Azok, akik Színem előtt felmagasztalják magukat, de másokról rosszat mondanak, el lesznek szakítva Tőlem

Igazság Könyve:
2015. január 4. vasárnap, 16:00

 

Drága szeretett leányom, ha egy olyan ember jön Hozzám, aki nem hisz Bennem, vagy Igémben, de aki – megkapván a tisztánlátás ajándékát – segítségemért és Irgalmamért folyamodik, Én meg fogom őt menteni, és üdvözítem őt. Ha pedig egy olyan ember jön Hozzám, aki ismer Engem, de mégis elárul, megpróbálván igazolni tetteit, félre fogom őt dobni, mert a legsúlyosabb bűnt követte el.

Az Én legnagyobb ellenségeim azok, akik meg vannak áldva az Igazsággal, de a büszkeségük elhiteti velük, hogy a kiváltság jogán cselekedhetnek az Én Nevemben. Nem azok árultak el Engem – amikor a Földön jártam -, akik nem ismertek, hanem egyvalaki az Enyéim közül. Ugyanaz lesz mindig a helyzet, mint volt, egészen a Nagy Napig.

Azok, akik Színem előtt felmagasztalják magukat, de másokról rosszat mondanak, el lesznek szakítva Tőlem. Azok, akik elszakadtak Tőlem, mivel elutasítottak Engem, de végül mégis Hozzám fordulnak, elsőként lesznek megmentve. Legyetek óvatosak, amikor azt híresztelitek, hogy Hozzám tartoztok, mert a bölcs ember a kapott kegyelmektől függetlenül is szeretni fog Engem. Ő soha nem fog dicsekedni szent mivoltával, jámbor életével, vagy azzal, hogy megérti Igémet. A gőg azok bukását okozza, akik azt hiszik, hogy többet tudnak Rólam, mint mások. Azokat viszem közelebb Szentséges Szívemhez, akik kisgyermekként jönnek Hozzám. Ezek azok a lelkek, akik feltétel nélkül szeretnek Engem, akik nem érzik annak szükségét, hogy mutogassák Irántam való szeretetüket azért, hogy mások e miatt csodálják őket, és felnézzenek rájuk. A lelkeket, akikre vágyom, az az ember hozza el Hozzám, aki – az Igazságot mondván – mindent a Kezeimbe tesz, és nem pedig az, aki úgy érzi, hogy cselekedetéért nagy elismerést érdemel.

A gonosz azok lelkére akar szert tenni, akik úgy gondolják, hogy nagyságuk az Én Szememben minden szeretetet fölülmúl, amelyet Irántam érezhetnek. Ezt követően pedig arra használja fel ezeket a lelkeket, hogy ravaszságuk által hamisságokat terjesszenek az Én Nevemben. A gőg bűne a legfőbb oka minden elképzelhető bűnnek, amelyet Ellenem elkövetnek. Nektek arra kell törekednetek, hogy harcoljatok mindig a kísértés ellen, nehogy eláruljatok Engem, amikor azt hiszitek, hogy Szent Igémnek bármiféle ismerete is feljogosít benneteket arra, hogy hangot adjatok azon véleményeteknek, hogy Isten hogyan munkálkodik az Üdvösség Tervében. Csak egyedül Annak van joga, hogy ezt megtegye, Aki mindenekfölött áll. Minden léleknek térdet kell hajtania Színe előtt, és nem szabad előre törtetnie, hogy azt tegye, ami szerinte Isten Szent Akarata, ha ez bármelyik élő lélek Isten Nevében történő sértését jelentené.

Hallgassatok figyelmesen arra, amit most mondok nektek. Ha elárultátok Igémet, vagy az Igazságot, akkor kérnetek kell Engem, hogy szabadítsalak meg benneteket vétkeitektől, mert nem fogjátok megkapni azt az időt*, amelyre gondoltok, hogy Isteni Irgalmasságomban vigaszt keressetek.

Jézusotok”

https://masodikeljovetel.hu/azok-akik-szinem-elott-felmagasztaljak-magukat-de-masokrol-rosszat-mondanak-el-lesznek-szakitva

* “…  Megesküdött arra, aki örökké él, és aki teremtette a Mennyet és a benne élőket, a Földet és a rajta élőket, és a tengert és a benne élőket. Azt mondta: „Nem lesz több haladék! …”



2015. január 1.Csütörtök, 23:50

Ha eltávolítanak Tőlem benneteket, és ha a világ elutasítja Igémet, akkor felszentelt szolgáim kötelessége emlékeztetni a világot arra, hogy mi a jó, és mi a rossz. Amikor kivonják magukat az olyan ügyekből, amelyek  a lelket érintik, csak azért, hogy olyan ügyeket szolgáljanak, amelyek felérnek a szocializmussal, akkor tudnotok kell, hogy ez egy kifinomult és ravasz megtévesztés, mely elárul minden Belém vetett bizalmat.

Jézusotok”

https://masodikeljovetel.hu/az-egyetlen-veszely-az-emberiseg-szamara-maga-az-ember


———-

Igaz élet Istenben:

“…

ISTEN ANYJA
Édesanyám a mennyország Királynője, “Isten Anyja” az ő neve. Nem hibáztatom azokat, akik nem tudják ezt, csak az Igazsághoz próbálom őket visszavezetni. A világ megtéréséért kiáltok! Azokat is emlékeztetem, akik megfeledkeztek mindenhatóságomról, hogy nem kellene engem önmagukhoz hasonlítaniuk.  3 Emlékeztetlek benneteket, hogy a végső időkben éltek, és jeleim ezért sokasodnak… Az Írás beteljesedőben van... Béke és Szeretet vagyok. Én, Jézus, a ti Uratok, mindig nagyon irgalmas vagyok. Igen, nagy az én irgalmam. Higgyetek irgalmamban, de ne felejtsétek el, hogy én az igazságosság Istene is vagyok. A tisztulás, amelyet küldeni fogok, szeretetből lesz. Ne értsetek félre vagy ne magyarázzátok helytelenül azt Isten fenyegetésének. Én nem fenyegetlek, hanem szeretetből figyelmeztetlek benneteket, éppen úgy, mint az apa, aki figyelmezteti gyermekét, igyekszik meggyőzni és észretéríteni őt. En is igyekezlek meggyőzni benneteket és rámutatni, hogy közületek egyesek mennyire tévednek, mennyire félrevezették őket, és hogy a bűnök miképpen torlaszolják el világosságom útját. Azért jövök, hogy felébresszelek benneteket, mert közületek sokan merültek mély álomba. Végtelen irgalmamból jövök el hozzátok, hogy életre keltsem a halottat. Azért jövök, hogy irántatok való végtelen szeretetből megkérjelek titeket, hogy tartsatok bűnbánatot, változtassátok meg életeteket, és legyetek szentek, éljetek szentségben, mert én Szentvagyok. Az én békémet adom nektek, hogy békében éljetek és tovább tudjátok adni ezt a békét testvéreiteknek . Jöjjetek, mélyüljetek el az imádságban ennek az évnek a végén! Jöjjetek és szeressétek egymást úgy, ahogyan én, a ti Uratok szeretlek benneteket! Megáldalakbenneteket!
  
 

A SZERETET AZ ERÉNY FÁJÁNAK GYÖKERE

Soha ne feledd, hogy én vezetlek téged, bízzál bennem ! Azok, akik szeretnek engem, meg fogják tanulni, hogy azáltal növekedhetnek szeretetemben, ha másokat hozzám vezetnek, hogy azok is megszeressenek engem . Szentséges Szívem szeretettől lángol és türelmetlenül várja, hogy befogadjon titeket mélységeibe. Mindössze szeretetet kérek tőletek, mert a szeretet az erények fájának gyökere. Jöjjetek mindnyájan, akik még nem engesztelődtetek ki velem! Jöjjetek, jöjjetek és fogadjátok szeretetemet! Jöjjetek mindnyájan, akik még nem értettetek meg engem! Kössetek velem békét! Jöjjetek és kössetek békét a Szeretettel! Én, az Úr Jézus Krisztus azt akarom, hogy váljatok a Világosság gyermekeivé, igen, a Béke és Szeretet tanítványaivá, akik tisztelnek engem.

Ó Uram! Egyeseket üldözni fognak, ahogy máskor is tették!

 …”

 

 

2015. január 3. szombat, 20:20

Drága szeretett leányom, amikor Isten a próféták által átadta a világnak az Igazságot, akkor ez egy Irgalmasság Aktus volt az Ő részéről. Oly sokan elfelejtették Istent, és hamis isteneket imádván – amelyek a Sátán hierarchiájából származnak -, elkezdtek hinni a saját legyőzhetetlenségükben. Ha Isten nem lépne közbe, sok embernek szörnyű büntetést kellene elszenvednie. …”

https://masodikeljovetel.hu/mennydorges-es-villamcsapas-fog-lesujtani-az-ur-templomara

“…15Az igazak azonban örökké élnek, és az Úrban van a jutalmuk, és a Magasságbeli viseli gondjukat. 16Így elnyerik az Úr kezéből a dicsőség országát s a szépség diadémját, mert jobbjával oltalmazza és karjával védelmezi őket. 17Fegyverzetül felölti haragját, és fölfegyverzi a teremtést, hogy bosszút álljon ellenségein. 18Mellvértnek az igazságosságot ölti fel, sisaknak meg fölteszi a csalhatatlan ítéletet. 19Győzhetetlen pajzsul a szentséget veszi fel, 20bősz haragját karddá élesíti; vele harcol az egész világ az esztelenek ellen. 21Elröppennek a villámok jól irányzott nyilai, s a felhőkből, mint jól megfeszített íjból a célba találnak. 22És a parittyákból haragos jégzápor zúdul, és a tenger vizei ellenük tombolnak, és háborogva csapnak össze a folyók árjai. 23A mindenhatóság lehelete fölkel ellenük és forgószél módjára széthányja őket. Az istentelenség így pusztává teszi majd az egész földet, és a bűn felforgatja az uralkodók trónját.

II. A BÖLCSESSÉG MIBENLÉTE, EREDETE, MEGSZERZÉSÉNEK ÚTJA

A királyok keressék a bölcsességet.

6 1Halljátok hát, királyok, és szívleljétek meg, tanuljatok, akik a föld határait kormányozzátok! 2Figyeljetek föl, akik a sokaságon uralkodtok, és büszkék vagytok a népek nagy számára! 3A Mindenható adta nektek a hatalmat és a Magasságbeli az uralmat, s majd számon kéri tetteiteket, és kivizsgálja szándékaitokat. “

—–
———
Római katolikus:

01-04

Karácsonyi idő – január 4.

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Aki Istentől született, nem vétkezhetik.
Gyermekeim!
Senki se vezessen félre titeket!
Jézus az igazság, ezért az igaz ember az igazság szerint cselekszik. Aki bűnt követ el, az a sátántól való, mert a sátán kezdettől fogva bűnös. Azért jött el az Isten Fia, hogy lerombolja a sátán művét.
Aki Istentől született, nem követ el bűnt, mert megmarad benne az isteni élet csírája. Nem vétkezhetik, mert Istentől született. Ebből ismerhetők fel Isten gyermekei és a
sátán fiai. Aki nem az igazság szerint cselekszik, nem Istentől való, de az sem, aki nem szereti testvérét.
Ez az Isten igéje.

1Jn 3,7-10

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát. 3cd. vers.
Előénekes: Zengjetek az Úrnak új éneket, * csodálatra méltó, amit művelt!
Diadalt aratott jobbjával, * győzelmet szentséges karjával.
Hívek: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát.
E: Zúgjon a tenger, és ami betölti, * a földkerekség, és akik rajta élnek.
Tapsoljanak a folyamok, * és a hegyek is ujjongjanak az Úr színe előtt.
H: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát.
E: Mert eljön ítélni a földet, † igazságban ítéli az egész világot, * egyenlőképpen minden népet.
H: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát.
Zsolt 97,1.7-8.9

ALLELUJA
Sok ízben szólt az ősatyákhoz egykor az Isten. * Végül a beteljesedés napjaiban Fia által szólt hozzánk. Zsid 1,1-2 – 6. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az első tanítványok találkoznak Jézussal:
Keresztelő János után Jézus lesz Mesterük.

Abban az időben (Keresztelő) János ott állt két tanítványával, és mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: „Nézzétek, az Isten Báránya!” Két tanítványa hallotta, hogy (János) ezt mondta, és követni kezdte Jézust. Amikor Jézus megfordult, s látta, hogy követik, megkérdezte: „Mit kívántok?”
Azok ezt felelték; „Rabbi – ami annyit jelent, hogy Mester –, hol laksz?”

„Jöjjetek, nézzétek meg!” – mondta nekik. Elmentek tehát vele, megnézték, hogy hol lakik, és aznap nála maradtak. Ez a tizedik óra körül volt.
A kettő közül, akik hallották ezt Jánostól és követték (Jézust), az egyik András volt, Simon Péter testvére. Ő először testvérével, Simonnal találkozott, és szólt neki: „Megtaláltuk a Messiást, vagy más szóval a Fölkentet”, és elvitte Jézushoz.
Jézus rátekintett, és így szólt hozzá: „Te Simon vagy, János fia, de Kéfásnak, azaz Péternek fognak hívni.”
Ezek az evangélium igéi.
Jn 1,35-42″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2020-01-04

Ortodox (Görög keleti): 

Az istenfélő élet titka

14 Mindezeket abban a reményben írom neked, Timóteus, hogy hamarosan eljutok hozzád. 15 Ha mégis késnék, ebből a levelemből megértheted, hogyan kell élni és viselkedni Isten családjában.[a] Ez a család pedig az élő Isten Eklézsiája, amely támasza és szilárd alapja az igazságnak. 16 Kétségtelenül nagy az istenfélő élet titka, amelyet Isten kijelentett nekünk:

Jézus Krisztus[b] emberi formában megjelent közöttünk,
a Szent Szellem tanúsította,
    hogy igazságos volt,
    és
látták őt az angyalok.
Hirdették a népeknek,
    szerte a világon hittek benne,
és felment dicsőségben a Mennybe.

Figyelmeztetés a tévtanítók veszélyére

A Szent Szellem világosan mondja, hogy az utolsó időkben lesznek olyanok, akik letérnek a hit útjáról, megtévesztő szellemeket és gonosz szellemek tanításait követik. Ezeket képmutató és hazug tévtanítók terjesztik, akiknek a lelkiismerete már kiégett. Arra tanítják az embereket, hogy ne házasodjanak meg. Azt tanítják, hogy bizonyos ételeket nem szabad megenni — pedig azokat is Isten teremtette. Ezért a hívők, akik megismerték az igazságot, hálaadással és nyugodtan megehetik ezeket is, hiszen minden jó, amit Isten teremtett! Semmit sem kell visszautasítanunk, ha hálaadással fogadjuk az ételt. Minden, amit Isten teremtett, szentté válik Isten beszéde és a hívő ember imádsága által.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1+Timothy+3%3A14-4%3A5&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

“…
ISTEN ANYJA

Édesanyám a mennyország Királynője, “Isten Anyja” az ő neve. Nem hibáztatom azokat, akik nem tudják ezt, csak az Igazsághoz próbálom őket visszavezetni. A világ megtéréséért kiáltok! Azokat is emlékeztetem, akik megfeledkeztek mindenhatóságomról, hogy nem kellene engem önmagukhoz hasonlítaniuk.  3 Emlékeztetlek benneteket, hogy a végső időkben éltek, …”

Bemerítő János utat készít a Messiásnak

3.1 Eljött az idő, amikor Bemerítő János megjelent Júdea pusztájában, és ezt az üzenetet hirdette: „Változtassátok meg a gondolkodásotokat és az életeteket, mert Isten Királysága megérkezett!” Őróla mondta ezt Ézsaiás próféta:

„Egy hang kiált a pusztában:
»Készítsetek az Örökkévaló útját,
    készítsetek számára egyenes utat!«”[a]

Bemerítő János teveszőrből készült ruhát viselt a derekán bőrövvel, és sáskát meg vadmézet evett. Sokan jöttek hozzá Jeruzsálemből, egész Júdeából és a Jordán környékéről, hogy hallgassák. Miután megvallották bűneiket, János bemerítette őket a Jordán folyóba.

Amikor azonban látta, hogy a farizeusok és a szadduceusok közül is sokan jönnek bemerítkezni, ezt mondta nekik: Mérges kígyók! Ki figyelmeztetett titeket, hogy meneküljetek Isten közelgő haragja elől? Tetteitekkel mutassátok meg, hogy gondolkodásotok és az életetek valóban megváltozott! Ne gondoljátok, hogy abban bízhattok: »Mi Ábrahám fiai vagyunk!« Tudjátok meg, hogy Isten még ezekből a kövekből is képes fiakat teremteni Ábrahámnak. 10 A fejszét már fölemelték, hogy gyökerestől kivágják a fákat. Bizony ki is vágnak, és tűzbe dobnak minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt.

11 Én vízbe merítem be azokat, akik megváltoztatják a gondolkodásukat és visszatérnek Istenhez. De aki utánam jön, annyival hatalmasabb nálam, hogy még arra sem vagyok méltó, hogy a saruját levegyem. Ő majd Szent Szellembe és tűzbe merít be titeket.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+3%3A1-11&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2020/01/04

 

——–
Tóra:
“…28 Jákób még 17 évet töltött Egyiptomban, így összesen 147 évig élt. 29 Amikor Izráel érezte, hogy hamarosan véget ér az élete, magához hívatta a fiát, Józsefet, és ezt mondta neki: „Fiam, ha igazán szeretsz, tedd ide a kezed a combom alá, és esküdj meg nekem, hogy hűséges szeretettel bánsz velem! Ne temess el Egyiptomban, 30 hanem vigyél vissza Kánaán földjére, és ősapáim mellé helyezd el testemet — oda, ahol ők nyugszanak!”

József megígérte: „Úgy lesz atyám, ahogy kívánod!”

31 „Akkor esküdj meg erre!” — mondta, és József megesküdött neki. Majd Izráel az ágyon ülve tisztelettel meghajtotta a fejét.

Izráel megáldja József fiait

48.1 Történt ezek után, hogy Józsefnek hírt hoztak: „Atyád már nagyon beteg!” Akkor József maga mellé vette két fiát, Manassét és Efraimot, és apjához sietett. Amikor Jákób megtudta, hogy József érkezett hozzá látogatóba, összeszedte maradék erejét, és felült az ágyában.

Majd ezt mondta Józsefnek: „A Mindenható megjelent nekem Lúzban, Kánaán földjén, megáldott engem, és azt mondta: »Megszaporítalak és megsokasítalak téged, nemzetek gyülekezete származik tőled, és örökre neked és leszármazottjaidnak adom ezt a földet.« Most hát a két fiad — akik még azelőtt születtek, hogy én hozzád költöztem volna Egyiptomba — az én fiaim lesznek, ugyanúgy, mint Rúben és Simeon. Ha utánuk még születnek fiaid, azok a tieid lesznek, és a bátyjaik által fognak részesedni az örökségből. Mert amikor Mezopotámiából, Paddan-Arámból Kánaánba költöztem, legnagyobb bánatomra Ráhel útközben meghalt Kánaán földjén. Akkor már közel voltunk Efrátához, és ott is temettem el őt az Efrátába — vagyis Betlehembe — vezető út mellett.”

8-10 Izráel látása az öregség miatt megromlott, ezért mikor meglátta József fiait, megkérdezte: „Kik ezek a fiúk?”

„Atyám, ők a fiaim, akiket Isten Egyiptomban adott nekem!” — felelte József.

„Hozd közelebb, hadd áldjam meg őket” — mondta Izráel.

Akkor József odavitte két fiát apjához, aki megölelte és megcsókolta őket.

11 Látod, fiam — mondta Izráel —, már azt sem reméltem, hogy téged valaha ismét láthatlak, de most Isten megengedte, hogy még a fiaidat is lássam!”

12 Majd József elhúzta fiait Izráel térdétől, maga pedig arccal a földre borult. 13 Azután Izráel elé állította a fiúkat: Efraimot Izráel bal keze, Manassét pedig a jobb keze felől. 14 Izráel azonban a jobb kezét tette Efraim fejére, és a bal kezét Manassé fejére. Vagyis szándékosan keresztbe tette a kezeit: a fiatalabbat, Efraimot áldotta meg a jobb kezével, és Manassét a ballal, annak ellenére, hogy az utóbbi volt az elsőszülött.

15 Így áldotta meg Izráel Józsefet:

„Ó Istenem, akinek jelenlétében éltek őseim,
    Ábrahám és Izsák,
aki egész életemben gondot viseltél rám,
    mint pásztorom, mind a mai napig,
16 aki megszabadítottál engem minden bajtól
    az angyal keze által —,
kérlek, áldd meg ezeket a fiúkat!
Nevem és atyáimnak, Ábrahámnak és Izsáknak neve
    éljen bennük tovább!
Szaporodjanak és növekedjenek
    nagy sokasággá a földön!”

17 Józsefnek nem tetszett, hogy apja a jobb kezét Efraim fejére tette, és így áldotta meg a fiúkat. Megpróbálta hát Izráel jobb kezét áttenni Manassé fejére, 18 s azt mondta: „Atyám, jobb kezeddel ne Efraimot, hanem Manassét, az elsőszülöttemet áldd meg!”

19 De Izráel nem engedett: „Tudom, fiam, tudom — mondta —, Manassé is néppé növekszik, ő is nagy lesz, de az öccse, Efraim nagyobb lesz nála, és belőle népek gyülekezete származik.” 20 Megáldotta hát Izráel a fiúkat:

„Nevetekkel mondanak majd áldást Izráelben:
    »Úgy tegyen veled Isten,
    mint Efraimmal és Manasséval!«”

De Efraimot ismét előrébb tette, mint Manassét.

21 Azután Izráel azt mondta Józsefnek: „Nézd fiam, én már nem sokáig élek. De Isten veletek lesz, és visszavisz benneteket őseitek földjére. 22 Neked pedig külön örökséget adok azon fölül, amit a testvéreid kapnak tőlem: azt a területet, amelyet az emóriaktól kardommal és nyilaimmal foglaltam el.””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Genesis+47%3A28-48%3A66&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Dávid tanácsokat ad Salamonnak

2.1 Közeledett Dávid halálának ideje, ezért hívatta Salamont, és ezt mondta neki: „Fiam, én hamarosan elindulok azon az úton, amelyen minden embernek el kell mennie. Te azonban légy erős, és mutasd meg, hogy férfi vagy! Amit Istened, az Örökkévaló rád bízott, abban légy hűséges, és járj az ő útjain! Tartsd meg törvényeit, rendelkezéseit, parancsait és döntéseit — ahogyan Mózes Törvényében meg van írva — hogy minden ügyedben és utadban sikeres légy! Akkor az Örökkévaló beteljesíti, amit megígért nekem: »Ha a fiaid gondosan ügyelnek arra, hogyan élnek és cselekszenek, ha teljes szívvel-lélekkel és hűségesen járnak jelenlétemben, akkor Izráel királya mindig a te utódaid közül való lesz.«

Fiam, te is tudod, mit követett el ellenem Jóáb, Cerúja fia: hogyan gyilkolta meg Izráel seregének két vezérét, Abnert, Nér fiát és Amászát, Jeter fiát. Úgy gyilkolta meg őket békeidőben, mintha háború lett volna. Ártatlanok vére fröccsent Jóáb övére és csizmájára! Te azonban bölcsen járj el, és ne engedd, hogy Jóáb idős korában, békében haljon meg!

Ugyanakkor, bánj jóindulattal a gileádi Barzillaj fiaival! Asztalodnál üljenek, mert segítettek engem, amikor testvéred, Absolon elől menekültem.

Azután itt van még ez a Simei, Gera fia, aki Benjámin törzséből és Bahúrim városából való. Emlékezz rá, hogy Simei milyen súlyos átkokat kiabált rám, amikor Mahanaimba mentem. Amikor visszatértem, elém jött a Jordánhoz, és megesküdtem neki az Örökkévalóra, hogy nem fogom megölni. Te azonban ne hagyd Simeit büntetlenül. Bölcs vagy, és megtalálod a módját, hogyan büntesd meg. Ne hagyd, hogy békében haljon meg idős korában!”

Dávid király halála

10 Azután meghalt Dávid, és csatlakozott őseihez. A Dávid városában temették el. 11 Összesen negyven évig uralkodott Izráel királyaként: hét évig Hebronban és harminchárom évig Jeruzsálemben.

Salamon uralma megerősödik

12 Ezután Salamon ült Dávidnak, apjának trónján, és a királysága nagyon megerősödött.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1+Kings+2%3A1-12&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

——————–https://www.hebcal.com/sedrot/vayechi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük