Sokan össze fogják téveszteni az üldöztetésbe – ami mindig azok sorsa lesz, akik követnek Engem – való önkéntes beleegyezésemet a gonosz dolgok elfogadásával és azzal, hogy hajlandó vagyok megengedni, hogy ezek a dolgok tovább növekedjenek.

Igazság Könyve:

2014. július 9. szerda, 15:48

Drága szeretett leányom, Utasításom mindazok számára, akik tisztelnek Engem, hogy imádkozzanak kitartóan, azon zűrzavar miatt, mely hamarosan ki fog törni a világban. Sok esemény fog kibontakozni, ezek mindegyike a megosztottságokhoz kapcsolódik, melyeket a vallási gyűlölet és a kapzsiság okoz. De amikor semmibe vesznek Engem – ami már nyilvánvaló a világban, és ami belülről, saját négy falam közül származik -, tudni fogjátok, hogy az idő közel van. Mert amikor átkoznak Engem és üldözik azokat, akik szeretnek Engem, akkor tanúi lesznek Beavatkozásomnak, mely egy villámcsapáshoz lesz hasonló.

Sokan össze fogják téveszteni  az üldöztetésbe – ami mindig azok sorsa lesz, akik követnek Engem – való önkéntes beleegyezésemet a gonosz dolgok elfogadásával és azzal, hogy hajlandó vagyok megengedni, hogy ezek a dolgok tovább növekedjenek. Ez azonban helytelen. Minden Szeretet Tőlem származik. Minden gonoszság a Sátántól ered. Amikor a kettő összeütközik, nagy szakadás fog kibontakozni. A gonoszság nem tud növekedni, ha Én felemelkedem ellene. Még maga a Sátán is csak Isten Akaratának megfelelően tudja a mérgét szétszórni.

A gonosz, mely beszennyezi a világot, meg lesz semmisítve. Ne legyen efelől semmi kétségetek. Nektek azonban fel kell ismernetek a gonoszságot annak, ami az valójában, mert a Sátán mindig jó dologként fogja azt bemutatni. Az ő kedvenc taktikája az, hogy egy eltorzított képet mutat be Tanításaimról és nagy megtévesztéseket foglal ezekbe, melyeket csak azok tudnak felismerni, akiknek lelkében Isten Lelke lakozik. Oly sokan terjesztik Tanításaim különböző változatait és saját értelmezéseiket hozzák létre, és ezzel sokakat megtévesztenek. Amikor azok, akik azt vallják, hogy ismernek Engem, mégis megfeszítenek azok gyötrése által, akik szolgálnak Engem, tudnotok kell, hogy ők nem Tőlem valók – hogyan is lehetnének?

Legyetek békével, mert mindaz, amit tudnotok kell, benne foglaltatik Szent Szavamban. Az Én Igém egyszerű, könnyű megérteni, de nem olyan könnyű a szerint élni.  Az, hogy az Én Igém szerint éltek és szerettek, a hajtóereje lesz minden általatok kimondott szónak, minden általatok elkövetett cselekedetnek és minden általatok tett gesztusnak. Ha nem szeretetnek vagytok tanúi azok szájából, akik azt vallják, hogy szentek lennének, akkor nem Isten Igéjét hallgatjátok. Ehelyett csak egy emberi értelmezést hallgattok, amely téves.

Ami nem az Én Istenségemből fakad, nem Tőlem származik.

Jézusotok”

https://masodikeljovetel.hu/az-en-igem-egyszeru-konnyu-megerteni-de-nem-olyan-konnyu-szerint-elni


ENGEM ÚGY ISMERNEK, HOGY MEGTANÍTOM AZ ÚTRA A BÛNÖSÖKET
1994. március 28.Béke legyen veled! Megígérem, hogy segítek neked lelkileg haladni, és így rajtad keresztül sok más léleknek is segítek. Maradj élõ írótáblám, hogy sok lélek olvashassa Szívem titkait társadalmatokban, amely tele van gonosz emberekkel, mert engem úgy ismernek, hogy megtanítom az útra a bûnösöket. Én magam választottam azokat , 1 akiknek bele kellett írni nevüket szeretetem könyvébe, és mondom neked, ezt késõbb még meghálálom… tanuld meg, hogy minél kisebbek, annál nagyobb az aláírásuk.Vassula, megáldalak. Hadd mondjak neked még valamit, áldott mindez az írás ó ahogy te nevezed ezeket ó, az én szépségem mûve. Megvan a tervem, kedvesem.  IC ”


—–
Római katolikus:
2019-07-12

14. évközi hét péntek

OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Jákob leköltözik Egyiptomba, és ott hal meg, miután láthatta elveszett kedves fiát.
József hívására Jákob el is indult mindenével, amije volt. Amikor Bersábéba ért, áldozatot mutatott be Istennek az ő atyja, Izsák Istenének. Akkor Isten éjjeli látomásban szólott hozzá, és azt mondta: „Jákob, Jákob!” Ő azt felelte rá: „Itt vagyok!” Erre Isten azt mondta neki: „Én vagyok az Isten, atyádnak Istene. Ne félj lemenni Egyiptomba, mert ott majd nagy néppé teszlek! Én is veled megyek Egyiptomba, és én magam hozlak vissza. Szemedet pedig József fogja lezárni.”
Ezután elindult Jákob Bersábéból. Izrael fiai föltették atyjukat, Jákobot és kicsinyeiket meg feleségeiket azokra a szekerekre, amelyeket a fáraó küldött nekik az útra.
Magukkal vitték jószágaikat és egész vagyonukat, amelyet Kánaán földjén szereztek.
Így költözött át Egyiptomba Jákob és egész nemzedéke, mert fiait és leányait, fiú- és leányunokáit, vagyis minden utódát magával vitte.
Majd Júdát előre küldte Józsefhez, hogy értesítse őt, és József jöjjön eléje Gesszenbe. Mihelyt megérkeztek Gesszen földjére, József befogatott a kocsijába, és fölment Gesszenbe, atyja elé. Amikor József meglátta atyját, nyakába borult, és sokáig sírt. Jákob akkor azt mondta Józsefnek: „Most már nyugodtan halok meg, mert láttam arcodat, és életben találtalak.”
Ez az Isten igéje.
Ter 46,1-7.28-30

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Te vagy, Urunk, Istenünk, * az igazak üdvössége. (39a. vers. – 4. g tónus)
Előénekes: Bízzál az Úrban, és a jót cselekedd, * így lakhatsz a földeden és biztonságban élhetsz.
Az Úrban legyen örömed, * és ő teljesíti szíved vágyait.
Hívek: Te vagy, Urunk, Istenünk, * az igazak üdvössége.
E: Ismeri az Úr az ártatlanok sorsát, * örökségük megmarad örökre.
Nem szégyenülnek meg a balsors idején, * van eledelük az ínséges időkben.
H: Te vagy, Urunk, Istenünk, * az igazak üdvössége.
E: Fordulj el a rossztól, és a jót cselekedd, * és megmaradsz örökkön örökké,
mert az Úr az igazságot kedveli, * és nem hagyja cserben híveit.
H: Te vagy, Urunk, Istenünk, * az igazak üdvössége.
E: Az Úrtól van az igazak üdvössége, * ő oltalmazza őket a szorongatás idején.
Segítőjük és szabadítójuk az Úr, † megmenti a bűnösöktől és üdvözíti őket, * mivel őbenne bíztak.
H: Te vagy, Urunk, Istenünk, * az igazak üdvössége.
Zsolt 36,3-4.18-19.27-28.39-40

ALLELUJA
Midőn eljön az igazság Lelke, † elvezet a teljes igazságra titeket, * és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek. Jn 16,13a;14,26b – 10. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítványai számítsanak rá, hogy üldözések érik őket.
Abban az időben Jézus így tanította apostolait:
Íme, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és egyszerűek mint a galambok! Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, és zsinagógáikban megostoroznak titeket. Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor pedig bíróság elé állítanak, ne töprengjetek azon, hogyan és mit beszéljetek! Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Hiszen nem ti beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól belőletek.
Halálra adja majd testvér a testvérét, és apa a fiát. A gyermekek szüleik ellen támadnak, és megöletik őket. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért. Aki azonban mindvégig állhatatos marad, az üdvözül.
Amikor pedig az egyik városban üldöznek titeket, meneküljetek a másikba! Bizony, mondom nektek: Nem járjátok végig Izrael városait, amíg el nem jön az Emberfia.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 10,16-23″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-07-12

 
 
 
——
Ortodox (Görög keleti): 

25 Testvéreim, szeretném, ha megértenétek ezt az eddig elrejtett igazságot, és nem csapnátok be magatokat: Izráel népe csak részben makacsolta meg magát. De még ez is csak addig tart, amíg teljes számban Istenhez jönnek azok, akiket ő az Izráelen kívüli népek közül hívott el. 26 Akkor majd Izráel népe teljes egészében üdvösséget nyer. Amint az Írás is mondja:

„Szabadító érkezik majd Sionból,
    aki minden istentelenséget kitisztít Jákób családjából.
27 Szövetséget kötök velük,
    amikor megbocsátom bűneiket.”[a]

28 Igaz, hogy Izráel népe az örömhír ellenségévé lett, de még ez is a ti javatokat szolgálja. Ennek ellenére Izráel még mindig Isten kiválasztott és szeretett népe, az ősapák kedvéért. 29 Isten ugyanis soha nem veszi vissza az ajándékait, és nem vonja vissza, ha egyszer valakit elhívott.

30 Gondoljátok csak meg! Régebben ti voltatok engedetlenek Istennek, most azonban Izráel engedetlensége miatt Isten a kegyelmébe fogadott titeket. 31 Hasonlóképpen most Izráel engedetlen, hogy — azon a kegyelmen keresztül, amelyet most ti élveztek — majd ők is kegyelemben részesüljenek. 32 Mert kivétel nélkül minden ember engedetlen Isten iránt. Ő pedig mindenkit bezárt az engedetlenség börtönébe, hogy azután mindenkinek felkínálhassa kegyelmét.

Dicsőség Istennek!

33 Ó, milyen hatalmas Isten gazdagsága, milyen mélységes a bölcsessége, és végtelen a tudása! Milyen nehéz megérteni a döntéseit! Ki képes követni, hogy Isten mit miért tesz? 34 Amint az Írás is mondja:

„Ugyan ki értheti az Örökkévaló gondolatait,
    ki adhat neki tanácsot?”[b]

35 „Ki adott valaha is elsőként az Örökkévalónak,
    hogy annak visszafizetését várja tőle?”[c]

36 Mert mindent Isten teremtett, mindent ő tart fenn, és minden őérte létezik. Övé legyen a dicsőség örökké! Ámen.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Romans+11:25-36&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

 
 

Az Emberfia a szombatnak is Ura

12 Akkoriban Jézus a tanítványaival együtt egy gabonaföldön ment keresztül. A tanítványok éhesek voltak, ezért kalászokat téptek le, és a gabonaszemeket eszegették. Történetesen éppen szombat volt. Amikor a farizeusok ezt meglátták, így szóltak Jézushoz: „Nézd csak, mit tesznek a tanítványaid! A Törvény szerint szombaton ezt nem lenne szabad!”

Erre Jézus ezt kérdezte tőlük: „Nem olvastátok, hogy mit tett Dávid, amikor ő és a kísérői megéheztek? Bement Isten házába, és embereivel együtt megette az Istennek felajánlott szent kenyereket! Pedig ezeket a Törvény szerint sem neki, sem a kísérőinek nem lett volna szabad megenniük, csak a papoknak. Vagy nem olvastátok a Törvényben, hogy szombatonként a papok a Templomban nem tartják be a szombatra vonatkozó parancsot, de mégsem vétkeznek? Igazán mondom nektek: nagyobb van itt a Templomnál! Ha megértettétek volna, mit jelent ez: »Irgalmasságot akarok tőletek, nem áldozatot«,[a] akkor most nem ítéltétek volna el azokat, akik semmi rosszat nem tettek.

Mert az Emberfia úr a szombat ünnepe fölött is”.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+12:1-8&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

——
https://oca.org/readings/daily/2019/07/12

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük