Ha egyszer Atyám egy lelket megteremt, az mindörökké élni fog (&142.)

Igazság Könyve:

“2014.03.22 14:00

Drága szeretett leányom, amennyiben elfogadjátok az Én Kereszthalálomat, a haláltól nem szabad félnetek. A halál csupán egy átmeneti pillanat ebből a világból Atyám Királysági Házába. A haláltól félni, Irgalmasságom megtagadását jelenti, mert Én minden lelket meg fogok menteni, aki elismer Engem és arra kér, hogy bocsássam meg a bűneit.

Ha egyszer Atyám egy lelket megteremt, az mindörökké élni fog. Neki Örök Élete lesz, ha a lélek megengedi Nekem, hogy igényt tartsak rá. Ellenkező esetben, ha a lélek tudja, hogy Ki Vagyok, és mégis megtagad Engem, el fog veszni a Sátán javára.


Az ember halála a Földön olyan természetes, mint a születése. Amikor a lélek elhagyja a testet és a Színem elé jön, a Kegyelmek özönével fog eltelni, és Atyám családjával – Királyságával lesz beburkolva, mely tele van nagy szeretettel, örömmel és boldogsággal, és amely a Földön sohasem nyerhető el. Sokan közületek, akik az életük során megtapasztalták a szeretetet, az örömet és a boldogságot, csak egy kicsiny morzsát ízleltek meg abból, amilyen az Örök Élet íze. Nektek mindig, a szívetekben örömmel kell törekednetek arra a pillanatra, amikor végre beléptek Atyám Királyságába, mert azt üdvözölni kell, nem pedig félni tőle.Amikor szembe kell néznetek a halállal, vagy a szeretteiteknek kell azzal szembenézniük, akkor forduljatok mindig Hozzám, Jézusotokhoz, segítségért. Ha ezt megteszitek, és az alábbi imát elimádkozzátok, akkor Én lélekben felemellek benneteket, letörlöm könnyeiteket és elűzöm a félelmet a szívetekből:A Keresztes Imahadjárat 142. imája: Felkészülés a halálraDrága Jézusom, bocsásd meg bűneimet. Tisztítsd meg a lelkemet, és készíts fel engem, hogy beléphessek Királyságodba.
Adj nekem Kegyelmeket, hogy felkészüljek a Veled való egyesülésre. Segíts nekem, hogy legyőzzek minden félelmet.
Adj nekem bátorságot, hogy felkészítsem elmémet és lelkemet, hogy méltó lehessek megállni Színed előtt.
Szeretlek Téged. Bízom Benned. Neked adom a testemet, az elmémet és a lelkemet egy egész örökkévalóságra. Legyen a Te Akaratod az enyém, és szabadíts meg a fájdalomtól, a kétségektől és a zavarodottságtól. Ámen.Én kivétel nélkül minden lelket üdvözölni fogok, akik ezt az imát elimádkozzák. Irgalmam különösen azokra a lelkekre fog kiterjedni, akiknek a halállal kell szembesülniük – de akik nem ismernek Engem -, ha ezt az imát utolsó napjaikban naponta háromszor elmondják.

Jézusotok”
Olvass tovább: https://igazsag-konyve7.webnode.hu/news/ha-egyszer-atyam-egy-lelket-megteremt-az-mindorokke-elni-fog-142/

—–
Római katolikus:

2019-03-22

2. nagyböjti hét péntek

OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten rendkívüli kegyelme volt, hogy Jákob fiai nem ölték meg öccsüket, atyjuk kedvencét, Józsefet.
Jákob Józsefet szerette legjobban a fiai közül, mert öregedőfélben volt már, mikor József született. Még tarka köntöst is csináltatott neki. Testvérei látták, hogy Józsefet náluk jobban szereti, ezért meggyűlölték őt, és nem tudtak vele barátságos szót váltani.
Történt, hogy épp Szikemben tartózkodtak bátyjai, mert arra legeltették atyjuk nyáját. Jákob akkor így szólt Józsefhez: „Menj, fiam, bátyáid Szikem környékén legeltetik a juhokat, jer, hadd küldjelek el hozzájuk.”
József elindult, s Dotáinban megtalálta bátyjait. Ezek már messziről meglátták őt, és arra gondoltak, hogy megölik.
Így szóltak: „Gyertek, jön az álomlátó, öljük meg! Testét dobjuk egy száraz vízverembe, s híreszteljük el, hogy vadállat falta fel; hadd lássuk, mennyit érnek álmai!”
Amikor Ruben ezt meghallotta, azon volt, hogy kiszabadítsa kezükből Józsefet. Azért így szólt: „Ne öljük meg! Vért ne ontsatok, hanem dobjátok a pusztai vízverembe! Így kezetek a vértől tiszta marad.” Mindezt csak azért mondta, hogy megmentse kezükből és visszaadhassa őt atyjának.
Így hát, amikor József a bátyjaihoz ért, azok lehúzták róla hosszú tarka köntösét, őt magát meg egy kiszáradt vízverembe vetették. Aztán leültek kenyerezni. Távolról szemükbe tűnt, hogy izmaelita vándorkereskedők jönnek Gálaád felől, akik tevéken Egyiptomba tartanak: gyantát, mirhát és fűszerféléket szállítanak.
Ezt látva Júda így szólt testvéreihez: „Ha veszni hagyjuk testvérünket, s eltitkoljuk, mit használhat ez nekünk? Jobb lesz, ha eladjuk az izmaelitáknak őt. Ne szennyezzük be hát kezünket: a testünk-vérünk ő, és hozzánk tartozik!” Testvérei hallgattak Júdára.
Amikor tehát megérkeztek a vándorkereskedők, a vízveremből testvérei kiemelték Józsefet, és eladták húsz ezüstért; azok pedig Egyiptomba indultak vele.
Ez az Isten igéje.
Ter 37,3-4.12-13a.17b-28

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Emlékezzetek a csodás tettekre, * melyeket Isten művelt. (5a. vers. – 8. G tónus)
Előénekes: Éhséget támasztott egykor a földön, * és elpusztított minden falat kenyeret.
De elküldött előttük egy férfit, Józsefet, * akit rabszolgának adtak el.
Hívek: Emlékezzetek a csodás tettekre, * melyeket Isten művelt.
E: Lábát bilincsbe verték, * nyakát vasba szorították,
amíg be nem teljesedett, amit mondott, * amíg nem igazolta őt az Úr szava.
H: Emlékezzetek a csodás tettekre, * melyeket Isten művelt.
E: A király üzent, hogy oldják föl bilincsét, * a népek fejedelme tette szabaddá.
Megtette őt házának urává, * és minden vagyona fölé rendelte.
H: Emlékezzetek a csodás tettekre, * melyeket Isten művelt.
Zsolt 104,16-17.18-19.20-21

EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS
Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, * hogy örökké éljen minden őbenne hívő, Jn 3,16 – 1 D2. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus példabeszéde a gonosz szőlőművesekről, akik megölik az örököst.
Abban az időben Jézus ezt mondta a főpapoknak és a nép véneinek;
„Hallgassatok meg egy másik példabeszédet! Volt egy gazdaember, aki szőlőt telepített, bekerítette sövénnyel, belül pedig taposó-gödröt ásott, és őrtornyot épített. Aztán rábízta a szőlőt a munkásokra, és elutazott. Amikor eljött a szüret ideje, elküldte szolgáit a szőlőmunkásokhoz, hogy a termést átvegyék. Ám a szőlőmunkások megragadták a szolgáit, s az egyiket összeverték, a másikat megölték, a harmadikat pedig megkövezték. Erre más szolgákat küldött, többet, mint először, de ezekkel is ugyanúgy bántak. Végül a fiát küldte el hozzájuk, mondván: »A fiamat csak megbecsülik!« Amikor azonban a szőlőmunkások meglátták a fiút, így szóltak egymáshoz: »Ez itt az örökös! Gyertek, öljük meg, és miénk lesz az öröksége!« Meg is ragadták őt, kidobták a szőlőből, és megölték.
Amikor megjön a szőlőskert ura, ugyan mit tesz majd ezekkel a szőlőmunkásokkal?”
Ezt válaszolták: „Gonoszul elbánik a gonoszokkal, a szőlőt pedig más munkásokra bízza, akik idejében átadják neki a termést.” Jézus így folytatta: „Nem olvastátok soha az írásokban: »A kő, melyet az építők elvetettek, mégis szegletkővé lett, az Úr tette azzá, és szemünkben csodálatos ez!«
Ezért mondom nektek: Az Isten országát elveszik tőletek, és olyan népnek adják, amely majd megtermi annak gyümölcsét.”

A főpapok és a farizeusok hallották a példabeszédet, és megértették, hogy Jézus róluk beszél. El akarták fogni, de féltek a néptől, mert mindenki prófétának tartotta.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 21,33-43.45-46″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-03-22

——
Görög katolikus:

Vigyázz, ne ess kétségbe!

7.1 Ezek Áháznak, Júda királyának uralkodása idején történtek. Áház Jótám fia, ez pedig Uzzijjá fia volt.

Recín,[a] Arám királya és Pekah, Remaljá fia, Izráel királya[b] hadjáratot indítottak Jeruzsálem, Júda fővárosa ellen, de nem tudták elfoglalni.[c]

Mindez pedig így történt: Hírül vitték Áháznak, aki Dávid király utóda volt Júda trónján, hogy Arám és Izráel királyai összefogtak Júda ellen. Ennek hallatára Áház és egész népe nagyon megrémült: úgy ingadoztak, mint a fák a szélben.

Ekkor az Örökkévaló szólt Ézsaiásnak: „Fiaddal, Seárjásúbbal[d] együtt menjetek ki a Felső-tóhoz,[e] a csatorna végéhez, ahol a ruhafestők mezeje van. Ott fogtok találkozni Áházzal, akinek ezt mondd: Vigyázz, ne ess kétségbe! Légy nyugodt, és ne félj! Ne ijedj meg Recín haragjától, se az arámi seregtől, se Remaljá fiától! Fenyegetésüknek nagyobb a füstje, mint a lángja! Ne félj tőlük! Igaz, hogy ők gonosz terveket szőttek ellened és országod ellen. Igaz, hogy Arám és Izráel királyainak az a szándéka, hogy megtámadják és elfoglalják Júdát, azután magukhoz csatolják, és Tábeal fiát tegyék meg királynak Júdában. De az Örökkévaló Isten azt mondja:

Nem lesz abból semmi,
    tervük kudarcot vall!
Hiszen Arám feje Damaszkusz,
    Damaszkusz feje pedig Recín.
Még hatvanöt év, és Izráel királysága összedől,
    népe szétszóródik és eltűnik.
Izráel feje Samária,
    Samária feje pedig Remaljá fia.
De ha nem bíztok bennem,
    ha nem hisztek szavamnak,
   
 bizony, ti sem maradtok meg!”

Prófécia Immánuelről

10 Az Örökkévaló ismét szólt Áházhoz: 11 „Kérj magadnak jelt az Örökkévalótól, Istenedtől! Kérj jelt megerősítésül, akár olyan mélységben, mint a Seol, akár olyan magasban, mint a Menny!”[f]

12 De Áház így felelt: „Nem kérek jelt, nem teszem próbára az Örökkévalót!”

13 Ézsaiás ekkor azt mondta Áháznak: „Hallgass meg, Júda királya, és ti, az egész királyi család, akik Dávidtól származtok! Nem elég, hogy Isten embereit fárasztjátok, még Istenem türelmét is próbára teszitek! 14 Ha Áház nem kér jelt tőle, akkor Uram maga fog nektek jelt adni.

Nézzétek! A fiatal szűz gyermeket fogan,
    fiút szül,[g]
    és így nevezi fiát: »Immánuel«.[h]
15 Ez a fiú vajat[i] és mézet eszik,
    amíg megtanulja a rosszat elutasítani
    és a jót választani.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Isaiah+7:1-15&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

 

“… 30 Lámek még 595 évet élt Nóé születése után, további fiai és leányai születtek, 31 végül 777 éves korában halt meg. 32 Miután Nóé elmúlt 500 éves, három fia született: Sém, Hám és Jáfet.  32 Miután Nóé elmúlt 500 éves, három fia született: Sém, Hám és Jáfet.

Az özönvíz előtt

Az emberek elszaporodtak és elterjedtek a földön. Isten fiainak tetszettek az emberek leányai, mert nagyon vonzónak látták őket. Akik megtetszettek nekik, azokat el is vették feleségül.

Akkor az Örökkévaló ezt mondta: „Ne maradjon szellemem örökké az emberben, hiszen ő csak halandó földi lény![d] Legyen hát életének ideje mindössze 120 esztendő.”[e]

Isten fiai elvették az emberek leányait, akik gyerekeket szültek nekik. Ezekből lettek a régi idők híres-nevezetes hősei, nagy harcosok, akik akkoriban — sőt még később is — éltek a földön.

Az Örökkévaló látta, hogy az ember gonoszsága az egész földön elhatalmasodott. Megvizsgálta és úgy találta, hogy az emberek szívében minden gondolat, szándék és terv mindig csak rosszra irányul. Emiatt az Örökkévaló megbánta, hogy embert teremtett a földre, és bánkódott. Majd az Örökkévaló elhatározta: „Eltörlöm a földről az embert, akit teremtettem! Sőt, az állatokat is elpusztítom vele együtt! Elpusztítom az embereket, a kis és nagy szárazföldi állatokat és a madarakat is, mivel már bánom, hogy megalkottam őket.”

Nóé története

Nóé azonban kedves volt az Örökkévalónak, ezért neki megkegyelmezett.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Genesis+5-6&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Óvakodj a házasságtörő asszonyoktól!

20 Fiam, engedelmeskedj apád parancsának,
    és anyád tanítását el ne felejtsd!
21 Kösd a nyakadba,
    őrizd meg szívedben.
22 Bárhová mész, vezet,
    ha lefekszel, őriz,
    ha felkelsz, beszélget veled.
23 Mert olyan szüleid parancsa, mint a lámpa,
    tanításuk, mint a világosság,
    fegyelmezésük, mint az
élet útja.
24 Mert megőriznek téged a romlott nőktől,
    az idegen nők hízelgő szavaitól.
25 Ne kívánd meg szépségüket,
    ne ejtsen rabul pillantásuk!
26 Mert miattuk miatt koldusbotra jutsz,
    a házasságtörő asszony egész
életed tönkreteszi!

27 Tehetsz-e zsebedbe izzó parazsat,
    hogy meg ne égesse ruhádat?
28 Járhatsz-e égő parázson,
    hogy meg ne égesse talpadat?
29 Így jár, aki elcsábítja más feleségét!
Nem marad büntetlenül,
    aki más asszonyához nyúl!

30 Nem vetik meg a tolvajt,
    ha azért lop, mert éhes,
31 ha megfogják, mégis
    vissza kell fizesse, hétszeresen,
    még ha rá is megy minden vagyona.
32 Esztelen bolond, aki elcsábítja más feleségét!
    Csak az tegyen ilyet, aki el akarja pusztítani magát!
33 Mert verés és szégyen éri,
    gyalázata soha nem múlik el.
34-35 A megcsalt férj haragját féltékenysége szítja,
    sem ajándékkal, sem pénzzel le nem csendesíted.
    Bizony, irgalom nélkül bosszút áll a házasságtörőn!

Bölcsesség megóv a házasságtöréstől

7.1 Fiam, fogadd meg tanácsomat,
    vésd szívedbe parancsaimat!”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Proverbs+6-7&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Eerie footage shows a ‘spirit’ leaving a woman’s body in CHINESE hospital:
https://www.youtube.com/watch?v=1-4tKgjWG5Y
—–
—–
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük