Senki sem fog rátok hallgatni, mert az egyedüli értelmes szó, amelyet a technológia által az emberek tudomására hoznak, egy titkos úton kerül a világba

http://www.emfexplained.info/?ID=25916

https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

Igazság Könyve:

A média cenzúrázása, készülőben levő cenzúrák

Nyomtatóbarát változat

2011. jan. 1. hajnali 2 óra

Szeretett gyermekem, egy újabb évbe léptünk, amelyben még több tanítást kaptok tőlem arra vonatkozóan, hogy életeteket hogyan alakítsátok át, hogy felkészülhessetek arra az időre, amikor mint Igazságos Bíró visszajövök Hozzátok.

Csodálatos gyermekeim, akiket mind szívemhez szorítok, most hallgatnotok kell rám. Nem foglak cserbenhagyni benneteket, ha elismertek Engem és az új Paradicsom igazságait – mert ez volt az ígéretem mindannyitok számára, már akkor, amikor bűneitekért meghaltam a Kereszten. Szeretett gyermekeim, az idő sürget. Ne féljetek. Miért is kellene félnetek, ha hisztek Bennem és szerettek Engem? A szeretetben nincs félelem. A szeretet nem más, mint öröm és boldogság. Azoknak nincs mitől félniük, akik hisznek az örök mennyei életben. Mindnyájatokat szeretem.

Az Istenanya szerepe Jézus második eljövetelében

Szeretett Anyám, aki tudatosan vette át a kelyhet, hogy a világra hozzon Engem, már a fogantatáskor az újrakezdés előhírnöke volt az emberiség számára, és Ő lesz a hírnök második eljövetelemkor is.

Megmentem mindazokat, akik Irgalmasságomért Hozzám fordulnak. Édesanyám másodszor is támaszom lesz, akit az Örök Atya azért küldött, hogy megváltást és gyógyulást hozzon a világnak.

Szeretett Édesanyám, a világosság Angyala, diadalmasan fogja kiosztani irgalmasságomat, és második eljövetelemet kihirdetni. Második eljövetelemet az Én hűséges Édesanyám, a Szeplőtelen Fogantatás, mint Közvetítő fogja előkészíteni. Sok évszázadon keresztül készítette már fel az emberiséget, de az utóbbi száz évben azon igyekezett, hogy szeretetet hozzon szívetekbe és ahol a szeretet kihűlésben volt már Irántam, vagy az Örök Atya iránt, ott ismét lángra gyújtsa ezt a szeretetet.

Volt egy időszak, amikor Anyám az Isteni kinyilatkoztatások által fel akarta ébreszteni az emberek figyelmét. Sajnos a Fatimai és a Garabandáli jelenések óta, már nagyon kevés lett szent szolgálóimnak (papok) a száma, akik komolyan veszik a jelenéseket. Még a látnokokat, azokat a kevés kiválasztottakat sem veszik komolyan. Most, a 2011–es évben nagyon sok változás lesz a világban. Gyermekeim, az a világ, amelyet ismertek, teljesen megváltozik.

A Fatimai titok és a jövő kapcsolata

Oly sok ártatlan és bizalomteljes lélek nem ismeri fel mindazt a rosszat, ami most a világban történik. Gyermekeim, most azokat is ide sorolom, akik csak kíváncsiságból olvassák ezeket az üzeneteket, és ellentmondást éreznek azzal kapcsolatosan, ami lelkük gyógyulását illeti, figyeljetek a következőkre:

Ti és a társaitok és a testvéreitek, most abban a világban éltek, amelyet az utolsó Fatimai titokban megjövendölt csoportosulás határoz meg. Mivel nem voltatok teljesen beavatva ebbe a titokba, figyeljetek a következőkre:

Pénznemetek értéktelen lesz és egyedüli fizetőeszköz az arany és az ezüst lesz

csoportokban fogtok imádkozni, és olyan szent papot kell keresnetek, aki elég bátor lesz ahhoz, hogy kitartson az üldöztetés idején

olyan helységet kell keresnetek, ahol majd imádkozni tudtok, mert templomaitokat nyereség ellenében eladják

Vigyázzatok a Szentírásra, lehet, hogy vannak olyanok köztetek, akik még nem olvasták, mert abban biztosak lehettek, hogy a jövőben még másolatokat sem lehet majd vásárolni belőle

szervezzetek imacsoportokat, imádkozzatok az emberiség gyógyulásáért, három év múlva tudni fogjátok, hogy miért volt ez olyan fontos

A média cenzúrázása

A Médiának (TV. Rádió, Újság stb.) a következő a mondanivalóm: mint a világ kommunikációs segítői tudnotok kell, hogy mindaz a gőg, ami most napirenden van nálatok, elkeseredettséggé fog változni, mert mondanivalóitokra már nem fognak hallgatni. Nemsokára ti is felismeritek az ima fontosságát, mert az emberiség hátat fordít az igazságnak. A fontos igazságokat ma még függetlenül közvetíthetitek, de ezt az ajándékot most el fogják venni tőletek. Az emberiség előtt titokban fog maradni az igazság, ami egy diktatúra következménye lesz; ennek a szorongattatás idején ti is tanúi lesztek. Akkor majd szavaitokat elutasítják, ugyanúgy, ahogyan az én Szavaimat is elutasították.

A kommunikáció titkos útja

Senki sem fog rátok hallgatni, mert az egyedüli értelmes szó, amelyet a technológia által az emberek tudomására hoznak, egy titkos úton kerül a világba. A vadonban fogjátok magatokat találni, és mert szavaitokra senki sem fog hallgatni, megpróbáltok majd egy hitetlen világgal kapcsolatba kerülni, ugyanúgy, mint ahogy azt most Én teszem.

Őrizkedjetek a diktatúrától

Ne féljetek, rám hallgassatok, független attól, hogy Isten követésére milyen utat választottatok. Harcoljatok azok ellen, akik a világba egy diktatúrát akarnak behozni, mert azok mind a sátán emberei. Ne hagyjátok, hogy megtévesszenek benneteket, független attól, hogy hazugságaikért mennyit akarnak nektek fizetni. Ha nem bánják meg bűneiket, ezek majd mind az örök kárhozatra jutnak. Mert az idő nem az Ő oldalukon áll. Harcoljatok a szabadságért és azért, hogy felfedhessétek az igazságtalanságot. Amikor látni fogjátok, hogy jövendölésem beteljesedik, függetlenül hitetektől, fel fogjátok ismerni tanításom igazságait.

A Jelenések könyve

Most, amikor a világ a gazdasági válság miatt kizsákmányoltnak és megsebzettnek tűnik, könnyen azt hinni, hogy majd minden rendbe jön. Igen, gyermekeim, a múltban ez egy természetes dolognak tűnt volna, de most más a helyzet. A világszerte működő szervezetek egy bizonyos csoportja már készen áll arra, hogy sátáni módon kitörjön. Közületek mindazok, akik nem hisznek Bennem, meg fogják érteni végre üzeneteimet, amelyek Atyám Könyvében (Szentírás) és a Jelenések könyvében vannak megírva.

Ne féljetek, gyermekeim. Forduljatok hozzám, és szóljatok hozzám bizalommal, saját szavaitokkal, és Én erőt, reményt és energiát adok nektek, hogy átvészelhessétek a történelemnek ezt a sötét időszakát.

Akik ezt az üzenetet olvassák, fontolják meg alaposan. Ha az üzenetek tartalmát mégis kétségbe vonjátok, akkor nézzetek körül, és gondoljátok át, hogy a világban történő jelek relatívnak mondhatók- e, vagy sem. Észre sem veszítek, hogy manipulálják szabad akaratotokat, amelyet Mennyei Atyám adott nektek? Sem Én, sem a Mennyei Atya nem avatkoznánk akaratotokba, mert a szabad akarat szent ajándék számotokra. Amikor egy ember önként választja a sátánt és a pokol lángjait, akkor onnan már nincs vissza út, úgy kell lennie, saját akarata szerint.

Az Örök Atya ezt már nem tudja megakadályozni. A Sátán azon fog munkálkodni, hogy elvegye tőletek ezt az ajándékot. Ha megállapítjátok, hogy már nincs szabad akaratotok, mert azt hatalmas erők vették el tőletek, és amivel szemben ti teljesen tehetetlenek vagytok, akkor tudjátok meg, hogy az ördög van a háta mögött.

A Sátán sohasem fog győzni

Nagyon kérlek benneteket, figyelmeztessétek továbbra is drága gyermekeimet. Sohase adjátok fel. Sok lelket menthettek meg, ha szép számban imádkoztok. A Sátán és hadserege sohasem fog győzni. Nem képesek erre. Ez teljesen lehetetlen. Egyedül csak Istennek van hatalma arra, hogy ezt a harcot végbe vigye.

Én, aki Megváltótok és beiktatott Bírátok vagyok ellenállásra, bátorságra és harcra szólítalak fel benneteket, mindazért, ami szívetek szerint helyes, még akkor is ha félelem kerít hatalmába benneteket. A félelmet a sátán adja majd nektek. Sohasem jöhet félelem a szívetekbe, sem Tőlem, sem a Mennyei Atyától.

Jöjjetek elő rejtekeitekből, és nyissátok meg szíveteket a szeretetnek és ne a félelemnek. A szeretet Istentől jön. Már mondtam nektek, hogy a szeretet csak akkor tölthet el benneteket, ha szíveteket megnyitjátok. A szeretet és az Örök Atya, a világ Teremtője, kéz a kézben járnak. Ők elválaszthatatlanok. Minden más a sátán műve.

Menjetek most gyermekeim, és döntsetek. Azt akarjátok, hogy Szent Szívem szeretete töltsön el benneteket, vagy a félelmet akarjátok? Ez már a ti döntésetek.

Isteni Mesteretek, Megváltótok és az Irgalmasság igazságos Bírája, Jézus Krisztus”

https://masodikeljovetel.hu/media-cenzurazasa-keszuloben-levo-cenzurak


———-

Imahadjárati imák:

https://remnant-army.org/wordpress/hu/keresztes-imahadjarati-imak/

https://masodikeljovetel.hu/imak-ket-hetre-beosztva

———-
Igaz élet Istenben:

EGYESÍTSÉTEK A HÚSVÉT DÁTUMÁT!
EGYHÁZAM EGYIK RÉSZE VAKKÁ VÁLT

http://www.calendarpedia.com/when-is/orthodox-easter.html


http://www.tlig.org/hu/

„… Csodálatos gyermekeim, akiket mind szívemhez szorítok, most hallgatnotok kell rám. Nem foglak cserbenhagyni benneteket, ha elismertek Engem és az új Paradicsom igazságait – mert ez volt az ígéretem mindannyitok számára, már akkor, amikor bűneitekért meghaltam a Kereszten. Szeretett gyermekeim, az idő sürget. Ne féljetek. Miért is kellene félnetek, ha hisztek Bennem és szerettek Engem? A szeretetben nincs félelem. A szeretet nem más, mint öröm és boldogság. Azoknak nincs mitől félniük, akik hisznek az örök mennyei életben. Mindnyájatokat szeretem.

A média cenzúrázása

A Médiának (TV. Rádió, Újság stb.) a következő a mondanivalóm: mint a világ kommunikációs segítői tudnotok kell, hogy mindaz a gőg, ami most napirenden van nálatok, elkeseredettséggé fog változni, mert mondanivalóitokra már nem fognak hallgatni. Nemsokára ti is felismeritek az ima fontosságát, mert az emberiség hátat fordít az igazságnak. A fontos igazságokat ma még függetlenül közvetíthetitek, de ezt az ajándékot most el fogják venni tőletek. Az emberiség előtt titokban fog maradni az igazság, ami egy diktatúra következménye lesz; ennek a szorongattatás idején ti is tanúi lesztek. Akkor majd szavaitokat elutasítják, ugyanúgy, ahogyan az én Szavaimat is elutasították.

A kommunikáció titkos útja

Senki sem fog rátok hallgatni, mert az egyedüli értelmes szó, amelyet a technológia által az emberek tudomására hoznak, egy titkos úton kerül a világba. A vadonban fogjátok magatokat találni, és mert szavaitokra senki sem fog hallgatni, megpróbáltok majd egy hitetlen világgal kapcsolatba kerülni, ugyanúgy, mint ahogy azt most Én teszem. …”

———-

Római katolikus:

2021-01-02

Karácsonyi idő – január 2.

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Maradjatok hűségesek a keresztény tanításhoz!
Szeretteim!
Mindaz, aki tagadja, hogy Jézus a Messiás, az hazug. Az antikrisztus az, aki tagadja az Atyát és a Fiút. Mindenki, aki tagadja a Fiút, nem ismeri el az Atyát sem, és aki megvallja a Fiút, elismeri az Atyát is.
Amit kezdettől fogva hallottatok, az maradjon meg bennetek! Ha megmarad bennetek a tanítás, amelyet kezdettől fogva hallottatok, akkor ti is megmaradtok a Fiúban és az Atyában. Az ígéret pedig, amelyet (Jézus) ehhez fűzött: az örök élet.
Ezt azok miatt írtam, akik félrevezetnek titeket.
Maradjon meg bennetek a tőle kapott Kenet, (vagyis a Szentlélek), akkor nincs szükségtek más tanítóra, hiszen az ő Kenete megtanít benneteket mindenre, és ez igaz, s nem hazugság. Maradjatok tehát őbenne, amint tanította!
Gyermekeim!
Maradjatok meg most őbenne, hogy amikor majd megjelenik, bizalommal lehessünk iránta, és ne szégyenüljünk meg az ő eljövetelekor!
Ez az Isten igéje.

1Jn 2,22-28

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát. (3cd. vers. – 6. tónus)
Előénekes: Zengjetek az Úrnak új éneket, * csodálatra méltó, amit művelt.
Diadalt aratott jobbjával, * győzelmet szentséges karjával.
Hívek: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát.
E: Az Úr megmutatta szabadító erejét, * igazságosságát feltárta a népek előtt.
Emlékezetébe idézte jóságát és hűségét * Izrael népe iránt.
H: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát.
E: Meglátta a föld minden határa, * szabadulást Istenünk hozott nekünk.
Minden földek, zengjetek az Úrnak öröméneket, * ujjongjatok és zsoltárt mondjatok.
H: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát.
Zsolt 97,1.2-3ab.3cd-4

ALLELUJA
Sok ízben szólt az ősatyákhoz egykor az Isten, * Végül a beteljesedés napjaiban Fia által szólt hozzánk. Zsid 1,1-2 – 6. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Keresztelő János tanúsága a Messiásról.
Keresztelő János így tett tanúságot:
A zsidók papokat és levitákat küldtek hozzá Jeruzsálemből, hogy megkérdezzék öt: „Ki vagy te?” Erre megvallotta, nem tagadta, hanem megvallotta: „
Nem én vagyok a Messiás.”
Ezért megkérdezték tőle: „Hát akkor? Talán Illés vagy?”
„Nem vagyok” – felelte.
„A próféta vagy?”
Erre is nemmel válaszolt.
Azt mondták tehát neki: „Akkor ki vagy? Mert választ kell vinnünk azoknak, akik küldtek minket. Mit mondasz magadról?”
János ezt felelte: „A pusztában kiáltó hangja vagyok: Egyengessétek az Úr útját”, amint Izajás próféta mondta.
A küldöttek a farizeusoktól jöttek, ezért megkérdezték: „Miért keresztelsz hát, ha nem te vagy a Messiás, sem Illés, sem pedig a próféta?”
János így válaszolt: „Én csak vízzel keresztelek. De köztetek áll az, akit nem ismertek, aki utánam jön, s akinek még a saruszíját sem vagyok méltó megoldani.”
Ez Betániában történt, a Jordánon túl, ahol János tartózkodott és keresztelt.
Ezek az evangélium igéi.

Jn 1,19-28

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2021-01-02

„… Én, aki Megváltótok és beiktatott Bírátok vagyok ellenállásra, bátorságra és harcra szólítalak fel benneteket, mindazért, ami szívetek szerint helyes, még akkor is ha félelem kerít hatalmába benneteket. A félelmet a sátán adja majd nektek. Sohasem jöhet félelem a szívetekbe, sem Tőlem, sem a Mennyei Atyától.. ..”

„… Szeretett Édesanyám, a világosság Angyala, diadalmasan fogja kiosztani irgalmasságomat, és második eljövetelemet kihirdetni. Második eljövetelemet az Én hűséges Édesanyám, a Szeplőtelen Fogantatás, mint Közvetítő fogja előkészíteni. Sok évszázadon keresztül készítette már fel az emberiséget, de az utóbbi száz évben azon igyekezett, hogy szeretetet hozzon szívetekbe és ahol a szeretet kihűlésben volt már Irántam, vagy az Örök Atya iránt, ott ismét lángra gyújtsa ezt a szeretetet.

.

Nemsokára ti is felismeritek az ima fontosságát, mert az emberiség hátat fordít az igazságnak. A fontos igazságokat ma még függetlenül közvetíthetitek, de ezt az ajándékot most el fogják venni tőletek. Az emberiség előtt titokban fog maradni az igazság, . …”
————

Ortodox (Görög keleti):

Az igazak és az istentelenek sorsa.

3 1Az igazak lelke azonban Isten kezében van, és gyötrelem nem érheti őket. 2Az esztelenek szemében úgy látszott, hogy meghaltak; a világból való távozásukat balsorsnak vélték, 3elmenetelüket megsemmisülésnek. De békességben vannak. 4Mert ha az emberek szemében szenvedtek is, a reményük tele volt halhatatlansággal. 5Kevés fenyítés után nagy jótéteményekben részesülnek, mert Isten próbára tette és magához méltónak találta őket. 6Mint aranyat a kohóban, megvizsgálta és elfogadta őket égőáldozatul. 7Látogatásuk idején majd felragyognak, és olyanok lesznek, mint a szikra, amely a tarlón tovaharapódzik. 8Nemzetek fölött ítélkeznek majd és népeken uralkodnak; s az Úr lesz a királyuk mindörökre. 9Akik benne bíztak, akkor majd megismerik az igazságot, és akik hűek voltak, szeretetben nála maradnak, mert kegyelem és irgalom lesz választottjainak osztályrészük. „

https://szentiras.hu/SZIT/B%C3%B6lcs3,1-9

15Az igazak azonban örökké élnek, és az Úrban van a jutalmuk, és a Magasságbeli viseli gondjukat. 16Így elnyerik az Úr kezéből a dicsőség országát s a szépség diadémját, mert jobbjával oltalmazza és karjával védelmezi őket. 17Fegyverzetül felölti haragját, és fölfegyverzi a teremtést, hogy bosszút álljon ellenségein. 18Mellvértnek az igazságosságot ölti fel, sisaknak meg fölteszi a csalhatatlan ítéletet. 19Győzhetetlen pajzsul a szentséget veszi fel, 20bősz haragját karddá élesíti; vele harcol az egész világ az esztelenek ellen. 21Elröppennek a villámok jól irányzott nyilai, s a felhőkből, mint jól megfeszített íjból a célba találnak. 22És a parittyákból haragos jégzápor zúdul, és a tenger vizei ellenük tombolnak, és háborogva csapnak össze a folyók árjai. 23A mindenhatóság lehelete fölkel ellenük és forgószél módjára széthányja őket. Az istentelenség így pusztává teszi majd az egész földet, és a bűn felforgatja az uralkodók trónját.

II. A BÖLCSESSÉG MIBENLÉTE, EREDETE, MEGSZERZÉSÉNEK ÚTJA

A királyok keressék a bölcsességet.

6 1Halljátok hát, királyok, és szívleljétek meg, tanuljatok, akik a föld határait kormányozzátok! 2Figyeljetek föl, akik a sokaságon uralkodtok, és büszkék vagytok a népek nagy számára! 3A Mindenható adta nektek a hatalmat és a Magasságbeli az uralmat, s majd számon kéri tetteiteket, és kivizsgálja szándékaitokat. „

https://szentiras.hu/SZIT/B%C3%B6lcs5,15-6,3

….

….

….

—–
https://oca.org/readings/daily/2021/01/02

—–

http://budapest.orthodoxia.org/2020/04/04/egyhazkozsegi-hirlevel-217/
——
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

„…. Gyermekeim, most azokat is ide sorolom, akik csak kíváncsiságból olvassák ezeket az üzeneteket, és ellentmondást éreznek azzal kapcsolatosan, ami lelkük gyógyulását illeti, figyeljetek a következőkre:

Ti és a társaitok és a testvéreitek, most abban a világban éltek, amelyet az utolsó Fatimai titokban megjövendölt csoportosulás határoz meg. Mivel nem voltatok teljesen beavatva ebbe a titokba, figyeljetek a következőkre:

Pénznemetek értéktelen lesz és egyedüli fizetőeszköz az arany és az ezüst lesz …”

„… A média cenzúrázása

A Médiának (TV. Rádió, Újság stb.) a következő a mondanivalóm: mint a világ kommunikációs segítői tudnotok kell, hogy mindaz a gőg, ami most napirenden van nálatok, elkeseredettséggé fog változni, mert mondanivalóitokra már nem fognak hallgatni. Nemsokára ti is felismeritek az ima fontosságát, mert az emberiség hátat fordít az igazságnak. A fontos igazságokat ma még függetlenül közvetíthetitek, de ezt az ajándékot most el fogják venni tőletek. Az emberiség előtt titokban fog maradni az igazság, ami egy diktatúra következménye lesz; ennek a szorongattatás idején ti is tanúi lesztek. Akkor majd szavaitokat elutasítják, ugyanúgy, ahogyan az én Szavaimat is elutasították.

A kommunikáció titkos útja

Senki sem fog rátok hallgatni, mert az egyedüli értelmes szó, amelyet a technológia által az emberek tudomására hoznak, egy titkos úton kerül a világba. A vadonban fogjátok magatokat találni, és mert szavaitokra senki sem fog hallgatni, megpróbáltok majd egy hitetlen világgal kapcsolatba kerülni, ugyanúgy, mint ahogy azt most Én teszem.

Őrizkedjetek a diktatúrától

Ne féljetek, rám hallgassatok, független attól, hogy Isten követésére milyen utat választottatok. Harcoljatok azok ellen, akik a világba egy diktatúrát akarnak behozni, mert azok mind a sátán emberei. Ne hagyjátok, hogy megtévesszenek benneteket, független attól, hogy hazugságaikért mennyit akarnak nektek fizetni. Ha nem bánják meg bűneiket, ezek majd mind az örök kárhozatra jutnak. Mert az idő nem az Ő oldalukon áll. Harcoljatok a szabadságért és azért, hogy felfedhessétek az igazságtalanságot. Amikor látni fogjátok, hogy jövendölésem beteljesedik, függetlenül hitetektől, fel fogjátok ismerni tanításom igazságait.

A Jelenések könyve

Most, amikor a világ a gazdasági válság miatt kizsákmányoltnak és megsebzettnek tűnik, könnyen azt hinni, hogy majd minden rendbe jön. Igen, gyermekeim, a múltban ez egy természetes dolognak tűnt volna, de most más a helyzet. A világszerte működő szervezetek egy bizonyos csoportja már készen áll arra, hogy sátáni módon kitörjön. Közületek mindazok, akik nem hisznek Bennem, meg fogják érteni végre üzeneteimet, amelyek Atyám Könyvében (Szentírás) és a Jelenések könyvében vannak megírva.

Ne féljetek, gyermekeim. Forduljatok hozzám, és szóljatok hozzám bizalommal, saját szavaitokkal, és Én erőt, reményt és energiát adok nektek, hogy átvészelhessétek a történelemnek ezt a sötét időszakát. …”

——–

Tóra:

„Izráel fiai elszaporodnak Egyiptomban

1 Név szerint ezek voltak Izráel fiai, akik Egyiptomba mentek Jákóbbal; mindegyik a maga háza népével ment:

2 Rúben, Simeon, Lévi és Júda,

3 Issakár, Zebulon és Benjámin,

4 Dán, Naftáli, Gád és Ásér.

5 Összesen hetvenen voltak, akik Jákóbtól származtak. József pedig már Egyiptomban volt.

6 Azután meghalt József és valamennyi testvére, meg az az egész nemzedék.

7 Izráel fiai pedig szaporodtak, gyarapodtak, megsokasodtak, nagyon megerősödtek, és megtelt velük az ország.

Az egyiptomiak elnyomják Izráelt

8 Új király került azonban Egyiptom élére, aki már nem ismerte Józsefet.

9 Az pedig ezt mondta népének: Lám, az izráeli nép nagyobb és erősebb, mint mi.

10 Bánjunk csak okosan vele, hogy még többen ne legyenek, mert ha háború támad, ő is ellenségeinkhez csatlakozik, ellenünk harcol, és kivonul az országból.

11 Ezért munkafelügyelőket rendeltek föléjük, hogy kényszermunkával sanyargassák őket. Raktárvárosokat kellett építeniük a fáraó számára: Pitómot és Ramszeszt.

12 De mennél jobban sanyargatták őket, annál inkább szaporodtak és terjeszkedtek, úgyhogy félni kezdtek Izráel fiaitól.

13 Ezért kegyetlenül dolgoztatták az egyiptomiak Izráel fiait.

14 Kemény munkával keserítették az életüket: sárkeveréssel, vályogvetéssel és mindenféle mezei munkával; sokféle munkával kegyetlenül dolgoztatták őket.

15 Azután parancsot adott Egyiptom királya a héber bábáknak, akik közül az egyiknek Sifrá, a másiknak Púá volt a neve.

16 Ezt mondta: Amikor a héber asszonyok szülésénél segédkeztek, figyeljétek a szülés lefolyását: ha fiú lesz, öljétek meg, ha leány, hagyjátok életben!

17 De a bábák félték az Istent, és nem cselekedtek úgy, ahogyan Egyiptom királya meghagyta nekik, hanem életben hagyták a fiúgyermekeket.

18 Ezért Egyiptom királya magához hívatta a bábákat, és ezt mondta nekik: Miért teszitek ezt, miért hagyjátok életben a fiúgyermekeket?

19 A bábák pedig ezt felelték a fáraónak: Mert a héber asszonyok nem olyanok, mint az egyiptomiak, hanem életerősek. Mire a bába odaér hozzájuk, már meg is szültek.

20 Ezért jót tett Isten a bábákkal. A nép pedig szaporodott, és igen megerősödött.

21 És mivel a bábák félték az Istent, Ő tovább szaporította Izráel házát.

22 Ekkor megparancsolta a fáraó egész népének: Minden újszülött héber fiút dobjatok a Nílusba, csak a leányokat hagyjátok életben!

Mózes születése

….”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Exodus%201:1-6:1%20&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

„6 A jövőben gyökeret ver Jákób, virágzani, virulni fog Izráel, termésével elárasztja a világot.

7 Megverte-e őt annyira, mint azokat, akik őt verték? Gyilkolta-e őt annyira, mint azokat, akik őt gyilkolták?

8 Elűzted, elvetetted, úgy pereltél vele. Erős széllel sodortad el, amikor feltámadt a keleti szél.

9 Ez által nyer engesztelést Jákób bűne, és ez lesz vétke eltávolításának a gyümölcse: Olyanná teszi az oltár minden kövét, mint az összetört mészkövek: nem lesznek többé szent fák, sem tömjénező oltárok!

10 Milyen árván maradt a megerősített város! Elhagyott, lakatlan hely lesz, mint a puszta. Borjak legelnek és heverésznek ott, lerágják a bokrokat.

11 Ha leszáradnak az ágak, letördelik az arra járó asszonyok, és eltüzelik. Mert értelmetlen nép ez; azért nem irgalmaz neki Alkotója, nem kegyelmez neki Formálója.

12 Azon a napon elcsépeli az Úr a kalászokat az Eufrátesztől Egyiptom patakjáig. De titeket, Izráel fiai, egyenként fognak összeszedni!

13 Azon a napon megharsan a nagy kürt, és visszajönnek, akik elvesztek az asszírok földjén, és akik szétszóródtak Egyiptom földjén. Leborulnak az Úr előtt a szent hegyen, Jeruzsálemben.

Jövendölés Samária pusztulásáról

28 Jaj a büszke koszorúnak, melyet Efraim részegei viselnek, és a hervadó virágnak, amely ékesen díszíti őket, akik bortól mámorosak a termékeny völgyre néző hegycsúcson!

2 Küldi már az Úr az erőset, a hatalmasat. Olyan, mint a jégverés, a tomboló orkán, mint a roppant, elsöprő vizek áradata: hatalma földre terít.

3 Lábbal tiporják majd Efraim részegeinek büszke koszorúját,

4 és úgy jár majd hervadó virága, mely ékesen díszíti a termékeny völgyre néző hegycsúcson, mint a korai füge gyümölcsérés előtt: ha meglátja valaki, alig veszi kezébe, máris lenyeli.

5 Azon a napon a Seregek Ura lesz népe maradékának díszes koszorúja, ékes koronája.

6 Ő lesz az igazság lelke azokban, akik igazságot szolgáltatnak, és a hősi erő azokban, akik visszaverik a városkapu ellen támadókat.

Jeruzsálem papjainak és prófétáinak a bűne

7 De ezek is tántorognak a bortól, támolyognak az italtól. Papok és próféták tántorognak az italtól, megzavarodtak a bortól! Támolyognak az ital miatt, tántorognak, amikor látomásuk van, ingadoznak, amikor döntést hoznak.

8 Minden asztal tele van undok hányással, nincs sehol tiszta hely!

9 Kit akar ez a tudományára tanítani? Kivel akarja a kijelentést megértetni? Akiket most választottak el az anyatejtől? Akiket most vettek le az anyamellről?

10 Ez a parancs, az a parancs, ez a szabály, az a szabály, itt egy kicsi, ott egy kicsi!

11 Ezért dadogó ajakkal és idegen nyelven fog beszélni ezzel a néppel az,

12 aki ezt mondta nekik: Itt van a nyugalom, adjatok nyugalmat a fáradtaknak! Itt van a felüdülés! – De nem akartak rá hallgatni.

13 Azért nekik ez lesz az Úr igéje: Ez a parancs, az a parancs, ez a szabály, az a szabály, itt egy kicsi, ott egy kicsi! Jártukban hadd essenek hanyatt, törjék össze magukat, essenek csapdába!”

 

22 Ezért így szól Jákób házához az Úr, aki megváltotta Ábrahámot: Nem szégyenül meg többé Jákób, nem sápad el többé az arca,

23 mert ha gyermekei meglátják kezem munkáját, szentnek vallják nevemet. Szentnek vallják Jákób Szentjét, és rettegnek Izráel Istenétől.

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Isaiah%2027:6%20-%2028:13;%2029:22%20-%2029:23&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

„Isten prófétává teszi Jeremiást

1 Jeremiásnak, Hilkijjá fiának a beszédei, aki a Benjámin földjén, Anátótban lakó papok közül való volt.

2 Őhozzá szólt az Úr igéje Jósiásnak, Ámón fiának, Júda királyának az idejében, uralkodása tizenharmadik évében,

3 továbbá Jójákimnak, Jósiás fiának, Júda királyának az idejében, egészen Cidkijjának, Jósiás fiának, Júda királyának a tizenegyedik esztendejéig, Jeruzsálem fogságba viteléig, ami az ötödik hónapban történt.

4 Így szólt hozzám az Úr igéje:

5 Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.

6 De én ezt válaszoltam: Ó, Uram, Uram! Hiszen nem értek a beszédhez, mert fiatal vagyok!

7 Az Úr azonban ezt mondta nekem: Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahova csak küldelek, és hirdesd, amit csak parancsolok!

8 Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek! – így szólt az Úr.

9 Azután kinyújtotta kezét az Úr, megérintette a számat, és ezt mondta nekem az Úr: Én most a szádba adom igéimet!

10 Lásd, én a mai napon népek és országok fölé rendellek, hogy gyomlálj és irts, pusztíts és rombolj, építs és plántálj!

Jeremiás két látomása

11 Majd így szólt hozzám az Úr igéje: Mit látsz, Jeremiás? Ezt feleltem: Mandulavesszőt látok.

12 Az Úr pedig ezt mondta nekem: Jól látod, mert gondom van rá, hogy igémet beteljesítsem.

13 Másodszor is szólt hozzám az Úr igéje: Mit látsz? Így feleltem: Gőzölgő üstöt látok, amely északon jelenik meg.

14 Ekkor így szólt hozzám az Úr: Észak felől tör rá a veszedelem az ország egész lakosságára.

15 Mert idehívom az északi országok minden népét – így szól az Úr. Eljönnek, és fölállítja trónját mindegyik Jeruzsálem kapuival szemben, a várfalak körül mindenütt, és Júda összes városával szemben.

16 Ítéletet mondok fölöttük minden gonoszságuk miatt, mert elhagytak engem, más isteneknek tömjéneztek, és kezük alkotásai előtt borultak le.

Isten munkába állítja a prófétát

17 Kösd azért derekadra övedet, indulj, és hirdesd nekik mindazt, amit én parancsolok! Ne ijedj meg tőlük, különben én ijesztelek meg általuk!

18 Megerősített várossá teszlek ma téged: vasoszloppá és ércfallá az egész országgal szemben, Júda királyaival, vezetőivel, papjaival és az ország népével szemben.

19 Harcolnak ellened, de nem bírnak veled, mert én veled leszek, és megmentelek! – így szól az Úr.

A hűtlenné vált Izráel

2 Így szólt hozzám az Úr igéje:

2 Menj és hirdesd Jeruzsálemnek: Ezt mondja az Úr: Emlékszem rád: ifjúkorod hűségére, mátkaságod szeretetére, amikor követtél a pusztában, a be nem vetett földön.

3 Az Úr szent tulajdona volt Izráel, termésének a legjava. Akik ették, mind meglakoltak, rossz végük lett – így szól az Úr.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Jeremiah%201:1%20-%202:3&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;NT-HU;BDS

https://www.hebcal.com/sedrot/shemot-20210109

„…

Megmentem mindazokat, akik Irgalmasságomért Hozzám fordulnak. Édesanyám másodszor is támaszom lesz, akit az Örök Atya azért küldött, hogy megváltást és gyógyulást hozzon a világnak.

Szeretett Édesanyám, a világosság Angyala, diadalmasan fogja kiosztani irgalmasságomat, és második eljövetelemet kihirdetni. Második eljövetelemet az Én hűséges Édesanyám, a Szeplőtelen Fogantatás, mint Közvetítő fogja előkészíteni. Sok évszázadon keresztül készítette már fel az emberiséget, de az utóbbi száz évben azon igyekezett, hogy szeretetet hozzon szívetekbe és ahol a szeretet kihűlésben volt már Irántam, vagy az Örök Atya iránt, ott ismét lángra gyújtsa ezt a szeretetet.

…”