Angyalai, mint nagy vihar fognak előre özönleni, és hatalmas kaszával ki fogják vágni a betegség gyökereit, mely pusztítja az emberek lelkét, hogy a világ ismét tiszta legyen.

Igazság Könyve:
2014. november 6. csütörtök, 17:40

 

Drága szeretett leányom, eljött az idő Örök Atyám számára, hogy megtisztítsa a Föld színét a szennytől, mely sötétséget vet az emberek lelkére. Ő meg fogja büntetni a gonoszokat, és a Karjaiba veszi azokat, akik megtartják Isten Igéjét. Angyalai, mint nagy vihar fognak előre özönleni, és hatalmas kaszával ki fogják vágni a betegség gyökereit, mely pusztítja az emberek lelkét, hogy a világ ismét tiszta legyen.  

Féljetek Isten Haragjától, mert ha Ő egyszer dühbe gurul, az ember remegni fog a félelemtől. Azok, akik azt gondolják, hogy Isten nem fogja megbüntetni a gonoszokat, nem ismerik Őt. Hangos és büszke hangjuk, mely hamisságokkal fogja betölteni a Földet, és azok, akik Atyám Szemében nagy kegyekre-méltónak tartják magukat, de akik átkozzák népem szelídjeit, ki lesznek gyomlálva a földből, és a vízözön óta az emberiségre zúdított legnagyobb büntetéssel fognak majd szembe nézni.

Isten angyalai le fognak ereszkedni, és egy kaszával a jobb kezükben, szét fogják választani a konkolyt a búzától. Azok, akik átkozzák Istent, el lesznek hallgattatva; akik bemocskolják az Emberfiát, szintén el lesznek hallgattatva; azok pedig, akik bemocskolják a Testét, zavarodottan, elveszetten és rémülten fognak kóborolni, még mielőtt elmerülnének a vadonban.

Isten Szeretetét nem viszonozták, és Irgalmasságát már rég elutasították. Ezek a hálátlan lelkek, akiknek a szemei csak a saját élvezetükre rögződik – és akiknek a cselekedetek elkövetésére tett elhatározásuk teljesen ellentétben van az Úr Akaratával – érezni fogják Isten büntetésének fájdalmát. Mint lecsapó villám, óriási vihar, mint egy nagy földrengés fog kiáradni, mely érezhető lesz a világ minden részén.

Azok, akik ismerik az Igazságot, nem fognak félni, mivel készséges tanúi lesznek a Szentírásban rögzített ígéreteknek az eljövendő nagy megpróbáltatást illetően. Azok, akik kivágták Istent az életükből – mintha saját testük végtagját vágták volna le –, csak azután fogják megismerni az Istenkáromlás következményeit, miután már túl késő lesz számukra.

Ti fogtok a legtöbbet szenvedni, akik elárultatok Engem. Nektek, akik kővel dobáltatok másokat, abban a téves hitben, hogy ezzel Engem képviseltek, nem lesz senki, akihez fordulhatnátok. Mert bárhol próbálnátok is megbújni, meztelenül fogjátok találni magatokat, mivel nem lesz semmi, amivel eltakarhatnátok szégyeneteket.

Azért mondom ezeket nektek, mivel Atyám türelme végleg elfogyott, a csatatéren pedig meg fog jelenni két csapat – azok, akik Velem tartanak, és azok, akik Ellenem vannak.

Imádkozzatok Isten Irgalmáért. Azoknak pedig, akik a Testemet ostorozzák, ezt kell tudniuk: lehet, azt hiszitek, hogy kitörölhettek Engem Házamból, de ezt hinni, a részetekről egy súlyos hiba lenne.

Távozzatok Tőlem, mert ti nem tartoztok Hozzám. Gonoszságotok lesz a bukásotok; a gonosz iránti hűségetek miatt vágtátok el magatokat Dicsőséges Királyságomtól.

Jézusotok”

https://masodikeljovetel.hu/azok-akik-azt-gondoljak-hogy-isten-nem-fogja-megbuntetni-gonoszokat-nem-ismerik-ot

 

———-
Igaz élet Istenben:

IGÉZZ MEG EGYSZERŰSÉGEDDEL!

1989. július 7.

Taníts meg arra, hogy engedelmeskedjem Neked, mivel Te vagy az én Istenem, és mivel Te nevelsz engem. Csalódom saját lelkemben, és vigasztalhatatlan vagyok ebben a száműzetésben. Uram, hallgass panaszomra, hol vagy?

Virágom, béke legyen veled, a közeledben vagyok. Azt kívánom, hogy mostantól kezdve jobban higgy bennem! Hiszen én vagyok a te Nevelőd! Így tehát miért aggódsz? Légy békében, én vagyok a Megbocsátás. Maradj hű hozzám, és a többit bízd rám! Sohasem vonom meg tőled Kenyeremet, és szeretetemet sem. Gondoskodjatok egymásról! Gyakran fohászkodj hozzám, ha csak egy pillanatig is! Mindig előtted vagyok, és én vagyok az Egyetlen, aki vezet téged. Bízzál tehát, mivel az én kezemben van a kezed. Tudom, hogy szegény vagy, dehát nem én vagyok a végtelen gazdagság? Nem kell aggódnod, mert én gondoskodom rólad. Egyetlen pillanatig se gondold soha, hogy sötétségben hagylak. Lámpásodat megtöltöm olajjal, nem hagyom abba táplálásodat. Kicsim, gondoskodom rólad. Szüntelenül imádkozz, engedd, hogy én legyek Nevelőd! Szeretettel dédelgess, ékesíts imáiddal, igézz meg egyszerűségeddel! Keress engem és rám találsz a szív egyszerűségében. Vágyódj utánam, szomjúhozz rám, és soha ne fáradj bele abba, hogy szeretettel evangélizálj a Szeretetért! Én, az Úr a féltékenységig   szeretlek, maradj Szentséges Szívemben! Az én Szentséges Szívem megad neked mindent, amiben lelked hiányt szenved. Vágyom erre a szeretetre, mivel én vagyok a Szeretet Forrása. A Szeretet szeret benneteket! “

 

 
———
Római katolikus:
2019-11-0731. évközi hét csütörtök

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Életünkben és halálunkban egyaránt az Úré vagyunk.
Testvéreim!
Egyikünk sem él csak önmagának, és egyikünk sem hal meg csak önmagának. Amíg élünk, Istennek élünk, és ha meghalunk, Istennek halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, mindig az Úré vagyunk. Krisztus ugyanis azért halt meg és azért támadt fel, hogy mind a holtaknak, mind az élőknek Ura legyen.
Ne ítéld el tehát testvéredet, és ne vesd meg felebarátodat! Hiszen mindnyájan Isten ítélőszéke elé jutunk. A Szentírásban ugyanis ezt olvassuk:
Amint igaz, hogy élek – mondja az Úr –, előttem meghajlik minden térd, és minden nyelv magasztalja az Istent.
Tehát mindegyikünk számot ad magáról Istennek.
Ez az Isten igéje. 


Róm 14,7-12

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Hiszem, hogy meglátom az Úr javait * az élők földjén. 13. vers.
Előénekes: Világosságom és üdvösségem az Úr, * kitől félnék?
Életem oltalmazója az Úr, * kitől rettegnék?
Hívek: Hiszem, hogy meglátom az Úr javait * az élők földjén.
E: Egyet kérek az Úrtól, csak egy a vágyam, * hogy az Úr házában lakjam életem minden napján,
hogy élvezhessem az Úr örömét, * és szemlélhessem szent templomát.
H: Hiszem, hogy meglátom az Úr javait * az élők földjén.
E: Hiszem, hogy meglátom az Úr javait * az élők földjén.
Remélj az Úrban, bátran cselekedj, * szíved legyen erős, és bízzál az Úrban.
H: Hiszem, hogy meglátom az Úr javait * az élők földjén.
Zsolt 26,1.4.13-14

ALLELUJA
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: * Én felüdítlek titeket – mondja a mi Urunk. Mt 11,28 – 8 G. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A mennyország örül minden megtérő bűnösnek.
Abban az időben vámosok és bűnösök jöttek Jézushoz, hogy hallgassák őt. A farizeusok és az írástudók zúgolódtak emiatt, és azt mondták: „Ez szóba áll a bűnösökkel és együtt étkezik velük.”
Jézus erre a következő példabeszédet mondta nekik: „Ha közületek valakinek száz juha van, és egy elvész belőlük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet, s nem megy-e az elveszett juh után, amíg meg nem találja? Ha megtalálta, örömében vállára veszi, hazasiet vele, összehívja barátait és szomszédait, és azt mondja nekik: »Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett juhomat.« Mondom nektek, éppen így nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igazon, akinek nincs szüksége megtérésre.
Ha pedig egy asszonynak tíz drachmája van, és
elveszít egy drachmát, nem gyújt-e világot, nem sepri-e ki a házát, n
em keresi-e gondosan, amíg meg nem találja? És ha megtalálta, összehívja barátnőit meg a szomszédasszonyokat, és azt mondja: »Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett drachmámat.« Mondom nektek, az Isten angyalai is éppen így örülnek majd egy megtérő bűnösnek.”
Ezek az evangélium igéi.
Lk 15,1-10″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-11-07


————

Ortodox (Görög keleti): 

Isten titka: Krisztus bennetek lakozik!

24 Annak ellenére, hogy most értetek szenvedéseket kell elviselnem, mégis örülök. Ugyanis még sok olyan dolog van, amit Krisztusnak el kell szenvednie a „Testében”, vagyis az Eklézsiában. Én pedig elfogadom azt, ami ebből nekem jutott, és elszenvedem ezeket az én testemben az ő „Testéért”. 25 Ezt a „Testet”, vagyis az Eklézsiát szolgálom Isten megbízása alapján, amelyet a ti érdeketekben adott nekem. Isten rám bízta, hogy üzenetét teljesen megismertessem veletek. 26 Ez az üzenet pedig az a titok, amely öröktől fogva mind ez ideig el volt rejtve, most azonban Isten megmutatta az övéinek. 27 Ugyanis azt akarta, hogy népe világosan megértse, milyen nagy és dicsőséges ez a titkos igazság, amely az Izráelen kívüli nemzetekre is vonatkozik.

Ez a titok pedig az, hogy Krisztus bennetek lakozik! Ő a mi dicsőséges reménységünk!

28 Mi Krisztust hirdetjük mindenkinek. Mindenféle bölcsességgel tanítunk, biztatunk és figyelmeztetünk mindenkit, hogy úgy állítsuk őket Isten elé, mint akik már elérték Krisztusban a teljességet. 29 Ez a célja minden erőfeszítésemnek, ezért küzdök Krisztus erejével, amely hatalmasan működik bennem.

…”

 

Térjetek vissza Istenhez!

13.1 Abban az időben hírt hoztak Jézusnak arról, mi történt néhány galileaival. Pilátus megölette ezeket az embereket, és a vérük összekeveredett az áldozati állatok vérével. Ekkor Jézus megkérdezte: „Gondoljátok, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többiek, s azért haltak meg így? Nem! Sőt, mondom nektek: ha vissza nem tértek Istenhez, akkor mindnyájan hasonlóképpen vesztek el!

Vagy mit gondoltok arról a tizennyolc emberről, akik akkor haltak meg, amikor a Siloám tornya rájuk szakadt? Gondoljátok, hogy bűnösebbek voltak, mint az összes többi jeruzsálemi? Nem! Sőt, mondom nektek: ha vissza nem tértek Istenhez, akkor mindnyájan hasonlóképpen vesztek el!”

A gyümölcstelen fügefa

Ezután egy példázatot mondott nekik: „Egy ember fügefát ültetett a szőlőskertjébe. Egy idő múlva kiment, hogy gyümölcsöt szedjen róla, de egyet sem talált. Ezért szólt a kertésznek: »Már három éve hiába keresek gyümölcsöt ezen a fán. Vágd ki, hogy ne foglalja a földet hiába!« A kertész azonban így válaszolt: »Uram, kérlek, adj neki még egy évet! Felásom az alját, és megtrágyázom, akkor talán jövőre teremni fog. Ha mégsem, akkor vágd ki!«””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luke+13:1-9&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/11/07

—–
http://hungary.orthodoxia.org/2019/05/01/egyhazi-kalendarium-a-2019-ev-majus-honapjara-az-ujnaptar-szerint/#more-19195
——

http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük