgatna rám a fáraó, amikor még a beszédben is ügyetlen vagyok?!

13 De az Úr szólt Mózesnek és Áronnak, és odarendelte őket Izráel fiaihoz meg a fáraóhoz, Egyiptom királyához, hogy vigyék ki Izráel fiait Egyiptom országából.

Rúben, Simeon és Lévi családfája

14 Ezek voltak a nagycsaládok fejei: Rúbennek, Izráel elsőszülöttjének a fiai voltak: Hanók és Pallú, Hecrón és Karmí. Ezek voltak Rúben nemzetségei.

….

….

….”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Exodus+6%3A2-9%3A35+&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

 

„25 Így szól az én Uram, az Úr: Amikor összegyűjtöm Izráel házát a népek közül, amelyek közé szétszóródtak, akkor megmutatom a népek szeme láttára, hogy szent vagyok, mert a maguk földjén fognak lakni, amelyet szolgámnak, Jákóbnak adtam.

26 Biztonságban laknak ott; házakat építenek, és szőlőket ültetnek, biztonságban laknak. Amikor ítéletet tartok a körülöttük lakók fölött, akik megvetették őket, akkor megtudják, hogy én, az Úr, vagyok az ő Istenük.

Jövendölés Egyiptom lehanyatlásáról

29 A tizedik esztendőben a tizedik hónap tizenkettedikén így szólt hozzám az Úr igéje:

2 Emberfia! Vesd tekintetedet a fáraóra, Egyiptom királyára, és prófétálj róla és Egyiptomról.

3 Szólj és mondd ezt: Így szól az én Uram, az Úr: Én ellened fordulok, te fáraó, Egyiptom királya, te nagy szörnyeteg, aki ott heverészel a Nílus ágai közt, és ezt mondod: Enyém a Nílus, én alkottam!

4 Horgokat akasztok az álladba, pikkelypáncélodhoz ragasztom a Nílus halait, és kirántalak a Nílusból, a Nílus halaival együtt, amelyek pikkelypáncélodhoz ragadtak.

5 Kidoblak a pusztába a Nílus halaival együtt, sík mezőre esel, nem szednek föl, és nem temetnek el, a föld vadainak és az ég madarainak adlak eledelül.

6 Majd megtudja Egyiptom minden lakója, hogy én vagyok az Úr. Mert olyan támasz voltál Izráel házának, mint a nád:

7 Ha kézbe fogtak, összetörtél, és végighasítottad vállukat, ha rád támaszkodtak, összeroppantál, és megroskasztottad derekukat.

8 Azért ezt mondja az én Uram, az Úr: Íme, fegyvert hozok ellened, és kiirtok belőled embert és állatot.

9 Egyiptom földje pusztaság és romhalmaz lesz, mivel azt mondta: Enyém a Nílus, én alkottam! Akkor megtudják, hogy én vagyok az Úr.

10 Ezért én ellened fordulok és a Nílus ellen. Egyiptom földjét romhalmazzá, csupa rommá teszem Migdóltól Szevénéig, Etiópia határáig.

11 Nem jár arra ember, állat sem jár arra; lakatlan lesz negyven évig.

12 Egyiptom földjét pusztasággá teszem az elpusztult országok sorában. Városai a romvárosok sorába kerülnek, pusztán maradnak negyven évig. Az egyiptomiakat pedig szétszórom a népek közé, és elszórom őket az országokba!

13 De ezt mondja az én Uram, az Úr: Negyven év múlva összegyűjtöm az egyiptomiakat a népek közül, amelyek közé szétszóródtak.

14 Jóra fordítom Egyiptom sorsát; visszahozom őket Patrósz földjére, eredeti hazájukba, és ott alacsonyrendű királyság lesznek.

15 Alacsonyabb rendű lesz más királyságoknál, nem tud többé a népek fölé emelkedni. Kicsivé teszem őket, hogy ne uralkodhassanak a népeken.

16 Nem lesz többé Izráel házának a bizodalma, nem emlékeztet arra a bűnre, hogy hozzá fordultak. Akkor megtudják, hogy én, az Úr, Úr vagyok.

17 A huszonhetedik évben, az első hónap első napján így szólt hozzám az Úr igéje:

18 Emberfia! Nebukadneccar, Babilónia királya nehéz munkát végeztetett haderejével Tírusszal szemben. Mindenkinek belekopaszodott a feje, és feltört a válla, mégsem lett jutalma sem neki, sem haderejének azért a munkáért, amelyet Tírusszal szemben végeztek.

19 Azért ezt mondja az én Uram, az Úr: Én most neki adom Nebukadneccar babilóniai királynak Egyiptomot. Elveszi kincseit, zsákmányt ejt, és prédát szerez. Ez lesz haderejének a bére

20 azért a munkáért, amelyet végzett: neki adom Egyiptomot, mert nekem szolgált vele – így szól az én Uram, az Úr.

21 Azon a napon újra megnövelem Izráel háza hatalmát, te pedig nyíltan beszélhetsz közöttük. Akkor majd megtudják, hogy én vagyok az Úr.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ezekiel%2028:25%20-%2029:21&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

 

https://www.hebcal.com/sedrot/vaera-20210116