Üdvösség Anyja: Isten soha nem hagyja el az Övéit

Igazság Könyve:
“2014. szeptember 2. kedd, 15:40

 

Drága gyermekem, el kell mondanod gyermekeimnek, hogy Isten soha nem hagyja el az Övéit, mert az lehetetlen. Ő minden gyermekét szereti, nem számít, hogy mennyi bánatot okoznak egyetlen Fiának, Jézus Krisztusnak.

Oltalmam minden lelket be fog borítani, akik Isten Igéjét hirdetik, és Isten Hatalma által szét fogom tiporni a Sátán fejét, annak minden megjelenési formájában. Én leszek az ügyvéd, aki fel fogja fedni a hazugságokat,

amelyek a fenevad szájából ömlenek, és a világ tanúja lesz a logikátlan hazugságoknak, amelyeket azok között fog terjeszteni, akik önszántukból a sátán edényévé válnak, teljesen alárendelve magukat gonosz útjainak. A Hazugság Királya továbbra is távol fogja tartani a lelkeket az Igazságtól, és ő, a csaló, soha nem fog meghátrálni, egészen az utolsó óráig.Amikor a hazugságokat arra használják, hogy elvonják az emberek figyelmét Isten Igaz Szaváról, közbe fogok lépni, hogy feltárjam az

Igazságot. Az emberiség két lehetőség közül választhat: vagy továbbra is hű marad az Igazsághoz, vagy pedig az Igazság helyett, elfogadja a hazugságokat. A zűrzavar kárt fog okozni a sebezhetők, a gyengék és azok szívében, akiknek a lelkében nincs jelen az Isten Lelke. Így a lelkekért folytatott harc megküzdésre kerül, amelynek során az emberek vagy a hazugságoknak fognak hinni, vagy pedig az Igazságnak.Én Fiam Irgalmának nagy hírét hozom, és az Ő eszköze vagyok a lelkek megmentésében. Egyetlen lélek sem lesz kizárva az Üdvösségnek ebből a Küldetéséből.

Nektek imádkoznotok kell, hogy az emberek rájöjjenek a hazugságokra, amelyeket Fiam ellenségei azért terjesztenek, hogy elvonják őket az Igazságtól, a Fénytől és Fiam Szeretetétől. Bízzatok Fiamban, és Ő meg fogja nektek mutatni Nagy Irgalmasságát. Higgyetek Fiam Ígéretében, hogy újra eljön, és Örök Életetek lesz. Ne engedjétek, hogy a hazugságok megtévesszenek benneteket, mert ha ezt megengeditek, akkor nagyon nehéz lesz számotokra, hogy hűségesek maradjatok Fiamhoz.


Szeretett Édesanyátok
Az Üdvösség Anyja”
 


———-
Igaz élet Istenben:
“SZENT PÁL ÜZENETE
1996. szeptember 4.

Úgy éreztem, hogy Szent Pálhoz kell imádkoznom, mert napok óta ő járt eszemben, és teljesen lekötötte figyelmemet. Olyan volt, mintha követne. Olyan közel éreztem magamhoz, mint Urunkat, amikor üzenetet készül adni. Majd miután imádkoztam hozzá, megkaptam Szent Pál tanácsát:

Szent Pál: Béke, nővérem az Úrban! Őrködj csoportod felett 1 , és ne mulaszd el bátorítani őket!… Legyen szent a ti szívetek, hirdesse szívetek a feltámadt Krisztust! Beszéljetek mindig Krisztusról…
Isten arra hívott meg benneteket, hogy részesüljetek dicsőségében. Ő kedveli az alázatost és az ártatlant. Mindenekelőtt legyetek tiszták, hogy jó lelkiismerettel állhassatok az Úr elé. Az Úr Lelke van rajtatok és mindegyiktek különös kegyelmet kapott. E különleges kegyelmeket az Egyház javára kaptátok, hogy a feltámadt Krisztust hirdessétek, akinek feltámadását napjaitokban valótlanságnak tartják.
Át kell törnötök a hamisság korlátait, amelyeket most állítanak körétek. Az Egyház ellenségei éppen olyan erősek és ravaszak romboló munkájukban, mint a házépítő erős kőművesek.
Isten ma a gyengét és a nyomorúságost
hívja, hogy legyőzze azt, ami látványos és nagy e hitehagyott, elenyésző világ szemében. Szentlelkének jelenléte sok holtat fog felemelni. 2
Napjaitokban az erkölcstelenség lett e gonosz világ koronája.

De ti, barátaim, akik a ragyogó Világosságtól kaptatok kinyilatkoztatást, tartsatok ki Isten dicsőségének hirdetésében! Hirdessétek az élő Krisztust és ne féljetek az üldözéstől, hanem örvendjetek!
Ennél nagyobb kegyelmet felkínálhatna-e nektek az Úr? Ne ellenkezzetek, amikor a dárda felétek fordul! Nem fogtátok fel értékét?
Ehelyett örvendjetek Isten jelenlétének, örvendjetek Lelke jelenlétének és buzgón dicsérjétek Őt, mert mindannyian Őbenne éltek! Őbenne mozogtok, lélegeztek, Őbenne pihentek most és fogtok örökre megpihenni egy napon

És te, nővérem az Úrban, tölts idődből többet az Úrral, egyedül az Ő Egyházával törődj!
Én, Szent Pál, a mi Urunk, Jézus Krisztus apostola, mondom neked: Bátorság! Állj szilárdan, maradj meg Isten kegyelmében és örvendezz jelenlétében! Megáldalak az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Legyetek egyek!”

 
—–
Római katolikus:
2019-09-0222. évközi hét hétfő

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Isten feltámasztja azokat, akik Jézusban hunytak el.
Testvéreim!
Az elhunytak sorsáról nem akarunk tájékozatlanságban hagyni benneteket, hogy ne szomorkodjatok, mint a többiek, akiknek nincs reményük. Ha Jézus, mint ahogy hisszük, meghalt és feltámadt, akkor Isten vele együtt feltámasztja azokat is, akik Jézusban hunytak el.
Az Úr tanítása alapján ugyanis ezt mondjuk nektek: Mi élők, akik az Úr eljöveteléig megmaradunk, nem előzzük meg az elhunytakat. A parancsszóra, a főangyal kiáltására, Isten harsonájának szavára az Úr maga száll le a mennyből. Először a Krisztusban elhunytak támadnak fel, azután mi, élők, akik életben maradunk, velük együtt elragadtatunk a magasba, hogy találkozzunk Krisztussal, és örökké az Úrral legyünk.
Vigasztaljátok egymást ezzel a tanítással!
Ez az Isten igéje.
1Tessz 4,13-18

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Urunk, Istenünk érkezik * ítélni az egész világot. 13ab. vers.
Előénekes: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * minden föld az Úrnak énekeljen.
Hirdessétek dicsőségét a nemzetek között, * és csodatetteit minden népnek.
Hívek: Urunk, Istenünk érkezik * ítélni az egész világot.
E: Mert nagy az Úr, és minden dicséretre méltó, * félelmetesebb az összes isteneknél.
A népek minden istene csak üres semmiség, * az Úr azonban az ég alkotója.
H: Urunk, Istenünk érkezik * ítélni az egész világot.
E: Örvendjen az ég, a föld ujjongjon, * zúgjon a tenger és ami betölti.
Örvendjen a mező, * és minden, ami rajta van.
H: Urunk, Istenünk érkezik * ítélni az egész világot.
E: Ujjongjon az erdő minden fája * az Úr színe előtt, mert eljön.
Jön, hogy ítélje a földet, † igazságosan ítéli meg a földkerekséget, * és a népeket hűsége szerint.
H: Urunk, Istenünk érkezik * ítélni az egész világot.
Zsolt 95,1 és 3-5.11-13

ALLELUJA
Az Úr lelke van rajtam: * elküldött, hogy a szegényeknek örömhírt vigyek. Lk 4,18 – 7b. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus fellépésével megkezdődött a megváltás kegyelmi ideje, de lakóhelyén ezt nehezen értették meg.
Abban az időben Jézus elment Názáretbe, ahol (egykor) nevelkedett. Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába, és olvasásra jelentkezett. Izajás próféta könyvét adták oda neki. Szétbontotta a tekercset, és éppen arra a helyre talált, ahol ez volt írva: „Az Úr Lelke van rajtam. Fölkent engem és elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, s hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabaddá tegyem az elnyomottakat, és hirdessem: elérkezett az Úr esztendeje.”
Összetekerte az írást, átadta a szolgának, és leült. A zsinagógában minden szem rászegeződött. Ő pedig elkezdte beszédét: „Ma beteljesedett az írás, amelyet az imént hallottatok.” Mindenki helyeselt neki, és csodálkozott a fönséges szavakon, amelyek ajkáról fakadtak. „De hát nem József fia ez?” – kérdezgették.
Ekkor így szólt hozzájuk: „Biztosan ezt a mondást szegezitek majd nekem: »Orvos, gyógyítsd önmagadat!« A nagy tetteket, amelyeket – mint hallottuk – Kafarnaumban végbevittél, tedd meg a hazádban is!” Majd így folytatta:
„Bizony, mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidoni Cáreftában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Námán.”
Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, kiűzték őt a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott.
Ezek az evangélium igéi.
Lk 4,16-30″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-09-02

 
——
Ortodox (Görög keleti): 

10 Mert kivétel nélkül mindannyiunknak oda kell állnunk Krisztus ítélőszéke elé! Ott fogja mindenki megkapni, amit megérdemel, aszerint, hogy ebben a földi testben mit tett: jót, vagy rosszat.

Krisztus szeretete sürget bennünket

11 Mi tudjuk, mit jelent az Urat tisztelni és félni, ezért igyekszünk meggyőzni az embereket az igazságról. Isten számára teljesen nyilvánvaló, hogy mi valójában kik vagyunk. Reméljük azonban, hogy ez a ti számotokra is nyilvánvaló! 12 Nem is akarjuk magunkat újra ajánlgatni, inkább lehetőséget adunk nektek, hogy ti dicsekedjetek velünk. Így majd meg tudtok felelni azoknak, akik a külső látszattal dicsekednek, nem azzal, ami a szívben van.

13 Ha egyesek úgy gondolják, hogy magunkon kívül vagyunk, az Istenért van, ha pedig józanok vagyunk, az a ti kedvetekért. 14 Mert bennünket Krisztus szeretete szorongat és sürget. Meg vagyunk győződve róla, hogy ha egy ember — Jézus — meghalt mindenkiért, akkor valójában minden ember meghalt. 15 Jézus pedig azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek. Igen, ő meghalt és feltámadt, hogy az emberek érte éljenek.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2+Corinthians+5:10-15&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Jézus bemerítkezik

Abban az időben történt, hogy Jézus eljött a galileai Názáretből Bemerítő Jánoshoz, aki bemerítette őt a Jordán folyóba. 10 Amint Jézus feljött a vízből, látta, hogy megnyílik a Menny, és a Szent Szellem galamb formájában leszáll rá. 11 Akkor hang hallatszott a Mennyből: „Te vagy a Fiam, szeretlek téged, és gyönyörködöm benned!”

Jézust próbára teszi a Sátán

12 Jézust ezután azonnal kivitte a Szent Szellem a pusztába, ahol 13 negyven napot töltött, s ezalatt a Sátán többször is próbára tette. Angyalok gondoskodtak Jézusról, és vadállatok voltak körülötte.

Jézus Galileában kezdi meg a munkáját

14 Miután Bemerítő Jánost börtönbe zárták, Jézus Galileába ment. Isten örömüzenetét hirdette: 15 „Eljött az idő, Isten Királysága megérkezett! Változtassátok meg a gondolkodásotokat, az életeteket, és higgyetek az örömhírben!””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mark+1%3A9-15&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

——
https://oca.org/readings/daily/2019/09/02

——

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük