Földi életetek az Irántam való szeretetetek próbatétele

Igazság Könyve:
2014. november 12. szerda, 23:45

 

Drága szeretett leányom, ez csak természetes, hogy az emberek félnek az ismeretlentől, és ez az oka annak, hogy félnek a haláltól is. A halál a legfélelmetesebb dolgok egyike az emberek fejében, mivel sokan vakok az Örök Életről tett Ígéretemmel szemben. Ha tanúi lennének Dicsőséges Királyságomnak, akkor a halálnak nem lenne hatalma fölöttük.

Én minden lelket örömmel látok Királyságomban. Királyságomban Én nem csak a szenteknek és a választottaknak tartok fenn helyet, jóllehet számukra különleges hely van fenntartva Királyságomban. Én örömmel fogadok minden bűnöst, beleértve azokat is, akik szörnyű bűnöket követtek el, mert Én elsősorban a Nagy Szeretet Istene Vagyok.  Én mindenkit tárt karokkal fogok fogadni, aki a kiengesztelődés vágyával megbékéléssel és bűnbánattal kiált Hozzám. Ha ez még a halál pillanata előtt megtörténik, minden lelket üdvözölni fogok, és megölelem őket.

Az egyetlen akadály az ember lelke és Királyságom között: a kevélység bűne. A gőgös ember, bár lehet, hogy szégyenkezik bűne miatt, mindig azon fog igyekezni, hogy valamilyen módon igazolja bűnét. Most neki mondom: két rossz nem tesz jóvá egy gonosz cselekedetet. A büszke ember túl sok időt veszteget el, azon töprengve, hogy vajon van-e szüksége arra, hogy megváltsam őt, vagy sem. De a halál pillanatok alatt bekövetkezhet, lehet éppen akkor, amikor a legkevésbé számítanak rá. Az az ember, akiben nincs büszkeség, le fog borulni Előttem, és könyörögni fog Hozzám, hogy bocsássak meg neki, és Én akkor őt fel fogom emelni.

Ne féljetek a haláltól, mert az nem más, mint egy ajtó, mely Királyságomba vezet. Csak annyit kérek tőletek, hogy úgy készüljetek fel arra a napra, amikor eltávoztok ebből az életből, ahogyan azt tanítottam nektek. Nem azt kérem tőletek, hogy mondjatok le a mindennapi felelősségetekről. Nektek kötelességeitek vannak másokkal szemben; soha nem szabad azt éreznetek, hogy el kell különülnötök szeretteitektől, amikor Engem követtek. Azt kívánom, hogy szeressétek családjaitokat, barátaitokat, és fordítsatok elegendő időt számukra, így biztosítván azt, hogy az egymás iránti szeretetetek nyíltan kifejezésre jusson. Úgy szeressetek mindenkit, ahogyan Én szeretlek benneteket. Ezt azzal mutatjátok meg, ahogyan bántok az emberekkel; hogy időt fordítotok arra, hogy harmóniában éljetek másokkal, hogy mit mondotok róluk másoknak, és hogy hogyan segítetek azoknak, akik nem tudnak magukon segíteni. A ti földi életetek az Irántam való szeretetetek próbatétele. A mások iránt tanúsított szeretetetek által mutatjátok meg az Irántam való szereteteteket, beleértve azokat is, akik átkoznak benneteket.

Fontos, hogy naponta beszéljetek Velem, még ha csak néhány percet is. Ez az az idő, amikor Én Megáldalak benneteket. Kérlek, ne hagyjátok, hogy az eljövendő világtól való félelem arra ösztönözzön benneteket, hogy cserbenhagyjátok a hozzátok közelállókat. Nektek Rám kell összpontosítanotok, és ha ezt megteszitek, békére fogtok találni. Aztán át kell adnotok a béke ezen Ajándékát szeretteiteknek is. Azonban tudnotok kell, hogy az Irántam való szeretetetek miatt szenvedni fogtok, és meg fogjátok tapasztalni mások gyűlöletét. Ahhoz, hogy fölé emelkedhessetek az ilyen gyűlöletnek, csak szeretettel szabad válaszolnotok. Mindig.

Én a halál kötelékétől mentes szabadságot hozom nektek, és annak többé nem lesz hatalma fölöttetek. Feltámadásomnak köszönhetően, az Én Új Királyságomban ti újból épek lesztek, úgy testben, mint lélekben. Mitől kellene tehát félnetek, ha Én az Örök Élet ezen Ajándékát hozom nektek?

Szeretett Jézusotok”

https://masodikeljovetel.hu/foldi-eletetek-az-irantam-valo-szeretetetek-probatetele

 

 
 
———
Római katolikus:
2019-11-1232. évközi hét kedd

OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az isteni bölcsesség tanít meg halhatatlan lelkünk igazi értékére. A szenvedés és halál a balgák szemében érthetetlen, de mi tudjuk, hogy az igaz ember lelke Istené.
Így szól az örök Bölcsesség: Isten az embert halhatatlannak teremtette, és lényét a saját hasonlatosságára alkotta. A
halál a sátán irigységéből jött a világra; és akik vele tartanak, azok megtapasztalják. Az igazak lelke azonban Isten kezében van, és a halál kínja nem érheti őket. Az esztelenek szemében úgy látszott, hogy meghaltak; a világból való távozásukat balsorsnak vélték, elmenetelüket megsemmisülésnek.
Ők azonban békességben vannak. Mert ha az emberek szemében szenvedtek is, a reményük tele volt halhatatlansággal. Kevés fenyítés után nagy jótéteményekben részesülnek, mert Isten próbára tette és magához méltónak találta őket. Mint aranyat a kohóban, megvizsgálta és elfogadta őket egészen elégő áldozatul. Az (utolsó) ítélet idején majd felragyognak az igazak, és olyanok lesznek, mint a szikra, amely a tarlón tovaharapódzik. Nemzetek fölött ítélkeznek majd, és népeken uralkodnak; és az Úr lesz a királyuk mindörökre. Akik benne bíztak, akkor majd megismerik az igazságot, és akik hűségesek voltak, szeretetben nála maradnak, mert kegyelem és irgalom lesz választottainak osztályrésze.
Ez az Isten igéje.
Bölcs 2,23-3,9

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Hálát adok az Úrnak * minden időben! 2a. vers.
Előénekes: Minden időben áldom az Urat, * dicséretét szüntelenül zengi ajkam.
Lelkem az Úrban dicsekszik, * hallják meg a szelídek és örvendezzenek.
Hívek: Hálát adok az Úrnak * minden időben!
E: Az Úr szeme az igazakra tekint, * és füle meghallgatja kiáltásukat.
Az Úr az arcát a gonoszok ellen fordítja, * emléküket is eltörli a földről.
H: Hálát adok az Úrnak * minden időben!
E: Kiáltottak az igazak, és az Úr meghallgatta őket, * és minden szorongatásból megszabadultak.
Közel van az Úr azokhoz, akik töredelmes szívűek, * és szabadulást hoz a megtört lelkeknek.
H: Hálát adok az Úrnak * minden időben!
Zsolt 33,2-3.16-19

ALLELUJA
Aki szeret engem, megfogadja szavamat. * Atyám is szeretni fogja, és hozzá költözünk. Jn 14,23 – 8 G. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A rossz szolga csak annyit tesz, amennyi a
kötelessége.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Melyiktek mondja béresének vagy bojtárjának, amikor a mezőről hazajön: „Gyere ide tüstént, és ülj asztalhoz.” Nem ezt mondja-e inkább: „Készíts nekem vacsorát, övezd fel magadat, és szolgálj ki, amíg eszem és iszom! Aztán majd ehetsz és ihatsz te is?” S talán megköszöni a szolgának, hogy teljesítette parancsait? Így ti is, amikor megteszitek, amit parancsoltak nektek, mondjátok: haszontalan szolgák vagyunk, hiszen csak azt tettük, ami a
kötelességünk volt.
Ezek az evangélium igéi. 

Lk 17,7-10″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-11-12

 
 
 
———–
Ortodox (Görög keleti): 

 20 Mivel Krisztussal együtt ti is meghaltatok, ezért felszabadultatok a világot uraló hatalmasságok alól. Akkor miért viselkedtek úgy, mintha még mindig ehhez a világhoz tartoznátok? Miért követtek olyan szabályokat, 21 amelyek ezt követelik: „Ne vedd a kezedbe!” „Ne egyél ilyet!” „Még csak hozzá se érj!” 22 Hiszen ezek olyan dolgokra vonatkoznak, amelyek elhasználásra valók és nem maradnak meg sokáig. Ha ilyen szabályokat akartok betartani, akkor csak emberek tanításait és parancsait követitek, és nem Isten gondolatait. 23 Ezek a szabályok bölcs dolgoknak látszanak, de csak a vallásoskodást szolgálják, amelyre a hamis alázatosság és a test gyötrése jellemző. Ezeknek azonban semmi hasznuk sincs, mert csak a régi emberi természet kívánságainak kielégítését szolgálják.

Új élet Krisztusban

3.1 Mivel Krisztussal együtt feltámadtatok a halálból, a mennyei dolgokra törekedjetek, hiszen Krisztus is a mennyben ül, Isten jobb oldalán! A mennyei dolgokon gondolkozzatok, ne a földieken járjon az eszetek! Hiszen meghaltatok, az új életetek pedig Krisztussal együtt Istenben van elrejtve. …”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Colossians+2-3&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Ki lehet Jézus tanítványa?

25 Nagy tömeg kísérte Jézust, ő pedig hozzájuk fordult, és ezt mondta: 26 „Csak az lehet az én tanítványom, aki hozzám jön, és jobban szeret engem, mint apját, anyját, feleségét, gyermekeit vagy testvéreit! Igen, csak ha jobban szeret engem még a saját lelkénél is! 27 Aki nem veszi vállára a keresztjét, és nem azzal együtt követ engem, az nem lehet a tanítványom!

28 Ha tornyot akarsz építeni, akkor előbb leülsz, és megtervezed a költségeket, hogy lássad, elég-e a pénzed az építkezés befejezéséhez. 29 Különben előfordulhat, hogy az alapot megépíted, de a házat már nem tudod befejezni. Akkor pedig, aki csak látja a félbe maradt épületet, gúnyolni fog, és azt mondja: 30 »Ez az ember hozzákezdett az építkezéshez, de befejezni már nem tudta.«

31 Ha egy király a hadseregével háborúba indul egy másik király ellen, akkor előbb tanácskozik, és haditervet készít. Ha neki csak tízezer katonája van, akkor meg kell gondolnia, hogy képes-e legyőzni azt az ellenfelét, aki húszezer harcossal jön ellene! 32 Mert ha nem, akkor inkább követeket küld az ellenséghez, amíg a másik még távol van, hogy megkérdezze a békefeltételeket. 33 Ugyanez vonatkozik rátok is: ha le nem mondtok mindenről, amitek csak van, nem lehettek a tanítványaim!”

Az ízét vesztett só

34 „Jó a só, de ha elveszti az ízét, hogyan lehetne ismét sóssá tenni? 35 Az ízetlen só már semmire sem jó! Sem a szántóföldre, sem a trágyára nem használható, ezért kidobják.

Akinek van füle, hallja és értse meg, amit mondok!””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luke+14:25-35&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/11/12

—–
http://hungary.orthodoxia.org/2019/05/01/egyhazi-kalendarium-a-2019-ev-majus-honapjara-az-ujnaptar-szerint/#more-19195
——

http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük