A lélek éhsége üressé, nyomorulttá és elveszetté teszi a lelket

Igazság Könyve:

2014. október 16. csütörtök, 19:10

Drága szeretett leányom, az élelem után való éhség, mely a testet táplálja, egy rettenetes csapás. A lélek éhsége viszont üressé, nyomorulttá és elveszetté teszi a lelket. Amikor egy lélek eltávolodik Tőlem, akkor össze-vissza bolyong, mindenféle beteljesülés után kutatván. Lelki nyugalmat és megkönnyebbülést keresvén, még a Föld végére is el fog menni, de semmi sem tudja betölteni ezt az űrt – csak egyedül Én. Lehet, hogy ideiglenes megnyugvásra talál minden evilági szórakozás utáni törekvésben, de soha nem fogja megtalálni azt a békét, amelyet Én hozhatok neki.

Amikor az ember lelkét Kegyelmemmel táplálom, az tele lesz Szeretetemmel és Jelenlétemmel. Bár a lélekben való Jelenlétem magára fogja vonni a gonosz szellemek mérgét, akik minden tőlük telhetőt meg fognak tenni, csakhogy felzaklassák a lelket, de a lélek nem fog ezzel törődni. A Szeretetem minden, amire szükségetek van, hogy kiteljesedettnek érezzétek magatokat; az Én Békém, amely eltölt benneteket, nem ebből a világból való. Ez nagy Áldásokkal érkezik, és a lélek, amely elnyeri ezt a békét, egykönnyen nem mond le róla, ha azt egyszer már megtapasztalta.

Amikor egy ember a végsőkig elmegy, hogy Létezésemet tagadja, ezzel csak saját magát csapja be. Az, hogy letagadtok Engem, a saját döntésetek. Akkor miért gyűlöltök Engem, ha nem hiszitek, hogy Létezem? Azokat hívom, közületek, akiket szellemi vívódások gyötörnek, hogy meghallják Hangomat, mert most Én benneteket hívlak: Ha tagadtok Engem, maradjatok csendben. Viszont, ha nem tagadtok Engem, s aztán mégis káromoltok, ha ezt teszitek, ezzel saját magatoknak mondtok ellent. Ti nem gyűlölhettek olyasmit, ami nem létezik. Nem tudjátok, amikor bármilyen gyűlöletet éreztek, hogy ez is egyfajta forrásból fakad, mint ahogy a szeretet is? A Szeretet Istentől jön. A gyűlölet pedig a Sátántól. Azon a napon, amikor végre rájöttök, hogy a gonoszság terjed és elmérgesedik, miközben kigöngyölődik, akár a kígyó, akkor majd látni fogjátok, hogy ez létező valóság. Csak ezután fogjátok végre elfogadni az ördög létezését. Azért olyan ravasz a Sátán, mert az, hogy megismertesse magát, nem válik előnyére. Ha ez megtörténne, akkor lehetetlen lenne számotokra nem hinni Istenben.

Nyissátok ki a szemeteket, és lássátok annak a gonoszságot, ami az valójában. Tudnotok kell, hogy amennyiben tagadtok Engem, a gonosz arra fog felhasználni benneteket, hogy gyűlöletet tápláljatok azok iránt, akik szeretnek Engem.

Jézusotok”

 
 
 
 
 


———-

Igaz élet Istenben:

“URALKODNI FOGOK ELLENSÉGEIM AKARATA ELLENÉRE IS

1987. november 24

Vassula, elolvastatom veled azokat a szavakat, amelyeket Margit Máriának mondtam. Azt mondtam, hogy uralkodni fogok ellenségeim és mindazok akarata ellenére is, akik megpróbálnak szembeszegülni velem, – ezért bizakodjatok kedveseim. 1 Vassula, szeretném, ha még egyszer lerajzolnád, hogy milyen a Szentháromság!

Igen, Uram 1

Egyik a másikból ered Ez egy fénylátomás volt. Egyik fény a másikból kilépve alkot hármat. Amikor a Fiú az Atyában van, akkor Ók egyek. A Szentháromság EGY és ugyanaz. Lehetnek hárman, de mindhárom eggyé is lehet. Az eredmény: egyetlen Isten. ”


 
 

2014. október 12. vasárnap, 21:20
 
Egyedül az ima által segíthettek engesztelni bűneikért, az ilyen nagylelkű cselekedetek által eloszlathatjátok a Sátán füstjét. Az ő füstje jelenleg elnyeli a világot, azonban hogy képesek legyetek felismerni jelenlétét, sokkal nehezebb, mint azt gondolnátok. Befolyása mindig egy külsőleges dolog mögé van rejtve, mint pl. a humanitárius cselekedetek, de azt mindig a legváratlanabb időben, de mégis tiszteletteljes módon mutatja be. Az az ember, aki meg van áldva a tisztánlátás Ajándékával, meg fogja érteni, hogyan működik a Sátán. Fel fogja ismerni munkálkodását, bármennyire gondosan álcázva kerülnek is azok bemutatásra egy olyan világ számára, mely vak az Igazságra.
 
 
 
 
———
Római katolikus:
2019-10-1628. évközi hét szerda

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Isten mindenkit tettei alapján jutalmaz vagy büntet.
Testvéreim!
(Annak, aki az Isten választott népéhez való tartozás tudatában gőgösen és elbizakodottan megítéli a bűnös és eltévelyedett pogányokat, a következőket mondom:) Nincs mentség számodra, bárki légy is, te, ember, aki másokat megítélsz. Amikor ugyanis mást megítélsz, önmagadat marasztalod el. Te bírónak érzed magad, de ugyanúgy viselkedel, mint akit megítélsz. Márpedig tudjuk, hogy Isten ítélete igazságosan sújt azokra, akik ilyesmit tesznek.
Te, ember, aki megítéled mások bűnös tetteit, de magad ugyanazt megteszed, azt hiszed, hogy megmenekülhetsz Isten ítélete elől? Vagy semmibe veszed Isten végtelen jóságát, türelmét és elnézését? Nem jut eszedbe, hogy irgalma bűnbánatra akar vezetni téged?
Pedig konokságoddal és megrögzött szíveddel csak büntetést vonsz magadra, a haragnak és Isten igazságos ítéletének napjára. Ő megfizet kinek-kinek tettei szerint: örök élettel annak, aki a jó cselekedetekben kitartva halhatatlan dicsőségre és
tiszteletre törekszik; haraggal és megtorlással annak, aki szembeszáll vele, és nem hajlik az igazságra, hanem a gonoszsággal tart. Mindenkit, aki gonoszat művel, utolér a kín és a gyötrelem: elsősorban a zsidót, azután a pogányt. Viszont dicsőség, tisztelet és békesség mindenkinek, aki jót tesz, elsősorban a zsidónak, aztán a pogánynak. Isten ugyanis nem személyválogató.
Ez az Isten igéje.

Róm 2,1-11

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Uram, te megfizetsz minden embernek, * amiként cselekedett. 13b. vers.
Előénekes: Csak Istenben keress megnyugvást, lelkem, * csak tőle jön üdvösségem.
Mert ő az üdvösségem, ő az oltalmam, * ő a sziklaváram, nem fogok többé meginogni.
Hívek: Uram, te megfizetsz minden embernek, * amiként cselekedett.
E: Lelkem, nyugodj meg teljesen Istenben, * hagyatkozz rá türelemmel.
Mert ő az én üdvösségem, ő az én Istenem, * ő a sziklaváram, nem fogok meginogni.
H: Uram, te megfizetsz minden embernek, * amiként cselekedett.
E: Minden népek, benne bízzatok, * tárjátok fel szíveteket őelőtte, mert Isten a mi menedékünk.
H: Uram, te megfizetsz minden embernek, * amiként cselekedett.
Zsolt 61,2-3.6-7.9

ALLELUJA
Jézus mondja: † „Juhaim hallgatnak szavamra; * ismerem őket, és ők a nyomomban járnak.” Jn 10,27 – 1 D2. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus elítéli a hamis, farizeusi lelkületet.
Egy farizeus lakomáján így beszélt Jézus az asztalnál ülőkhöz:
„Jaj, nektek, farizeusok! Tizedet adtok mentából, rutából és minden apró veteményből, de elhanyagoljátok az igazságosságot és az Isten szeretetét. Ezt meg kell tenni, azt meg nem szabad elhagyni!
Jaj, nektek, farizeusok! Szeretitek a fő helyeket a zsinagógában, és a köszöntéseket a nyilvános tereken.
Jaj, nektek! Olyanok vagytok, mint azok a sírok, amelyeket kívülről nem lehet észrevenni. Az emberek fölöttük járnak – anélkül, hogy tudnák.”
Erre egy törvénytudó méltatlankodni kezdett: „Mester, ha ilyeneket mondasz, minket is
gyalázol.” Ő azonban így folytatta: „Jaj, nektek is, törvénytudók! Elviselhetetlen terheket raktok az emberekre, ti magatok azonban még egy ujjal sem segítetek azokat a terheket hordozni.”
Ezek az evangélium igéi.

Lk 11,42-46″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-10-16


2014. október 12. vasárnap, 21:20

Drága szeretett leányom, Én Isten minden gyermekének a Védelmezője Vagyok – mindnyájatoké, függetlenül a nemtől, a kortól és vallástól. Én Vagyok földi Egyházam Védelmezője, és senki sem győzedelmeskedhet vele szemben. Egyházam sértetlen marad, jóllehet sokan el fognak hagyni Engem.

Azok, akik elhagynak Engem, akik megváltoztatják Isten Igéjét, nem mondhatják, hogy Egyházamhoz tartoznak, mert Én nem védelmezhetek egy olyan egyházat, mely nem az Igazságot mondja. Hitetek valódi megpróbáltatása elkezdődött, hamarosan nagyon össze fogtok zavarodni, és nem lesz hova fordulnotok. Biztosak lehettek abban, hogy amilyen Irgalmas Én Vagyok, nem fogok csak úgy állni és az árulóknak engedni, hogy Testemet megszentségtelenítsék. Ők csak egy bizonyos pontig mehetnek el, míg Atyám Kezének mennydörgő ereje hallhatóvá nem válik. …

 
 
———–
Ortodox (Görög keleti): 

25 Férjek, ti pedig úgy szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus szerette az Eklézsiát. Odaadta érte a saját életét, 26 hogy szentté tegye, és szellemileg megtisztítsa, mintegy megfürdetve az Isten beszédében. 27 Így készíti fel az Eklézsiát a maga számára, hogy ne maradjon azon szennyfolt, vagy ránc, vagy bármi efféle, hanem hogy szent és tökéletes menyasszonya legyen.28 Ugyanígy szeresse minden férj is a saját feleségét! Ahogyan a saját testét szereti, úgy szeresse a feleségét is! Mert aki a feleségét szereti, az egyúttal önmagát szereti. 29 A saját testét senki sem gyűlöli, hanem táplálja és gondozza. Ugyanígy táplálja és gondozza Krisztus is az Eklézsiát. 30 Hiszen mi a Krisztus „Testének” részei vagyunk. 31 Ahogy meg van írva: „Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik a feleségéhez, és a kettő eggyé lesz.”[a] 32 Mélységes titok ez, de én most Krisztusról és az Eklézsiáról beszélek.

33 Ugyanakkor viszont minden férfi úgy szeresse a feleségét, mint saját magát! A feleség pedig tisztelje a férjét!”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ephesians+5:25-33&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

 

44 „Jól jegyezzétek meg, amit most mondok! Az Emberfiát hamarosan kiszolgáltatják az embereknek.” 45 De a tanítványok nem értették, hogy miről beszél. El volt rejtve előlük, ezért nem fogták fel, Jézust viszont féltek megkérdezni.

Ki a legnagyobb?

46 Egyszer a tanítványok egymás között arról vitatkoztak, hogy ki a legnagyobb közülük. 47 Jézus belelátott a gondolataikba, odavitt hozzájuk egy kisgyereket, és maga mellé állította. 48 Azt mondta nekik: „Aki ezt a kisgyereket befogadja az én nevemben, az engem fogad be. Aki pedig engem befogad, az azt fogadja be, aki elküldött engem. Mert aki a legkisebb közöttetek, az az igazán nagy!”

Aki nincs ellenetek, az veletek van

49 János, az egyik tanítvány ezt mondta: „Mester! Láttuk, hogy valaki a te nevedben űzi ki a gonosz szellemeket, de megtiltottuk neki, mert nem velünk együtt követ téged.”

50 Jézus így válaszolt neki: „Hagyjátok, mert aki nincs ellenetek, az veletek van.””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luke+9:44-50&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/10/16

—–
http://hungary.orthodoxia.org/2019/05/01/egyhazi-kalendarium-a-2019-ev-majus-honapjara-az-ujnaptar-szerint/#more-19195
——
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük