0504_AngelCaido

A gőg bűne volt az, mely Lucifer bukását és elszakadását okozta és azt, hogy a mélységbe dobatott

Igazság Könyve:

“Drága szeretett leányom, mialatt Szavam sokak fülét eléri, Én eljövök, hogy figyelmeztessem azokat közületek, akik nem fognak hallgatni Rám. Mitől féltek? Az Én Szavam lenne az, vagy azok a változások, melyeknek szemtanúi kell, hogy legyetek, miközben a megtisztulás folytatódik? Nem tudjátok, hogy Én nem hozok új Tanításokat, mert erre nincs szükség? Én csak azért kommunikálok veletek, hogy az Igazságra emlékeztesselek benneteket.

Oly sokan hiszik közületek, hogy nagyon sokat tudnak Rólam, de ti semmit sem tanultatok. Kik vagytok ti, hogy azt mondjátok, hogy Isten Szemében jobbak vagytok, mint mások, amikor Szent Szavam értelmezéséről van szó? Kik vagytok ti, hogy azt hiszitek, jogotokban áll káromolni Engem, aztán meg azt mondjátok, hogy szerettek Engem? Ti nem lesztek képesek megállítani Engem, hogy a prófétákon keresztül elérjem Isten gyermekeit. Meg kell kérdeznetek önmagatoktól, hogy miért van az, hogy gyűlölitek a Hangomat? Hogyan szerethettek Engem, amikor szétszeditek Szavaimat, amikor minden, amit teszek, azért van, hogy segítsek nektek felkészülni az Én Nagy Napomra?

Az ember nagyon gyenge. Még a jámbor lelkek is, annak ellenére, hogy erős az Irántam való szeretetük. Senki se higgye azt, hogy valaha is Elém járulhat a lelke bűnének szégyene nélkül. Egy sem méltó közületek, hogy megálljon Előttem, mégis Szeretetem Irgalmát adom nektek. Ez nem azért van, mert kiérdemeltétek ezt, hanem egyszerűen azért, mert Én úgy döntöttem, hogy megadom nektek ezt az Ajándékot.

Azoknak, akik azt állítják, hogy nagy tudással rendelkezve beszélnek Rólam és aztán a nyelvük átkával köpnek Prófétáimra, ezt tudniuk kell: A hitetek nem fog megmenteni benneteket, ha átkozzátok Isten Szavát. Az önmagatoktól hirdetett Isten iránti szeretetetek értelmetlen, ha egy gyermekét is elítélitek az Ő Színe előtt. Ti elvágjátok a köldökzsinórt, mely összeköt Atyámmal benneteket, amikor tiszteletlenséget, haragot és gyűlöletet mutattok Irántam. Amikor leköptök Engem, vakok lesztek, és sohasem fogtok látni többé. Amikor a gyűlölet szavait ejtitek ki, akkor ki lesz vágva a nyelvetek. Amikor felálltok, és az önmagatoktól hirdetett Istenről való minden ismereteteket nyilvánítjátok ki, akkor a lábatok alatt vágjátok el a fát. Amikor prófétáimról azt tartjátok, hogy gonoszak, akkor nem lesz életetek.

Az Én Szavam sohasem fog meghalni; örökké élni fog. Szavam azokat a bűnösöket fogja eltiporni, akik megpróbálnak szembeszállni Isten Irgalmával, mely ezen Üzenetek által adatik. Amennyiben ez alkalommal elutasítotok Engem, akkor elutasítjátok azt a szabadságot is, melyet akkor hozok, amikor végre Királyságomba gyűjtelek össze benneteket. Már nincs sok időtök, hogy a Nagy Nap előtt a Szememben megváltsátok magatokat. Ne pazaroljátok azt el a gőg bűne miatt. A gőg bűne volt az, mely Lucifer bukását és elszakadását okozta, és hogy a mélységbe dobatott. Mindazok, akik követik őt a gőg bűne által – a bűn, mely oly sok Istentől való elszakadást okoz –, el fognak esni, és Isten Jelenlétében sohasem fognak többé felállni.

Jézusotok”
A gőg bűne volt az, mely Lucifer bukását és elszakadását okozta és azt, hogy a mélységbe dobatott

http://igazsag-konyve7.webnode.hu
—–
Római katolikus:
2018-05-04húsvét 5. hét péntek

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az apostolok kihirdetik, amit a Szentlélek nevében helyesnek és szükségesnek tartottak a pogányok közül megtért keresztény testvérek számára.
Az apostoli zsinaton az apostolok és a presbiterek az egész közösséggel együtt elhatározták, hogy néhány férfit kiválasztanak maguk közül, és Pállal meg Barnabással Antióchiába küldik: mégpedig Júdást, más néven Barszabbást meg Szilást, akik vezető szerepet töltöttek be a testvérek között. Ezt az írást küldték velük:
„Az apostolok és a presbiterek testvéri üdvözletüket küldik az Antióchiában, Szíriában és Kilikiában élő, pogányok közül megtért testvéreknek.
Hallottuk, hogy közülünk néhányan – megbízásunk nélkül tanítva – megzavartak titeket, és földúlták lelketeket. Ezért megállapodásra jutva, jónak láttuk, hogy kiválasszunk és hozzátok küldjünk néhány férfit a számunkra igen kedves Barnabással és Pállal, akik egészen a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak szentelték magukat. Elküldtük tehát Júdást és Szilást, akik személyesen, élő szóval is tudtotokra adják a következőket: A Szentlélek és mi magunk azt tartottuk helyesnek, hogy ne rakjunk rátok több terhet, mint ami szükséges. Tartózkodjatok ezért a bálványoknak bemutatott áldozati állatok evésétől, a vér és fojtott állat fogyasztásától, valamint a paráznaságtól! Ha ezektől őrizkedtek, helyesen cselekedtek. Üdvözlünk titeket.”
A küldötteket útra bocsátották, és ezek lementek Antióchiába. Itt egybegyűjtötték a közösséget, és átadták a levelet. A hívek örömmel olvasták a megnyugtató sorokat.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 15,22-31

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Hadd magasztaljalak, Uram, * minden nép között! 10a. vers.
Vagy: Alleluja. 2. szám.
Előénekes: Kész az én szívem, Istenem, † kész az én szívem, * hadd daloljak, hadd ujjongjak.
Kelj föl dicsőségem, † kelj föl, lantom, citerám, * hadd ébresszem így a hajnalt.
Hívek: Hadd magasztaljalak, Uram, * minden nép között!
Vagy: Alleluja.
E: Dicsőítelek a népek között, Uram, * a nemzetek előtt neked szól énekem.
Szerető jóságod felér az égig, * és hűséged a fellegekig.
Emelkedj, Istenem, az egek fölé, * és a te dicsőséged az egész föld fölé.
H: Hadd magasztaljalak, Uram, * minden nép között!
Vagy: Alleluja.
Zsolt 56,8-9.10-12

ALLELUJA
Barátaimnak mondalak titeket, mondja az Úr, * mert elmondtam nektek mindent, amit Atyámtól hallottam. Jn 15,15b – 7 b. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus új parancsolata: szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket!
Jézus így tanított az utolsó vacsorán:
„Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.
Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek.
Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!”
Ezek az evangélium igéi.
Jn 15,12-17″

http://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2018-05-04


——
Görög katolikus:

A Szent Szellem leszáll a római hívőkre is44 Miközben Péter még beszélt, a Szent Szellem leszállt mindenkire, akik Pétert hallgatták. 45 A zsidó hívők, akik Péterrel együtt jöttek, elcsodálkoztak azon, hogy Isten a más nemzethez tartozóknak is adta a Szent Szellem ajándékát, 46 mert hallották, hogy azok más nyelveken szólnak, és Istent dicsérik. Ekkor Péter azt mondta: 47 Senki sem tilthatja meg nekik, hogy bemerítkezzenek, hiszen ők is ugyanúgy megkapták a Szent Szellemet, mint mi!” 48 Így azután Péter úgy rendelkezett, hogy Kornéliusz, meg a rokonai és barátai mind merítkezzenek be Jézus, a Messiás nevébe. Így is történt. Azok pedig kérték Pétert, hogy maradjon velük még néhány napig.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Acts+10%3A44-66&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Jézus az Atyától jött, és hozzá megy21 Azután Jézus ezt mondta: „Én majd elmegyek, ti pedig keresni fogtok engem, de ahová megyek, oda ti nem jöhettek, és a bűneitekben fogtok meghalni.”

22 Ekkor a júdeaiak egymás között tanakodtak: „Talán meg akarja ölni magát, hogy azt mondja: »Ahová én megyek, oda ti nem jöhettek«?”

23 Jézus így folytatta: „Ti innen, a földről származtok, én pedig fentről származom. Ti ehhez a világhoz tartoztok, de én nem. 24 Ezért mondtam nektek, hogy a bűneitekben fogtok meghalni. Bizony, ha nem hiszitek, hogy ÉN VAGYOK,[a] akkor a bűneitekben haltok meg.”

25 Ekkor azok megkérdezték: „Ki vagy te tulajdonképpen?”

Jézus így válaszolt: „Az vagyok, akinek kezdettől fogva mondom magamat. 26 Sok mindent mondhatnék rólatok, és elítélhetnélek titeket. De csak azt mondom, amit attól hallottam, aki elküldött engem, és amit ő mond, az igaz!”

27 Azok nem értették meg, hogy az Atyáról beszélt. 28 Jézus így folytatta: „Amikor majd fölemelitek[b] az Emberfiát, akkor fogjátok felismerni, hogy ÉN VAGYOK. Meg fogjátok érteni azt is, hogy amit teszek, azt nem magamtól teszem, és csak azt mondom, amire az Atya tanított, 29 mert engem ő küldött, és mindig velem van. Nem hagyott egyedül, mert én mindig azt teszem, amivel a kedvében járok.” 30 Amikor ezt mondta, sokan hittek Jézusban.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=John+8:21-30&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2018/05/04
—–
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html
—–

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük