Azok, akik elsőszülöttségi jogukat eladták a fenevadnak, soha nem fognak a Színem elé járulni.


Igazság Könyve:

2014. november 29. szombat, 14:25

Drága szeretett leányom, Én a gyengék, a sérülékenyek, a magányosak és az alázatosak miatt nyilvánítom ki Istenségemet. Hatalmam Szent Akaratomba söpri ezeket a lelkeket, és általuk meg tudom valósítani az emberiség üdvössége érdekében hozott Tervemet

Amikor azok, akiket meghívtam arra, hogy Szent Igémet hirdessék, a büszkeség bűne miatt eltérnek a Szent Munkától, akkor ők a saját emberi értelmük iránt tanúsított túlzott tisztelet által próbálják Igémet értelmezni. Ők elfelejtik, hogy az, hogy hogyan kell Engem követni, már meg volt határozva, és nekik az Én hangomat kell meghallaniuk, nem pedig a saját hangjuk csengését. Ők a bujaság bűne miatt fogják eldobni Igémet becsvágyó keresésükben, hogy fölülmúljanak Engem, és hogy dicsőséget keressenek. A jóra való restség, a lustaság bűne miatt lesz az, hogy a végső árulás bűnével fognak vétkezni, amikor a hit és a bátorság hiánya miatt többé már nem lesznek Hozzám hűségesek.

És ez így lesz a Második Eljövetelem végső felvezetésében is: azoknak, akik azt hiszik, hogy ők méltóbbak, képzettebbek, de tele vannak büszkeséggel, keserű megrovással kell majd szembenézniük, és el fognak esni. A gyengéket, az alázatosakat és a szerényeket Egyházam követői jelentéktelennek ítélik, de éppen ők lesznek azok, akik ragaszkodni fognak az Igazsághoz, és akiket a Nagy Napon majd a Karjaimba veszek. Hívni fogom őket, és Magamhoz intem őket, s közben Királyságomba gyűjtöm őket. Ők pedig sírni fognak az örömtől.

Aztán össze fogom gyűjteni azokat, akik nem ismernek Engem, de akiket fel fog ébreszteni a Fény – ezek jó lelkek, aranyból van a szívük –, és azt fogom nekik mondani: „gyertek fel a Menedékembe”. Majd pedig azokat a bűnösöket fogom hívni, akik szörnyű rémtetteket követtek el, de Irgalmamhoz folyamodtak; és Én ezt fogom nekik mondani: „jöjjetek, megbocsátok nektek, mivel ti kerestétek a megbékélést.”

Ezt követően az árulóim fognak jönni, akik ugyan egykor ismertek Engem, most mégis hátat fordítottak Nekem, de ők képtelenek lesznek a Szemembe nézni, sőt Irgalmamat sem fogják keresni, és Én ekkor azt fogom nekik mondani: „távozzatok Tőlem, ti nem vagytok alkalmasak arra, hogy belépjetek Királyságomba.”

Végezetül azok, akik elsőszülöttségi jogukat eladták a fenevadnak, soha nem fognak a Színem elé járulni, mert ők a tüzes kemencébe lesznek dobva, azokkal egyetemben, akik elveszejtették Számomra azokat a lelkeket, akik földi Egyházamban vakon követték őket a sötét éjszakába.

És aztán hirtelen mindennek vége lesz, egy szempillantás alatt egy új kezdet fog megvalósulni – egy új világ a földön, egy olyan, mint amilyennek mindig is kellett volna lennie. Egy vég nélküli világ.

Jézusotok”

https://masodikeljovetel.hu/azok-akik-elsoszulottsegi-jogukat-eladtak-fenevadnak-soha-nem-fognak-szinem-ele-jarulni

 

———-
Igaz élet Istenben:

FENSÉGES VENDÉGED
1996. július 13.


Jöjj, Uram, otthonod belső helyére!
Jöjj asztalomhoz, Uram,
és áldd meg az ételt,
amit velem eszel, én meg Teveled.
Jöjj Uram és keríts körül,
Szentséges Szíveddel végy körül
minden oldalról!
A Te világosságod takarjon be
és pólyáljon be,
hogy ne legyen többé sötétség
bennem és körülöttem! Jöjj, hűséges Vendégem,
és látogass meg most! Látjátok?
Isten látogat meg most engem…

ÉN VAGYOK veled van. Az én békémet adom neked. Vendéged kérdezi: Ismersz-e valakit, aki felülmúlja nagyszerűségemet és tökéletességemet? Nem, nincs senki… senki sincs, aki felülmúlná bölcsességemet, tanácsomat és értelmemet. Fenséges Vendéged áll ajtódban. Te most valóban az Alfát és az Omegát, az igaz Istent hívtad meg asztalodhoz, aki nem csupán azért jön, hogy egyen veled, hanem azért is, hogy meggyújtsa lámpásodat.
Jöjj most! Támaszkodj rám és csillapítsd a lelkek utáni szomjamat!
Bár te másképpen gondolod, kéréseid mégsem hiábavalóak.
Ó Vassulám, én vagyok a te Pásztorod is, tedd fejedet Szentséges Szívemre és fogadd Szívem gyönyörűségeit! Állj mindinkább készen arra, hogy vezekelj fivéreidért és nővéreidért! Ne félj, Atyám gyermeke, irányítani foglak, ahogy eddig is tettem.
Jöjj! Mi ketten? Én, Jézus Krisztus, Istennek Fia, a Megváltó meg fogom szentelni maradékomat Szentlelkemmel. “

 
 
 
 
 
———
Római katolikus:
2019-11-2934. évközi hét péntek

OLVASMÁNY Dániel próféta könyvéből
Dániel látomása a földi birodalmakat jelképező titokzatos élőlényekről és az eljövendő Emberfiáról – a Messiásról –, aki az egész világ Ura lesz.
Dániel próféta így írja le látomását: Az egyik éjjel látomásom volt. Az ég négy szele vihart támasztott a nagy tengeren. A vízből négy egymástól különböző hatalmas vadállat jött elő. Nőstény oroszlán volt az első, amelyiknek sasszárnyai voltak. De láttam, hogy kitépték szárnyait. Fölkelt a földről, lábra állt, – és emberi szívet kapott. A második vadállat: olyan volt, mint a medve. Félig fölegyenesedett, és a szájában három borda volt. Azt mondták neki: „Kelj föl hamar, igen sok húst egyél!” A harmadik vadállat párducnak tűnt nekem, de rajta négy madárszárny, és négy fej volt, és hatalom adatott neki. Az éjszakai látomásom negyedik vadállata rettenetes, csodálatos, igen erős volt. Vas fogakkal falt és rágott, és lábával széttaposta, amit meghagyott. Ez minden előző vadállattól különbözött. Tíz szarva volt. Jól megfigyeltem a szarvakat. És mi történt? Még egy kis szarv nőtt a többi tíz között. Három szarv a régiekből a földre hullt, hogy helyet adjon neki. Majd ezen a kicsi szarvon emberszemek nyíltak ki, és egy száj, amely kevélyen, fennhéjázóan beszélt.
Míg ezt figyeltem, trónusokat emeltek, és az Ősöreg leült. Ruházata fehér volt, mint a hó, és a fején a haj, mint a tiszta gyapjú. Trónja lobogó lángból volt, kerekei meg izzó parázsból. Ezernyi ezren szolgáltak neki, és tízezerszer százezren hódoltak neki.
A bíróság leült, és felnyitották a könyveket. Figyeltem, és láttam, hogy az istenkáromló szavak miatt, amelyeket az a kis szarv beszélt, a nagy vadállatot megölték, teste elpusztult, tűzbe dobták, hogy elégjen. A hatalmat elvették a többi vadállatól is, és megszabták, hogy meddig élhet az egyik is, meg a másik is. Akkor hirtelen azt láttam az éjjeli látomásban, hogy íme, az ég felhőin valaki közeledik. Olyan volt, mint az Emberfia. Amikor az Ősöreghez ért, színe elé vezették, és az hatalmat, méltóságot és királyságot adott neki. Minden népnek, nemzetnek és nyelvnek őt kell szolgálnia. Hatalma örök hatalom, amely nem enyészik el, és királysága nem szűnik meg soha.
Ez az Isten igéje.
Dán 7,2-14

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: * Dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké! 59b. vers.
Előénekes: Áldjátok az Urat, hegyek és halmok, *
Hívek: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat mind, amik a földből sarjadtok, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat, ti, források, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat, folyamok és tengerek, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat, tengeri lények, s minden, ami mozog a vízben, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat, égi madarak, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat, vadak és háziállatok, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
Dán 3,75-81

ALLELUJA
Nézzetek föl, és emeljétek föl fejeteket * mert elérkezett megváltástok ideje. Lk 21,28 – 10. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jeruzsálem pusztulása után kibontakozik majd az Isten országa.
Abban az időben Jézus a következő hasonlatot mondta tanítványainak:
„Nézzétek a fügefát és a többi fákat! Amikor látjátok, hogy már hajtanak, tudjátok, hogy közel van a nyár. Ugyanígy ti is, amikor látjátok, hogy mindez bekövetkezik, tudjátok meg, hogy közel van az Isten országa.
Bizony, mondom nektek: Nem múlik el ez a nemzedék, amíg mindez meg nem történik. Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak.”
Ezek az evangélium igéi. 

Lk 21,29-33″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-11-29

 

————

Ortodox (Görög keleti): 

…  hiszen Istennek nem az a terve velünk, hogy haragja elpusztítson, hanem hogy üdvösséget nyerjünk Urunk, Jézus Krisztus által!10 Jézus azért halt meg értünk, hogy mi vele élhessünk! Nem számít, hogy életben leszünk-e még, amikor visszajön, vagy addigra már meghalunk, mindenképpen vele együtt fogunk élni! 11 Ezzel bátorítsátok és erősítsétek egymást, ahogy azt teszitek is!

Utasítások és üdvözlések

12 Arra kérünk titeket, testvéreim, hogy becsüljétek meg és tiszteljétek azokat, akik vezetőitek az Úrban! Ők sokat dolgoznak értetek, tanítanak és tanácsolnak benneteket! 13 Kérlek, hogy a munkájukért szeressétek és különösen becsüljétek meg őket!

Békességben éljetek egymással!

24 Isten, aki hív benneteket, hűséges és megbízható, ezért mindezt meg is fogja tenni.

25 Testvéreim, imádkozzatok értünk is! 26 Köszöntsetek minden testvért szent csókkal! 27 Meg kell ígérnetek, hogy ezt a levelet az összes testvér előtt felolvassátok! 28 Urunk, Jézus Krisztus kegyelme legyen veletek!”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1+Thessalonians+5%3A9-28&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

“…19 A törvénytanítók és a főpapok megértették, hogy ezt a példázatot Jézus róluk mondta. Ezért legszívesebben azonnal letartóztatták volna, de nem merték, mert féltek az emberektől.

Ravasz kérdés az adóról

20 Ettől kezdve a törvénytanítók és a főpapok állandóan figyeltették Jézust. Besúgókat küldtek utána, akik istenfélőnek mutatták magukat. Szerették volna rajtakapni, amint valami rosszat mond. Az volt a tervük, hogy ha ez sikerül, átadják Jézust a római kormányzónak, akinek hatalma volt rá, hogy elítélje. 21 A besúgók ezzel a kérdéssel mentek Jézushoz: „Mester, tudjuk, hogy amit mondasz és tanítasz, az mind helyes. Tudjuk, hogy nem vagy részrehajló, és az igazságnak megfelelően tanítod Isten útját. 22 Mondd meg nekünk: helyesnek tartod-e, hogy adót fizessünk a császárnak, vagy nem?”

23 Jézus azonban átlátott alattomos szándékukon, ezért így felelt meg nekik: 24 „Mutassatok nekem egy ezüstpénzt! Kinek a képmása és felirata van rajta?”

„A császáré” — felelték azok.

25 „Akkor adjátok meg a császárnak, ami a császáré; és Istennek, ami Istené!” — mondta Jézus.

26 Ezen a válaszon a besúgók annyira megdöbbentek, hogy szóhoz sem jutottak. Nem tudtak belekötni abba, amit Jézus a nyilvánosság előtt mondott.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luke+20:19-26&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/11/29

—–
http://hungary.orthodoxia.org/2019/05/01/egyhazi-kalendarium-a-2019-ev-majus-honapjara-az-ujnaptar-szerint/#more-19195
——

http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük