Tudni azt, amit tanítottam, önmagában nem elég, kivéve, ha úgy szeretitek egymást, ahogyan Én szeretlek benneteket

Igazság Könyve:
2014. július 13. vasárnap, 16:27

Drága szeretett leányom, Isten gyermekeit a virágbimbókhoz lehet hasonlítani. A virágbimbók, a föld táperejének köszönhetően borulnak virágba és növekednek. De ha a föld nem termékeny, a bimbók nem tudnak érett virágokká fejlődni, amelyek gyönyörködtetik a szemlélőket.

Amennyiben a talaj termékeny, a virág egészséges lesz. De amikor az féreggel van tele, akkor a virág nem fog virágozni. Még az egészséges talaj sem tud egészséges élő növényt teremni, ha méreggel fertőzött. Amikor Isten gyermekei nem hallgatnak Isten Szavára, nem emésztik meg az Igazságot és nem követik Isten Parancsolatait, akkor üresek lesznek és lelki béke nélkül maradnak. Csak akkor számíthattok arra, hogy fejlődtök vagy békére találtok, amikor készek vagytok Isten Igéjére hallgatni.

A hazugságok miatt, melyet a Sátán terjeszt szerte a világon, annak érdekében, hogy megtévessze a lelkeket, sok ember elveszettnek és lelki élet nélkül érzi magát. Az életet csak akkor nyerhetitek el, ha Engem, Jézus Krisztust, Üdvözítőtökként fogadtok el. Önmagában még ez sem elég. Arra is emlékeznetek kell, amit tanítottam nektek. Tudni azt, amit tanítottam, önmagában nem elég, kivéve, ha úgy szeretitek egymást, ahogyan Én szeretlek benneteket. Amikor felálltok és büszkén hirdetitek, hogy az Én tanítványaim vagytok, de nem mutattok szeretetet mások iránt és nem bántok úgy másokkal, ahogyan ti is elvárnátok, hogy veletek bánjanak, akkor ti képmutatók vagytok.

Ha ismertek Engem, akkor másokat is szeretni fogtok, függetlenül attól, hogy milyen bűnöket követtek el. Ti nem fogtok soha másokat elítélni az Én Nevemben, mert ahhoz nincs jogotok.

Jézusotok”

https://masodikeljovetel.hu/tudni-azt-amit-tanitottam-onmagaban-nem-eleg-kiveve-ha-ugy-szeretitek-egymast-ahogyan-en-szeretlek

 

“ISTENI MŰVEM GYÜMÖLCSÖT TERMETT

1998. április 19.

Uram?

ÉN VAGYOK. Béke legyen veled! Add az emberek tudtára, hogy amikor egyesek szája rágalmat szór rád, akkor az én adományaimat rágalmazzák, melyeket én adtam neked. Súlyosan rájuk fog nehezedni ez a bűn, amíg nem jönnek bűnbánatot tartani! Megismétlem, amit már elmondtam neked: Mindörökre a Szívemhez kötöttem szívedet, és ígéreteim szilárdak. Oly módon kötöttem az enyémhez a szívedet, hogy biztosítsam, ne lehessen többé kitépni onnan. Galambom, te jól meggyökereztél abban, ami életet és szabadságot ad. Drága gyermekem, csillapítsd le szívedet és ne szentelj figyelmet a rád szórt heves rágalmaknak! Nem tudják, hogy engem rágalmaznak, nem téged, és mély sebeket ejtenek Testemen. Akik tökéletlenségükben továbbra is kegyetlenül rágalmazzák művemet, végül megkapják részüket …
Végtelen szeretetemben növekedni fogok benned, és míg fejem a szíveden pihen, a füledbe súgom szeretetemet, a megmenekülés és a felszabadulás szavait. Tanítvány, ne feledd, hogy nem szabad elcsüggedned! Nézz körül! Isteni művem gyümölcsöt termett, ezért emeld arcodat hozzám és mosolyogj! Mosolyogj és tégy boldoggá engem!

(Szoros egységünkben megértettem, hogy jóságos Urunk mindent megérez. Ha mi boldogtalanok vagyunk, ő is boldogtalan lesz.)

Engedd meg, hogy megpihenjek mennyországomban 1 , míg Szavaimon gondolkozol!

 


—–
Római katolikus:
2019-07-13

14. évközi hét szombat

OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Halála előtt József arra emlékezteti testvéreit, hogy Isten nem feledkezik meg ígéreteiről, és visszavezeti őket az ígéret földjére.
Halálos ágyán Jákob ezt a parancsot adta fiainak: „Ha majd én is őseim sorsára jutok, a heteus Efron mezején levő barlangba temessetek! Abba a barlangba, amely Machpela mezején van, szemben Mambréval, Kánaán földjén, és amelyet Ábrahám vett meg a heteus Efrontól a mezővel együtt temetőbirtokul. Oda temették el Ábrahámot és feleségét, Sárát; oda temették Izsákot és feleségét, Rebekkát; én is oda temettem Leát. A mi birtokunk ez a Het fiaitól vásárolt mező és a rajta levő barlang.” Miután Jákob befejezte a fiainak szóló parancsait, visszafeküdt az ágyra. Azután meghalt, és megtért népéhez.
Mivel atyjuk meghalt, József testvérei félni kezdtek, és azt mondták: „Csak vissza ne emlékezzék József arra a bántalomra, amelyet elszenvedett, és meg ne torolja mindazt a rosszat, amelyet elkövettünk ellene.” Ezért megüzenték neki: „Atyánk azt parancsolta halála előtt, hogy mondjátok meg Józsefnek: »Nagyon kérlek, bocsásd meg testvéreid vétkét és bűnét, amelyet elkövettek ellened.« Mi magunk is kérünk, bocsásd meg azok gonoszságát, akik atyád Istenének a szolgái.” Ennek hallatára József sírásra fakadt.
Ezután elmentek hozzá, és testvérei is arcra borultak előtte, és azt mondták: „Íme, a szolgáid vagyunk!” Ő azonban így szólt hozzájuk: „Ne féljetek! Vajon ellene szegülhetünk-e Isten akaratának? Ti rosszat forraltatok ellenem, de Isten jóra fordította, hogy felmagasztaljon engem – amint most látjátok –, és sok népet megmentsen. Ne féljetek hát! Én gondoskodom rólatok és gyermekeitekről.” Így vigasztalta őket, és barátságosan és szelíden beszélt hozzájuk.
József Egyiptomban lakott egész családjával együtt. Száztíz esztendőt élt, és látta Efraim fiait harmadíziglen, és Manasszé fiának, Machirnak fiait is térdére vette József.
Ezek után József azt mondta testvéreinek: „Ha én majd halott leszek is, Isten bizonyosan megemlékezik rólatok és erről a földről elvezet benneteket arra a földre, amelyet esküvel ígért Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak.” Majd megeskette őket, és azt mondta: „Bizonyosan rátok tekint az Isten, és akkor erről a helyről vigyétek magatokkal az én csontjaimat is!” József száztíz éves korában halt meg.
Ez az Isten igéje.
Ter 49,29-32;50,15-26a

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Keressétek az Urat, alázatos lelkek, * és szívetek újraéled! (Vö. Zsolt 68,33. – 8. G tónus)
Előénekes: Adjatok hálát az Úrnak, és hívjátok segítségül nevét, * hirdessétek nagy tetteit a nemzetek között.
Énekeljetek és zengjetek zsoltárt neki, * emlegessétek minden csodáját.
Hívek: Keressétek az Urat, alázatos lelkek, * és szívetek újraéled!
E: Dicsekedjetek szent nevével, * az Urat kereső szívek örvendezzenek.
Keressétek az Urat és hatalmas erejét, * keressétek arcát szüntelen.
H: Keressétek az Urat, alázatos lelkek, * és szívetek újraéled!
E: Ti vagytok Ábrahámnak, az ő szolgájának ivadékai, * választottjának, Jákobnak fiai.
Ő a mi Urunk és Istenünk, * ő ítélkezik az egész földön.
H: Keressétek az Urat, alázatos lelkek, * és szívetek újraéled!
Zsolt 104,1-2.3-4.6-7

ALLELUJA
Boldogok vagytok, ha gyalázatot szenvedtek Krisztusért, * mert Isten Lelke nyugszik rajtatok. 1Pét 4,14 – 10. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Krisztus követői bátran nézzenek szembe a nehézségekkel!
Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz:
Nem különb a tanítvány mesterénél, sem a szolga uránál. Elégedjék meg a tanítvány azzal, ha olyan lesz, mint mestere, és a szolga, ha olyan lesz, mint ura! Ha a családatyát Belzebubnak csúfolják, mennyivel inkább háza népét?
Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!
És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül!
Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 10,24-33

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-07-13

 
 
——
Ortodox (Görög keleti): 

11 Hasonlóképpen ti is tekintsétek magatokat halottnak a bűn számára, ugyanakkor pedig élőnek Isten számára — Jézus Krisztusban.

12 Ne uralkodjon tehát a bűn rajtatok, amíg ezen a földön éltek, és soha ne engedjetek gonosz kívánságainak! 13 Ne adjátok oda magatokat, se a képességeiteket a bűn szolgálatára! Ne legyenek a gonoszság eszközei!

Ellenkezőleg, szánjátok oda magatokat Isten szolgálatára, mint akik feltámadtatok a halálból! Egész valótokat és minden képességeteket állítsátok az igazságosság szolgálatába! 14 Akkor a bűn többé nem fog uralkodni rajtatok, hiszen már nem a Törvény, hanem a kegyelem uralma alatt éltek.

Az igazság szolgái

15 Mit tegyünk hát? Vétkezzünk, mivel már nem a Törvény, hanem a kegyelem uralma alatt élünk? Semmiképpen! 16 Nem tudjátok, hogy akinek a szolgálatára odaszánjátok magatokat, annak rabszolgaként kell majd engedelmeskednetek? Igen, ha a bűnt szolgáljátok, akkor annak a rabszolgái vagytok — s ennek pedig halál az eredménye! Ha viszont Istennek engedelmeskedtek, annak az lesz az eredménye, hogy Isten elfogad benneteket.

17 Régebben ti is a bűn rabszolgái voltatok. De hála Istennek, hogy teljes szívvel engedelmeskedtetek annak a tanításnak, amelyet megismertetek.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Romans+6:11-17&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Ő hordozta betegségeinket

14 Egyszer Jézus Péter házába érkezett, és látta, hogy Péter anyósa lázas betegen fekszik. 15 Jézus megfogta a beteg kezét, akinek azonnal elmúlt a láza. Föl is kelt az asszony, és megvendégelte Jézust.

16 Amikor leszállt az este, sok olyan embert vittek hozzá, akikben gonosz szellemek laktak. Jézus egy szavával kiűzte a gonosz szellemeket, és minden beteget meggyógyított. 17 Így teljesedett be, amit Ézsaiás próféta mondott:

„Ő vette el gyengeségeinket,
    és ő hordozta betegségeinket.”[a]

Te csak kövess engem!

18 Amikor Jézus látta, milyen sokan gyűltek köré, szólt a tanítványainak, hogy evezzenek át a tó túlsó partjára. 19 Ekkor azonban egy törvénytanító lépett hozzá, és ezt mondta: „Mester, követni foglak téged, akárhová mész.”

20 Jézus így válaszolt: „A rókáknak van tanyájuk, az égi madaraknak is van fészkük, de az Emberfiának nincs hol lehajtania a fejét.”

21 Egyszer az egyik tanítványa azt kérte Jézustól: „Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat!”[b]

22 Jézus azonban így válaszolt: „Te csak kövess engem, és hagyd a halottakra, hogy temessék el a halottaikat!”

Jézus lecsendesíti a vihart

23 Jézus beszállt egy bárkába, tanítványai pedig követték.

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+8:14-23&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

——
https://oca.org/readings/daily/2019/07/13

 
—–
Tóra:

Amikor pedig Asszíria
    megtámadja földünket,[d]
    és betör várainkba,
állítunk ellene erős vezetőket
    és hatalmas fejedelmeket[e],
akik fegyverrel foglalják el Asszíriát,
    és kivont karddal uralkodnak
    Nimród földjén[f].
Így szabadít meg minket a Fejedelem
    az asszírok seregétől,
ha megtámadnak bennünket,
    ha földünkre lépnek.

Prófécia a maradékról

Akkor Jákób népének maradéka
    olyan lesz a nemzetek között,
mint a harmat,
    amelyet az Örökkévaló küld,
mint áldott záporeső a fűnek.
Ez a maradék
    csak az
Örökkévalóban bízik,
    nem emberekben reménykedik.

Jákób népének maradéka
    olyan lesz a nemzetek között,
mint az oroszlán a bozót vadjai között,
    mint a hím oroszlán a juhok közt:
ha betör közéjük, zsákmányt ejt,
    s elragadja áldozatát menthetetlenül.
Így győzöd le, Jákób népe,
    ellenségeidet,
    és végleg elpusztítod őket.

Az Örökkévaló kiirtja Izráelből a bálványokat

10 Ezt mondja az Örökkévaló:
„Azon a napon összetöröm
    harci szekereidet,
    végleg kiirtom lovaidat,
11 lerombolom váraidat,
    ledöntöm erődítményeidet,
12 kiütöm kezedből varázseszközeidet,
    kiirtom a jövendőmondókat,
13 elpusztítom bálványaidat,
    és a szent oszlopokat.
Többé nem hajlongasz
    saját kezed munkái előtt!
14 Gyökerestül kitépem szent fáidat,[g]
    és elpusztítom városaidat.[h]
15 Bizony, izzó haraggal megbüntetem
    az összes engedetlen nemzetet is!”

Az Örökkévaló perbe száll népével

6.1 Halljátok meg, mit mond az Örökkévaló![i]

„Álljatok elő,
    védjétek meg ügyeteket!
Hadd hallják a hegyek,
    Hadd hallják szavatokat a dombok!
Ti hegyek, figyeljetek
    az Örökkévaló vádbeszédére!
Föld örök alapjai,
    halljátok meg az Örökkévaló panaszát,
    népe, Izráel ellen!

Mit vétettem ellened, népem?
    Mivel terheltelek? Válaszolj nekem!
Hiszen kihoztalak Egyiptom földjéről,
    kiváltottalak a rabszolgaságból,
elküldtem Mózest, Áront és Mirjámot,
    hogy vezessenek!
Emlékezz, népem,
    mit tervezett ellened
Bálák, Moáb királya,
    és mit felelt neki Bálám[j], Beór fia!
Emlékezz, mi történt
    Sittím és Gilgál között![k]
Emlékezz, hányszor megmentett
    az Örökkévaló!”

Mit kíván tőled az Örökkévaló?

Milyen áldozattal menjek
    az Örökkévaló elé,
hogy meghajolva
tiszteljem
    a Menny
Istenét?
Hozzam a legszebb borjakat
    égőáldozatul?
Gyönyörködik-e az Örökkévaló
    a sok ezer áldozati kosban?
    Vagy kedvét leli az olajpatakokban?
Talán elsőszülött fiamat
    áldozzam föl váltságul bűnömért?
    Gyermekemet ajánljam föl vétkeimért?

Nem! Hiszen megmondta neked, ember,
    mit tekint az Örökkévaló jónak,
megmutatta,
    mit kíván tőled:
hogy igazságosan cselekedj,
    őrizd meg a hűséges szeretetet,
    és alázatosan élj Istened előtt.”

—–
https://www.hebcal.com/sedrot/balak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük