Isten, az Atya: Isteni Akaratomnak soha nem szabad ellenszegülni

Igazság Könyve:
“Isten, az Atya: Isteni Akaratomnak soha nem szabad ellenszegülni
2014. május 9. péntek, 17:00

Drága leányom, a világot Én teremtettem, mert ez volt az Akaratom. Az Akaratom mindig is létezett, és mindig létezni is fog. Az Akaratom be fog teljesedni, akár akarja azt az ember, akár nem. A szabad akarattal, amit Kezem által adtam az embernek, visszaéltek, és ez azt eredményezte, hogy az ember elszakadt Tőlem,
Örök Atyjától. Mivel az ember a szabad akarat ajándékával rendelkezik, így csak azok válhatnak Részemmé, akik úgy döntenek, hogy Fiam, Jézus Krisztus által jönnek Hozzám – újból teljes épségben.

Amikor az ember akarata
ellenszegül az Én Akaratomnak, az keserű harcot eredményez, mert egyedül csak az Én Akaratom múlhat fölül mindent, ami van. Isteni Akaratom irányít mindent amit Én megengedek, vagy lehetővé teszek, hiszen Én mindig elfogadom a szabad akaratot, amit Én adtam az embernek, mert nem veszem vissza, amit adok. Időnként az ember a saját szabad választásának köszönhetően szörnyű fájdalmat okoz a világban, és kapzsisága és önzése által nagyon megbánt Engem. Mégsem avatkozom bele az ember szabad akaratába, mert egyedül csak ő döntheti el, hogy megszeretné-e tenni, vagy sem, amire Akaratom vágyik. És bár Én nem fogom megkísérelni, hogy elvegyem a szabad akaratot, azonban a szabad választás mégsem jelenti azt, hogy az ember az ő szabad akarata szerint diktál Nekem mindabban, ami az Enyém.

Isteni Akaratomnak soha nem szabad
ellenszegülni, mert az ember soha nem tudja leküzdeni Akaratomat. Ha ezt mégis megteszi, azt fogja tapasztalni, hogy nem szállhat szembe Velem anélkül, hogy a következmények miatt ne szenvedne. Egyedül Én döntök az élet és a halál kimenetele fölött, mert a döntés joga az Enyém. Amikor eldöntöm, hogy véghezvigyem Terveimet gyermekeim megmentése érdekében, senkinek sincs hatalma arra, hogy lábbal tiporja azt. Ha az ember megpróbál beavatkozni a világnak adott Ajándékaimba, amelyek magukba foglalják az élet minden formáját, akkor ő nemcsak kudarcot fog vallani, hanem ennek eredményeként szenvedni is fog.

Senki ne próbáljon megállítani Engem azon Tervemben, hogy beteljesítsem Szent Szövetségemet.

Senki ne gyalázzon Engem vagy álljon Akaratom útjába, nehogy váratlanul el legyen vágva Tőlem.

Senki ne próbáljon megállítani Engem abban, hogy örök életet adjak a lelkeknek, különben annak az élete véget ér. Ha mégis megpróbálnátok ellenszegülni Nekem, soha nem fogtok sikerrel járni. Amikor az ember továbbra is tagadja Szavamat, és Istenségem ellen akar harcolni, akkor annak zűrzavar, katasztrófa, az emberi élet elvesztése és szörnyű büntetés lesz az eredménye. Ezért van az, hogy amikor egy lélek szabad akaratából elfogadja a felszólítást, hogy engedelmeskedjen Nekem, vagy kövesse Utasításaimat, többé már nem képes ellenállni Akaratomnak.

Leányom, te megpróbáltál
ellenszegülni Akaratomnak, bár már átadtad magad Nekem. Időközben tudni fogod, hogy ennek nem sok haszna van, mert amit Én diktálok, azt csak a Magam módján lehet véghezvinni.

Gyermekeim, Én a ti Atyátok Vagyok. Én Vagyok a ti Teremtőtök. Egyedül csak Én tudom, hogy mit tartogat számotokra a jövő, de meg fog vigasztalni benneteket az a tudat, hogy minden Tervem elkészült. Csak akkor lehet
Királyságomat teljes mértékben megvalósítani és végre beteljesíteni, amikor a ti akaratotok egybefonódik az Enyémmel. Csak ekkor fognak véget érni a konfliktusok Köztem, Örök Atyátok és az ember között. Béke fog uralkodni az eljövendő világban, egy olyan tökéletes világban, amelynek soha nem lesz vége.
 
Atyátok,
A Legmagasságosabb Isten “
 

—–
Római katolikus:

2019-05-09

húsvét 3. hét csütörtök

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Aki teljes szívből hisz, méltó a keresztségre.
A jeruzsálemi üldözés idején az Úr angyala így szólt Fülöp diakónushoz: „Kelj föl! Menj délnek, arra az elhagyatott útra, amely Jeruzsálemből Gázába vezeti”
Fülöp felkerekedett és elindult. Egyszer csak megpillantotta az etióp
királynőnek, Kandákénak egyik udvari főemberét, aki a királynő kincstárát kezelte.
Az etióp kincstárnok Jeruzsálemben volt imádkozni. Visszatérőben kocsiján ülve Izajás próféta könyvét olvasta.
A Szentlélek akkor így szólt Fülöphöz: „Menj, és szegődjél oda a kocsihoz!” Fülöp odasietett, és hallotta, hogy Izajás próféta könyvéből olvas. Megkérdezte: „Érted-e, amit olvasol?” Az így válaszolt: „Hogyan érthetném, hacsak valaki meg nem magyarázza?”
Meg is kérte Fülöpöt, hogy szálljon fel és üljön melléje. Éppen ezt a szentírási részletet olvasta:
Mint a juhot, úgy vitték leölésre, s miként a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem nyitotta szólásra ajkát.
Megaláztatásában vétetett el róla az ítélet.
Ki sorolhatja fel nemzedékét?
Hiszen élete elvétetik a földről.
Az udvari tiszt odafordult Fülöphöz: „Kérlek, kiről mondja ezt a próféta, önmagáról vagy valaki másról?”
Fülöp akkor beszélni kezdett, és az írásnak ebből a részletéből kiindulva hirdette neki Jézust. Amint továbbhaladtak az úton, valamilyen vízhez érkeztek. Az udvari tiszt akkor megszólalt: „Nézd, itt a víz; mi akadályozza hát, hogy megkeresztelkedjem?”
Ezzel megállíttatta a kocsit, majd Fülöppel együtt lement a vízbe, és Fülöp megkeresztelte. Amikor kijöttek a vízből, az Úr Lelke elragadta Fülöpöt, és az udvari tiszt nem látta őt többé. Örvendezve folytatta útját, és öröm volt a szívében.
Fülöp pedig Azótusban találta magát, és amíg csak Cezáreába nem ért, útközben minden helységben hirdette az evangéliumot.

Ez az Isten igéje.
ApCsel 8,26-40

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Dicsérd az Istent, nagy világ! (Vö. 1. vers. 13. számú responzum. – 10. tónus)
Vagy: Alleluja. 10. szám.
Előénekes: Áldjátok Istenünket, nemzetek, * dicsőségéről éneket zengjetek.
Hívek: Dicsérd az Istent, nagy világ!
Vagy: Alleluja.
E: Életet ő ad lelkünkbe, * s lábunkat meginogni nem hagyja.
H: Dicsérd az Istent, nagy világ!
Vagy: Alleluja.
E: Mindnyájan, kik félitek az Istent, † jertek, halljátok: * elbeszélem, mily nagy csodákat tett vélem.
H: Dicsérd az Istent, nagy világ!
Vagy: Alleluja.
E: Ajkam hozzá kiáltott, * nyelvem dicséretet mondott néki.
H: Dicsérd az Istent, nagy világ!
Vagy: Alleluja.
E: Áldott legyen az Isten, aki nem vetette el imámat, * és nem vonta meg tőlem irgalmát.
H: Dicsérd az Istent, nagy világ!
Vagy: Alleluja.
Zsolt 65,8-9.16-17.20

ALLELUJA
Jézus mondja: † „Én vagyok az égből alászállott élő kenyér. * Aki eszik ebből a kenyérből, örökké élni fog.” Jn 6,51 – 5. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus a szentáldozásban az élet kenyere.
A kenyérszaporítás utáni napon Jézus így szólt a sokasághoz: „Senki sem jöhet hozzám, ha nem vonzza az Atya, aki küldött engem. Én feltámasztom őt az utolsó napon. A prófétáknál ezt olvassuk: »Mindnyájan Isten tanítványai lesznek.« Mindaz, aki hallgat az Atyára, és tanul tőle, hozzám jön. Nem mintha az Atyát látta volna valaki. Csak aki Istentől való, az látta az Atyát. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, annak örök élete van.
Én vagyok az élet kenyere. Atyáitok mannát ettek a pusztában,
és mégis meghaltak. Itt a mennyből alászállott kenyér, hogy aki eszik belőle, meg ne haljon. Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adni fogok, az én testem a világ életéért.”
Ezek az evangélium igéi.
Jn 6,44-51″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-05-09

 
——
Görög katolikus:

A jeruzsálemi közösség imádsága

23 Akkor szabadon engedték Pétert és Jánost, akik visszamentek a tanítványok csoportjához, és elbeszélték mindazt, amit a főpapok és a nép vezetői mondtak. 24 A tanítványok, miután meghallgatták őket, egy szívvel-lélekkel kiáltottak Istenhez, és így imádkoztak: „Urunk, te teremtetted a Mennyet, a Földet, a tengert, és mindent, ami bennük van. 25 Te mondtad a Szent Szellem által szolgádon, ősapánkon, Dávidon keresztül:

»Miért kiabálnak dühösen a nemzetek?
    Miért készítenek Isten
ellen terveket?
    Hiszen nem lesz azokból
semmi!

26 A föld királyai harcra készültek,
    a fejedelmek összefogtak
    az Örökkévaló és Messiása
ellen[a]

27 Mert Jeruzsálemben valóban ez történt: Heródes, Poncius Pilátus, Izráel népe és a többi nemzetek mind összefogtak szent szolgád, Jézus ellen, akit te tettél Messiássá. 28 Így együttesen meg is tették mindazt, amit te, Urunk, hatalmaddal és akaratoddal előre elhatároztál. 29 Most azért, Urunk, halld meg, amivel fenyegettek bennünket! Tegyél bennünket, szolgáidat képessé, hogy teljes bátorsággal hirdessük üzeneted! 30 Te pedig nyújtsd ki kezedet, gyógyítsd meg a betegeket, tegyél csodákat, és adj jeleket szent szolgádnak, Jézusnak neve által!”

31 Amikor befejezték az imádkozást, megremegett a föld, ahol összegyűltek, és betöltötte őket a Szent Szellem. Ezután továbbra is bátran hirdették mindenkinek Isten üzenetét.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Acts+4:23-31&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

“… 24 Igazán mondom nektek: aki hallgat a szavamra, és hisz abban, aki elküldött engem, annak már örök élete van. Az ilyen ember nem kerül kárhoztató ítélet alá, mert már átment a halálból az örök életre. 25 Igazán mondom nektek, eljön az idő, sőt, már itt is van, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának hangját, és akik hallgatnak a szavára, örökké élni fognak. 26 Mert ahogyan az élet forrása az Atyában van, ugyanúgy a Fiúnak is megadta, hogy benne is az élet forrása legyen. 27 Sőt, arra is felhatalmazást adott neki, hogy ítéletet tartson, mert ő az Emberfia. 28 Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az idő, amikor minden halott meghallja a sírokban a Fiú hangját, 29 és előjön. Akik életükben jót tettek, az örök életre támadnak fel, akik pedig gonosz dolgokat műveltek, azért támadnak fel, hogy ítéletre kerüljenek.”

Akik tanúskodnak Jézusról

30 „Önmagamban, az Atyától függetlenül semmit nem tehetek. Ahogyan az Atyától hallom, annak megfelelően ítélek és döntök. Nem a saját akaratom megvalósítására törekszem, hanem annak akaratát viszem véghez, aki elküldött engem, ezért igazságosak az ítéleteim.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=John+5:24-30&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/05/09
—–
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html
—–

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük