Én prófétákat küldtem hozzátok, hogy figyelmeztessenek benneteket, de ti még most sem hallgattok rájuk.

Igazság Könyve:

“2014. augusztus 18. hétfő, 18:47


A világ a nagy változások küszöbén áll, és mindaz, amit Isten megjövendölt, be fog következni. Mindaz, amiről azt mondta, hogy meg fog történni, az meg fog történni. És bár Én prófétákat küldtem hozzátok, hogy figyelmeztessenek benneteket, de ti még most sem hallgattok rájuk. Ti sok magán-kinyilatkoztatást elutasítottatok, amelyek azért adattak a világnak, hogy felkészítsék az emberiséget.

Nektek imádkoznotok kell, hogy a világ pusztításának a mértéke csökkenjen, mert ha a jövőbe látnátok, Irgalomért könyörögve vetnétek magatokat a Lábaim elé. Azok, akiknek nem sikerült életben tartaniuk Isten Igéjét földi Egyházaimban, lelkek millióinak elvesztéséért lesznek felelősek, akik egyébként megmenekülhettek volna.

Szégyelljétek magatokat – akik sajátotoknak mondotok Engem – amíg egyfelől az Igazság egy részét hirdetitek, másfelől pedig átkoztok Engem. A fájdalom és a bánat, amelyet a bűnök miatt, meg az embernek a Teremtőjétől való elszakadása miatt kell elviselnem, a végéhez közeledik, mert az Én Időm itt van. Tudnotok kell, hogy a lelkekért folytatott utolsó csatában, amint a gonoszság fokozódik, Isten büntetése a tízszerese lesz annak, mint amit a gonosz emberek okoznak az ő testvéreiknek. Ne Szeretetemtől féljetek, hanem Ítéletemtől.

Jézusotok”

A világ a nagy változások küszöbén áll 


———-
Igaz élet Istenben:

“… Én vagyok a te Erősséged. Oktalan kisgyermek, nem értetted meg? Én vagyok az, aki tudásommal eltöltelek. Én vagyok a Szent Isten, aki örömmel tölti el szívedet. Én vagyok az, a te Atyád. Ne törődj  kételyeiddel, a szíveddel imádkozz hozzám! Bízzál bennem és engedd magad irgalmam óceánjába meríteni! Csillapítsd a lelkek utáni szomjúságomat! A jóság és az irgalom lesz a lábad előtt világító fény. Kinyilvánítottam irántad való szeretetemet, hogy megérts.  …”
 
—–
Római katolikus:
08-20Szent István király, Magyarország fővédőszentje

OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Szent István király intelme: Járjunk az igaz úton.
Hallgasd meg, fiam, fogadd el szavaimat, akkor megsokasodnak életed esztendei.
Megmutatom neked a bölcsesség útját, egyenes lesz az út, amelyen vezetlek.
Semmi sem gátolja lépteidet, amikor jársz, és ha gyorsan szaladsz, akkor sem botlasz meg.
Tartsd meg intelmemet, ne tágíts tőle! Őrizd meg, hiszen ez a te életed!
Ne lépj a gonoszok ösvényére, és a gonosztevők útján ne járj!
Hagyd el s ne menj rajta tovább, kanyarodj el tőle, úgy folytasd utadat!
Az igaz ember útja olyan, mint a hajnal pirkadása, amely egyre világosabb, míg fényes nappal nem lesz.
A gonoszok útja olyan, mint a sötét éjszaka, maguk sem tudják, miben botlanak meg.
Fiam, figyelj szavaimra, nyisd ki füledet a beszédeimre!
Ne téveszd el őket soha a szemed elől, és őrizd meg a szíved közepében!
Mert élet annak, aki megleli őket, gyógyulás az egész testének.
Nagy gonddal őrizd a szívedet, mert hiszen belőle indul ki az élet.
Tartsd távol magadtól a száj hamisságát, távolítsd el az ajkak álnokságát!
Egyenest előre nézzen a szemed, legyen egyenes a szemed pillantása.
Egyengess sima utat a lábadnak, legyenek biztosak mind az útjaid.
Se jobbra, se balra ne térj le az útról, és a gonosztól tartsd távol a lábad.
Ez az Isten igéje.
Péld 4,10-15.18-27

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Légy áldott, Szent István király! (10. tónus, 13. szám.)
Vagy: Alleluja, alleluja. 10. szám.
Előénekes: Minden föld dicsérje Istent, † dicső nevének zsoltárt zengjetek, * magasztaló éneket mondjatok.
Hívek: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.
E: Áldjátok Istenünket, nemzetek, * dicsőségéről éneket zengjetek.
H: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.
E: Életet ő ad lelkünkbe, * s lábunkat meginogni nem hagyja.
H: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.
E: Mindnyájan, kik félitek az Istent, † jertek, halljátok: * elbeszélem, mily nagy csodákat tett vélem.
H: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.
E: Ajkam hozzá kiáltott, * nyelvem dicséretet mondott néki.
H: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.
Zsolt 65,1-2.8.9 és 16.17

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Öltsétek magatokra az új embert, aki Istenhez hasonló!
Testvéreim!
Azt mondom nektek, sőt figyelmeztetlek titeket az Úrban: Ne éljetek úgy, mint a pogányok, akik hiábavalóságokon jártatják az eszüket. Elméjükre sötétség borult, elidegenedtek az istenes élettől tudatlanságukban, amely szívük megátalkodottságának következménye. Lelkileg eltompulva kicsapongásra adták magukat, és kapzsiságból mindenféle ocsmányságot művelnek.
Ti azonban nem ezt tanultátok Krisztustól, ha valóban őrá hallgattok, és megtanultátok, hogy az igazság Jézusban van. Tehát eddigi életmódotokkal ellentétben vessétek le a régi embert, akit a csalóka vágyakozások romlásba döntenek. Újuljatok meg lélekben és érzéseitekben! Öltsétek magatokra az új embert, aki Istenhez hasonló, igaz és valóban szent teremtmény.
Ez az Isten igéje.
Ef 4,17-24

ALLELUJA
Ha megmaradtok tanításomban, valóban az én tanítványaim lesztek, * megismeritek az igazságot, s az igazság tesz szabaddá titeket. Jn 8,31b és 32 – 5. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az okos ember a házát sziklára építette.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Mindaz, aki meghallgatja szavaimat és szerintük cselekszik, ahhoz az okos emberhez hasonlít, aki a házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült.
Aki viszont hallgatja szavaimat, de nem követi azokat, ahhoz az ostoba emberhez hasonlít, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, nekizúdult a háznak, az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle.
Ezzel Jézus befejezte beszédét.
A nép elragadtatással hallgatta tanítását, mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, nem úgy, mint az írástudók.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 7,24-29″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-08-20

 


2014. augusztus 21. csütörtök, 16:25

Drága gyermekeim, amikor egy ember üldöz egy másik embert, és szenvedést okoz neki, Isten Lelke nem tud megmaradni az üldöző lélekben, mivel abban a gonosz lakozik. Amikor egy ember üldöz egy másikat, és bántalmazza őt mind lelkileg, mint pedig szellemileg, majd indokolván tettét azt mondja, hogy ő Isten Igéjét védelmezi, tudnotok kell, hogy ez a legnagyobb bűn, mivel ez Isten Istenségét sérti.

Senkinek sincs joga bántalmazni másokat Isten Nevében, mert ezt Fiam, Jézus Krisztus nem tűrné el, és nem engedné meg soha. Ahogy a világban egyre csak növekszik a csapások száma, ugyanígy fogják elnézni azok szörnyű bűneit, akik Krisztus ellen vétkeznek. Mindenféle ürüggyel elő fognak hozakodni, csakhogy gonosz tetteiket igazolják, de közülük egyik sem fog megmenekülni a Büntetéstől, mely Isten Üdvözítő Tervében szerepel. Amennyiben valaki egy másik lélekre gonosz dolgokat szór, annak az embernek felelnie kell bűneiért, melyeket Isten, az Ő Teremtményei és minden gyermeke ellen elkövetett.

A megtévesztés ezen időszakában, amikor a bűnösöknek nehéz megkülönböztetniük a jót a rossztól, fontos visszaemlékezni Fiam, Jézus Krisztus Szavaira. Az vesse felebarátjára az első követ, aki bűntelen közületek. Aki másoknak súlyos szenvedéseket okoz, a saját tettei szerint lesz megítélve. …”

 
 
 

—–
Ortodox (Görög keleti): 

29 Egyébként pedig mit tesznek azok, akik a korábban meghaltakért merítkeznek be? Ha a halottak egyáltalán nem támadnak fel, akkor ezek az emberek miért merítkeztek be értük?

30 Mi is miért nézünk szembe állandóan a veszélyekkel? 31 Naponta halálos veszélyben élek, és kész vagyok a halálra. Testvéreim, ez olyan igaz, mint a veletek való dicsekvésem Urunk, a Krisztus Jézus által. 32 Ha csak emberi módon küzdöttem volna a „vadállatokkal” Efezusban, annak mi értelme lett volna? Ha a halottak soha nem támadnak fel, akkor annak van igaza, aki azt mondja: „Együnk, igyunk, mert holnap úgyis meghalunk!”[a]

33 Ne engedjétek magatokat becsapni! „A rossz társaság elrontja a jellemes embert is!” 34 Térjetek végre észre, és ne vétkezzetek többé, mert vannak közöttetek, akik nem is ismerik Istent igazán — azért mondom ezt, hogy elszégyelljék magukat!

Milyen lesz a testünk a feltámadáskor?

35 De azt kérdezhetné valaki: „Hogyan támadhatnak fel a halottak? Milyen testben jönnek vissza az életbe?” 36 Ezek ostoba ellenvetések! Gondolj arra, amikor elveted a gabona vetőmagját! Az előbb „meghal” a földben, és csak azután fog kihajtani. 37 Ami pedig kinő belőle, az nem is hasonlít az elvetett magra, hanem a magnak megfelelő növény lesz, például búza vagy más gabonaféle. 38 Isten azonban felnöveszti, és arra a mintára formálja, amelyet annak a bizonyos növénynek tervezett. Minden egyes fajnak a saját alakját adja.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1+Corinthians+15%3A29-38&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Kitől származik Jézus hatalma?

23 Jézus ezután bement a Templom területére. Miközben ott tanított, a főpapok és a nép vezetői odamentek hozzá. Megkérdezték: „Miféle felhatalmazással teszed ezeket a dolgokat? Ki adta neked ezt a hatalmat?”

24 Jézus így felelt: „Én is kérdezek tőletek valamit. Ha válaszoltok rá, akkor én is megmondom, hogy milyen felhatalmazással teszem mindezt. 25 Mondjátok meg nekem: Az, hogy János bemerítette az embereket, Istentől volt, vagy emberektől?”

Azok így tanakodtak egymás közt: „Ha azt válaszoljuk, hogy Istentől, akkor majd azt kérdezi: »Akkor miért nem hittetek neki?« 26 Ha viszont azt mondjuk, hogy emberektől, akkor félnünk kell a nép haragjától, hiszen Bemerítő Jánost mindenki prófétának tartja.”

27 Ezért azt válaszolták Jézusnak: „Nem tudjuk, honnan származik János hatalma.”

Mire ő így felelt: „Akkor én sem mondom meg nektek, hogy kitől kaptam azt a hatalmat, amellyel ezeket a dolgokat teszem.””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+21:23-27&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

——
https://oca.org/readings/daily/2019/08/20

——

“2014. augusztus 18. hétfő, 18:47


A világ a nagy változások küszöbén áll, és mindaz, amit Isten megjövendölt, be fog következni. Mindaz, amiről azt mondta, hogy meg fog történni, az meg fog történni. És bár Én prófétákat küldtem hozzátok, hogy figyelmeztessenek benneteket, de ti még most sem hallgattok rájuk. Ti sok magán-kinyilatkoztatást elutasítottatok, amelyek azért adattak a világnak, hogy felkészítsék az emberiséget. …”

A világ a nagy változások küszöbén áll

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük