Üdvösség Anyja: Senkinek sincs joga bántalmazni másokat Isten Nevében

Igazság Könyve:
2014. augusztus 21. csütörtök, 16:25

 

Drága gyermekeim, amikor egy ember üldöz egy másik embert, és szenvedést okoz neki, Isten Lelke nem tud megmaradni az üldöző lélekben, mivel abban a gonosz lakozik. Amikor egy ember üldöz egy másikat, és bántalmazza őt mind lelkileg, mint pedig szellemileg, majd indokolván tettét azt mondja, hogy ő Isten Igéjét védelmezi, tudnotok kell, hogy ez a legnagyobb bűn, mivel ez Isten Istenségét sérti.

Senkinek sincs joga bántalmazni másokat Isten Nevében, mert ezt Fiam, Jézus Krisztus nem tűrné el, és nem engedné meg soha. Ahogy a világban egyre csak növekszik a csapások száma, ugyanígy fogják elnézni azok szörnyű bűneit, akik Krisztus ellen vétkeznek. Mindenféle ürüggyel elő fognak hozakodni, csakhogy gonosz tetteiket igazolják, de közülük egyik sem fog megmenekülni a Büntetéstől, mely Isten Üdvözítő Tervében szerepel. Amennyiben valaki egy másik lélekre gonosz dolgokat szór, annak az embernek felelnie kell bűneiért, melyeket Isten, az Ő Teremtményei és minden gyermeke ellen elkövetett.

A megtévesztés ezen időszakában, amikor a bűnösöknek nehéz megkülönböztetniük a jót a rossztól, fontos visszaemlékezni Fiam, Jézus Krisztus Szavaira. Az vesse felebarátjára az első követ, aki bűntelen közületek. Aki másoknak súlyos szenvedéseket okoz, a saját tettei szerint lesz megítélve.

Imádkoznotok kell ebben az időben az emberiségért és a kegyelmekért, hogy különbséget tudjatok tenni az emberiség ellen elkövetett bűnök és az Isten ellen elkövetett bűnök között. A bűn, az bűn, de amikor gonosz tetteket követnek el Isten Szent Nevében, akkor azok mindig súlyos következményeket vonnak maguk után. Ahogy a gyűlölet terjed, úgy fog Isten Szeretete is terjedni a szelíd és alázatos lelkek által, akik az Üdvösség fáklyáját viszik a háttér sötétséggel szemben. Egyedül csak Isten Kegyelme által lehet egy lelket a bűnből megszabadítani, azoknak a lelkeknek köszönhetően, akik Istent feltétel nélkül szeretik; csak így lehet azokat a lelkeket megmenteni, akik rosszat cselekedtek.

Nektek imádkoznotok, imádkoznotok, imádkoznotok kell minden bűnösért, mert a sötétség megvakítja őket az Igazsággal szemben. A világ Igazság nélkül teljes sötétségbe merülne. Imádkozzatok, drága gyermekeim, hogy ellen tudjatok állni annak a rútságnak, amelyet a bűn eredményez az életetekben. Imádkozzatok azokért, akik Isten gyermekeit üldözik, hogy szeretetre és együttérzésre találjanak a szívükben mások iránt.

Imádkozzatok a lelkek üdvösségéért, különösen azokért, akik megengedték, hogy a gyűlölet beárnyékolja a szívüket, és akiknek a leginkább szükségük van Isten Irgalmára.

Szeretett Édesanyátok

Az Üdvösség Anyja”

 
———
Igaz élet Istenben:
“ÉN VAGYOK E KÖNYV SZERZŐJE
1995. augusztus 16.

Én, Jahve, megáldalak. Felfrissítem lelkedet, Nevemet belevéstem szívedbe.  Figyelj! áldásokkal jövök, hogy veled találkozzak. Leányom, életet kértél. Gyönyörűséges gyermekem, én vagyok az Élet, és most itt vagyok veled. Sohasem foglak elhagyni. Ó, Vassula, hadd biztosítsalak arról, hogy az emberi erő sohasem fog győzni megmentő tervemen. Én vagyok e könyv Szerzője.

Bár ellenségeid kerülik a világosságot, nehogy leleplezzék őket, és a sötétben várakoznak, hogy rád vessék magukat, ne félj! Két szemem vigyáz rád. Egyetlen föld szülte ember sem fog megütni, gyermekem. Megrágalmaznak és bántalmaznak, de hát nem láttad jó műveim eredményét? Bátorításodra mondom ezt. Bár a vadállat és követői továbbra is úgy járnak nyomodban, miként a vadász a vad után, ne félj! Nem érik el céljukat. Ahogyan egyszer mondtam, megpróbálnak teljesen eltüntetni téged a föld színéről, meg fogják kettőzni erejüket, de egy sem lesz képes területemet és birtokomat megérinteni. Az én területem és birtokom vagy. Én állítottam köréd a sok angyalt, akik őriznek téged, és én magam vagyok őrződ.

Te pedig szolgálatomban építs és ültess, én magam fogom legyőzni támadóidat, akik valójában engem támadnak. Ami pedig üldözőidet illeti, imádkozz értük! Légy kedves és irgalmas! Szeretettel fizesd vissza a rosszat! Jelenlétem körülvesz téged, bármerre jársz.  ”

 
 
—-
Római katolikus:
2019-08-2120. évközi hét szerda

OLVASMÁNY a Bírák könyvéből
A választott népnek Isten a királya.
A testvérgyilkos Abimelek az Úr akarata ellenére lett királlyá.
Őt személyesíti meg a tanító példázatban szereplő galagonyabokor.

A bírák korában történt. Szichem városának lakói összegyűltek a nevezetes szichemi tölgyfánál, és királlyá tették Abimeleket, aki Joatám kivételével minden testvérét megölette. Amikor ezt hírül vitték Joatámnak, ez felment Garizim hegyére, és onnan harsány hangon ezt kiáltotta a szichemieknek: „Hallgassátok meg tanító példázatomat, hogy Isten is meghallgassa a ti szavatokat!
Elmentek egyszer a fák, hogy királyt válasszanak maguknak.
Először is az olajfának szóltak: »Te légy a királyunk!«
Az olajfa ezt felelte: »Csak nem hagyom el bőven csorduló olajomat, melyért istenek és emberek tisztelnek, pusztán azért, hogy királyként tetszelegjek a fák között!«
Azután a fügefához fordultak: »Jöjj, és te légy a király közöttünk!«
Az meg így utasította vissza: »Csak nem hagyom el édes termésemet és pompás gyümölcsömet azért, hogy a többi fa fölött uralkodjam!«
A fák erre a szőlőtőkét kérték fel királyuknak.
Ámde az meg ekként válaszolt: »Csak nem hagyom el
boromat, amely Istent és embereket megvidámít, hogy fáknak parancsoljak!«
Végül a fák fölkeresték a galagonyát: »Gyere, te légy a királyunk!«
Az így felelt: »Ha valóban királlyá akartok tenni, gyertek ide, árnyékomba, és békén pihenjetek. De ha nem igazán akarjátok, tűz jön majd ki a galagonyából, és megemészti még a Libanon cédrusait is.«”
Ez az Isten igéje.
Bír 9,6-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Hatalmadnak, Uram, * örvend a király. 2a. vers.
Előénekes: Hatalmadnak, Uram, örvend a király, * és ujjongva ujjong segítséged miatt.
Betöltötted szíve vágyát, * nem tagadtad meg ajkának kérését.
Hívek: Hatalmadnak, Uram, * örvend a király.
E: Boldogító áldásoddal elébe siettél, * színarany koronát tettél a fejére.
Életet kért tőled, és te megadtad néki; * a napok hosszú sorát mindörökre.
H: Hatalmadnak, Uram, * örvend a király.
E: Jóvoltodból körülveszi őt a dicsőség, * fönséggel és dicsőséggel övezted.
Áldássá tetted őt minden időkre, * örömmel töltötted el színed előtt.
H: Hatalmadnak, Uram, * örvend a király.
Zsolt 20,2-3.4-5.6-7

ALLELUJA
Isten szava élő és átható, * megítéli a gondolatot és szándékot szívünk mélyén. Zsid 4,12 – 9. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Isten ingyen kínálja fel kegyelmét mindnyájunknak.
Abban az időben Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint amikor egy gazda kora reggel kiment, hogy szőlőjébe munkásokat fogadjon. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, elküldte őket a szőlőjébe. A harmadik óra körül megint kiment, s látta, hogy mások is ácsorognak ott tétlenül a piactéren. Ezt mondta nekik: „Menjetek ti is a szőlőmbe, és ami jár, megadom majd nektek.” Azok el is mentek. Majd a hatodik és a kilencedik órában újra kiment és ugyanígy cselekedett. Kiment végül a tizenegyedik óra körül is, és újabb ácsorgókat talált. Megkérdezte tőlük: „Miért álldogáltok itt egész nap tétlenül?” Azok ezt válaszolták: „Mert senki sem fogadott fel minket.” Erre azt mondta nekik: „Menjetek ti is a szőlőmbe!”
Amikor beesteledett, a szőlősgazda így szólt intézőjéhez: „Hívd össze a munkásokat, és add ki a bérüket, az utolsókon kezdve az elsőkig!” Először azok jöttek tehát, akik a tizenegyedik óra körül kezdtek, és egy-egy dénárt kaptak. Amikor az elsők jöttek, azt hitték, hogy nekik többet fognak adni, de ők is csak egy-egy dénárt kaptak. Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen: „Ezek az utolsók csak egy órát dolgoztak, és ugyanúgy bántál velük, mint velünk, akik a nap terhét és hevét viseltük!” Ő azonban ezt felelte az egyiküknek: „Barátom, nem vagyok igazságtalan veled. Nemde egy dénárban egyeztél meg velem? Ami a tied, fogd és menj! Én ennek az utolsónak is annyit szánok, mint neked. Talán azzal, ami az enyém, nem tehetem azt, amit akarok? Vagy rossz szemmel nézed, hogy én jó vagyok?”
Így lesznek az utolsókból elsők, és az elsőkből utolsók!
Ezek az evangélium igéi.
Mt 20,1-16a”

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-08-21

 
——
Ortodox (Görög keleti): 

Ha pedig úgy látszik jónak, akkor magam is elmegyek velük.

Útitervek

Az a szándékom, hogy előbb átutazom Macedónián, s utána látogatlak meg titeket. Macedónián csak átutazom, nálatok azonban talán el is időzöm egy darabig, esetleg még a telet is ott töltöm. Azután majd a ti segítségetekkel megyek tovább, ahová mennem kell. Most azért nem látogatok hozzátok, mert akkor csak átutazóban, és rövid ideig láthatnálak benneteket. Azt remélem ugyanis, hogy később majd hosszabb időt tölthetek veletek, ha az Úr is úgy akarja. Itt, Efezusban pünkösdig akarok maradni, mivel nagy lehetőség nyílt előttem, hogy az Úr munkáját végezzem, de sok az ellenség is.

10 Ha Timóteus megérkezik, legyen gondotok rá, hogy semmitől se kelljen tartania, amíg közöttetek lesz, mert ő is az Úr munkáját végzi, akárcsak én! 11 Ne becsüljétek le, hanem segítsétek, és békességgel küldjétek hozzám, mert várom a többi testvérrel együtt!

12 Ami a testvérünket, Apollóst illeti, nagyon kértem, hogy látogasson meg titeket a testvérekkel együtt, de ő most nem akart menni. Egy másik alkalommal azonban majd meglátogat benneteket.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1+Corinthians+16:4-12&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Példázat a két fiúról

28 Majd így folytatta: „Mi a véleményetek erről? Volt egyszer egy ember, és annak két fia. Az apa ezt mondta az egyiknek: »Fiam, menj ki, és dolgozz ma a szőlőmben!«

29 A fiú így válaszolt: »Nem megyek!« Később mégis meggondolta magát, és kiment dolgozni.

30 Ezután az apa a másik fiától is ugyanezt kérte. Ő így válaszolt: »Igen, uram, megyek!« — de végül mégsem ment ki.

31 Kettőjük közül melyik teljesítette az apja akaratát?”

„Az első” — válaszolták a vallási vezetők.

Akkor Jézus ezt mondta nekik: „Igazán mondom nektek, a vámszedők és a prostituáltak előbb be fognak menni Isten Királyságába, mint ti! 32 Mert eljött hozzátok Bemerítő János, és megmutatta az útját, hogyan válhattok Isten számára elfogadhatóvá, de ti nem hittetek neki. A vámszedők és a prostituáltak azonban hittek neki. Ti láttátok ezt, mégsem tértetek jobb belátásra, hogy hittetek volna Jánosnak!””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+21:28-32&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

——
 

“2014. augusztus 18. hétfő, 18:47


A világ a nagy változások küszöbén áll, és mindaz, amit Isten megjövendölt, be fog következni. Mindaz, amiről azt mondta, hogy meg fog történni, az meg fog történni. És bár Én prófétákat küldtem hozzátok, hogy figyelmeztessenek benneteket, de ti még most sem hallgattok rájuk. Ti sok magán-kinyilatkoztatást elutasítottatok, amelyek azért adattak a világnak, hogy felkészítsék az emberiséget.

Nektek imádkoznotok kell, hogy a világ pusztításának a mértéke csökkenjen, mert ha a jövőbe látnátok, Irgalomért könyörögve vetnétek magatokat a Lábaim elé. Azok, akiknek nem sikerült életben tartaniuk Isten Igéjét földi Egyházaimban, lelkek millióinak elvesztéséért lesznek felelősek, akik egyébként megmenekülhettek volna.

Szégyelljétek magatokat – akik sajátotoknak mondotok Engem – amíg egyfelől az Igazság egy részét hirdetitek, másfelől pedig átkoztok Engem. A fájdalom és a bánat, amelyet a bűnök miatt, meg az embernek a Teremtőjétől való elszakadása miatt kell elviselnem, a végéhez közeledik, mert az Én Időm itt van. Tudnotok kell, hogy a lelkekért folytatott utolsó csatában, amint a gonoszság fokozódik, Isten büntetése a tízszerese lesz annak, mint amit a gonosz emberek okoznak az ő testvéreiknek. Ne Szeretetemtől féljetek, hanem Ítéletemtől.

Jézusotok”

A világ a nagy változások küszöbén áll 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük