Fájdalmat okoz Nekem, ahogy figyelem őket. Ez olyan, mintha egy autót látnék tele emberekkel, drága gyermekeim, amint a sűrű ködben egy szikla felé halad

https://www.youtube.com/watch?v=pLt3Ktrpo48&list=PLcqIEq3xpwS7B6gvlX-tQUq9LGpT6RqQF


Igazság Könyve:

„Felhívás a gyilkosság és az abortusz megállítására

Nyomtatóbarát változat

  1. dec. 16. 13:10 óra

Írjad, gyermekem, a következőket: a gyilkosság, amely által ártatlanok esnek áldozatul, egyike a legnagyobb bűnöknek, amit egy ember testvére ellen elkövethet. Ez a legsúlyosabb bűn, amelyet a test ellen el lehet követni és ez nagy fájdalmat okoz Nekem. A mai világban egyre nő a tisztelet hiánya az emberi élet iránt.

Az élet Isten értékes ajándéka. Egy embernek sincs joga ahhoz, hogy elvegye egy másik ember életét. Egyetlen embernek sincs joga ahhoz, hogy egy gyermek életét kioltsa, hogy megszakítsa első lélegzetvételét születése pillanatában. Ez a bűntett undorító, és abban az esetben, ha nem bánják meg, megbocsáthatatlan. Az Örök Atya a fogantatás pillanatában teremt meg minden lelket. Az Én szeretett gyermekeim, azok a kis ártatlan lelkek, saját édesanyjuk által gyilkoltatnak meg, megtagadva tőlük a megszületés kegyelmét. Ezeknek a lelkeknek pedig az lenne a küldetésük, hogy ápolják és gondozzák szüleiket.

Miért tartózkodnak az Én gyermekeim és miért nem tesznek semmit ellene? Még mielőtt Isten, mint gyermeküket nekik adta volna, a szabadság nevében eltávolítják őket Atyám birodalmából, a Földről. Hát nem értik ezek a nők, hogy Istené az az élet, amelyet ők nem értékelnek? Ezek a gyermekek szenvednek. A gyilkosság alatt gyötrelmes kínokat élnek át. Hogyan indokolják meg ezt a tettet, a kormány, az orvostársadalom, vagy az anyák családjai? Hát semmi bűntudat sincs a lelkük mélyén? Nem ismerik fel, hogy ez az undorító tett épp olyan, mint az embernek ember elleni gyilkossága?

Valójában ez sokkal nagyobb bűn, mert ezek védtelenek gyermekek. Könyörögjenek irgalmasságomért mindazok a nők, akik már beleestek ebbe a bűnbe, vagy kérjék vezetésemet, ha épp egy abortuszt mérlegelnek. Mindenképpen bűneik után lesznek megítélve.

A test ellen elkövetett bűn Atyámnak mély fájdalmat okoz. Embertársaitok meggyilkolásáért sem Én, sem Atyám, nem tudunk elfogadni semmiféle magyarázkodást sem.

Itt az ideje, gyermekeim, hogy felébredjetek és megértsétek, hogy az emberi élet kioltásáért a tettes a pokol tüzére kerül. A démonokkal teli mélységből nincs visszaút. A csaló –a sátán – munkálkodása által a démonoknak sikerül meggyőzniük gyermekeimet arról, hogy helyesen cselekedtek. Az anyáknak ügyesen bemesélik, hogy a legjobb döntést hozták, ha egy abortusz mellett döntenek. A sátán mindenféle trükköt bevet, hogy az emberi észnek megfelelően és összekötve az emberi érveléssel, a kísértett személyek jól kimagyarázhassák magukat, eltekintve attól, hogy ez mind hamis. Azt a hazugságot magyarázza be nekik, hogy a gyilkosoknak saját jogaik vannak, és azt, hogy saját érdeküket kell figyelembe venniük. Az emberi jogokra hivatkozva elhitetik veletek azt a hazugságot, hogy csodálatra méltó az, hogy napjainkban az anyák szabadon dönthetnek arról, hogy hogyan éljék életüket. Aztán ez a hazugság meggyőzi őket arról, hogy helyes döntés volt gyermeküket megölni. Kérlek benneteket, értsétek meg azt a tényt, hogy a világban történő népirtás előre meg volt jövendölve. Ez egyike azoknak a jeleknek, amelyek a Végidőkre vonatkoznak.

Tartsatok mind össze. Halljátok meg: a gyilkosság komoly bűncselekmény. Ha ezt teszitek, és nem bánjátok meg, elvesztek. Nincs visszaút, ha gyilkoltok, mert az életet már nem tudjátok visszaadni. Vezekeljenek mindazok, akik már ezt a félelmetes bűnt elkövették és kérjenek bocsánatot. Irgalmasságom által meg fogom hallgatni imáitokat. Megmenekülhettek, és meg is fogtok menekülni, ha ezt a valóban súlyos bűnt megbánjátok. Meghallgatásra kerültök. Megbocsátok nektek. Bánjátok meg, amit tettetek, mert az idő nem a ti oldalatokon áll.

Híveim, szívvel – lélekkel imádkozzatok ezekért az elveszett és elkóborolt gyermekeimért, akiket a csaló és annak hatalmon lévő poroszlói tévútra vezettek. Nekik most a ti imáitokra nagy szükségük van. Az emberi élethez való jogot mindenki meg kell védenie közületek, mert az életet emberi kéz sohasem manipulálhatja. Mindennap imádkozzatok Hozzám. Ajánljátok fel Nekem minden szenvedéseteket az ártatlan áldozatokért.

A ti szeretett Megváltótok, Jézus Krisztus”

https://masodikeljovetel.hu/felhivas-gyilkossag-es-az-abortusz-megallitasara

Az Igazság Könyve

Nyomtatóbarát változat

  1. december 18. szombat; 9:40

Nos, most már tudod, hogy amit Én ígérek, az beteljesedik. Egy lelki vezetőt küldtem neked, azt a személyt, akit rögtön utazásod kezdetén kiválasztottam. Időbe telik, hogy az a néhány kiválasztott lélek átvegye munkám kelyhét. Leányom, neked egy lelki vezetőre van szükséged azért, hogy egy szolgám teljesen megérthesse üzeneteimet. Ilyen úton fog terjedni az üzenet, és az emberek fel fogják ismerni az igazságot. Ez az út tele lesz összeütközésekkel, és kisebb kitérőkkel, amelyek hirtelen lépnek majd fel, hogy téged más irányba tereljenek, de nem kell félned. Te most vezetve leszel, és nagyobb bizalmat fogsz érezni munkád során.

Most írd a következőket: az Igazság Könyve azért van gyermekeimnek felajánlva, hogy segítsen nekik abban, hogy önmagukat a Szívembe mentsék. Egy választási lehetőséget kapnak arra, hogy dicsőségemet kinyilváníthassák, még mielőtt visszajönnék, mint irgalmas Megváltó és igazságos Bíró. Sohasem akarok büntetést kiróni gyermekeimre, de bizonyos helyzetekben azokat, akik teljesen tudatosan társai (partnerei) a sátánnak, és őt és gonosz csatlósait olyan nagy tisztelettel övezik, hogy még egy oltár előtt hódolnak is neki, őket már nem lehet megmenteni. Ők tudják, hogy kik ők valójában. Nekik nagyon nehezükre esik, hogy visszatérjenek Hozzám. Imádkozzatok érettük.

Kiket támad a sátán

A csalónak kevés ideje van hátra ahhoz, hogy a földön káoszt és pusztulást okozzon, így tevékenységeit mindenhol felerősítette. Ő főleg felszentelt szolgáimat veszi célba Atyám Egyházában, a fiatalokat, a jóképűeket, valamint a nagyon intelligenseket.

Mindazok, akik továbbra is azzal dicsekednek, hogy nem hisznek Bennem, vagy az Örök Atyában, még egy esélyt fognak kapni, hogy megnyissák szívüket.

Fájdalmat okoz Nekem, ahogy figyelem őket. Ez olyan, mintha egy autót látnék tele emberekkel, drága gyermekeim, amint a sűrű ködben egy szikla felé halad. Ők egy rossz fordulatot vettek, és miközben azt hiszik, hogy most visszatérnek kényelmes otthonaikba, hamarosan reménytelenül a mély sötétségbe zuhannak.

A megjövendölt próféciák most lesznek kinyilvánítva

Szeretett leányom nem lesz egyszerű gyermekeimet üzeneteim meghallására bírni. Neked az akadályok ellenére ki kell tartanod. A türelem nagyon fontos. Ezek az üzenetek nagyon értékesek, tele szeretettel és figyelmeztetésekkel. Nekik, gyermekeim, magukba kell szállniuk, és meg kell érteniük, hogy most fel lesznek fedve azok a próféciák, amelyek már oly rég meg voltak jövendölve. Ezek az események beteljesedésben vannak most ezen a földön, és az idő nagyon-nagyon rövid.

Sohasem fogom kinyilvánítani második visszajövetelem dátumát

Sohasem fogom nektek kinyilvánítani második visszajövetelem dátumát, szeretett leányom, mert ezt nem kell tudnotok. De mielőtt visszajönnék, kommunikálok az egész világgal, így megmutathatom gyermekeimnek tiszta Irgalmasságomat.

Édesanyám az Én nevemben tevékenykedik

Szeretett Anyám az Én nevemben tevékenykedve kiválasztott látnokain keresztül terjeszti az üzeneteket. Egyes kiválasztott próféták titokban, önként szenvednek a lelkek megmentéséért. Megengedem nekik, ezeknek a jámbor híveimnek, hogy hatalmas nagylelkűségük gesztusaként az Én kínjaimat szenvedjék el. Ők sokak megmentéséért felelősek. De ők nemcsak azokat a kínokat szenvedik el, amelyeket Én a kereszten elviseltem, hanem azokat a szenvedéseket is érzik, amelyeket most kell elviselnem. Ráadásul, időről-időre elviselik a csúfolódásokat és gúnyolódásokat is. De alázatosságuk által csendben viselik el ezeket, vagy egyes esetekben, mindenki szeme láttára. Különleges áldozatuk az önmegtagadás, szintén a lelkek megmentését szolgálja.

Isten ajándékait természetesnek tartják

Az igazság terjesztése egy modern világban, ahol a technológia ilyen szédítő magaslatra jutott, nagyon nehéz. Hangom olyan, mint egy halk sírás a pusztában, amelyet elnyomnak az önszórakoztatás érdekében.

Az Én gyermekeim nem képesek megérteni, hogy mindazok a csodák, amelyeket a technológia által az emberiség javára hoztak létre, az Örök Atya ajándékai. Minden csoda a gyógyszerfejlesztésben, amely az emberek javát szolgálja, szintén egy ajándék. De ezeket az ajándékokat természetes dolognak tartják, mert gyermekeim azt gondolják, hogy mindez emberi találmány, de ez nem így van.

Az intelligencia ajándéka

Az intelligencia adománya, csakúgy, mint az énektehetség, szintén az Isteni Birodalom ajándéka. És éppen ezért, mert mindezek Istentől vannak, a sátán, az ördög célpontjai lesznek. Hatására a technológiát befolyásolják, hogy az pusztítson, és hogy az egész világban pusztítást okozzon. Hogy nevet, amikor háborút lát kitörni, és amikor technológiát alkalmaznak a kémkedésre, vagy, hogy öljenek vele. Akkor is nevet, amikor a gyógyszerek technológiájának alkalmazásával, nemcsak ölnek, hanem még a gyilkosságot is igazolják általa.

Mindezek a rémisztő bűncselekmények az emberiség ellen, amelyet a technológia tesz lehetővé, a háttérben történnek, amelyet a tolerancia mögé rejtenek.

A tolerancia, mint a gonosz maszkja

A tolerancia a gonosz tökéletes maszkjává válhat. Ez mindenki előtt rögtön világossá válik, azok előtt, akik tanításaim által éberek, amikor ezek az emberiség elleni bűncselekmények a szemeitek előtt játszódnak le.

A tolerancia nevében ölik meg az embereket, utasítják el a szabadságukat, és mindenekelőtt elveszik a jogaikat, hogy a morális igazságszolgáltatásért harcolhassanak. Ó, igen, gyermekeim, legyetek ennek tudatában, legyetek éberek és őrizkedjetek, amikor a „tolerancia” szót halljátok, mert ez a sátán kedvenc megtévesztő játéka.

Az emberek nem képesek kiállni a Kereszténységért

Az Én gyermekeim a modern kommunikációs eszközök ellenére sem képesek felvállalni kereszténységüket. Ez talán annak a ténynek köszönhető, hogy a legtöbb keresztény a nyugati világban él. Ők attól félnek, hogy ki fogják nevetni és terrorizálni fogják őket. Helyesen gondolják. Meg fogják tenni velük. De figyeljetek a következőre: gyermekeim mindig akkor vannak kitéve a gúny egy bizonyos tárgyává, amikor keresztemet magukra veszik. Akkor biztosak lehetnek benne, hogy az Én munkámat végzik.

Aki az Én Nevemben szenved, annak nagy áldásban és sok kegyelemben lesz része. De azok a keresztények, akik az Én Nevem hirdetésének jogáért harcolnak, ők fognak a legtöbbet szenvedni. Erősnek kell maradniuk. Ti vagytok az Én reménységem ezen a földön. Az Én hűséges követőim nélkül, gyermekeim, nem lehet a végső küszöböt átlépni Atyám Birodalmába.

Minden követőmet szeretem. Én a szívükben vagyok, és Ők ezt tudják. Szívleljétek most meg Szavamat ezen a prófétámon keresztül, ne utasítsátok el az üzeneteket. Ezek segíteni fognak a szájról szájra való terjesztés által, hogy millió lélek megmenekülhessen az egész világon, még Második Eljövetelem előtt.

Most menj békével és szeretettel,

A ti odaadó Megváltótok, Jézus Krisztus”

https://masodikeljovetel.hu/az-igazsag-konyve

———-
Imahadjárati imák:

https://remnant-army.org/wordpress/hu/keresztes-imahadjarati-imak/

VÉDELMI IMÁK ÉS KÖNYÖRGÉSEK – Egyének, családok számára és a nemzetekért (I. rész)

Keresztes Imahadjárat 2. imája

Ima a globális uralkodókért

Keresztes Imahadjárat 6. imája

Ima az Antikrisztus megállítására

Keresztes Imahadjárat 20. imája

Ima, mely segít megállítani az Antikrisztust abban, hogy elpusztítsa gyermekeimet.

Keresztes Imahadjárat 31. imája

A védelem imalánca

Keresztes Imahadjárat 63. imája

Védj meg Engem ezen az utazáson

Keresztes Imahadjárat 68. imája

Védj meg engem a Sátán befolyásától”

https://masodikeljovetel.hu/napi-imak-10-nap-szerda

———-
Igaz élet Istenben:

EGYESÍTSÉTEK A HÚSVÉT DÁTUMÁT!
EGYHÁZAM EGYIK RÉSZE VAKKÁ VÁLT

http://www.calendarpedia.com/when-is/orthodox-easter.html

http://www.tlig.org/hu/

„… Ez az út tele lesz összeütközésekkel, és kisebb kitérőkkel, amelyek hirtelen lépnek majd fel, hogy téged más irányba tereljenek, de nem kell félned. Te most vezetve leszel, és nagyobb bizalmat fogsz érezni munkád során.

….

Nos, most már tudod, hogy amit Én ígérek, az beteljesedik. Egy lelki vezetőt küldtem neked, azt a személyt, akit rögtön utazásod kezdetén kiválasztottam. Időbe telik, hogy az a néhány kiválasztott lélek átvegye munkám kelyhét. Leányom, neked egy lelki vezetőre van szükséged azért, hogy egy szolgám teljesen megérthesse üzeneteimet. Ilyen úton fog terjedni az üzenet, és az emberek fel fogják ismerni az igazságot. Ez az út tele lesz összeütközésekkel, és kisebb kitérőkkel, amelyek hirtelen lépnek majd fel, hogy téged más irányba tereljenek, de nem kell félned. Te most vezetve leszel, és nagyobb bizalmat fogsz érezni munkád során.

Fájdalmat okoz Nekem, ahogy figyelem őket. Ez olyan, mintha egy autót látnék tele emberekkel, drága gyermekeim, amint a sűrű ködben egy szikla felé halad. Ők egy rossz fordulatot vettek, és miközben azt hiszik, hogy most visszatérnek kényelmes otthonaikba, hamarosan reménytelenül a mély sötétségbe zuhannak. …

———-

Római katolikus:

„2020-12-16

3. adventi hét szerda

OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Égi harmatként száll a földre majd a Messiás.
Általa lesz igazán termékeny a föld: belőle fakad az üdvösségünk.

Népem, figyelj, az Úr beszél: „Én vagyok az Úr, és senki más! Én alkotom a világosságot és én teremtem a sötétséget; én szerzek jólétet, és én idézem elő a balsorsot is. Én, az Úr viszem ezt végbe, mind. Harmatozzatok, egek, onnan felülről, és ti, felhők, hullassátok az igazat! Nyíljék meg a föld és teremje az üdvösséget, és sarjadjon vele igazságosság is. Én, az Úr hozom ezt létre, mind.” Így szól az Úr, az egek teremtője, ő az Isten, aki alkotta és formálta a földet, aki fönntartja, aki nem hiába teremtette, hanem azért alkotta, hogy lakjanak rajta; „Én vagyok az Úr, és senki más. Nemde én vagyok az Úr?
Nincs más Isten énrajtam kívül, igaz és szabadító Isten nincs kívülem. Térjetek hozzám, és megszabadultok, minden határai a földnek, mert én vagyok az Úr, és senki más. Önmagamra tettem esküt; igaz beszéd hagyja el ajkamat, meg nem hiúsuló ige. Előttem meghajlik minden térd, és minden nyelv énrám esküszik. Ezt mondják majd: »Csak az Úrban van üdvösség és erő; hozzá térnek megszégyenülve mind, akik ellene lázadoztak. Az Úrban igazul meg és dicsőül meg Izrael minden ivadéka.«”
Ez az Isten igéje.

Iz 45,6b-8.18.21b-25

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Harmatozzatok, egek, onnan felülről, * és ti, felhők, hullassátok közénk az Igazat! (Iz 45,8 – 1 D2 tónus)
Előénekes: Hadd halljam, mit mond az én Uram, Istenem, * mert népének és szentjeinek békét ígér.
Az istenfélőkhöz valóban közel az üdvösség, * hogy országukba dicsőség költözzék.
Hívek: Harmatozzatok, egek, onnan felülről, * és ti, felhők, hullassátok közénk az Igazat!
E: Irgalom és hűség majd egymásra lelnek, * csókot vált az igazság és a béke.
A földből a hűség kisarjad, * és az igazságosság tekint le az égből.
H: Harmatozzatok, egek, onnan felülről, * és ti, felhők, hullassátok közénk az Igazat!
E: Az Úr az ő jóságát megmutatja, * földünk is meghozza gyümölcsét.
Igazság jár őelőtte, * és béke a lába nyomában,
H: Harmatozzatok, egek, onnan felülről, * és ti, felhők, hullassátok közénk az Igazat!
Zsolt 84,9ab-10.11-12.13-14

ALLELUJA
Emeld fel hangodat, és mondd el az örömhírt: * Íme, Urunk, Istenünk hatalommal érkezik. Iz 40,9-10 – 4 g. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus válasza Keresztelő János küldötteinek; megkezdődött az evangélium hirdetése, beköszöntött az Isten országa.
Abban az időben Keresztelő János magához hívatta két tanítványát, és ezzel a kérdéssel küldte őket az Úrhoz: „Te vagy-e az
Eljövendő, vagy mást várjunk?” A két férfi Jézushoz érkezve így szólt: „Keresztelő János küldött minket, és kérdezteti: Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?”
Abban az órában Jézus sokakat
meggyógyított különféle bajokból és betegségekből, megszabadított a gonosz lelkektől, sok vaknak pedig visszaadta szeme világát. Jézus tehát ezt válaszolta nekik: „Menjetek, jelentsétek Jánosnak, amit láttatok és hallottatok: Vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, siketek hallanak, halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az evangéliumot. Boldog, aki nem botránkozik meg bennem.”
Ezek az evangélium igéi.”

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2020-12-16

„… Ezek az üzenetek nagyon értékesek, tele szeretettel és figyelmeztetésekkel. Nekik, gyermekeim, magukba kell szállniuk, és meg kell érteniük, hogy most fel lesznek fedve azok a próféciák, amelyek már oly rég meg voltak jövendölve. Ezek az események beteljesedésben vannak most ezen a földön, és az idő nagyon-nagyon rövid. …”

 

 

————
Ortodox (Görög keleti):

„Személyes üzenetek

9 Siess hozzám, amilyen gyorsan csak tudsz! 10 Démász ugyanis elhagyott engem, mert jobban szerette ezt a mostani világot, és Thesszalonikába ment, Kreszcensz Galáciába utazott, Titusz pedig Dalmáciába. 11 Egyedül Lukács maradt mellettem. Amikor eljössz, hozd magaddal Márkot, mert hasznos lenne a segítsége! 12 Tükhikoszt elküldtem Efezusba.

13 A kabátomat Karposz házában hagytam, Troászban. Kérlek, hozd magaddal azt is, amikor jössz, meg a könyveimet is. Különösen a pergamen-tekercsekre van szükségem!

14 Alexander, az ötvösmester sok bajt okozott nekem, de az Úr majd megbünteti a tettei szerint. 15 Óvakodj tőle, mert erősen ellenkezett azzal, amit tanítottunk!

16 Amikor első bírósági tárgyalásomra sor került, senki sem támogatott, hanem mindenki magamra hagyott. Isten bocsásson meg nekik! 17 De az Úr nem hagyott el, hanem mellém állt és megerősített, hogy rajtam keresztül az igazság üzenetét minden nép meghallja, Izráelen kívüli is — és megmenekültem az oroszlán fogai közül. 18 De az Úr meg fog védeni engem minden más gonosztól is, és biztos kézzel elvezet mennyei Királyságába. Dicsőség neki örökkön-örökké! Ámen.

Üdvözletek

19 Add át köszöntésemet Priszkának és Akvilának, meg Onéziforosz családjának! 20 Erasztosz Korinthusban maradt. Trofimoszt Milétoszban hagytam betegen. 21 Siess, próbálj meg ideérni még a tél előtt!

Köszöntését küldi Eubulosz, Pudensz, Linosz, Klaudia és az összes többi testvér is.

22 Az Úr legyen szellemeddel, és kegyelme mindnyájatokkal!

30 Ekkor Jézus szigorúan megparancsolta a tanítványoknak, hogy erről senkinek ne beszéljenek.

Jézus előre jelzi a halálát és feltámadását

31 Ezután tanítani kezdte őket: „Az Emberfiának sokat kell szenvednie. A nép vezetői, a főpapok és a törvénytanítók el fogják utasítani, végül megölik, de három nappal később fel fog támadni.” 32 Egészen nyíltan beszélt nekik erről. Péter ekkor félrehívta Jézust, szemrehányást tett neki, és helyre akarta igazítani. 33 De Jézus hátat fordított neki, a tanítványaira nézett, majd ezekkel a szavakkal utasította rendre Pétert: „Takarodj a szemem elől[a], Sátán! Nem Isten ügyét tartod szem előtt, hanem az emberi érzéseket.”

34 Ezután Jézus közelebb hívta magához az embereket, meg a tanítványait, és ezt mondta nekik: „Aki engem akar követni, az tagadja meg magát, vegye fel és vigye a keresztjét, úgy kövessen.

https://www.biblegateway.com/passage/?search=+++++2%20Timothy%204:9-22;%20%20%20%20Mark%208:30-34&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS
—–
https://oca.org/readings/daily/2020/12/16

—–

http://budapest.orthodoxia.org/2020/04/04/egyhazkozsegi-hirlevel-217/
——
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

„… Azt a hazugságot magyarázza be nekik, hogy a gyilkosoknak saját jogaik vannak, és azt, hogy saját érdeküket kell figyelembe venniük. Az emberi jogokra hivatkozva elhitetik veletek azt a hazugságot, hogy csodálatra méltó az, hogy napjainkban az anyák szabadon dönthetnek arról, hogy hogyan éljék életüket. Aztán ez a hazugság meggyőzi őket arról, hogy helyes döntés volt gyermeküket megölni. Kérlek benneteket, értsétek meg azt a tényt, hogy a világban történő népirtás előre meg volt jövendölve. Ez egyike azoknak a jeleknek, amelyek a Végidőkre vonatkoznak. …”