Ha az utolsó pillanatban mégis úgy döntötök, hogy elfogadjátok, hogy a mentőcsónak felvegyen benneteket, nem lesz erőtök, hogy bemásszatok

Igazság Könyve:

Hogyan lesz a Nagyfigyelmeztetés ajándék az emberiség számára?

Nyomtatóbarát változat

2011. jan. 2., 21:45 óra

Miért félelemkeltőek ezek az üzenetek?

Szeretett leányom, amikor az emberek ezeket az üzeneteket olvassák, meg fogják kérdőjelezni ezeket és kételkedni fognak bennük, vagy ízekre szedik. Sőt kigúnyolják és megkérdezik, hogy miért nem örömöt és boldogságot hirdetnek ezek az üzenetek? Miért félelemkeltőek? Egészen biztos, hogy ez a megközelítés a világgal való kommunikálásra nem Jézus Krisztustól származna? Biztos, hogy Jézus Krisztus a szeretetről és nem a rettegésről prédikál? Ezekre a szemrehányásokra egyszerű válaszom van. Ezeken az Üzeneteken keresztül Irgalmasságomat mutatom meg nektek, mert Én mindnyájatokat szeretlek. Először, mint Megváltó jöttem el hozzátok, hogy megszabadítsalak benneteket, és hogy ebben mindenkinek része lehessen. A Kereszten elszenvedett halálom által nektek még egy esély adatott arra, hogy beléphessetek Atyám Birodalmába.

Most azonban, mint Igazságos Bíró jövök vissza hozzátok. Szeretetem által először is irgalmasságomat mutatom meg nektek. Ez az Irgalmasság az előzetes figyelmeztetés formáját ölti magára, hogy segítségül szolgáljon nektek abban, hogy rendbe hozzátok életeteket, mielőtt még az Ítélet Napján visszatérek. Minden egyes ember iránti együttérzésem által, még egy utolsó lehetőséget adok nektek arra, hogy megnyissátok szíveteket, és hogy életeteket úgy éljétek, ahogyan azt kellene.

A földi örömet nem lehet a Mennyország örömével összehasonlítani

Térjetek meg bűneitekből, tartsatok bűnbánatot, és az imát hozzátok vissza életetekbe. Az Igazságra irgalmasságom által figyelmeztetlek benneteket. Ha úgy gondoljátok, hogy az öröm hiányzik üzeneteimből, annak a ténynek köszönhető, hogy az emberiség hátat fordított az igazi örömnek. A Mennyei örömet nem lehet a Földi örömmel összehasonlítani. Tiszta lesz az a Földi öröm, amely igaz szeretetből fakad. De nincs semmi értelme annak az örömnek, amely a világi javak hatására keletkezik.

Gyermekeim, az öröm, amit éreznem kellene akkor, amikor nézlek benneteket, sajnos nagyon rövid életű amiatt, amit ma a világban látok. Amit számotokra ti értékesnek tartotok az nem más, mint a világi javak, vagy mások elismerő dicsérete veletek szemben. Arra, hogy a következő életre felkészüljetek, kevés időt fordítotok.

A Nagyfigyelmeztetés nem más, mint ajándék

Irgalmasságomat ajándékként kapjátok. Fogadjátok el. Élvezzétek. Nyújtsátok felém kezeteket ti, mind. Én vagyok a ti mentőcsónakotok azon a tűztengeren, amely tele van váratlan áramlatokkal és kitörésekkel. Mentsétek meg magatokat most, vagy számoljatok azzal, hogy egy ilyen nagyságrendű áramlat magába szív benneteket, és ha az utolsó pillanatban mégis úgy döntötök, hogy elfogadjátok, hogy a mentőcsónak felvegyen benneteket, nem lesz erőtök, hogy bemásszatok.

A világ megtisztulása folytatódik

Belefáradtam, gyermekeim. Bármennyire próbálok közvetíteni számotokra, közületek sokan még most sem akarják meghallani. Még papjaim sem törődnek felhívásaimmal, amelyekkel Irgalmasságomat akarom kinyilvánítani. Mivel a világban a megtisztulás folyamata folytatódik, és egyre jobban felgyorsul, itt az ideje gyermekeim, hogy hívjatok Engem.

Földrengések és más globális katasztrófák

Ne féljetek a viharoktól, földrengésektől, cunamiktól, az áradásoktól, a vulkánkitörésektől és a hőhullámoktól, amelyek azért ereszkednek le a Földre, hogy segítsenek megállítani az Antikrisztust és kezének lesújtását. Az Én követőim biztosan tudni fogják azt, hogy az új Paradicsomban mi vár majd rájuk akkor, amikor a Föld és az Ég eggyé válik.

Ezeknek a dolgoknak meg kell történniük. Ezeket, mint előre megjövendölt eseményeket, nem lehet megállítani. Azonban ezek az események gyermekeim, csak rövid ideig fognak tartani.

Ti, híveim, meg lesztek jutalmazva, tekintettel az óriási ellenállással szemben tanúsított hitetekért és kitartásotokért. Felbecsülhetetlen lesz gyermekeim számára az az öröm, amelyben akkor részük lesz. A fény gyermekeit dicsőség és szeretet veszi majd körül, ami rájuk vár. A sötétségben levők nem fogják tudni a fényt elviselni. Lehet, hogy ők is megpróbálnak a fénybe kerülni, de az majd nagy sebet fog rajtuk ejteni, ezért el kell majd rejtőzniük. De akkor már nem lesz hova menni, csak a sötétség barlangjába, amelyet maga a Sötétség Királya, az Ördög ural. Ez az, amit szeretnétek?

Hogyan működik a sátán az emberek által

Fel tudjátok ismerni azt a terrort, amelyet a csaló mutat be nektek? Nem ismertétek fel, hogy ő van minden olyan cselekedet mögött, mint az egoizmus, kapzsiság és az önszeretet? Miközben azt hiszitek, hogy az az élet, amit ti éltek, izgalmas, szórakoztató és mozgalmas, és ami költekezésből, evésből, hiú öltözködésből és az állandó szórakozás kereséséből áll, nincs egyáltalán tudomásotok arról, hogy mi áll cselekedeteitek mögött. Az ördögtől jön az a titokzatos hang, amelyet meghallani nem tudnátok, de megérzitek azt, és amely arra beszél rá benneteket, hogy több és több szórakozást, izgalmat és feszültséget keressetek. Attól függetlenül, hogy mit tesztek, azt váltja ki belőletek, hogy nevessetek, és hogy lelkesedéssel tapsoljatok. Ez még nem annyira súlyos. A legnagyobb kívánságok arra ösztönöznek, hogy állandóan önmagatok kielégítése után járjatok. Mire jó ez? Jó érzést hagy maga után, ha elmúlik? Természetesen nem. Legalább megállnátok és megkérdeznétek önmagatoktól, hogy mi lenne, ha ezeket a dolgokat nem tudnátok tovább csinálni? Mi lenne akkor? Értelme lenne ennek? Először, igen. Lehet, hogy frusztrálna benneteket, hogy nem lenne meg az, amire szükségetek van, de ez csak azért van, hogy arra koncentráljatok, hogy életben tarthassátok magatokat. Az élelmiszer fontosabb lesz majd, mint az anyagi javak élvezete; mert ha már nem lesz mit ennetek, és éheztek, csak akkor fogjátok meglátni, hogy az egykori csábításoknak semmiféle értelme sem volt. Ez a megtisztulás folyamata, amely most a világban egyre jobban felgyorsul. A megtisztulás által, mely a tisztulás egyik formája, visszanyeritek lelki egészségeteket. Akkor, de csak akkor lesztek arra készen, hogy be tudjátok fogadni az Igazságot.

Hogyan éri el a sátán azt, hogy üresnek érezzétek magatokat

Gyermekeim, ti nem látjátok a sátán munkálkodásait. Nem láthatjátok őt, mégis ő most minden időt arra használ fel, hogy megpróbáljon Tőlem ellopni benneteket. Ő, gyermekeim, borzasztó fájdalmat okoz nektek. Mindenféle kísértésekkel keresztezi útjaitokat, felhasználva a pénz, a szépség, a vagyon és a tehetség világi vonzerejét, amelyet elnyeltek a kapzsiság és vágy által. Azt hiszitek, hogy tökéletesek vagytok, ha mindezeket a dolgokat összegyűjtöttétek. Sajnos, ez nem igaz. Ez az a hazugság, amelyet a sátán arra használ fel, hogy kizsákmányoljon benneteket. Ha valaki közületek már elérte a gazdagság büszke magaslatát, és azon kapja magát, hogy mindent elvesztett, mindegy, hogy milyen okból, akkor legyetek hálásak. Csak akkor tudtok Engem valóban a szívetekbe fogadni, ha levetkőzitek a világ anyagi javait.

Üzenet a jómódúaknak

Azoknak mondom, akik gazdagok: nem ítéllek el benneteket. Azért, mert megvan az anyagi kényelmetek, nem jelenti azt, hogy nem a jó úton haladtok. De nektek van egy felelősségetek is: a megosztás, hogy azokkal is törődjetek, akik kevésbé „szerencsések”, mint ti magatok. Ez a ti feladatotok. Nem a vagyon, vagy az anyagi kényelem az, ami helytelen. Nem az öröm, vagy a nevetés helytelen, amikor az életet élvezitek, hanem az, amikor ez már rögeszmévé válik, és amikor a luxus iránti vágyódásotok a saját hitetekkel és mások jólétével szemben előnyt élvez, mert ez sértésnek számít Atyám szemében.

Vagyonaitok, házaitok, ruháitok és birtokaitok olyanok, mint az ég felhői, amelyek elvonulnak. Az egyik percben itt vannak, aztán tovább mennek. Ezeket nem tudjátok az elkövetkezendő életbe magatokkal vinni. A lelketek az, ami veletek fog jönni. Vigyázzatok a lelketekre, mutassatok szeretetet egymás iránt, és azok iránt is, akik ebben az életben bánatot okoznak nektek. Kövessétek Tanításaimat. Kérjétek irgalmasságomat. Csak akkor fogtok egyesülni velem az új Földön, ami a Paradicsom lesz. Ne játsszátok el örökségeteket és helyeteket Atyám Királyságában.

A ti szerető Jézus Krisztusotok”

https://masodikeljovetel.hu/hogyan-lesz-nagyfigyelmeztetes-ajandek-az-emberiseg-szamara


———-

Imahadjárati imák:

https://remnant-army.org/wordpress/hu/keresztes-imahadjarati-imak/

https://masodikeljovetel.hu/imak-ket-hetre-beosztva

———-
Igaz élet Istenben:

EGYESÍTSÉTEK A HÚSVÉT DÁTUMÁT!
EGYHÁZAM EGYIK RÉSZE VAKKÁ VÁLT

http://www.calendarpedia.com/when-is/orthodox-easter.html


“…
Könyveiben 2 nem tartja számon sem a teljesítményeket, sem a tartozásokat, hanem a tervezettnél hamarabb kiárasztja rátok Szentlelkét. …”

http://www.tlig.org/hu/humsg/hum969.html#2ret

„…

Gyermekeim, az öröm, amit éreznem kellene akkor, amikor nézlek benneteket, sajnos nagyon rövid életű amiatt, amit ma a világban látok. Amit számotokra ti értékesnek tartotok az nem más, mint a világi javak, vagy mások elismerő dicsérete veletek szemben. Arra, hogy a következő életre felkészüljetek, kevés időt fordítotok.

Ti, híveim, meg lesztek jutalmazva, tekintettel az óriási ellenállással szemben tanúsított hitetekért és kitartásotokért. Felbecsülhetetlen lesz gyermekeim számára az az öröm, amelyben akkor részük lesz. A fény gyermekeit dicsőség és szeretet veszi majd körül, ami rájuk vár. A sötétségben levők nem fogják tudni a fényt elviselni. Lehet, hogy ők is megpróbálnak a fénybe kerülni, de az majd nagy sebet fog rajtuk ejteni, ezért el kell majd rejtőzniük. De akkor már nem lesz hova menni, csak a sötétség barlangjába, amelyet maga a Sötétség Királya, az Ördög ural. Ez az, amit szeretnétek? …”

———-

Római katolikus:

01-05

Karácsonyi idő – január 5.

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
A lelki halálból új életre keltünk, mert szeretjük testvéreinket.
Szeretteim!
Kezdettől fogva azt a tanítást kaptátok, hogy szeressük egymást. Ne legyünk olyanok, mint Káin, aki a gonosztól volt, és megölte testvérét! De miért Ölte meg? Mert cselekedetei gonoszak voltak, testvérének tettei viszont igazak.
Ne csodálkozzatok, testvéreim, ha a világ gyűlöl titeket! Tudjuk, hogy a (lelki) halálból új életre keltünk, mert szeretjük testvéreinket. Akiben nincs szeretet, az (lelki) halálban marad. Aki pedig gyűlöli testvérét, az gyilkos. Viszont tudjátok, hogy egyetlen gyilkosnak sem lehet része az örök boldogságban.
Abból ismerjük meg (Isten) szeretetét, hogy életét adta érettünk. Nekünk is életünket kell adnunk testvéreinkért. De megvan-e bennünk az Isten szeretete, ha azt látjuk, hogy valamelyik testvérünk szükséget szenved, és elzárjuk előle szívünket, pedig módunkban állna, hogy segítsünk rajta?
Szeretteim, ne csak szóval és beszéddel szeressünk, hanem tettel és igazsággal! Erről ismerjük fel, hogy az igazságból valók vagyunk-e, és
így nyugtatjuk meg szívünket Isten előtt. Ha a szívünk vádol is minket valaminek Isten nagyobb a szívünknél, Ő mindent tud.
Szeretteim! Ha a szívünk nem vádol, akkor teljes
bizalommal lehetünk Istenhez.
Ez az Isten igéje.

1Jn 3,11-21

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Ujjongjatok az Úrnak, * minden földek! 2a. vers.
Előénekes: Ujjongjatok az Úrnak, minden földek, * szolgáljatok az Úrnak vigassággal!
Járuljatok színe elé * vidám énekszóval!
Hívek: Ujjongjatok az Úrnak, * minden földek!
E: Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten, * övé vagyunk, ő alkotott minket.
Az ő népe vagyunk, * legelőjének nyája.
H: Ujjongjatok az Úrnak, * minden földek!
E: Énekszóval lépjünk be házának ajtaján, * himnuszokkal templomába.
Adjatok hálát néki, * szent nevére áldást mondjatok!
H: Ujjongjatok az Úrnak, * minden földek!
E: Valóban jó az Úr, † irgalma örökké megmarad, * és hűsége nemzedékről nemzedékre.
H: Ujjongjatok az Úrnak, * minden földek!
Zsolt 99,2.3.4.5

ALLELUJA
Felragyogott ránk a szent nap. † Jöjjetek, nemzetek, és imádjátok az Urat, * mert ma nagy fényesség szállt le a földre. – 5. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Fülöp és Nátánáel meghívása.
Abban az időben, amikor Jézus Galileába készült, találkozott Fülöppel. „Kövess engem!” – mondta neki.
Fülöp Betszaidából származott, András és Péter városából. Amikor találkozott Nátánáellel, közölte vele: „Megtaláltuk, akiről Mózes törvénye és a próféták szólnak: a názáreti Jézust, József fiát.”
„Jöhet-e valami jó Názáretből?” – kérdezte Nátánáel. „Jöjj, nézd meg!” – felelte Fülöp.
Amikor Jézus látta, hogy Nátánáel közeledik hozzá, így szólt: „Nézzétek, ez egy igaz izraelita! Nincs benne kétszínűség!”
Nátánáel megkérdezte: „Honnan ismersz engem?” Jézus így felelt: „Még mielőtt Fülöp hívott volna, láttalak a fügefa alatt.” Nátánáel erre elismerte: „
Rabbi, te vagy az Isten Fia, te vagy Izrael Királya.”
Jézus így szólt: „Azért hiszel, mert azt mondtam: Láttalak a fügefa alatt. Nagyobb dolgokat is fogsz látni ennél.” Majd így folytatta: „Bizony, bizony, mondom nektek: látni fogjátok, hogy
megnyílik az ég, és Isten angyalai fel-alá szállnak az Emberfia felett.”
Ezek az evangélium igéi.

Jn 1,43-51

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-01-04

“… Ezekre a szemrehányásokra egyszerű válaszom van. Ezeken az Üzeneteken keresztül Irgalmasságomat mutatom meg nektek, mert Én mindnyájatokat szeretlek. Először, mint Megváltó jöttem el hozzátok, hogy megszabadítsalak benneteket, és hogy ebben mindenkinek része lehessen.

Most azonban, mint Igazságos Bíró jövök vissza hozzátok. Szeretetem által először is irgalmasságomat mutatom meg nektek. Ez az Irgalmasság az előzetes figyelmeztetés formáját ölti magára, hogy segítségül szolgáljon nektek abban, hogy rendbe hozzátok életeteket, mielőtt még az Ítélet Napján visszatérek. Minden egyes ember iránti együttérzésem által, még egy utolsó lehetőséget adok nektek arra, hogy megnyissátok szíveteket, és hogy életeteket úgy éljétek, ahogyan azt kellene.

…”

„… Ti, híveim, meg lesztek jutalmazva, tekintettel az óriási ellenállással szemben tanúsított hitetekért és kitartásotokért. Felbecsülhetetlen lesz gyermekeim számára az az öröm, amelyben akkor részük lesz. A fény gyermekeit dicsőség és szeretet veszi majd körül, ami rájuk vár. …”
————

Ortodox (Görög keleti):

Az Örökkévaló megváltottai visszatérnek Sionra

35 Örül majd a puszta,
a kiszáradt föld újra kizöldül,
a sivatag ujjongva kivirul,
mint a fehér liliom virága.

2 Virágba borul akkor az egész vidék,
ujjongva énekel, és vígan örvendezik,
mert dicsősége olyan lesz,
mint a libanoni erdőé,
ékessége, mint a Kármel hegyéé,
és gazdagon terem, mint a Sáron síksága.

Bizony, meglátják ők az Örökkévaló dicsőségét,
Istenünk fenségét mind megismerik.

3 Erősítsétek azokat,
akik lecsüggesztik kezüket,
akiknek térde roskadozik!
4 Mondjátok azoknak, akik feladták a reményt:
„Bátorság, ne féljetek!
Nézzétek, Istenetek már jön, és bosszút áll!
Ellenségeinek megfizet,
jön, és megszabadít titeket!”
5 Akkor újra látnak a vakok,
a süketek ismét hallanak,
6 a sánták ujjongva ugrándoznak, mint a szarvasok,
s a némák örvendezve énekelnek,
mert a pusztában források fakadnak,
s folyók öntözik a sivatagot.
7 A csalóka délibáb igazi tóvá változik,
s a szomjas pusztában bővizű források fakadnak.
Ahol egykor sakálok tanyáztak,
ott fű zöldell, nád és káka terem.

8 Jól megépített út lesz ott,
s így nevezik: „A Szent Helyhez vezető út”.[a]
Tisztátalan
nem léphet rá,
    csak a megváltottak járnak rajta.
    Nem léphet rá tévelygő istentelen[b].
9 Nem lesz ott oroszlán,
vagy vérengző vadállat.
Csak a megváltottak járnak rajta,
s nem les rájuk veszély.
10 Ezen jönnek haza,
akiket az Örökkévaló megszabadít:
    öröménekkel, ujjongva térnek vissza Sionba.
Fejüket el nem hervadó
öröm koszorúzza,
örök boldogságot találnak ott.
Örömüket semmi sem árnyékolja többé,
fájdalom és bánat előlük messze menekül.

——–

„… A földi örömet nem lehet a Mennyország örömével összehasonlítani

Térjetek meg bűneitekből, tartsatok bűnbánatot, és az imát hozzátok vissza életetekbe. Az Igazságra irgalmasságom által figyelmeztetlek benneteket. Ha úgy gondoljátok, hogy az öröm hiányzik üzeneteimből, annak a ténynek köszönhető, hogy az emberiség hátat fordított az igazi örömnek. A Mennyei örömet nem lehet a Földi örömmel összehasonlítani. Tiszta lesz az a Földi öröm, amely igaz szeretetből fakad. De nincs semmi értelme annak az örömnek, amely a világi javak hatására keletkezik.

Gyermekeim, az öröm, amit éreznem kellene akkor, amikor nézlek benneteket, sajnos nagyon rövid életű amiatt, amit ma a világban látok. Amit számotokra ti értékesnek tartotok az nem más, mint a világi javak, vagy mások elismerő dicsérete veletek szemben. Arra, hogy a következő életre felkészüljetek, kevés időt fordítotok.

A Nagyfigyelmeztetés nem más, mint ajándék

Irgalmasságomat ajándékként kapjátok. Fogadjátok el. Élvezzétek. Nyújtsátok felém kezeteket ti, mind. Én vagyok a ti mentőcsónakotok azon a tűztengeren, amely tele van váratlan áramlatokkal és kitörésekkel. Mentsétek meg magatokat most, vagy számoljatok azzal, hogy egy ilyen nagyságrendű áramlat magába szív benneteket, és ha az utolsó pillanatban mégis úgy döntötök, hogy elfogadjátok, hogy a mentőcsónak felvegyen benneteket, nem lesz erőtök, hogy bemásszatok. …”

Szeretett leányom, amikor az emberek ezeket az üzeneteket olvassák, meg fogják kérdőjelezni ezeket és kételkedni fognak bennük, vagy ízekre szedik. Sőt kigúnyolják és megkérdezik, hogy miért nem örömöt és boldogságot hirdetnek ezek az üzenetek? Miért félelemkeltőek? Egészen biztos, hogy ez a megközelítés a világgal való kommunikálásra nem Jézus Krisztustól származna? Biztos, hogy Jézus Krisztus a szeretetről és nem a rettegésről prédikál? Ezekre a szemrehányásokra egyszerű válaszom van. Ezeken az Üzeneteken keresztül Irgalmasságomat mutatom meg nektek, mert Én mindnyájatokat szeretlek. Először, mint Megváltó jöttem el hozzátok, hogy megszabadítsalak benneteket, és hogy ebben mindenkinek része lehessen. A Kereszten elszenvedett halálom által nektek még egy esély adatott arra, hogy beléphessetek Atyám Birodalmába.

Most azonban, mint Igazságos Bíró jövök vissza hozzátok. Szeretetem által először is irgalmasságomat mutatom meg nektek. Ez az Irgalmasság az előzetes figyelmeztetés formáját ölti magára, hogy segítségül szolgáljon nektek abban, hogy rendbe hozzátok életeteket, mielőtt még az Ítélet Napján visszatérek. Minden egyes ember iránti együttérzésem által, még egy utolsó lehetőséget adok nektek arra, hogy megnyissátok szíveteket, és hogy életeteket úgy éljétek, ahogyan azt kellene. …”

„…

25 Amikor János befejezte a feladatát, ezt mondta: »Mit gondoltok rólam, ki vagyok én? Nem én vagyok a Messiás! Ő majd csak ezután fog jönni, de én még arra sem vagyok méltó, hogy a saruját levegyem.«

26 Testvéreim, akik Ábrahámtól származtok, és ti, más nemzetbeliek, akik Istent imádjátok, hallgassatok meg engem! Az üdvösségnek ez az üzenete nekünk szól! 27-28 Jeruzsálem lakói és a nép vezetői nem értették meg, hogy Jézus a Szabadító, és elítélték őt. Bár nem tudták vádolni semmivel, amiért halált érdemelt volna, mégis azt kérték Pilátustól, hogy ítélje halálra, és végeztesse ki. Így teljesedett be mindaz, amit a próféták előre megmondtak és leírtak, és amit a zsidók minden szombaton felolvasnak a zsinagógákban. 29 Miután megtették vele mindazt, amit az Írások előre mondtak róla, Jézus holttestét levették a keresztről, és egy sziklasírba helyezték. 30 Isten azonban feltámasztotta őt a halálból! 31 Ezután több napon át látták a feltámadt Jézust azok az emberek, akik Galileából vele együtt mentek fel Jeruzsálembe. Ők most is tanúsítják az egész nép előtt, hogy mindez igaz.

32 Mi pedig azt az örömhírt hoztuk nektek, hogy azokat az ígéreteket, amelyeket Isten őseinknek tett, 33 most nekünk, az ő leszármazottjaiknak teljesítette be. Éppen azáltal teljesítette, hogy Jézust feltámasztotta a halálból, ahogyan ez meg van írva a második zsoltárban:

»Te vagy az én fiam,
ma lettem az édesapád.«[a] …”

Bemerítő János utat készít a Messiásnak

3 Eljött az idő, amikor Bemerítő János megjelent Júdea pusztájában, és ezt az üzenetet hirdette: 2 „Változtassátok meg a gondolkodásotokat és az életeteket, mert Isten Királysága megérkezett!” 3 Őróla mondta ezt Ézsaiás próféta:

Egy hang kiált a pusztában:
»Készítsetek az Örökkévaló útját,
készítsetek számára egyenes utat!«”[a]

4 Bemerítő János teveszőrből készült ruhát viselt a derekán bőrövvel, és sáskát meg vadmézet evett. 5 Sokan jöttek hozzá Jeruzsálemből, egész Júdeából és a Jordán környékéről, hogy hallgassák. 6 Miután megvallották bűneiket, János bemerítette őket a Jordán folyóba.

7 Amikor azonban látta, hogy a farizeusok és a szadduceusok közül is sokan jönnek bemerítkezni, ezt mondta nekik: „Mérges kígyók! Ki figyelmeztetett titeket, hogy meneküljetek Isten közelgő haragja elől? 8 Tetteitekkel mutassátok meg, hogy gondolkodásotok és az életetek valóban megváltozott! 9 Ne gondoljátok, hogy abban bízhattok: »Mi Ábrahám fiai vagyunk!« Tudjátok meg, hogy Isten még ezekből a kövekből is képes fiakat teremteni Ábrahámnak. 10 A fejszét már fölemelték, hogy gyökerestől kivágják a fákat. Bizony ki is vágnak, és tűzbe dobnak minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt.

11 Én vízbe merítem be azokat, akik megváltoztatják a gondolkodásukat és visszatérnek Istenhez. De aki utánam jön, annyival hatalmasabb nálam, hogy még arra sem vagyok méltó, hogy a saruját levegyem. Ő majd Szent Szellembe és tűzbe merít be titeket.

„… Térjetek meg bűneitekből, tartsatok bűnbánatot, és az imát hozzátok vissza életetekbe. Az Igazságra irgalmasságom által figyelmeztetlek benneteket. Ha úgy gondoljátok, hogy az öröm hiányzik üzeneteimből, annak a ténynek köszönhető, hogy az emberiség hátat fordított az igazi örömnek.

A világ megtisztulása folytatódik

Belefáradtam, gyermekeim. Bármennyire próbálok közvetíteni számotokra, közületek sokan még most sem akarják meghallani. Még papjaim sem törődnek felhívásaimmal, amelyekkel Irgalmasságomat akarom kinyilvánítani. Mivel a világban a megtisztulás folyamata folytatódik, és egyre jobban felgyorsul, itt az ideje gyermekeim, hogy hívjatok Engem.

.

Ez a megtisztulás folyamata, amely most a világban egyre jobban felgyorsul. A megtisztulás által, mely a tisztulás egyik formája, visszanyeritek lelki egészségeteket. Akkor, de csak akkor lesztek arra készen, hogy be tudjátok fogadni az Igazságot. …”

Mossátok le! Tisztuljatok meg!
Ne lássam többé gonosz tetteitek,
ne kövessetek el több gonoszságot!
17 Tanuljatok jót tenni,
törekedjetek igazságosan élni,
térítsétek jó útra, aki erőszakos,
karoljátok fel az árvákat,
emeljetek szót az özvegyekért!

Bűneitek vérpirosak, mégis hófehérek lesztek

18 Jöjjetek hát, szálljunk perbe egymással!
— mondja az Örökkévaló. —
Bár bűneitek vérpirosak,
mégis hófehérek lesztek,
vétkeitek tűzvörösek,
mégis fehérré lesztek,
mint a tiszta gyapjú!
19 Ha engedtek szavamnak,
ha készséggel követtek,
tiétek lesz minden,
amit a föld terem.
20 De kard pusztít el benneteket,
ha nem hallgattok rám,
ha lázadtok ellenem!”
— ezt mondja az Örökkévaló.

.

.

.

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Isaiah+35%3A1-10%3B++++Acts+13%3A25-33%3B++++Matthew+3%3A1-11%3B++++Isaiah+1%3A16-20&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

https://www.oca.org/readings/daily/2021/01/05

——

http://budapest.orthodoxia.org/2020/04/04/egyhazkozsegi-hirlevel-217/
——
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html